icon

Začínáme s IVF

adusku
5. zář 2016

Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?

Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂

A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?

Děkuju za pomoc 🙂

nita1984
21. únor 2017

@adusku mám první pokus, takže ano, na pojišťovnu, ale fostimonu hradí částečně jen 10 dávek. Ale protože mám dlouhý protokol, rozhodl se dr. dvě přidat, ať to pořádně naroste. Takže jsem dolácela ze svého.

jezovca
21. únor 2017

Co mi bylo řečeno, tak každé CAR ma jiné ceny@adusku

adusku
autor
21. únor 2017

@nita1984
Ty kraaaasooo :(
Ja za prvni pokus s dlouhym protokolem doplacela za leky asi 1200... mela jsem Elonvu a Gonal...

A u druhyho Gonal a Orlalutrag a kratkej a doplacela jsem 2300...

Kam chodis do CARu?

nita1984
21. únor 2017

@adusku chodím do Podolí. Bohužel, mkoje anamnéza není dobrá, řešilo se, zda vůbec nějaká vajíčka budou, proto Fostimon a proto dlouhý protokol. Uvažoval o Gonalu, ale bál se, že na mě bude málo, že bychom zahodili pokus.

adusku
autor
21. únor 2017

@jezovca
Ceny maji ruzne za vykony 🙂
U Apolinare by nas to vyslo na 12 tisic... v Iscare 18700

adusku
autor
21. únor 2017

@nita1984
Hlavne ze reagujes 🙂
Ja na elonvu a gonal taky reagovala... vic nez u druhyho... ale nekdo to pokakal takze z toho nebylo nic

nita1984
21. únor 2017

@adusku já jsem v tohmle hodně šťastná, že to mám všechno hlídané přes známé.. když to občasa čtu, co se děje a co jsem sama zažila v Pronatalu... hrůza. Teď mám jistotu v tom, že fakt dělají úpně maximum, co můžou

jezovca
21. únor 2017

Co znamená dlouhý protokol prosím? @adusku

nita1984
21. únor 2017

@jezovca nejsem @adusku, ale třeba neva, když odpovím. Krátký protokol znamená, že stimuluješ v přirozeném cyklu. Dlouhý znamená, že Ti vypnout přirozený cyklus a vytvoří umělý. V umělém se dá stimulace dle potřeby prodlužovat, u krátkého to nejde.

maty777
21. únor 2017

Ji koukám,že jsem z vás na tom asi nejhůř. Jsem starší 38.Řešíme od 30.1IVf 2 embrya nic 2ivf 1 embryo nic a 3 IVF nezískali ze 3 occytu ani jedno vajíčko ET neproběhlo😐Ted máme cyklus s darovanymi proto taková darda a k tomu bez pojišťovny.

jezovca
21. únor 2017

Děkuji za vysvětlení 😉@nita1984

nita1984
21. únor 2017

@maty777 jasný, tak darovaná vajíčka jsou jasná. A v jaké jste fázi?

adusku
autor
21. únor 2017

@maty777
To je mi moc líto :(

Ale teď to vyjde, uvidíš ☺ darovaný mám jako poslední možnost, kdyby se něco podělalo :/

adusku
autor
21. únor 2017

@nita1984
Já přešla od Apolináře po tom, co mi nikdo nedokázal říct, proč získali jen 1 prázdný folikul když jin na posledním utz bylo 15... a poslední rána byla odmítnutí druhýho pokusu....

Držim palečky ať je vše v pořádku ;)

nita1984
21. únor 2017

@adusku jak odmítnutí? Jako od pojišťovny?

jezovca
21. únor 2017

Držím všechny palce ať už to konečně vyjde. Ja se chystám jít do CAR v dubnu. Můj gynekolog mi na dva cykly nasadil stimulaci a pokud to nevyjde, tak fičím tam @maty777

adusku
autor
21. únor 2017

@nita1984
Ne to ne.... v dubnu 2016 jsem tam byla na první konzultaci s váhou 121 kg.... za celou dobu mi nikdo nic neřekl, jen ať se snažím ať neroste.

V říjnu byla OPU s váhou 115.... a přednosta CARu mi řekl, že druhej pokus mi udělá až budu mít tak 90....

Na jednu stranu ho chápu, váha by měla být co nejnižší, na druhou to mohli říct už v dubnu....

A v lednu 2016 jsem vážila 140.... 😣

nita1984
21. únor 2017

@adusku ahaaaa, no tak to je drsný ☹ že se chovají takhle. Já mám tedy spíš opačný problém, jak jsem štíhlá, tak mě děsně bolí injekce, není moc do jakého tuku je píchat...
Ted jsi v Iscare?

adusku
autor
21. únor 2017

@nita1984
Ano 🙂
Moje gyndařka a nimi spolupracuje, tak jsem šla přes ní 🙂

Kontroly a stimulka proběhly u ní a OPU a ET tam 🙂

nita1984
21. únor 2017

@adusku já zas šla do Podolí, protože dvě moje kamarádky nezávisle na sobě mi doporučily konkrétního dr. A jedna z nich je přímo embryolog, tak mi rto domluvila v laborce, aby mi udělali kombinaci ISCI a a IVF. Což jsem hrozně ráda. Kdyby to náhodou nevyšlo, budeme mít info do dalšího pokusu, zda je ISCI nutné.

maty777
21. únor 2017

Diky moc holky.Teprve 3den po ET a mame 5 nebo 6 darovanych zmrzlinek...Drzim palecky.@nita1984
@nita1984
@adusku
@jezovca

nita1984
21. únor 2017

@maty777 JÉÉÉ, držím pěsti, ať to dopadne. Top je moc pěkný počet zmrzlinek, to by bylo, aby nebylo.

jezovca
21. únor 2017

😍👍

adusku
autor
21. únor 2017

@nita1984
Tak to je super 🙂

Ta důvěra v centrum je nejdůležitější 🙂

nita1984
21. únor 2017

@adusku právě, prvně jsme byli v Pronatalu, ale tam se mi to jednání vůbec nelíbilo. Ze začátku dobrý, ale když jsme ještě nebyli rozhodnutí pro IVF, začali se chovat, že je obtěžujeme atd. Hrůza.
Tady mám doktora, který mě plně respekuje, nestresuje a to, že mám trochu "pojištěnou" i laborku, je prostě fajn pocit. Vím, že to není záruka ničeho a že s mojí anamnézou je to vždycky sázka do loterie, ale jsem v klidu, uvidíme, jak vše dopadne,

jezovca
21. únor 2017

To jsi udělala moooc dobře, ze jsi přešla, protože to jak se k Tobě chovají a jednají je hooooodne důležité. Jsem sice z Moravy, Ale jezdím na Ikem a tam MUDr gynekolog mi stále říká ať jdu do CAR v Podoli, ale pro me je to nesmysl dojíždět 350km@nita1984

nita1984
21. únor 2017

@jezovca Jestli Podolí, tak fak doporučuji dr. Darebného. Úžasný pohodový přístup, je to fakt úplně jiný přístup než jsem byla zvyklá. Na začátku nás do ničeho netlačil, nechal rozhodnutí na nás, max doporučil. I to, že mi prodloužil stimulaci je super, protože tím je větší šance a tak... já jsem prostě z prístupu nadšená. Vždycky se tam, těším, to se o Pronatalu říct nedalo.

jezovca
21. únor 2017

To je super a uvidíš, ze se zadari, protože te i ten jejich přístup na motivuje pozitivně myslet a dá ti hodně síly a energie😉@nita1984

nita1984
21. únor 2017

@jezovca mě hlavně baví, jak je dr v klidu... to mi dává taky pocit, že mám být v klidu a je to super

jezovca
21. únor 2017

To je super👍@nita1984

Strana