Těhotné po IVF
Tak vás tady všechny vítám 🙂 🙂 🙂
Můžeme rozjet dalších 10 000 a tentokrát legálně na těhulkách 😉
Můžeme rozjet dalších 10 000 a tentokrát legálně na těhulkách 😉
Mel, to je tedy pech.
Luzz, tak na můj vkus se dolsin a jemu podobné v porodnicích používají dost často. Kamarádce ho PA dokonce několikrát téměř nutila a pokaždé odcházela nasupená, když odmítla. Navíc jí tvrdila, že to na dítě rozhodně nemůže mít vliv, což je tedy pěknej kec.
Já se epi nebojím, nemám žádné děsy z toho, že je to do páteře, protože jsem si k tomu něco nastudovala. Ale stejně bych raděj bez toho. Jinak v Krči se obávám dělají císaře pouze v celkové anestezii.
Luzz, tak na můj vkus se dolsin a jemu podobné v porodnicích používají dost často. Kamarádce ho PA dokonce několikrát téměř nutila a pokaždé odcházela nasupená, když odmítla. Navíc jí tvrdila, že to na dítě rozhodně nemůže mít vliv, což je tedy pěknej kec.
Já se epi nebojím, nemám žádné děsy z toho, že je to do páteře, protože jsem si k tomu něco nastudovala. Ale stejně bych raděj bez toho. Jinak v Krči se obávám dělají císaře pouze v celkové anestezii.
melíku
to se mi nezdá jako alergie :-| radši zajděte spolu k dr. a proberte to... to tě teda lituju holka,ty prostě nebudeš mít klid 😢 😢 😉
jmis
tak to je síla :-N dolsin normálně spadá pod opiátovej zákon a prochází normálně přes placentu k plodu... a v ústecký nemocnici už se nepoužívá...(kvůli těm alergiím) ale vím,že se dřív rodičkám podával :-N
a s tou nemocnicí v Krči fakt koukám 😕 ...no jiný kraj...jiný mrav :-N a nevíš kvůli čemu???
to se mi nezdá jako alergie :-| radši zajděte spolu k dr. a proberte to... to tě teda lituju holka,ty prostě nebudeš mít klid 😢 😢 😉
jmis
tak to je síla :-N dolsin normálně spadá pod opiátovej zákon a prochází normálně přes placentu k plodu... a v ústecký nemocnici už se nepoužívá...(kvůli těm alergiím) ale vím,že se dřív rodičkám podával :-N
a s tou nemocnicí v Krči fakt koukám 😕 ...no jiný kraj...jiný mrav :-N a nevíš kvůli čemu???
Luzz, když bude brát Ludiomil, tak mít klid budu, ale jak dostane prášky třetí generace, tak jsme zase v háji. No k psychiatřičce jde 20.týho - ona je tam jen v pondělí, no a příští pondělí je velikonoční. Ale přesně takhle ho rozhodil Apo-parox a teď Cipralex. . . Zloděje přežil, ale tyhle prášky nee. :-|
Luzz, já nevím, proč dělaj císaře v celkové. Ale vím, že mi to někdo říkal, nebo jsem to četla.
EPI u porodu tam poskytuje soukromá firma, rodička si ho musí uhradit, aktuálně stojí 5700. Sice je celou dobu anestezilog, který to EPI provedl, přítomen a kontroluje pak průběh případně to nějak reguluje, ale je to pálka.
EPI u porodu tam poskytuje soukromá firma, rodička si ho musí uhradit, aktuálně stojí 5700. Sice je celou dobu anestezilog, který to EPI provedl, přítomen a kontroluje pak průběh případně to nějak reguluje, ale je to pálka.
ahojky holčiny
mel tak at se z toho manža rychle dostane už to máte za pár tak atje fit na mimčo
luzz já mám taky klidový režim tak hodně lež a uvidíš bude lépe a do nemocnice nebudeš muset takhle brzo
já mám s největší pravd. císaře a dnes jsem volala do porodky abych se informovala jak dlouho po císaři musím být na jipce a prý 2-3dny to je mazec ne? a mimčo tam nosí asi dvakrát denně první den nejí nic a pak mudají trochu glukozy a po císaři se prý rozkojí až 4 den tak jsem z toho trochu špatná 😞
mel tak at se z toho manža rychle dostane už to máte za pár tak atje fit na mimčo
luzz já mám taky klidový režim tak hodně lež a uvidíš bude lépe a do nemocnice nebudeš muset takhle brzo
já mám s největší pravd. císaře a dnes jsem volala do porodky abych se informovala jak dlouho po císaři musím být na jipce a prý 2-3dny to je mazec ne? a mimčo tam nosí asi dvakrát denně první den nejí nic a pak mudají trochu glukozy a po císaři se prý rozkojí až 4 den tak jsem z toho trochu špatná 😞
ja mam dneska od noci depku jak prisel prvni poslicek no tak od ty doby mi mala vubec nei klidna v brise a nei 5 min aby byla v klidu .-(( desne kope a jak ruciky tak nozicky a hraje si snima se mi vlni bricho az dneska hematolog na kontrole koukal a divil se ale jako v dobrym no .-((( je to normalni kdyz se dite ani na chvili jako neuklidni????Neboli to ani nic jinyho ale kdyz ridim bo sedim bo lezim proste cokoliv tak jako chvilema je to i neprijemny tak resim zda s tim nemam nejak sjet ze proste dite nespi a zda mu neco nechybi protoze to nikdy nebylo drive navic si vystrci i hlavu takze zatukam na sisku co mi trci nad mocakem a klepu ji na hlavu .-((( to me uplne rozhodilo dneska a nevim co s tim .-((( mate to taky???
no jenze se bojim toho ze neco najdou a nechaj si me tam trebas na pozorovani mno a pak tam budu az do konce 😞 chcjo ja chtela od vas slyset ze se vam to taky stava .-((( 🙂 ja pockam cca do 7 do vecera to vetsinou pak byl klid a kdyz to neprestane tak sjedeme do nemocnice na pohotovost radeji tedy ale jeste tomu dam do tech 7 cas abych nebyla za schyzu :-|
jo jo dekuju vam moc holky!!! 😉 :-| no jo uplnek ze by na to mel vliv Meliku??? 😃 si spis myslim ze dlouho nevydrzime .....2v1 ...se rika ze dite se ma uklidnovat jak tam bude mit malo mista no ale u me je to opak prave ....a vim ze holky dycky plasi ze neciti pohyby a jezdi na pohotovost a nechci aby se me tam smali ze jedu kdyz celej den je takhle akcni .-((( kdyz nemam zadny jiny priznaky niceho ..jen teda v noci ten poslicek ale jinak nebyl zadnej ..takze zitra v 1é mam poradnu tak jsem doufala ze bych vydrzela nez me Dr prihlidne mno ale jak rikam pockam do 7 a pak vyjedeme kdyztak 😞
jani já myslím, že s eTi nikdo smát nebude.. a kdyby si Tě tam nechali, no tak to už snad těch pár dnů pro miminkovydržíš ne? ten úplněk na to působí opravdu hodně. Mel si plánuje další úplněk porod 😃 a ta čokoláda taky, to s enezdá, nebo kafe, kakao, kofola.. nebo rpostě je malá už netrpělivá no..
luzziku tak sjem ráda, že je to lepší, no nezybde než fakt ležet a poctivě.. 😞
anitt, no Ty už to máš taky za pár, myslím, že už tak mocležet nemusíš 😃
luzziku tak sjem ráda, že je to lepší, no nezybde než fakt ležet a poctivě.. 😞
anitt, no Ty už to máš taky za pár, myslím, že už tak mocležet nemusíš 😃
jani.cb
můžu ti říct,že jak dneska moje holky blázněj je taky extrem,taky mi to je divný...no co když fakt ten úplněk =-)
anitko
u nás v ústí n.L. zůstaváš na jipu 24 hod... déle se mi zdá masakr...to i po těžších operacích dáváme lidi z jipu po 24 hodinách na standart...navíc to určitě ovlivňuje laktaci,ne?? no to je fakt blbý :-|
jmis
epi tak drahý?????????? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 no to se poseru :-x :-x :-x tady je prováděj normálně místní anesteziologové z nemocnice,žádná firma... a nebere se to jako nadstandart...no to čumím :-x 😕 😕 😕
to musím 😕 říct u nás ve špitále...
můžu ti říct,že jak dneska moje holky blázněj je taky extrem,taky mi to je divný...no co když fakt ten úplněk =-)
anitko
u nás v ústí n.L. zůstaváš na jipu 24 hod... déle se mi zdá masakr...to i po těžších operacích dáváme lidi z jipu po 24 hodinách na standart...navíc to určitě ovlivňuje laktaci,ne?? no to je fakt blbý :-|
jmis
epi tak drahý?????????? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 no to se poseru :-x :-x :-x tady je prováděj normálně místní anesteziologové z nemocnice,žádná firma... a nebere se to jako nadstandart...no to čumím :-x 😕 😕 😕
to musím 😕 říct u nás ve špitále...
holky
dnes mi gyn. doporučila,ať si koupím APO-LACTOBACILLUS... že je teď nový trend,začít ho zobat 4 týdny před termínem porodu... kromě těch známých účinků má prý velký vliv i na miminka...že se tím dá bránit exemům,alergiím a špatnému trávení u novorozenců... =-) =-) já to teda slyšela prvně,tak se ještě zeptám zítra u nás ve špitále... =-)
dnes mi gyn. doporučila,ať si koupím APO-LACTOBACILLUS... že je teď nový trend,začít ho zobat 4 týdny před termínem porodu... kromě těch známých účinků má prý velký vliv i na miminka...že se tím dá bránit exemům,alergiím a špatnému trávení u novorozenců... =-) =-) já to teda slyšela prvně,tak se ještě zeptám zítra u nás ve špitále... =-)
Začni psát odpověď...

Odešli
já mám pro ně připravený na cestu jen bodyčko s dlouhým rukávem,sametovej overal a bavlněnou čepičku...
k tomu budou přikrytý dekou v autosedačce... 😉
k tomu epíku...
u nás ho teda dávají hodně rodičkám...nepíchá se do páteře,ale jen do páteřního kanálu,ještě před ten vak,kudy teče mok...je to bezbolestný a pomáhá to hlavně ke zrelaxování celé pánve... některý rodičky se začnou otvírat až právě působením epidurálu...já to vnímám jako komfort :-N než nějaké pochybné zlo 😉
navíc je epidurální anestezie tak rozšířená,že se při ní běžně např.vyměnují klouby (kolenní,kyčelní) plus spoustu dalších jiných operací na nohách nebo urotraktu bez celkové anestezie :-N ...
a během toho porodu,když bude nutný císařský řez,může se klidně přejít z normálního porodu na operační porod,což je moje velký přání - nezaspat příchod na svět svých dětiček 😉 🙂 🙂
a dolsin
je normální opiát 😉 už se téměř nepoužívá,páč velká část populace na něho alergizuje 😉