icon

První dítě po 42. roce, 6x oplodněná - váš názor?

dagmarj
20. říj 2016

ahoj holky, nechci tu vyvolat vlnu kritiky a nebo aby se tu maminky napadaly, ale zajímá mě váš názor, muj nevlastní bratr se seznamil s ženou, je ji přes 40let, vzali se ale nedařilo se jim otěhotnět, tak šla na umělé a nakonec se to povedlo až na pošesté. už to jsem si říkala že je proti přírodě. Ona už teda porodila, ale měla preeklampsii a udělali ji cisaře. dítko se narodilo donošené v termínu a váží 1500g a má 40cm. samozřejmě je v inkubátoru. oni i přes to všechno chtějí hned další, protože chtěl syna a to jim nevyšlo. to už se u mě zvedá adrenalin, jako by jim nestačilo to jak to vypadá teď. myslím si totiž, že holčička bude vždy menší a že tam hrozí i nějaké vyvojové vady, třeba ledviny, atd co se projeví časem, nemusí hned a bude vždy chudinka kvuli rodičům kteří jdou prostě proti přírodě. HLAVNĚ SE TU NEHÁDEJTE. DĚKUJI ZA NÁZOR. TŘEBA MI HO POMŮŽETE ZMĚNIT.

kika_21
20. říj 2016

On ten věk je jen číslo-někteří rodiče maturantů vypadají jako jejich prarodiče a jsou mladší než já s mužem. Taky třeba celý ples hulí a pijí a asi se moc podle postav nehýbou.Dalo by se říci, že já jsem starý rodič, muž ještě o 2 roky starší-víkendy vypadají tak, že hraje s dětmi bojovku, na laně se spouštějí z budovy, přecházejí traverzu. Nemůžu to vidět. Raději snad kdyby si ho usměrnila babička-je jí přes 70-ale ta taky nemá rozum.
@tulikiss

tulikiss
20. říj 2016

@kika_21 samozrejme jsou i vyjimky, kdy clovek je vitalni hodne dlouho, ale ve svem okoli mam par pripadu z te druhe strany, kdy detem jeste neni ani 15 a rodice uz ted jim absolutne nestihaji a deti se spis staraji o rodice nez rodice o deti a to je pak smutne. Nebo od kamaradky rodice si ji poridily az jako treti dite pozdeji hodne po 40 a bohuzel svatby a vnoucat uz se nedozili. ano muze se stat nehoda, nemoc a muze se to stat mladsim, ale u ted starsich je ta pravdepodobnost vetsi. ale kdyz se na to clovek citi tak proc ne, rozhodne bych teda nerekla ,ze je neco proti prirode, protoze to by byl i muj syn ktereho jsme mela v 26 po IVF. ale chce to premyslet i nad temahle vecma a zvlast kdyz pani mela tak silene tehu.

kika_21
20. říj 2016

@tulikiss Ano, to ano. Tím užitím si vnoučat argumentuje i naše babička.

lajla
20. říj 2016

@dagmarj řeknu jen jedno...je Vám houbelec po tom, jak si kdo jaký život žije a resit to ještě na konikovi, je opravdu na pováženou...buďte ráda,ze je Vás život tak skvělý a pokud ne, reste tu své potíže, ne jiných...bude Vám líp
Mějte se hezky

victress
20. říj 2016

a vy jim to druhé dítě zakážete poté, co se tady s námi poradíte s správnosti svého rozhodnutí? jak už bylo psáno výše, není to váš život, je to váš dokonce nevlastní bratr, takže je vám putna po tom, co on dělá, i kdyby byla jeho žena oplodněná 50x a porodila ufona, vám to může být šumafuk, nepleťte se prosím do života jiných 😝

dagmarj
autor
20. říj 2016

@victress 😀 já se jim do toho nepletu, jen jsem chtěla vědět názor jinych. vubec jsem se s něma o tom nebavila a ani nebudu. nemusíte mě tu moralizovat. aji kdyby měli takto 4děcka a všechny měly pod 2kg tak je mi to jedno. já vím že je to jejich život, ale když matka vidí že to nedává a v termínu se ji narodí tak malé dítě tak je dle mě ,,drzost,, se pouštět do druhého. má být ráda aspoň za to co maj. a mmchd, nikdo ji jiste do té 40 nebránil mít děcko.

lucinkaxxx
20. říj 2016

@victress porodila ufona :D ja se omlouvam,asi se to nehodi,ale to me fakt rozesmalo :D

dagmarj
autor
20. říj 2016

@tulikiss
@heduska82 dítě je narozené v termínu!!!!

alisek
20. říj 2016

Napíšu jediné, mě se narodil předčasně syn s mírami co uvádíte o své neteři a po jeho narození mě zajímal pouze a jedině jeho zdravotní stav a jak se bude vyvíjet a jediné přání bylo aby byl zdraví a vše dohnal. Představa druhého dítěte byla až po jeho druhém roce a ne po jeho narození. Takže mě to přijde dost mimo takto uvažovat, to děti asi mít neměli.

dagmarj
autor
20. říj 2016

@lucinkaxxx mě to taky rozesmálo... neboj

cukricek123
20. říj 2016

@astyna upřímně.. mi říct mamka (46) že je těhotná, vysměju se jí, a taky jí řeknu svůj názor a postavím se k tomu stejné... Za 5 let nemusí být schopná se postarat sama o sebe a né ještě o dítě. A to na svůj věk je teda hodně mladá a absolutně by jí tento věk nikdo neřekl, ale zdrav. stav nesouvisí s tím, jak se cítí psychicky.. Tělo stárne i přes to, že mozek nechce.

dagmarj
autor
20. říj 2016

@alisek taky mám strach jak to zvládne

dagmarj
autor
20. říj 2016

@cukricek123 přesně tak, proto taky měla tu šilenou preeklampsii. ani se neptej jak byla otekla .. s věkem jsou i jiné rizika pro to dítě které by třeba neměla kolem třicítky.

cukricek123
20. říj 2016

@dagmarj jako mi je opravdu jedno, kdy má kdo dítě. Každá se na rodičovství cítí v jinou dobu, ale tohle už je prostě moc. Je to sobecké vůči tomu dítěti. :(

alisek
20. říj 2016

@dagmarj není to žádná pr...l mít takto dítě které je opožděné, protože se mu musíš věnovat maximálně..rehabilitace atd. navíc některé neurologické poruchy jsou patrné až kolem 3roku a pak se roztáčí další kolotoč..lidi si tohle vůbec neuvědomují a každý říká že to dožene a přitom to není pravda.zjištění že je naprosto v pořádku je až u školního dítěte

dagmarj
autor
20. říj 2016

@alisek ano, máš pravdu. vím že je tu maminka a ta až později zjistila že má autistu a postupem se to rozvinulo i u druhého dítka. nejspíš to zvláda dobře, co ji také zbývá, ale určitě chtěla dítko zdravé a brala je tak dokud nepřišel onen 3rok. pak to člověku dojde až postupně. a na stará kolená se strat o postižené dítko a sama se sebou mít zdrav.problémy není sranda. možná se ji tělo už chystalo do přechodu. čert ví proč to tak dopadlo. není starost o ni, ale o to malé nebožátko jak to zvládne a jaké břemeno si bude muset nést.

kika_21
20. říj 2016

@dagmarj Třeba si také pořídíte dítko po 40-tce-to nikdy nevíte, co život přinese.

dagmarj
autor
20. říj 2016

@kika_21 určitě ne.

victress
20. říj 2016

@dagmarj a vy ji znáte tak dobře, že víte, že mohla mít klidně dítě do 40 let? třeba neměla vhodného partnera, pokud by měla dítě za každou cenu, aby to stihla do 30 let s nějakým nýmandem, zase byste ji tady mohla kritizovat za to, že má dítě s tím a tím...a že si vzal bratr ženskou s cizím děckem...nezlobte se, ale přijde mi, že v první řadě nemáte ráda tu vaši nevlastní švagrovou a hledáte na ní mouchy...

pokud jde o názor druhých - 100 lidí, 100 chutí jak se říká, půlka vám řekne, že pokud chtěla vlastní dítě, tak to chápou, druhá půlka vám řekne, že v tomhle věku už je to riziko...

někomu se narodí nedonošené dítě i ve 20 letech, někdo se ve 20 letech stane ze zdravého člověka mrzákem, nikdo nevíme, jaký máme osud, pokud by dítě ve 40 neměla, tak bude v 60 při plném zdraví litovat, že už mohlo mít 20 a být samostatné, je těžké se rozhodnout...

kika_21
20. říj 2016

@dagmarj Pak napiš, mám na půdě dupačky-bavlněné,zašlu ráda. 😵

kolibricek36
20. říj 2016

@dagmarj tak tím bych si nebyla tak jistá, protože co komu vadí na druhých toho se sám dočká 😀 😀 😀
mi přijde že tu bratrovu ženu, nemáte zrovna v lásce, když jí takhle pomlouváte - a to je vaše ostuda ....

victress
20. říj 2016

@dagmarj pokud máte strach o to nebožátko, jak to švagrová zvládne, tak se jí můžete přece nabídnout, že jí s dětmi pomůžete, ne? 🙂

dagmarj
autor
20. říj 2016

@kika_21 ok, budu na tebe myslet 🙂

@victress ano, měla chlapa, byli spolu 11let a pak přišla s kuframa k matce s tím, že s nim rostě být nechce a neřekla ani důvod. jinak kdyby si dotahla k němu cizí děcko, bude mi to jedno. tohle se děje dost často, přece. muj druhý bratr takto vychoval 3 a nebyli jeho a neměla jsem s tím vůbec žádný problem a vlastní děti ani nemá. seš divná že mě tak napadáš.

dagmarj
autor
20. říj 2016

@victress nauč se číst, má jen jedno a to leží v inkubátoru

victress
20. říj 2016

@dagmarj přece chtějí druhé, ne, tak už počítám i s tím druhým, nijak tě nenapadám, píšu svůj názor, který jsi přece chtěla vědět, když tě zajímají názory druhých a z nás dvou já nejsem ta, která je divná 😎

komive
20. říj 2016

@cukricek123 Mně by bylo teda hodně líto, kdyby se mi jednou moje dvacetiletá dcera vysmála, že jsem ve 46 letech těhotná.

@dagmarj Je to jen a jen jejich volba. Může se ti nelíbit, můžeš si říkat, jak ty bys nikdy a jak je to hrozný. Důsledky svého rozhodnutí si bude nést tvoje švagrová a bratr, ať už budou pozitivní nebo negativní. Ale řeknu ti, za tebou už bych pro podporu nešla, a rozhodně ti o dalších svých krocích, co chci podniknout při otěhotnění, neříkala, kdybych věděla, že se od tebe dočkám akorát odsouzení.

dagmarj
autor
20. říj 2016

@victress koukám, že nepřispíváš jinam, jen do ,,fora,, kde máš přes 2000příspěvků, patrně do lidí ráda ryješ a bavíš se tím... já chtěla vědět tvuj názor, nepotřebuju tvoje rady a vychovu

dagmarj
autor
Odpověď byla odstraněná
kolibricek36
20. říj 2016

@victress neboj nejsi divná - té paní její švagrová nepadla do oka, tak bude vymýšlet proč druhé ne....
ostatně, já taky dostala od vlastní segry vynadáno, že jsem otěhotněla ve 40 letech - moje první - bohužel je v nebi ....

lajla
20. říj 2016

@dagmarj je strašně zajímavé jak spousta lidí ví o životě jiných víc,nez pomalu o tom vlastním...a nejste teda sama. Jak dlouho s kým chodil, proč a jak se kdo s kým rozešel, proc neměl děti atd atd...toto mě vždy fascinuje...je skvělé že se Vám lidí svěřují...

Strana