Pronatal Genus - Kolín, jaká byla spokojenost?
Ahoj holky, chystám se s žádankou na laparku do Kolína, v Pronatalu jsme už s přítelem byli, ale v Praze, Kolín je pro nás ale blíž. Chci se zeptat, jestli jste už některá v Genusu byla a jaká byla spokojenost? U nás Pražský Pronatal moc neobstál 😒 tak doufám, že Kolín bude lepší 😎
Tak jsem dnes byla holky na kontrole a příští pondělí mám naplánovaný další KET. Tak snad už se zadaří, jinak už to opravdu vzdávám ☹
@michalka1403 nestav se k tomu tak,to nesmíš! Vzdávat to ještě před dalším kolečkem! Naopak říkej,jdu si pro bojovníčka,už brzy bude se mnou a u mě,věř! Máš ket v nativu ?
@salenas
Mám řízený KET. Já vím, ale beru to jako poslední pokus a doufám že se konečně zadaří. Byl by to hezký dárek k narozeninám 🙂 Vždy si to říkám. 🙂
@michalka1403 prostě si říkej vyjde to a basta! Držím vše,co mám!
Ahoj, tak mi po roce dělali opět testy FSH ats atd. AMH mi z 0,4 vylezli na 1, 46. Stalo se někomu, že mu se mu AMH zvýšilo? Sice nemám úplně dobrou hodnotu, ale mám radost ze zlepšení o více než půlku.
@lussinka88 kočko,jak to je s amh? Tuhle jsi o tom psala..
@salenas to je pro @verunkadar? S tím AMH se to má tak... ano, může ti stoupnout, páč je to hormon a ten by sice měl odrážet zásobu a kvalitu vajíček (z logiky veci vyplýva, že když se vajicka za zivot netvori, tak nemuze stoupat...) jak je všude zkráceně řečeno, ale je taky ovlivnen fází a i dalšíma faktorama hormonálního cyklu. Navic metoda stanovení je dost nepresná, páč se stanovuje pomoci protilátek, takže cokoliv v organismu může koncentraci ovlivnit (inhibovat...). Takže je možný že ti stoupá a to je dobře 🙂 takže bych hodnotu 0,4 nebrala vážně, když ti to najednou vylitlo na 1,46 (coz je dobrá hodnota, páč podle posledních výzkumů se referenční rozmezí posunulo na 1-4 🙂 ale je to laborka od laborky. my jsme na to tenkrat delali vyzkum a dosly jsme taky k temto hodnotam)... pres dva roky jsem AMH v labine vyhodnocovala a viděla jsem několik desitek pacientek co mely hodnotu <0,1 a stejne otehotnely spontalne. nejsem doktor, ale s jednim jsem se o tom bavila a ten u tehle pacientek (s hodnotou kolem 0) nedoporucoval hned darkyni, ale provedl diagnostickou laparoskopii a zhodnotil stav vaječníků , což bud potvrdilo hladinu AMH v seru nebo ne... a pak se postupovalo dál. Což mi přijde jako dobrej postup, ale pro tebe je tento výkon dle mého zbytečnej... já sama jsem měla AMH 0,9 a za 3 měsíce jsem měla hodnotu 2,1, takže me to samotou zajimalo jak to je .-) kdyby něco tak se ptej 🙂
@lussinka88 já jsem byla na laparoskopii, je to již dva roky. Kdy mi odstranili cystu na vaječníku. Pak jsem byla na IVF minulý rok, neklaplo to, měla jsem prave málo vajíček, pět, přežily 4 embrya. Tak teď mě celkem překvapil a potěšil výsledek AMH, jsem si říkala ,že když bude další IVF, mohlo by to vydat více. Najednou i dobrá sliznice dnes 10. Den a mám 8,5 mm, jeden folikl 22 mm, zítra píchám injekci a pak děj se vůle boží.
@verunkadar a jaky byl odhad folikulu?? Jakoze jsi malo reagovala na stimulaci nebo odsali malo?
@lussinka88 Vajicka mi odpovídala AMH. Reagovala jsem dobře a rychle, neměla jsem takové dávky Gonalu ale. Měla jsem snad jen 6-7 folikulů a z toho pět vajíček.
@verunkadar to je dobry! Heled zalezi na davkovani... pokud jsi mela mensi davky tak si myslim ze 6-7 foliku je slusnych. A to ze prezily 4foliky je super!!! Ja mela 27zralych vajicek a PK prezilo jen 5. Ze 3 se v jedno nechytlo vubec, dalsi dve (KET) se chytly, ale jedno se prestalo hned na zacatku vyvijet a treti je nase 20tydenni holcicka 🙂
@lussinka88 díky kočko 🙂
@lussinka88 nemam ovulaci a bůh ví, jestli vůbec mám příchozi vejcovody, je to dva roky, co jsem byla na operaci..Když jsem se na to ptala, že bych chtěla zkusit průchodnost, tak to hned zamluvili.
@verunkadar a to ti povidali v CARu? Hrled zkus se domluvit na gynde (pokud to v Caru nechtej delat/predepsat), teda v pripade ze to chces zkusit jeste prirozene. Jinak u IVF vysetrovat pruchodnost nemusis, pac neni potreba aby byly pruchozi. Me delali pruchodnost u diagnosticke laparoskopie, ale mela jsem uz jen jeden vejcovod po mimodeloznim... Ale vim ze holky chodili na pruchodnost za vedomi za pouziti kontrastni latky. Nevim uplne jak presne to je ale kdyz ti delaj IUI tak je sperma je taky v kontrastni latce takze se to da porozovat i utz po zavedeni spermatu (krasne to v tom vejcovodu zari 🙂). Ale nejsem odbornik, vim ze u te pruchodnosti se dela takovy profuk kdyby tam byly srusty a k tomu se pouziva tlak a to IuI neni... takze se to chce zeptat... Pokud te to uklidni, tak se jich naprimo na to zeptej a ze mas o tohle konkretne zajem... myslim ze ta ovulace je vetsi problem. A ty jsi mela asi teda dlouhej protokol ne? Nebo bych zkusila zmenit Car pripadne se jen informativne zeptala jinde
@lussinka88 NN mela jsem krátký protokol, stimulace 11 dní či tak, už nevím přesně. Ale folikly tam mám, sice jeden či dva, ale pak už tam nejsou, takže musejí praskat. Já právě mám to tak, že můj gynekolog zároveň také pracuje v Pronatalu v Kolíně. Takže je to takové složitější 🙂. Ale teď už od včera mam citlivé břicho, atd. Dnes jsem si pichala Ovitrelle. Tak uvidíme. Chci přirozeně, pokud to půjde. Finance už mám jen na jedno IVF, pak už prostě mám smůlu a Budu se snažit to řešit jinak, opětovná operace či tak.
@verunkadar tak jestli folikuly praskaji tak mas ovulaci... takze kdyz jsi mela 4vajicka tak jsi mela 4 neuspesny transfery? Nebo jak to bylo? Pokud bys mela 4neuspesne - jakoze se vubec nechytili nebo chytly a hned zamlkly, tak zrejme bude problem nekde u tebe - imunita, infekce, sliznice, stitna zlaza, hormony, na genetiku bych to nevidela... to mas vysetreny?
@lussinka88 měla jsme dva transfery, pokaždé jsem si dala dvě vajíčka. Mam za sebou všechny testy a dobrý,imunologie, atd atd. Sliznice při prvním transferu byla 9 mm, pri druhém teda jen 6,8 mm. A asi se vůbec nechytli. Nespinila jsem, vůbec nic. Takže to muselo hned na začátku odejít.
@lussinka88 mám fakt nepatrně sníženou štítnou žlázu, už rok beru malý kousek prášku. Ale to je jediné.
@verunkadar a ty infekce? Ureaplasma mycoplasma?
@lussinka88 to asi ne, mám jen hormony, estradiol, progesteron, stitna žláza, serologie, imunologie, pak zda nejsem na sebe alergičtí.
@verunkadar heled to je taky hodne castej duvod proc se nechyti... staci jen par tydnu prelecit atb. Neni nic snazsiho. Zeptej se na to doktora zda by ti to nevysetril. Hlavne ty urea a myco a profuk tech vejcovodu
@lussinka88 ano, optam se, jdu tam až zase další měsíc. Zkouším teď Clostilbegyt, zda tomu pomůže.
Ahoj holky 😉 Chtela bych se vas zeptat...v patek jdu na 1.KET. Jak to probiha? stejne jako IUI? Nebo se jde na sal? Nechali vas po transferu jeste nejakou dobu lezet?
@anitram111 ahoj, dostaneš košili,ponožky, svoji postýlku 🙂, dělá se to na sále,přijdeš tam,nahlásíš své iniciále,pak potvrdíš,že na obrazovce vidíš své jméno na misce, embryjko zaparkují ,ty se z té kozy překulíš do postele,kde ležíš 20 min na bříšku,20 min na zádech, vyčůrat se mezi otočkami můžeš jít
@salenas Moc děkuji za tak rychlou zprávičku 😉 Tak snad to bude bezbolestná rychlovka 😉 Po OPU jsem tam ležela víc jak 2hod.
@anitram111 to nebolí,neboj,opu je malý zákrok,já si četla nebo byla na tabletu
@anitram111 ahojky, tak jak dopadl transfer? a kolik embryi jste nakonec nechali zavest?
@fofinha ahojky. Transfer byl uplne v pohode, presne jak psala salenas. Dali jsme nakonec jedno. Pokud nevyjde prvni pokus, tak uz pak dame 2 embrya. Doktor Budka byl skvely, jen mi behem transferu rekl tolik informaci, ze jsem vsechno asi pojmout nedokazala. Porad jsem se divala na embryo v televizi a UZ...uplne me to fascinovalo 😄. To nejdulezitejsi mam napsano ve zprave. V pondeli pujdu normalne do prace. Za 2 tydny mam prijit rovnou na krev. Teda to bude nejdelsich 14dni v mem zivote 😄.
@anitram111 držím palečky,tfuj tfuj tfuj a bašti ananas!

@fofinha ano. Nemam ovulaci, tak ted pred KETem uzivam Estrofem a Utrogestan a mam doporucenou kyselinu listovou. Na vyvolani ovulace pak Ovitrelle. Z vitaminu jsem brala Fertipronu, o tom Inositolu mi take rikal doktor, ale v mem pripade uz moc vyznam nema. Jinak ted z vitaminu beru Femibion. 😉