Oplodnění s darovanými vajíčky. Máte zkušenost?
Zdravím všechny ! Prosím Vás má tady někdo zkušenost s oplodněním s darovanými vajíčky ? S manželem nás nejspíše čeká tato jediná varianta a chtěla by jsem se o tom něco dozvědět . Budu vděčná za jakoukoli informaci, docela se toho obávám a taky máme obavy po finanční stránce. Nevíte zda na to pojišťovna taky něco přispívá? Moc děkuji
@leoseeeek ale teď mas tedy zamrazeny 2? Mě přijde smutný, ze s vlastními vajíčky jsem to dopracovala na 4 blastocysty k zamrazeni a u dárkyně jen 2. Ze to s mými nevyšlo je tedy věc jiná. Když jsem se ptala čím to muže byt, prý záleží na kvalitě, která se ale nedá jen tak zjistit. Vše je loterie.. strašně moc ti držím palce! Ať to vyjde! Já nakonec ty zamrazeny od dárkyně nevyuzila, ale co by kdyby do budoucna☺️
@leoseeeek tak to jsme na tom úplně stejně! Můj vek 38 u posledního IVF, tri pokusy se svými vyčerpaný, tak jsem si nechala poslední pokus na darkyni.. taky mi řekli, ze poslední šance je takto.. js tedy 14 dni před transferem otěhotněla prirozene, za tyden rodim, ale strašně jsem rada i za darkyni, kdyby se mi to takto nepovedlo, věřím, ze by to urco s darovanymi vyšlo! Na každého to štěstí jednou ceka❤️
Holky tak dnes se jdeme domlouvat na DV 🙂
@leoseeeek jéé já to sem nenapsala 😀 pokud vše pujde tak jak má tak na v polovině srpna bude bublinka u mě 🙂 Dr se ptal kdy chceme termín a začal - říjen, listopad, prosinec a my jestli nemá něco dřív a ona nám dal termín na konec července nebo pulka srpna. pulku srpna řekl první tak jsem na to kývli. do pondělí odešlu požadavky na dárkyni a uvidíme se na konci července a pak už to pojede.
@tereza3900 Díky moc moc moc podobným holkám jako ty - pokud sis zlomila nohu a nakonec odvolala, je to moc škoda, ale i tak díky a povidání o nadváze si nenech zkazit náladu. Jinak my měli v požadavcích VŠ (takže jsme měli studentku VŠ, chlap měl tento požadavek) a jinak jsme chtěli holku spíše vyšší (kvůli výšce nás obou - já mám 178 a chlap skoro 2 metry) a hmotnost nám byla jedno (protože sama mám nadváhu, v rodině ji máme často, takže tohle jsme opravdu neřešili) a prostě tak nějak typově podobnou jako já nebo partner (spíše světlejší až blond vlasy a podobně, oči nám byly jedno, ty máme v rodině modré, hnědé i zelené). Prostě se dá říci, že v požadavcích jsme měli "aby nám byla dárkyně aspoň trochu podobná" se zahrnutím i všech mých předků. A v Gennetu chtějí po párech i fotku toho páru právě proto, aby našli někoho, kdo "ladí". A myslím, že málokterá holka to dělá "pro prachy" - prostě proto, protože řešit 3 měsíce cyklus, aby pak ladil přesně na termín OPU (ač se ladí s dárkyní - ale ladí se s ní tak ty 3 měsíce dopředu, takže to není úplně přirozený cyklus), potom lítat po ultrazvucích, vyšetření a podobně - prostě to je jako by někdo říkal, že jiní darují krev jen pro prachy. To nemá logiku. Já to vidím tak, že jsou holky, co chtějí jiným pomoci mít miminko a samozřejmě se hodí pár tisíc do rodinného rozpočtu, ale jenom kvůli penězům, to jsou mnohem jednodušší způsoby.
A jinak díky všem, co mi tady i případně jinde psaly ohledně dárcovských vajíček. Šli jsme do toho a minulý týden konečně po všech těch pokusech HCG 2500! O dárkyni si pamatuji jen to, že to byla studentka nám typově podobná. Teď se dívám do mailu, že tam byly i další podrobnosti, ale popravdě ta studentka byla důležitá pro partnera a já zjistila, že je mi to úplně, ale úplně jedno. Dokonce se teď dívám na požadavky a vidím, že je menší než jsme chtěli, ale což, moje babičky jsou či byly taky malé, partnerovi rodiče taky, tak i kdyby bylo dítko malé, bude prostě "naše".
A kdo tu řešil, jak snášíme, že to je "cizí" - jo, před rokem jsem tu četla, jak od prvního dne to holky neřešily a já sama to řešila. Teď? Já si ani neuvědomuji, že by to nebylo moje dítě. Prostě ho mám v sobě, je moje a jen doufám, že se potvrdí, že roste a že se mu daří dobře. A to, že vím, že to je vajíčko od mladé holky, mi naopak dává naději, že bude zdravé a vše bude v pořádku, takže jsem možná ještě klidnější.
Vlastně jediné, co řeším s tím, že je "cizí", je to, že vím, že když mu budu výhledově povídat, jak se rodí děti, tak tam zahrnu i variantu IVF či darovaných embryí, aby se někdy v budoucnu mohlo snáze říct, že je z darovaných vajíček čistě kvůli genetice do budoucna.
A dotaz na konec - nevíte, jak se počítá termín porodu, pokud ET byl 1.8.? Díky.
@merope klasicky podle poslední MS. Pokud se zavádí embryo napr 19.DC. Já měla cely tehu uloženou v telefonu tehu kalkulačku a každý pondělí mi vyskocilo jak je mrnousek velký a kolik má vazit atd.. kalkulačka se na konci těhotenství trefila.. https://www.maminkam.cz/tehotenska-kalkulacka#f...
Tak jsem si včera jela pro jednu kuličku ♥️ je to úžasný pocit 😍 dárkyni nám vybrali podle dotazníku který jsme si poslali a za měsíc jsme šli na transfer. Díky za tu možnost, že jsou ženy ochotné darovat to nejcennější co mají ♥️
Ahoj, chystáme se na IVF, pokud to půjde, ráda bych darovala vajíčka, údajně jich mám hodně, tak ať některé pomohou. ❤
Ahojte dievčatá... V júni som mala vklad s darovanymi... Otehotnela som na prvý krát, som v 9 týždni a nenašli srdiečko ☹️ budúci týždeň ma čaká kyretaz... Som z toho úplne hotová... Prvý krát som otehotnela po siestych rokoch... Brala som tento vklad ako tutovku... O to horšie to znasam... Mala som nejaké problémy na imunológii... Chodila som na intralipidy a picham Clexane... Tak viac už nemám čo urobiť 🙁 Co sa mohlo stať? Stalo sa to niektorej z vas? A podarilo sa to na druhý pokus?
@ericia ahoj, mě potkalo to samé, taky s darovanými, v 9. týdnu přestalo bít srdíčko - po sedmi letém snažení , já měla embryo dost nízko a krvácela jsem, zkoušíme dál, v říjnu další transfer, měl být už teď, ale našli nějaký problém na imunologii, tak opakované odběry a uvidí se. Byla jsem z toho taky úplně vyřízená. tak se drž!
@ericia Já uvidím, já měla ET 1.8. a dneska jsem ráno trošku špinila, tak zítra volám do CAR a uvidím, co bude. Taky mnoho let snažení, toto je náš 5-tý cyklus. Ale ono to je bohužel asi normální - kdybys nebrala utrogestan a kupu dalších hormonů, tak by to byla často jen opožděná menstruace. Mnoho holek ani nezjistí, že byly těhotné, ne každé embryo, které vznikne, má na to, aby dorostlo do dítěte ☹. Tak to bohužel u lidí je.
Ale tím, že nás takto pečlivě sledují a těhotenství udržují hormony, tak pokud vidíme dvě čárky, zapomínáme, že to nemusí dopadnou. Já když řekla v rodině, že jsem těhotná, tak se mi sestra omlouvala, že mi ani není schopná příliš gratulovat, protože z vlastní zkušenosti ví, že dvě čárky na testu vlastně ještě skoro nic neznamenají.
Taky čekám na UTZ a jak to bude vypadat - hlavně 1. trimestr je dle všeho kritický, tam se projeví většina genetických vad ☹.
Aha, tak uvidím, já žádný problém nemám, dle všeho, jen nemám MS a neví se proč.