icon

Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?

elis84
16. srp 2011

Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji

bassetlady
15. zář 2017

@suzettew děkuji moc, je to 3. IVF tak doufam, že opravdu s dárkyní stoupá pravděpodobnost. No právě, že jsem ho předtím v tomhle centru vždy měla, tak mi to hlodá. A dnes tam byl opravdu frmol, takže se raději pozeptám.

veverka.dada
16. zář 2017

@bassetlady pokud nemas spatne imuno, tak ho asi dr. povazoval za zbytecny...ja mam hranicni alergii na spermie a dr. ho u me dost zvazoval, ze ho spis neda

kotys
16. zář 2017

@bassetlady ahoj brala jsem jen utros a estrofen 1-ivf se svojim vajíčkem nevyšel až 2 pokus darované a jsem 13 týden ...uvidíš vše vyjde ..vím že je děsný čekat na první odběry krve zda to vyšlo pak zase srdíčko aby bylo a pak zvládnou ty tři měsíce...Nebylo to bez komplikací ale vyšlo tak ted už mám snad nejhorší za sebou.....držím pěsti

bassetlady
16. zář 2017

@kotys no já už měla 2x IVF se svými, ale dostali ze mě jen 3 vajíčka a do páteho dne to vydrželo jen jedno. Takže kvantita i kvalita bídná. AMH jde rapidně dolu ( teď naposled 0,4) a vzhledem k tomu, že mi bude za chvilku 37, tak nebylo moc o čem koumat. Tak snad se zadaří.
A druhý pokus myslíš celé ivf nebo ket? Já jak to tak čtu, tak s darovanými je to téměř jistota ( oproti šanci s vlastními)
Děkuji za podporu

veverka.dada
16. zář 2017

@kotys jeeee to uz jsi pekne daleko! Ja jsem 18tt...mam z tebe radost kocko 🙂 rikala jsem ti, ze mrazacci jedou 😉

kotys
17. zář 2017

@veverka.dada no ahoj měla jsi pravdu nanuk zabral sice pár komplikací na začátku ale už snad vše ok...taky ti přeji at jste zdraví a pěkně rostete...a víš už co kluk či holka?

kotys
17. zář 2017

@bassetlady ahoj první ivf s darovaným nevyšel až ET , no taky nejsem nejmladší ....ale výsledek je úžasný....To vyjde uvidíš držím pěsti...

veverka.dada
18. zář 2017

@kotys zatim nevime...snad na zacatku rijna pri druhem screeningu 😉 ale ono je to nakonec stejne jedno, vazne sedi ta klasicka odpoved "hlavne aby bylo vse v poradku" 🙂

veverka.dada
20. zář 2017

Holky, urcotr ted budu za trubku, ale nevadi 🙂 manzel tvrdí, ze i kdyz mame darovana vajicka, ze krev ditete je moje..to je blbost, ze jo? Ze me nema mimco nic ne?

eviks
20. zář 2017

@veverka.dada rekla bych ze krev ditete je opravdu tvoje protoze se vsechno v tele ditete vlastne vezme z tebe, ale napr. Krevni skupinu muze mit jinou pokud jste nezadali o darkyni se stejnou kr. Skupinou. Pochopila sem, ze tohle je proste geneticky dane a neni to ovlivnene tebou🙂

m.e.l
20. zář 2017

@veverka.dada Nas Jára by mel mit krevni skupinu manzela, neb jsme davali ze bud moji nebo manzela. Ja mam A+ a manzel B+. Darkyne mela B+. Luky je komplet nas a ma skupinu po me.

bassetlady
20. zář 2017

@veverka.dada dokonce jsem někde narazila na( tuším, že dánský) výzkum, kde tvrdili, že během vývoje díky spojení s Tebou i plod z darovaných vajíček získává nějaký genetický potenciál od Tebe. Ale buh vi

veverka.dada
20. zář 2017

@eviks krevni skupina je mi jasna..protoze vim ze se pokousely sehnat darkyni se stejnou jako mam ja...ale ta krev jako takova mi jasna nebyla 🙂 ale tak jak to pises mi to zni logicky 🙂

veverka.dada
20. zář 2017

@bassetlady mamka mi taky neco takoveho povidala, ze to slysela nebo cetla..ale to se mi nejak nezda 🙂 ale vazne..kdo vi 😉

bassetlady
21. zář 2017

@veverka.dada no je to takový vachrlatý, doktor v Caru se tomu potutelně smál, ale co my víme .... 😉

bassetlady
21. zář 2017

Jinak holky mám ještě otázečku, kolik bylo vaší dárkyni? My měli původně ročník 92, ale ta nemůže teď stimulovat kvůli práci. Tak nám nabídli roční 86 a to už mi přijde hraniční.

eviks
21. zář 2017

@bassetlady darkyni bylo 25 let a meli sme 3 pouzitelna embrya.nekdy to nemusi byt o veku. Darkyne muze byt dobra i ve 30 zvlast pokud uz ma sve zdrave deti. Jedine co, tak vsechny geneticke testy ktere se vztahuji k veku sou tim zhorsene....

m.e.l
21. zář 2017

@bassetlady 18, mela 9 vajuch, 8 oplodnili. . . Z toho mi jedno prave okopava vnitrnosti a dve jsou v mrazaku. Takze petidenni kultivaci prezily 3 embrya.

nuffikterka
22. zář 2017

@bassetlady ahoj , hele naše 30let(jsem ráda že je strará jak já) a jedno dítě má už, 11vajuch, 7 oplodnených a 3 ve finále. ale tak to bylo hodně o partnerovi, má špatnou kvalitu, ale jsou tam.

suzettew
22. zář 2017

Ahoj holky, tak druhy transfer (prvni ket) zase biochemicke.. v pondeli kontrola a v rijnu jdu pro posledni zmrzlinu. Nase darkyne 25 let, 10 vajicek, 3 embrya, zatim dve marne vyplacane.. treti musi byt vyherce👍👍

violka15
26. zář 2017

Ahoj holky, tak u nás to dopadlo špatně - embryo se v 6+1 přestalo vyvíjet 😢 takže revize... dárkyně měla jen jedno kvalitní embryo, takže máme další cyklus zdarma a ET už asi 12.11. 🙂

violka15
26. zář 2017

@eviks naše dárkyně měla 21 let + jsme měli výborný spermiogram 😒

violka15
26. zář 2017

@bassetlady můžeš ovlivnit sklony k nemocem nebo nějaké vnitřní procesy v těle plodu, ale vliv na podobu a temperament atd. samozřejmě možný není...

beluci007
26. zář 2017

@bassetlady Já mela dárkyni ktere bylo 30 let a mela již dvě zdravé deti. Otěhotněla jsem na první pokus a mam krásná dvojčátka. Takže bych neřekla, ze věk 30 let je hraniční.

eviks
30. zář 2017

@violka15 ahojky, to je mi lito, pravdepodobne to bylo ne uplne kvalitni embryjko, zvlast kdyz mela darkyne jen jedno, priste bude lepsi. Hlavne ze ‘umis’ otehotnet. Budu drzet palce aby toto bylo to prave.

tereza3900
11. říj 2017

Ahoj holky ,doufám ze nevadí ,ze se pripojim. Mám dvě děti a rozhodla jsem se darovat v gennetu ,jelikož si myslím,ze jsem extrémně plodná ,tak snad to vyjde a udělám někomu radost. Dodávám si tu odvahu a hledám motivaci 🙂

tereza3900
11. říj 2017

Chtěla bych se zeptat,jaké informace se dávají o darkyni a naopak ,jestli i dárkyně ví,kde její vajíčka skončí a jestli se ujala nebo ne ,děkuji za odpovědi 🙂

nuffikterka
11. říj 2017

@tereza3900 ahojky, ne vše je anonymní. Dárkyně o mě neví vůbec nic. A já o ní jen věk, výška,váha,vzdělání,barva vlasů a oči . Víc nejde že zakona. A ty budeš mít skvělý pocit že jsi pomohla neplodnému páru , k jejich vysněnému miminku 😉

tereza3900
12. říj 2017

Tak snad nikoho neodradí ,ze mám stále jen základu,protože nemám dodelanou školu kvůli prvnímu synovi ,teprve ted na druhy mateřský si ji zacnu dodelavat. Taky moje váha je ještě o 22kg vyšší ,protože jsem pribrala v těhotenství 30kg a nechce to jít dolu ☹

eviks
12. říj 2017

@tereza3900 Ahoj, podle mych informaci je potreba mit ukoncene stredoskolske vzdelani.Videla sem tento pozadavek ve vetsine center, ale zkus se na to zeptat, jestli nejsou nejake vyjimky.

Strana