Začínáme s IVF
Ahojte děvčata,
najde se tu nékterá, která podstupuje, či podstupovala IvF v CARu u Apolináře?
Jsme po všech vyšetřeních, čekáme na menstruaci a snad už po všem tom čekání začnem. Ale vlastně si nejsem úplně jistá co mě teď vše čeká? 🙂
A jak jste to měly, když na nějaký termín vyšel víkend?
Děkuju za pomoc 🙂
Tak uz me volali. Mam zdravé embryjko vhodne k transferu 🙂
Ahoj děvčata🙂 skoro po dvou letech od neúspěšného IVF,jsme se rozhodli pro další pokus🙂 nechávala jste některá ,, mrazáčky"?
Tak holky u mě dominantní folikul praskl, takže tento cyklus transfer nebude, V pondělí jdu na punkci (měla bych mít kolem 4 folíků) a uvidíme jestli tam jsou vajíčka a pokud ano, tak tamrazíme na další cyklus... Držím palečky všem, které to čeká dřív a budu myslet na ty, kterým to tento cyklus nevyšlo :(
Holky chtela bych se poradit se zkusenejsimi. Co vsechno si zaplatit aby bylo ivf co nejuspesnejsi? Mam v planu ICSI, prodlouzenou kultivaci, genetiku a co dal? Je k necemu asistovany hatching? Co jeste navic prikoupit aby byla sance co nejvetsi? Podle ultrazvuku me ceka ve stredu odber vajicek a folik zatim jen jeden. Poradte prosim. Papiry bude odevzdavat chlap, nebudu u toho, tak at mu muzu srozumitelne napsat co chcem. Dekuji za pomoc.
@tcz to máte s klasickou stimulací pouze jeden folikul? Nebo to je minimální stimulace? Já jen, že mám 4 a doktor mi navrhoval to dokonce ukončit. I když holky psaly, že se jede na kvalitu a ne kvantitu 🙂 Já jdu na punkci v pondělí a pokud bude vajíčko, tak budeme dělat ICSI a prodlouženou kultivaci.
@marryline Co znamená embryo glue? To nám ani jako možnost nedali?
Zacla jsem stimulovat ve stredu. Mam 150 jednotek puregonu a orgalutran. Rikal, ze to nebude nic moc. Tak uvidime. To lepidlo tam mam v ceniku taky. Proste ti na embryo prdnou lepidlo, aby se snaze prilepilo k sliznici. Tak nevim...
@tcz Díky za info, na to se musím poptat. Po punkci půjde na "sezení" s doktorem aby nám řekl jak na tom jsme a jak budem postupovat... ono hlavní je, aby tam vůbec bylo nějaké vajíčko - to bude ještě překvápko ;) Tak držím palce, aby to v tu středu vyšlo. Jen ještě se chci zeptat - s jedním folíkem jdeš do narkozy? Mi doktor říkal, že u jednoho/dvou to dělají v lokálce.
@horvi02
@tcz embryo glue je lepidlo ve kterém embryo obali, aby se lépe uchytilo a není tak velké riziko mimodelozniho tehu. Holky já když slyšela, že mám 3 vajíčka byla jsem na prášky, ale když mi po 5 dnech řekli, že všechny tři se chytly a ještě mají dvě jedničkovou kvalitu byla jsem happy. Když tělo není prestimulovane, tak naroste méně kvalitních vajíček, tak se nebojte. Já to měla přesně jako vy. V pondělí utz a ovitrelle, ve středu punkce a teď v pondělí zavedení embrya. Vše šlo tak rychle a teď čekám do pondělí co z toho bude. Držím vám moc palečky 🙏 co si určitě dejte je PISCI. U nas mi dr. Doporučila tu levnější variantu, ale pak jsem mluvila s embryolozkou a řekla že PISCI mám spíše zvolit i když spermie jsou v pohodě i na tu méně účinnou metodu. Přesto jsem volila PISCI a hlavně 5 denní kultivaci a embryo glue 🙂
@volfici Moc děkuji, jsem příšerně nervozní - nikdy jsem nebyla v narkóze a měla jsem příšerné sny ve kterých jsem po zavedení kanyly do žíly "padala" do tmy a bylo to prostě totálně příšerné a obávám se, že dneska už neusnu :(
@tcz Určitě do středy ještě narostou ;) Napiš jak pokračujete po ultrazvuku. A jinak - mě bolí až dneska, ale to přisuzuju včerejší injekci ovitrelle, tak čekám co se bude do zítřka 🙂
Tus to je divne, mela jsem jit na odber ve stredu, posouva se to...foliku mam sice jen par, ale krasne velke, ale pro zmenunizka sliznice. Doufam, ze mrska doroste.doroste, ze jo?

@horvi02 hele ono se fakt říká, že čím méně vajíček, tím jsou kvalitnější. Někdo má 15 vajíček, ale z toho jsou použitelná dvě a ještě třeba ne tak kvalitní. Já se toho strašně bála, když jsem zjistila, že mám 3, ale nakonec všechny tři vydržely 🙂 "od pondělí jsem doma a zítra se chystám do práce. Po ET se cítím dobře, jako bych ani na žádném zákroku nebyla. Celkově ivf pro mě bylo o 100% víc v pohodě než jsem si představovala. Jen teď to čekání ☹ strašně se bojím negativního testu :(