icon

Pronatal Genus - Kolín, jaká byla spokojenost?

terim
11. led 2014

Ahoj holky, chystám se s žádankou na laparku do Kolína, v Pronatalu jsme už s přítelem byli, ale v Praze, Kolín je pro nás ale blíž. Chci se zeptat, jestli jste už některá v Genusu byla a jaká byla spokojenost? U nás Pražský Pronatal moc neobstál 😒 tak doufám, že Kolín bude lepší 😎

denysek89
28. led 2017

@belinka013 Díky moc... 🙂

michalka1403
29. led 2017

@belinka013 jj.mam tam ještě tři slamky po dvou. Uvidíme zítra co mi řeknou. Určitě dám vědět 😉

belinka013
29. led 2017

@michalka1403
Budu drzet pesti!!!

xlucisek123
29. led 2017

Ahoj holky, dnes jsem 5 den po prvnim IUI. Brala jsem klostik, utros a nakonec sem si musela píchnout ovitrelle. Spermiogram mame v pořádku a jak pan doktor Budka tak i Dvořák rikali, ze je vse jak ma byt a ze to je na dobré cestě. Uz od prvniho dne mam takove divné pocity v podbřišku, chvilkama poboliva a jsem pořád unavená. Máte nejake typy kdy ma opravdu smysl zkouset poprvé testovat? 🙂 Pan Dvořák rikal, ze tak kolem toho 14dne. Do te doby mam zase utros.. je to hrozný to čekání .. :(

michalka1403
29. led 2017

@xlucisek123 držím palce aby ti to dobře dopadlo. Jen informace, pokud jsi si píchala ovitrelle, tak si test udělej nejdříve 7 dní po injekci. Ovitrelle se drží v těle 7-10 dní. Během té doby budeš mít pozitivní testy. Takže doporučuji test až tak 10 den po Ovitrelle.

belinka013
31. led 2017

Zdravím všechny snažilky.
Holky, prosim o radu.. Jak v praci omlouvate navstevu pronatalu? Ja do prace nemuzu prinest potvrzenou propustku s razitkem asistovane reprodukce. Driv jsem to neresila, ale ted mame v praci novou pani sefovou a ta po nas hodne slape ☹

salenas
31. led 2017

@belinka013 tak to neporadím,já bud měla propustku nebo nadělané hodiny dopředu. Co se zkusit domluvit s obvodákem nebo na gyndě ?

michalka1403
31. led 2017

Ahoojik holky, tak další KET zase nevyšel ☹ Už nevím co dělám špatně. Zkusím to ještě jednou v únoru a pak na to nejspíš kašlu ☹

belinka013
31. led 2017

@salenas
S temi nadelanymi hodinami to neni spatny napad... uvidim jestli to projde.. Dik za radu, jak se citis? Vis pohlavi?

belinka013
31. led 2017

@michalka1403
to je mi lito, ale nezoufej, miminka tam na vas cekaji!

salenas
31. led 2017

@belinka013 kulatě a dýchavičně,jj,holčička,ale muž to neví a všude říká,že to bude určitě kluk a že ho naučí rybařině ,mám strach,že bude zklamaný :(

salenas
31. led 2017

@michalka1403 nezoufej,tady jsou potřeba pevné nervy. Jaký jsi měla ket,v nativu nebo řízený ?

belinka013
31. led 2017

@salenas to je krasny 🙂
Gratuluju moc ♡

michalka1403
31. led 2017

@salenas já mám vždy řízený. Jak dlouho trvalo tobě než se to podařilo?

salenas
1. únor 2017

@michalka1403 měla jsem dvakrát řízený, první ket jsme přišli o dvojčátka, druhý ket 27 tt. Též jsem měla řízený a pomohl mě agolutin, který mi píchal přítel. Jaké si měla léky, estrofem ? Neroste sliznice ?

blankitka
Autor odpověď smazal
fofinha
1. únor 2017

@anitram111 Ahojky, tak kolik embryi mate zamrazeno? A co ohss, uz je to v poradku??

fofinha
1. únor 2017

@blankitka co ja si pamatuju tak jsem byla na ultrazvuku, ucite mi brali krev (ale myslim ze zalezi ktery den cyklu jsi) a pak se vas zeptaji jak dlouho se snazite, jestli jste se uz nekde lecili,... je to v pohode 🙂

blankitka
1. únor 2017

@fofinha
To bych měla přijít na lačno, kvůli krvi? Máme tam být až o půl desáté😲

blankitka
1. únor 2017

@fofinha
Na ultrazvuk chodím celkem pravidelně k mojí doktorce, tam je z jejího pohledu vše v pohodě..

fofinha
1. únor 2017

@blankitka jejda, tak to si uz nevzpominam, ale asi bych to neresila 🙂

fofinha
1. únor 2017

@blankitka me teda berou krev skoro pokazde a nalacno nejsem nikdy :D

michalka1403
1. únor 2017

@salenas já beru vždy estroferm a před KET píchám dvakrát ovitrelle a jednou ovitrelle po KET. Jinak klasika kyselina listová. Mám INOFOLIC. Na co jsi si to píchala?

salenas
1. únor 2017

@michalka1403 a zabírá ti estrofem ? mě nepomáhal, lepila jsem náplasti estrahexal, ovitrelka super a agolutin je progesteron : Navozuje sekreční fázi menstruačního cyklu, podporuje růst děložní sliznice po ovulaci. Nedojde-li k oplodnění vajíčka, tvorba tohoto hormonu ustane a dojde k menstruačnímu krvácení. Naopak pokud žena otěhotní, progesteron zastavuje menstruační cyklus, navozuje vývoj mléčné žlázy, zvyšuje množství hlenu v děložním hrdle (ochranná zátka) a tlumí (předčasné) kontrakce dělohy. Na rozdíl od estrogenů však nemá vliv na vývoj pohlaví plodu.

salenas
1. únor 2017

@blankitka záleží na tom, který den cyklu tam jdeš 🙂, udělají ti vstupní ultrazvuk, sepíšou co a jak, pozvou tě druhý den menzes na krev, odběr amh atd, nemusíš být nalačno. Podle stavu spermiogramu uvidíte, zda vám navrhnou inseminaci nebo ivf. u tebe se počká na amh profil, to je, jak pracují vaječníky a jestli je zásoba vajíček. Pokud tohle bude ok, navrhnou ti inseminaci, takže ultrazvuk před ovulací, pak si píchneš pregnyl a přijedete s partnerem, který dá sperma a za hodinu vpraví do tebe. Pokud budou výsledky nějak horší, můžou vás oba poslat na imunologii, atd, nebo pokud bys měla alergii na sperma, tak se zaléčuje alergie.
Ale pokud nejdeš na vstupní prohlídku v době, kdy máš menzes, udělají ti jen ultrazvuk. a příteli vezmou krev, až půjde na spermiogram.

blankitka
1. únor 2017

@salenas budu týden před menstruací, tak asi jen ten ultrazvuk.. Díky.😉

anitram111
1. únor 2017

@blankitka Ahojky, do Kolina take chodim. Prvni navsteva je takova informativni. Na recepci vetsinou chteji karticky pojistovny a obcanky. Pan doktor si s vami sedne a vse vysvetli. Nejdriv se udela spermiogram, pokud ho uz nemate, zhodnoti se jeho vysledky (pokud spermio uz mate). Provede se vstupni vysetreni - UZ, stery a podle tveho cyklu te objednaji na krev (nemusis byt na lacno - jedna se hlavne o hormonalni profil a pripadne infekcni nemoci). Partnerovi vezmou krev hned (aspon tak to bylo i u nas).Podle toho jaky budete mit nalez se pak rozhodne o dalsim postupu. My jsme sli na IUI, ale jen proto, ze pred Vanocemi by nic jineho nestihli a navic se cekalo na vysledky testu. Rekli, ze pravdepodobne se to nepovede a pujdeme na IVF. Pri stimulaci se mi rozjel mirny OHSS, tak nebyl cerstvy transfer. Ted se pripravuji na KET - mame 19mrazacku. Ale vse ti tam vysvetli, pravidelne se chodi na UZ.

anitram111
1. únor 2017

@fofinha a co u vas? Jak se dari?😉

anitram111
1. únor 2017

@fofinha koukam, ze se mi nejak smazala odpoved. OHSS do tydne zmizel, uz je vse v poradku. Ted se pripravuji na KET. Mame 19 mrazacku 😉

salenas
1. únor 2017

@anitram111 tééda,to je úrodička 🙂

Strana