Pronatal Genus - Kolín, jaká byla spokojenost?
Ahoj holky, chystám se s žádankou na laparku do Kolína, v Pronatalu jsme už s přítelem byli, ale v Praze, Kolín je pro nás ale blíž. Chci se zeptat, jestli jste už některá v Genusu byla a jaká byla spokojenost? U nás Pražský Pronatal moc neobstál 😒 tak doufám, že Kolín bude lepší 😎
@anitram111 jeee, tak to jsme zhruba ve stejne fazi dokoncovani!!! ja mela uz podlahy jakz takz vybrane, ale v porad jsem si nebyla jista podlahou v kuchyni, tak jsem to zase prehodnotila a vybrala neco jineho :D ted mi jeste zbyvaji koupelny a uz se toho bojim, protoze jen kvuli vyberu trouby v kuchyni jsem nemohla nekolik noci spat! :D no bud na te svatbe uz budu vedet ze to dopadlo dobre a budu v pohode, nebo se po hooodne dlouhe dobe opiju :D:D taky drzim palce a verim ze vam to klapne! 😉
Ahoj holky, tak to vypada, ze 1.KET nevysel 😔. Je mi z toho smutno. Na testu je skoro snehobilo - jen maly dusik (pravdepodobne jeste Ovitrell). Testovala jsem 13.den po KET a 9.den po Ovitrelle. Ted jsem byla na odberu krve a v pondeli bude jasno. Neuveritelne se ten cas vleče.
nene! 😔 a ja myslela, ze pises jak to vyslo!!! 😔 ale tak zase mate spoustu embryi v mrazaku, takze porad lepsi nez zacinat od zacatku!! ja bych jeste nehazela flintu do zita, nejak "prezila" vikend a pockala na vysledky krve... me to cekani taky zmaha, tudiz se jdu o vikendu opit! 🍹
@fofinha jo 🍹to mas dobry plan 😂 Ja s tim radeji jeste pockam, ale moc tomu sance nedavam...kdyz tady ctu, ze to nekomu vyslo az na x-ty pokus. Tak preji pekny a pohodovy vikend. 😉
@michalka1403 Ahojky, jsem na tom uplne stejne. Testovala jsem 13.den po KET a 9.den po Ovitrelle. Testy vypadaji podobne jako me. Ten nedelni mas silnejsi, nez jsem mela ja, tak nadeje porad je 😉 Ja budu vedet v pondeli vysledky z krve. Jsem po 1.KET a moc sance tomu nedavam...Drzim palecky, at Ti to dobre dopadne 😉
@anitram111 tak držím palečky aby ti to dobře dopadlo. Dej vědět 🙂
Ahoj holky. Tak 1.KET nám nevyšel. Výsledky z krve to dnes potvrdili. No nic, čeká nás 2.KET a rovnou dáme 2 embrya. Držte palce.
@michalka1403 to je krása...to vypada už jednoznačně 😉 Drzim palce.
@anitram111 dvojčata vyjdou!!! 🙂 držím palce!!
@fofinha díky...dneska večer si dám panáka 😉.
@anitram111 DVOJITÉHO!!!!! 😉
Ahoojik holky 🙂 Hlásím, že Hcg je 357!!! Super. Mám strašnou radost 🙂 Konečně se zadařilo ❤ Ultrazvuk za 14 dní, tak jsem zvědavá zda bude jedno nebo dvě mimi 😀
@michalka1403 no vidis...test nelhal 😉 Drzim palce.
Ahoj devcata ... jsem po prvnim ET v Koline. Nepovedlo se. Ted beru Estrofem a pujdu snad na KET,kdyz vse pujde jak ma. Jak vysoka musi byt sliznice? A pomahal vam Estrofem? Co popripade jeste si mam koupit na sliznici? Dekuji
@michalka1403 držím palce !
@lilavatty ahoj, mě estrofem nezabral vůbec, musela jsem lepit náplasti estrahexal. myslím,že budka chce alespoň 7 mm. mě chtěl odpískat transfer, že jsem měla malou sliznici, někdy kolem 14 dne, tak jsem si vydupala ještě jednu kontrolu, o náplast navíc, kontrola na 18 dc a sliznice ok, transfer byl 22 den. Ale pila jsem ještě kotvičník kapky a jedla grepy. po transferu zase ananas. tím že máš ket řízený a nebude ovulace, můžeš jít na kontrolu i dýl, transfery nemusí být 18 - 19 den
@anitram111 držím palečky a posílám moc moc sil na další transfer 🙂
@salenas fakt? No ja se toho bojim... na UTZ jdu v pondeli, to jsem 11.DC. Takze pak jeste vas cca tyden mam... grepy mam koupene,dnes jdu pro cervene vino... a kamaradka jeste mela na sliznici soju...( snad se to jmenuje sarapis soja... nejsem si jista..).. jeste me zajima,kdyz jsem pri ET mela 1 embryjko a sanci 60%, a ted pri KET budu davat 2 embryjka..vse v nejvyssi kvalite... stoupa sance,ne?
@salenas moc dekuji 😉
@lilavatty vyštrachala jsem papír k tomu chtěnému odpískání transferu, 13 den fundus do 7.1 mm, tělo 5-8 mm, přemluvila jsem ho na další kontrolu 16 dc a sliznice do 8,7..
Šance,že se uchytí dvojčátka je asi 20%, ale taky se může stát,že se ještě v děloze rozdělí a budou z toho troj-čtyřčata.
U transferu dvou je hodně možností,já po své zkušenosti bych už do toho nešla, ale neznamená to,že když já mám špatnou zkušenost,že vy ji budete mít také.
@mamemimomu ahoj my jsme byli uz dvakrat poprve a nic pak jsme dvakrat byli na umelim a nic tet jdu na imunologii aby se zjistilo proc nam to nejde
Tak jsem podala žádost na druhé IVF. Nevím, zda dělám dobře, ale asi se do toho v Dubnu pustím. Mám, ale divný pocit. Zda do toho jít, AMH se mi zvýšilo, výsledky jsou dobré najednou, ale samo to nějak nejde.
@verunkadar se špatným pocitem pryč a s vírou kupředu!
Ahoj holky, dosud jsem měla pronatal docela ráda, ale od včerejška si nejsem až tak jistá. Jsme po opu, čekáme na výsledky pgd a včera mi volala recepční, a mimo to, jsem se zeplata kdy a jak mám platit to pgd. Tak jsem se dozvěděla, jaký nedoplatek tam máme a udělalo se mi mdlo. S 20 000Kč za pgd jsem samozřejmě počítala, ale dále nám naúčtovali dalších 28 500Kč prý za mražení. Bohužel jsme se s Budkou nikdy nebavili o možnostech, počtu/ceně mražení embryí. Do ceníku nám zakroužkoval jen ISCI, PGD, léky. Nikdy o ničem jiném nepadla ani zmínka. To, že mi několikrát řekl, že mi dá takové dávky hormonů aby nedošlo k přestimulování (jednou to dokonce řekl "s vaši konstitucí stejně moc folikulů nebude"), nakonec jsem měla 28 folikulů a nad doplatekem dalších 7 500 za ISCI (celkem tedy 15 000 za ISCI) jsem nějak mávla rukou. Včera jsem se tedy snažila dopočítat k sumě 28 500Kč za to mražení - ikdybych počítala, že se kvůli pgd bude mrazit každé embryo samostatně (je jich 9), stále mi 4 500Kč visí ve vzduchu. Na konzultaci za Budkou půjdu nejspíš až na konci měsíce a chystám se ho na to zeptat, ale bohužel vím, že do té doby vychladnu a nebudu tak naštvaná jako teď. Suma sumárum jsme do IVF zatím dali necelých 70 000Kč a to ještě ani nevíme jak dopadlo pgd embryí a kolik jich bude vhodných k transferům. Moje otázka tedy zní: jak vám v pronatalu vysvětlili všechny případné doplatky, resp. byli jste informování předem na co se máte finančně připravit a jak se to lišilo od konečné ceny??
Ahoojik. Také jsme platili tolik. Koukni na stránky Pronatalu. Mají tam ceník. Každý slamka do které se dají vajíčka a zamrazi se stojí 2.000,-. Záleží po kolika ti to zamrazili. My jsme mrazili po dvou, aby to nebyla taková pálka.
Pak se platí ještě za prodlouženou kultivaci. To už přesně nevím kolik. Ale vím že když jsme měli prodlouženou kultivaci na 5 dní a zamražení 14 vajíček, tak jsem doplacela kolem 20tis. Zavolej si tam ať ti to přesně řeknou za co máš takové doplatky.

@fofinha neboj, dockas se 😉 Lepsi je se zamestnat jinym "projektem" a baracek je perfektni projekt 😉 Aspon prijdes i na jine myslenky. My se zase budeme stehovat do bytu v novostavbe, ted cekame na dokonceni, takze taky se snazim odreagovat vyberem podlah a planovanim interieru. No ale uplne Ti tozumim, to cekani je nekonecne. My jsme ted zkusili KET s 1 embryem a zbytek (tech 18) mame zamrazeno po 2, takze mam jeste zasobu na 9 KETu. I tak nas mrazeni s vitrifikaci (nebo tak nejak) vyslo celkem na dost. Na tu svatbu si poradne obal nervy, je to prostě tak a ani my, "snažilky" - i kdyz se mi ten termin nelibi 😉, se nevyhneme s konverzaci s maminkami a tehotnymi. I kdyz nas to i boli. Drz se, chce to nahodit usmev a treba se bavit o tom, ze mate ted plnou hlavu domecku. Nebo to vzit z druhe strany a zjistovat zkusenosti s tehotenstvim, detmi a tak. Rady se budou do budoucna treba hodit. Urcite to zvladnes. Prosti tyden v patek jdu na krev, tak jsem zvedava jak to dopadne. Drzim palce a preji hodne stesti 😉