Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
@pajule88 v týdnu jdu na hormonální profil a po výsledcích chci změni doktora, už jsem dostla kontakt
@pajule88
Na větu, že na to nemáme myslet a půjde to jsem silně alergická!!!! Otevírá se mi nůž v kapse :D ale to určitě znáš:
Ty pocity znám, dnes jsme měli u maminy rodinný oběd a byla tam neteř se sedmiměsíčním mimčem... ale jsme holky statečný a všechno zvládnem,ne? 🙂
Nové pokusy bych ráda rozjela, ale tělo zase stávkuje, takže mám opět zpoždění ms, ale zatím jen 4 dny, tak v po zavolánim mudře co a jak 🙂
@fandysek_1
Holka ani nevím :D vrátila jsem se po 2 měsících do práce a bylo to takový divný..kolegové z týmu na mě koukali takovejma těma tázavejma pohledama, jako jestli se zadařilo nebo ne... tak jsem je obeznámila že ne, ale o tom, že to hodláme znou zkoušet už jim říkat nehodlám 🙂
A co ty, nějaké novinky?
@adusku také mé tělo začalo stávkovat a měla jsem cca 14 dní zpozdění. Takže jsem šla k dr ten mi zase chtěl cpát utrogestan a vydupala jsem si hormonální profil. Takže příští týden jdu na první odběry a pak chci změnit doktora. Jo ještě chci nechat udělat utz jestli tam není nějaká cysta. Zase byl na mě drsnej a já na to nemám nervy. Chtěli jsme tento měsíc zkusit IVF, ale odložili jsme to kvůli tomu rozhozenému cyklu. Takže piju čaj báby Radnické (není tam kontryhel, který mi posouvá vždy cyklus) a manžel má nějaké vitamíny a nějak to necháváme být. Chodím si cvičit a děláme domeček. Takže pohoda klídek.
Jak si na tom ty s úpravou životního stylu? Nějaké novinky?
@adusku ahoj, operovali mě 2.1., bylo to v pohodě, narkozu zvládám dobře, 4.1. už mě pustili domů do domácího léčení. Zítra jdu poprvé po Vánocích do práce...už mám pěknou depku. Zkontrolovali mi dělohu zevnitř, tak je všechno v pořádku a laparkou zkontrolovali průchodnost vejcovodů...to je taky OK a všechno ostatní je taky zcela v pořádku. Jen se jim nepodařilo posunout mi vaječník, aby se k němu mohli dostat sondou pro IVF. Prý by tím poškodili cévní zásobení vaječníku a jeho funkčnost. Takže výsledek je asi takový, že jsem zcela vhodná pro přirozené početí, ale ne zas tak vhodná pro IVF, protože mi mohou odebírat vajíčka jen z jednoho vaječníku, protože k druhému se neumí dostat. A manžel má tak mizerný spermiogram, že přirozené početí by byl fakt zázrak...🙁 Tak jsem fakt zvědavá, jak dopadneme...
@jasmine2258 zkus koupit wobenzym, manžel má po něm ukázkový spermiogram a ?to byla fakt tragédie ty hodnoty. A co inseminace,?
@fandysek_1 inseminaci už jsme taky zkoušeli a nevyšlo to. V říjnu jsem byla na 1. IVF a taky nic. Wobenzym??? Vážně??? Po jaké době se to zlepšilo a kolik toho manžel denně bere?
@jasmince2258 inseminace je 9x v roce zadara, tak proč to nezkoušet. Bere 2x5 tablet denně, emulips a femigard kapky k tomu. Já piju čaj báby Radnické. CCa po půl roce se to zlepšilo na normální hodnoty.
@fandysek_1 od letoska je inseminace proplacena 9x?? Minuly rok i roky predtim bylo max 6...
@lussinka88 já měla info, že 9x u nás v Pronatalu
@fandysek_1 diky za tip, asi vyzkoušíme ten Wobenzym. A na tu inseminaci se zeptám doktora. A jak jste na tom vlastně vy? Jaky je u vás problém?
@jasmine2258 u . ☹nás, už žádný problém není, jen nám to prostě nejde, o to je to někdy horší, když víš, že je vše ok a nejde to
@fandysek_1
@jasmine2258 holky moc do sebe necpete ty doplnky stravy! Femigrad, emulips, wobenzym a caj baby radnicky? Heled taky jsem zkousela kde co a nakonec to skoncilo tak, ze jsem si rozhodila cyklus... Chodila jsem k doktorce co cvici mojzisovou a ona se vyzna v tehle doplncich a alternativnich metodach a rikala, ze se ma brat max jeden, jinak se muzou ucinky rusit. A nemaj se v zadnym pripade kombinovat s hormonama... ikdyz jsem nejedla hormony, tak jsem po tom vsem mela jsem cysty, ikdyz jsem na ne nikdy netrpela... vyberte si jedno z nich a tem preparatum verte nebo jeste lip se na to vyprdnete a verte doktorum... Me nakonec nepomohlo nic z toho, pred ivf jsem nebrala 3mesice nic, jen jsem chodila casto na prochazky, myslela pozitivne a cvicila mojzisovou 🙂) ...
@fandysek_1 pokud ti muzu poradit, tak si nech hodne dobre vysetrit ster z pochvy! Me nic nenasli, ale nezabiral mi medrol na imunitu (mysleli si ze ho neberu a tak)... pak jsem dostala boreliozu a brala jsem 4tydny antibiotika a najednou vsechno slo, leky zacaly zabirat, vysledky ukazkovy, otehotnela jsem... Nakonec doktorka rikala, ze tam asi fakt byla nejaka infekce a ze ta borelioza alespon k necemu byla... slysela jsem to od spousty holek ze mely treba ureaplasma a po preleceni hned otehotneli 🙂)
@lussinka88 já jsem brala pravidelně pouze Femibion 1, ale pak jsem se naštvala a v prosinci jsem s tím sekla. I když mám jeste zásobu. Měla jsem po tím akorát větší hlad a furt něco jedla. Až jednou otehotním, tak to pak doberu. Manžel teď bere Folandrol a nějaké léky od doktora na stimulaci FSH. Říkal, že se na to ale vykašle a zkusí teda čistě jen ten Wobenzym, že to stejne k žádnému zlepšení nevede. Tak uvidime. Třeba budeme mit štestí a po Wobenzymu se mu spermiogram zlepší.
@jasmine2258 dostal clostik na stimulaci? Urcite neco z toho zabere!! Chce to prej brat dlouhodobe! Mam tatu gynekologa a ten rikal, ze ma nejlepsi zkusenost s orthomol fertil myslim (je to drahy, ale ja mela trikrat zamlkly tehu a brala jsem orthomol natal a tentokrat v pohode - mozna to ale byla nahoda...) a i ten folandrol je dobrej, ale chce fakt vytrvat... taky jsme brali dlouhodobe...
@fandysek_1
Bych tomu doktorovi něco pěkně od plic řekla teda. Zrovna gyndař by měl mít pochopení a dělat vše pro úspěch 😐
Holka na prd 😑 pořád jim jak mám, hýbu se, ale po tý zvrzaný stimulce jsem nabrala 5 kilo a tělo jak kdyby stávkovalo a ne a ne se jich zbavit :( a už jsem z toho zoufalá
@jasmine2258
Nooo "hezký" :(
Taky to nemáš jednoduchý.
Ale rozhodně bych zkoušela ty inseminace 🙂
Mě se dostal do ruky olej z vlašských ořechů a vyčetla jsem o něm, že podporuje spermatvorbu, tak ho zkus chlapovi přidávat do jídla 🙂
Já ho tomu svému taky cpu, pro jistotu 😃
Ahoj holky. Tak já jsem dnes 6 DC. Ve stredu jsme byli na první konzultaci v CAR a bylo nám doporučeno počkat do března a udělat nový spermiogram a pak případně IVF. Já jsem byla v pátek na odběrech na hormonální profil a koncem měsíce jdu pro výsledky.
Jinak můj manžel bere Fertilan a já Femibion a teď chci zkusit kapky Gynex.
@adusku Ochjo, proč jsou ty lidi protivný, to nechápu.
Vzhledem k tomu, že nemám ovulaci, tak musíme znovu do CARu. A tam nám řekli, že máme počkat dvě MS, ale potom hned zkusíme KET. Chtěla jsem počkat, protože se moc bojím, abych znovu nepotratila, ale nakonec jsme se domluvili, že to zkusíme co nejdřív znovu. Proč by to znovu nemělo vyjít, že 🙂
@lussinka88 holka zlatá, po 4 letech ssnažení mám za sebou všechna možná vyšetření. Mycoplazma, chlamide atd vše. Já kromě čaje báby Radnicke jejím a nepiju nic. Zkoušeli jsme vše možné, ale wobenzym na spermie zabral a Ecko taky.
@lussinka88 clostil nemůžeš brát dlouhodobě, protože působí na hypofyzu. Pokud se samovolně tvoří vajíčka je to zbytečné.
@adusku to může být i voda z hormonů těch 5 kg. Je to zapeklité s tím hubnutim. Začala jsem si psát jídelníček a vidím zase ty chyby ve stravě.
@fandysek_1 me taky delali vsechny mozny vysetreni.. za 6let jsem byla trikrat tehotna a vsechny tehu skoncili zamlklym tehu v prvni trimestru nebo mimodeloznim (posledni tehu bylopred 4rokama od te doby nic). Vse negativni, az na imuno na ktery me poslali pred rokem a pul.... stery negativni, ale brala jsem na imunitu prednison a ten nechtel rok zabrat (normalne zabira do 6tydnu). Po preleceni boreliozy se mi vratili hodnoty do normalu behem 4tydnu... a najednou jsem otehotnela. Bylo jim to divny, ale prednison nefunguje,kdyz je v tele zanet.. zrejme se jednalo o chronickou infekci, pac na KO, CRP ani jinych zanetlivych markrech nic nebylo... jinak mycoplasmy, chlamydie, ureaplasmy a jine infekce nemusi byt jen ve steru z pochvy, ale vysetruji se komplexne ze sera, aby se vedelo jestli nejsou nekde jinde v tele... Me pomohlo tohle. Kazdej druhej doktor mi rikal at se na vysledky z imuna vykaslu, ze to pujde normalne, ale jak cas plynul tak se nic nedelo. Predtim jsem alespon jednou za rok a neco otehotnela a ted nic...
Vim jak funguje clostik za tech 6let jsem ho brala nekolikrat... ale on se nedava jen zenskym, ale dava se i chlapum na snizenou tvorbu spermii 😉 a ten priklad jsem myslela... 😉
@lussinka88 měla jsem chlamydie i mycoplazma vyšetřované ze séra ještě dřív než mě poslal můj gynekolog a atb jsem na ně brala 2x i manžel. Imuno máme také v pohodě. Teď mě čeká opět hormonální profil a nový gynekolog. Mám toho svého, už plné zuby.

@fandysek_1 Už aby přišla, po druhé MS zajdeme do CARu a zkusíme KET. Co ty? Změnila jsi doktora? Takovýhle chování je fakt hnusný.