Poslední SOUTĚŽ o balíček relaxačních pomůcek
Přípravy na Vánoce jsou někdy náročné, ale k svátkům už patří klid, pohoda a součástí toho jsou asi pro všechny z nás pohádky. Na kterou z nich se nejvíc těšíte a nikdy si ji nenecháte ujít, i když jste ji viděly snad stokrát? A proč je to zrovna tahle? Podělte se s námi o své pohádkové příspěvky, obrázek je jako vždy vítán 😉 A aby byl váš odpočinek o Vánocích co nejpříjemnější, jedna z vás od nás dostane několik pomocníků z KiKu pro krásný odpočinek 🙂
Toto je naše poslední soutěž, do které se můžete zapojit do neděle 14:00. Pak už se můžete těšit na výsledky všech našich denních soutěží i té velké týdenní. Tak se moc těším, že spoustě z vás zítra uděláme radost!

Jak se budí princezny. Mladý Jan Hrušínský jako princ mi přijde trochu nekňuba, ale Vladimír Menšík a hlavně Jan Kraus jsou top!! Pohádku umím celou zpaměti, manžel na ní se mnou nechce koukat, protože říkám text dřív než v televizi a hlášky z ní používám celý rok. Pro mě nejvtipnější pohádka a hned za ní je Dvanáct měsíčků s Veronikou Žilkovou, tu milujeme s manželem oba.
Jednoznacne pohadka S certy nejsou zerty. Pohadka se vsim, princezny, certi a hlavne ty nesmrtelne hlasky
Já se každý rok nejvíce těším na Popelku s Libuší Šafránkovou, od malinka tuhle pohádku miluji - a proč? atmosféra té pohádky, krásná jemná Libuška, závěrečná písen Karla Gotta a Libuška s Pavlem Trávníčkem na koni ..... a také ten sníh, zima kterou už na jihu moravy vůbec neznáme
Zlatovláska a princezna ze mlejna uzasne a krasne pohadky ktere neomrzi jako mala sem je sledovala porad a i ted rada kouknu 🙂
Moc se těším na tu pohádku, kterou uvidím od začátku do konce 😀 S mojí 18 ti měsíční dcerkou, která si chce hrát, kreslit a zpívat zrovna když si chvíli sednu, se to asi moc nepodaří, s ní ještě koukat na TV nejde, pokud to teda zrovna není Mickeyho klubík, a to můj šálek kávy fakt není 😉 Vzhledem k tomu, že brzy přibude bráška, si můžu na pohádky jako Tajemství staré bambitky, Jak se budí princezny či Kouzla králů, nechat, ještě nějaký ten pátek, zajít chuť.
Urcite Popelka a taky Pysna princezna.Starsi pohadky maji proste sve kouzlo. Krome pohadek bych se podivala i na Snezenky a machri
Moje neoblíbenější pohádka z dětství je Nesmrtelná teta. Vždycky se mi moc líbil rozum a štěstí. Kdyby byly plyšový jako je například Olaf, už bych je měla doma 🙂 Jinak se moc těším na Vánoční koledu, Princeznu Večernici, Obušku z pytle ven! a Z pekla štěstí 😀
Jako malá jsem se těšila na pohádky a vždy mě mrzelo,že jich najednou dají tolik a nemohu vidět všechny. Asi nejoblíbenější je Princezna se zlatou hvězdou na čele. Já si ji pojmenovala Miší kožíšek. Nikdy jsem si nevzpomněla na pravý název. Pohádky s manželem sledujeme do teď a už se moc těšíme, až se bude moct maličká koukat s námi. O silvestru zas vede Mrazík..hlášku babušky Jagušky Ha Ivan si povídáme dost často. 🙂 i ostatní pohádky mám ráda,ale kladika je klasika 🙂)
Tak to je otázka do pranice. Já prostě miluji celou tu sváteční pohádkovou pohodu, přepínám z jednoho kanálu na druhý a nejraději bych sledovala vše najednou - a s manželem.
Proto mě dost mrzelo, když dcery byly ve věku, kdy už mohly sledovat a rozumět a ofrňovaly pod nátlakem všech šílených seriálů, kterých jsou televize po celý rok přesyceny, nos.
!Naštěstí! z toho ale vyrostly a sledují čím dál více nejen nových pohádek, ale i těch starších, před kterými kdysi z obýváku utíkaly. A pokud byla nedejbože černobílá, no to už vůbec....
Takže to shrnu asi takto: nejsem schopna vybrat jednu dvě, máme jich oblíbených strašně moc a i když si dnes nemusíme na ten nával pohádek počkat jen na svátky, protože vše se dá stáhnout z netu, vyšly několikrát na DVD, tak si stejně ráda sednu k televizi právě o Vánocích, je to takové svátečnější, navíc máme doma po celou dobu i tatínka, což není během roku běžné, dlabeme cukroví, přepínáme a koukáme všichni spolu, i když už i holky znají spoustu replik nazpaměť. 😵
Všem krásné pohádkové Vánoce 😉
Já se vždycky nejvíc těším na nové pohádky na Štědrý den a další svátky na ČT 1, pak si většinou nenechám ujít Princeznu ze mlejna (pokud jí zrovna dávají).
U nás celá rodina milujeme pohádku S čerty nejsou žerty - je dokonalá, perfektní herecké obsazení, vtipy jsou tak úžasné, že se smějeme jak blázni, i když je slyšíme už po sté a navíc se natáčela v mém kraji (mlýn Máchalových máme skoro za humny). Pohádku známe skoro nazpaměť a repliky dialogů používáme i v běžné mluvě... prostě blázni🙂
Miluju všechny pohádky a tento rok to nabere ještě větší grády, protože je budeme sledovat společně se synem a možná po očku koukne i dcera 🙂 A určitě nebudou chybět Tři oříšky pro Popelku, to je rostě klasika, bez které si Vánoce nedovedu představit 😉 Druhá nejoblíběnější je Síleně smutná princezna ... a pak vlastně všechny zpívané jako Co takhle svatba, princi a At přiletí čáp, královno 🙂
U nás máme tři favority - Tři oříšky pro Popelku (tu miluju já), O statečném kováři ( ta je manželova oblíbená- já ji vůbec neznala, ale manžel mě naučil ji mít ráda) a společně nás nikdy nezklame S čerty nejsou žerty ( to je klasika, která nikdy nezklame) 🙂
Moje nejoblíbenější je S čerty nejsou žerty a proč? To nedokážu říct 🙂 A nejoblíbenější filmy, na který koukám o Vánocích jsou Prázdniny a také Pretty Woman (tu dávají až na Silvestra většinou🙂 )
Za mě vítězí S čerty nejsou žerty, Popelka, Princezna se zlatou hvězdou a vlastně mě napadá další spousta krásných pohádek jako : Obušku z pytle ven, Čert a Káča, Zlatovláska a a a
Mne posledni dobou bavi hlacne ty novejsi, Laska rohata, Andel pane a hlavne Tajemstvi stare bambitky, ale sednout si, byt k jedne z nich cele, to mi asi nehrozi, s mymi aktivisty se musi porad neco dit. Starsi ditko milije Tri bratry, ale relac to u nich take neni, protoze mame obdobi proc. "A proc je ten rytir kostra? A jak se mu to stalo? A proc je ta baba z mokrin? A co to n ni roste? A proc Ruzenka usnula? No materstvi je drina i u pohadek🙂)))
Takhle spolu koukaly holky na pohádky o svých prvních společných Vánocích 🙂 Jinak u nás vede vše, co se zpívá a jsou tam princezny - to se pak holčičky oblíknou do šatečků a tančí před televizí jak o život. Takže letos si myslím, že nejpopulárnější budou "tři bratři" - a jestli nám je nepustí v televizi, tak si je pustíme sami na DVD.
Tak na prvním místě je S čerty nejsou žerty, protože je to geniálně udělaná česká pohádka. Zbožňuju ji pro dokonale vtipné repliky, taky v ní baštím oba dva kluky🙂 a jak nad tím teď přemýšlím, tak ty role neskutečně sedly všem hercům a všechno je propracované, z čehož by si tvůrci novodobých pohádek měli vzít příklad. Na tuto pohádku se těším na Vánoce a máme ji i doma na DVD, takže jsem jí viděla opravdu mockrát a troufám si říct, že mě baví čím dál více, jelikož už ty dialogy znám a můžu se vždy těšit na scénu, která přijde. No za mě prostě nejlepší pohádka! A víte co? Díky za tohle téma, protože teď jsem se tím psaním tak moc navnadila, že si ji pustím na dobrou noc🙂
Krásný večer,
já si myslím, že každá pohádka v TV je příjemná změna, oproti negativům, které slyšíme a vidíme neustále. Během roku tv sledujeme sporadicky, ale v době adventu a o Vánocích se nemohu dočkat pohádek, které vykouzlí úsměv na tváři a vrátí mě v myšlenkách zpět, do dob mého dětství.
Vede u mne pohádka Tři oříšky pro Popelku, Mrazík, Pyšná princezna a důvod? Protože láska a dobro vítězí nad zlem - tak by to mělo být nejen v pohádkách 😵
Proto všem přeji hlavně zdraví, lásku a pohodu nejen o Vánocích.
😀 Odvolávám, co jsem odvolal, a slibuji, co jsem slíbil 😀 aneb Panská skála-Varhany
U nás nesmí chybět pohádka S čerty nejsou žerty. Bez ní si neumím Śtědrý den představit. Mám jí v paměti zafixovanou už ze svého dětství - tenkrát jsme s mamkou připravovali vánoční stůl, venku už byla tma a v televizi hrála tato pohádka - tu znělku která hraje v čertovské jeskyni si vždycky zařadím k tomuto okamžiku. A pokud by jí na Štědrý den náhodou nedávali v TV, máme jí naštěstí na DVD a bez reklam 😝
Tak snad se štěstí usměje, právě relaxační balíček by mi udělal největší radost - s rostoucím bříškem, bolavými zády a malou rošťandou na krku potřebuji pohodlné odreagování jako sůl. Nicméně tolik času jako při Míše pro sebe nemám 😀 ale chvilku vždycky urvu i ta největší rošťanda se totiž unaví
Mám ráda snad všechny pěkné, oddychové ČESKÉ pohádky, hlavně ty starší na kterých jsem vyrůstala, ale i ty novější Princezna ze mejna, Tajemství staré bambitky, Anděl páně, Tři bratři, ... Uý se na ně těším!!! 🙂
Tak já miluju Zlatovlásku. Od mala je to moje milovaná pohádka. Jako malou holčičku mě učarovala princezna se zlatými zářícími vlasy a krásné písničky. Později jsem ocenila nádherný příběh, prostředí či krásné herecké obsazení a tuto pohádku miluji dodnes. Asi hlavně i proto miluji zámek Červená Lhota, kde se Zlatovláska natáčela a když jsem vybírala místo pto naší svatbu, pohádkové místo jako Červená Lhota bylo jasná volba. Sama jsem si tam ten den prožila svojí vlastní pohádku a připadala si jako (byť ne zlatovlasá) princezna 🙂
Takže za mě ZLATOVLÁSKA ve všech ohledech 🙂
U nás doma se vždy koukalo na pohádku Třetí princ, teď v posledních letech i na nové krásné pohádky jako Nejkrásnější hádanka, Peklo s princeznou či Tajemství staré bambitky 🙂 Všechmy tyto pohádky nám velice přirostli k srdci - jsou krásné a některé víc než dosti aktuálně tématické :D
Ale letos o vánocích budeme prožívat jinou -svoji pohádku 🙂 Těsně před vánocema se má narodit náš první syn Tadeášek 🙂
U nás si nedovedu představit Vánoce bez pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele... ta pohádka má tak neuvěřitelnou atmosféru, jako žádná jiná... vždycky mě přepadne zvláštní nostalgie, a dostávám se do svého dětství, kdy jsme neměli žádné starosti a radovali se jen z dárků... pak samozřejmě S čerty nejsou žerty - také jedna z nejkrásnějších pohádek... já prostě tu Máchalavovou miluji 😀
Doufám, že se mi povede "ještě letos porodit" 😀 U nás stále "klid"... co se týče vánočního programu, tak se těším na klasické pohádky... Pyšná princezna, Popelka s Libuškou Šafránkovu, S čerty nejsou žerty, Princezna se zaltou hvězdou na čele a Mrazík... Jako malí jsme měli s brachou pohádky z televize natočené na audio kazetě (dnešní mládež to už nezná 🙂 ), takže jsme poslouchali po celý rok.. Mrazíka umíme snad celého z paměti, stejně tak Pyšnou princeznu, či Princeznu se zlatou hvězdou na čele... Vždycky jsme seděli u starého kazeťáku a poslouchyli, bylo nám fuk, že zvuk šumí a praská... a když se kazeta zamotala, tak jsem honem hledali tužku, abychom mohli vše napravit a poslouchat dál. Mělo to své kouzlo.
Já miluji pohádku Princezna se zlatou hvězdou na čele a to nejen proto, že se po té princezně i jmenuji 🙂
U nás vede Čerti a máma, S mámou nejsou žerty aneb mámo ty zkrátka na nic koukat nebudeš 😂😂😂

Já miluju všechny pohádky a jsem moooc ráda, že tohle máme s manželem společné 😵 naše nejoblíbenější je S čerty nejsou žerty, klasika 😀 a u mě patří k vánocům i Pretty woman 😀