Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?
Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji
@bassetlady pokud nemas spatne imuno, tak ho asi dr. povazoval za zbytecny...ja mam hranicni alergii na spermie a dr. ho u me dost zvazoval, ze ho spis neda
@bassetlady ahoj brala jsem jen utros a estrofen 1-ivf se svojim vajíčkem nevyšel až 2 pokus darované a jsem 13 týden ...uvidíš vše vyjde ..vím že je děsný čekat na první odběry krve zda to vyšlo pak zase srdíčko aby bylo a pak zvládnou ty tři měsíce...Nebylo to bez komplikací ale vyšlo tak ted už mám snad nejhorší za sebou.....držím pěsti
@kotys no já už měla 2x IVF se svými, ale dostali ze mě jen 3 vajíčka a do páteho dne to vydrželo jen jedno. Takže kvantita i kvalita bídná. AMH jde rapidně dolu ( teď naposled 0,4) a vzhledem k tomu, že mi bude za chvilku 37, tak nebylo moc o čem koumat. Tak snad se zadaří.
A druhý pokus myslíš celé ivf nebo ket? Já jak to tak čtu, tak s darovanými je to téměř jistota ( oproti šanci s vlastními)
Děkuji za podporu
@kotys jeeee to uz jsi pekne daleko! Ja jsem 18tt...mam z tebe radost kocko 🙂 rikala jsem ti, ze mrazacci jedou 😉
@veverka.dada no ahoj měla jsi pravdu nanuk zabral sice pár komplikací na začátku ale už snad vše ok...taky ti přeji at jste zdraví a pěkně rostete...a víš už co kluk či holka?
@bassetlady ahoj první ivf s darovaným nevyšel až ET , no taky nejsem nejmladší ....ale výsledek je úžasný....To vyjde uvidíš držím pěsti...
@kotys zatim nevime...snad na zacatku rijna pri druhem screeningu 😉 ale ono je to nakonec stejne jedno, vazne sedi ta klasicka odpoved "hlavne aby bylo vse v poradku" 🙂
Holky, urcotr ted budu za trubku, ale nevadi 🙂 manzel tvrdí, ze i kdyz mame darovana vajicka, ze krev ditete je moje..to je blbost, ze jo? Ze me nema mimco nic ne?
@veverka.dada rekla bych ze krev ditete je opravdu tvoje protoze se vsechno v tele ditete vlastne vezme z tebe, ale napr. Krevni skupinu muze mit jinou pokud jste nezadali o darkyni se stejnou kr. Skupinou. Pochopila sem, ze tohle je proste geneticky dane a neni to ovlivnene tebou🙂
@veverka.dada Nas Jára by mel mit krevni skupinu manzela, neb jsme davali ze bud moji nebo manzela. Ja mam A+ a manzel B+. Darkyne mela B+. Luky je komplet nas a ma skupinu po me.
@veverka.dada dokonce jsem někde narazila na( tuším, že dánský) výzkum, kde tvrdili, že během vývoje díky spojení s Tebou i plod z darovaných vajíček získává nějaký genetický potenciál od Tebe. Ale buh vi
@eviks krevni skupina je mi jasna..protoze vim ze se pokousely sehnat darkyni se stejnou jako mam ja...ale ta krev jako takova mi jasna nebyla 🙂 ale tak jak to pises mi to zni logicky 🙂
@bassetlady mamka mi taky neco takoveho povidala, ze to slysela nebo cetla..ale to se mi nejak nezda 🙂 ale vazne..kdo vi 😉
@veverka.dada no je to takový vachrlatý, doktor v Caru se tomu potutelně smál, ale co my víme .... 😉
Jinak holky mám ještě otázečku, kolik bylo vaší dárkyni? My měli původně ročník 92, ale ta nemůže teď stimulovat kvůli práci. Tak nám nabídli roční 86 a to už mi přijde hraniční.
@bassetlady darkyni bylo 25 let a meli sme 3 pouzitelna embrya.nekdy to nemusi byt o veku. Darkyne muze byt dobra i ve 30 zvlast pokud uz ma sve zdrave deti. Jedine co, tak vsechny geneticke testy ktere se vztahuji k veku sou tim zhorsene....
@bassetlady 18, mela 9 vajuch, 8 oplodnili. . . Z toho mi jedno prave okopava vnitrnosti a dve jsou v mrazaku. Takze petidenni kultivaci prezily 3 embrya.
@bassetlady ahoj , hele naše 30let(jsem ráda že je strará jak já) a jedno dítě má už, 11vajuch, 7 oplodnených a 3 ve finále. ale tak to bylo hodně o partnerovi, má špatnou kvalitu, ale jsou tam.
Ahoj holky, tak druhy transfer (prvni ket) zase biochemicke.. v pondeli kontrola a v rijnu jdu pro posledni zmrzlinu. Nase darkyne 25 let, 10 vajicek, 3 embrya, zatim dve marne vyplacane.. treti musi byt vyherce👍👍
Ahoj holky, tak u nás to dopadlo špatně - embryo se v 6+1 přestalo vyvíjet 😢 takže revize... dárkyně měla jen jedno kvalitní embryo, takže máme další cyklus zdarma a ET už asi 12.11. 🙂
@bassetlady můžeš ovlivnit sklony k nemocem nebo nějaké vnitřní procesy v těle plodu, ale vliv na podobu a temperament atd. samozřejmě možný není...
@bassetlady Já mela dárkyni ktere bylo 30 let a mela již dvě zdravé deti. Otěhotněla jsem na první pokus a mam krásná dvojčátka. Takže bych neřekla, ze věk 30 let je hraniční.
Ahoj holky ,doufám ze nevadí ,ze se pripojim. Mám dvě děti a rozhodla jsem se darovat v gennetu ,jelikož si myslím,ze jsem extrémně plodná ,tak snad to vyjde a udělám někomu radost. Dodávám si tu odvahu a hledám motivaci 🙂
Chtěla bych se zeptat,jaké informace se dávají o darkyni a naopak ,jestli i dárkyně ví,kde její vajíčka skončí a jestli se ujala nebo ne ,děkuji za odpovědi 🙂
@tereza3900 ahojky, ne vše je anonymní. Dárkyně o mě neví vůbec nic. A já o ní jen věk, výška,váha,vzdělání,barva vlasů a oči . Víc nejde že zakona. A ty budeš mít skvělý pocit že jsi pomohla neplodnému páru , k jejich vysněnému miminku 😉
Tak snad nikoho neodradí ,ze mám stále jen základu,protože nemám dodelanou školu kvůli prvnímu synovi ,teprve ted na druhy mateřský si ji zacnu dodelavat. Taky moje váha je ještě o 22kg vyšší ,protože jsem pribrala v těhotenství 30kg a nechce to jít dolu ☹
@tereza3900 Ahoj, podle mych informaci je potreba mit ukoncene stredoskolske vzdelani.Videla sem tento pozadavek ve vetsine center, ale zkus se na to zeptat, jestli nejsou nejake vyjimky.

@suzettew děkuji moc, je to 3. IVF tak doufam, že opravdu s dárkyní stoupá pravděpodobnost. No právě, že jsem ho předtím v tomhle centru vždy měla, tak mi to hlodá. A dnes tam byl opravdu frmol, takže se raději pozeptám.