Dodržely jste pauzu ve snažení po revizi dělohy?
Ahoj holky,jsem po revizi dělohy kvůli vyloučení mimoděložního těhotenství. Doktorka mi doporučila vyčkat s dalším těhotenstvím 3 cykly, jenže mně se samozřejmě čekat nechce a přijde mi to jako strašně dlouhá doba. Chci se tedy zeptat,jestli jste pauzu dodržely nebo ne a jak další těhotenství dopadlo.Díky za vaše zkušenosti.
@hance09 my dvě ms, což bylo 3 měsíce, a povedlo se nám to až za další 4 🙂
Čekala jsem 2 cykly, zadařilo se po 3. 🙂
ja dodrzela dle rady doktorky 4 mesice a jsem rada...uteklo to hodne rychle a telo bylo zrejme pekne uzdravene...doporucuji pockat alespon ty tri mesice nebo 2 cykly...
no každopádně dodržíme šestinedělí a pak se uvidí,jestli bude vše OK,tak asi čekat nevydržím...byla jsem asi v 5.týdnu,cítím se dobře,takže teď budu nedočkavě vyhlížet ms 🙂
Já jsem byla na revizi 6.12 a pak jsem to dostala 4.1 a koncem ledna už byl pozitivní test 😀
Takže po prvním cyklu 😀 Pila jsem 0.5l kontryhelového čaje denně a jedla wobenzym který je perfektní na hojení a čaj hojí dělohu. Sice jak to slyšel doktor vzal si nějake obrazkove leporelo a začal mi ukazovat jake je to riziko tak brzy otěhotnět tak jsem změnila doktora 😀 A doktorka už v pohodě stím ,že mám vše zahojené. A zatím musím to zaklepat úplně bez problému. Moc mi to pomohlo na bolavou duši a srdce hned otěhotnět nebo to vždy moc bolí.
Nemusíš mě brat za slovo to né ,ale prostě to nech plavat a příroda to zařídi sama 🙂 a jak se říka prvních 6měsícu po revizi jsi jak pohnojená a snáž otěhotníš 😉
Po revizi (z důvodu spontánního potratu v 8tt) jsme dodržovali šestinedělí, dr. říkal, že to pak můžeme zkoušet, ale že otěhotnění není do 3 měsíců po revizi moc pravděpodobné. Zadařilo se nám 4. měsíc po revizi a ani jsme moc netlačili na pilu 😉
doktor nám doporučoval počkat 6m po revizi (zamlklé těhu - 8tt)-že prý 3m pauza a 3m příprava na další těhu (brala jsem.. teď si už nemůžu vzpomenout jak se to jmenovalo-prý pro jistotu,kdyby to náhodou bylo způsobeno menším množstvím vylučovaného progesteronu) myslím,že to u mě fungovalo spíš jako psychická berlička-placebo,ale brala jsem to pro klid,abych věděla, že jsem udělala max.)a protože jsem starej nervák,poslechli jsme ho a pauzu dodrželi. bylo to moc dlouhých 6 měsíců. teda hlavně první 3, než se dušička trošku uzdravila,pak si našla jiný program-byla na dovče a těšila se na svatbu-bylo super, že jsem měla jinou náplň a jak jsem věděla,že se zatím nesnažíme,nežila jsem očekáváním a bylo zase dobře 😉 ). no a pak to vyšlo po 3m (a zas mi to přišlo jako věky - když člověk ví,že je ve fázi snažení,má to v mozku nonstop-teda aspoň já...). a celé těhu bylo nebe bez mráčku 🙂 kamarádce dr. doporučoval taky 6m (ale nebyla na revizi, měla potrat-porod) a čekali 3m a pak to vyšlo hned a taky všechno v pohodě. myslím,že příroda si to stejně zařídí jak potřebuje a až naše tělo bude připravený. spíš bych se soustředila, jak to cítíš-znáš samu sebe nejlíp... prostě abys z toho měla dobrý pocit (při snažení i ty první 3měsíce). to je úplně nejdůležitější - miminka to cítí (i když ještě nejsou v bříšku nebo pak když už jsou..) zbytek už si ošéfujou samy 🙂 držím palce a ať to brzy přebolí...
Já měla revizi pro zamlklé srdíčko v 11tt pauzu jsme nedodrželi a po dvouch měsících jsem opět otěhotněla a skončilo to spontálním potratem v 6tt. To už jsme dodrželi pauzu 3 měs. a po dalším měsíci už jsem byla těhu a za 9 měsíců se nám narodila Klárinka 🙂
@hance09 Nám po MA a revizi v 10.tt doporučil doktor počkat 2-3 cykly, počkali jsme ty dva a třetí tomu nechali volný průběh, výsledek si zatím spokojeně kopká v břiše 😉 Držím pěsti!
@dablikolik
Ahojky. Takže si myslíš, že ty 3 měsíce je třeba počkat určitě? A 3 měsíce myslíš asi od šestinedělí že? Děkuji
@ameliejulliette
Ahojky. Já potratila v 8+2tt, taky najednou nebilo srdíčko ☹ 23.3. jsem byla na revizi, takže už jsem i po šestinedělí a mám za sebou i první porevizní menstruaci. A teď dilema, kdy se pokoušet znova. Miminko si moc přejeme a kdyby záleželo na nás, tak se pokoušíme už po této menstruaci, ale říkala jsem si, že maximálně počkáme i na tu druhou, jenže můj gynekolog mi doporučil začít 10-tý den od skončení menstruace t.j. od 20.5. v určené dny a množství užívat Duphaston tak 3 měsíce a že se prý můžeme začít pokoušet od srpna, co mi přijde docela dlouho ☹
@lenka5731
Ahojky. Takže Tys otěhotněla hned po první porevizní menstruaci jo? Mě to taky zatím můj gynekolog nedoporučuje a rozepsal mi užívání Duphastonu, který mám začít brát 10-tý den po skončení první porevizní menstruaci a mám doporučil mi ho užívat tak 3 měsíce, aby se mi pořádně obnovila výstělka dělohy a pokoušet se prý můžeme až tak někdy od srpna. Příjde mi to ale strašně dlouho a nevidím důvod, proč tak dlouho čekat, když je žena zdravotně a fyzicky v pořádku, no ne?
@lili1986
Ahojky. Tak to moc gratuluju, že sa to tak brzy povedlo a probíhá vše normálně a vše je v pořádku? To si asi opravdu příkladem, že není třeba dlouho čekat. Já potratila v 8+2tt (zamlklé těhotenství), taky najednou nebilo srdíčko ☹ 23.3. jsem byla na revizi, takže už jsem i po šestinedělí a mám za sebou i první porevizní menstruaci. A teď dilema, kdy se pokoušet znova. Miminko si moc přejeme a kdyby záleželo na nás, tak se pokoušíme už po této menstruaci, ale říkala jsem si, že maximálně počkáme i na tu druhou, jenže můj gynekolog mi doporučil začít 10-tý den od skončení menstruace t.j. od 20.5. v určené dny a množství užívat Duphaston tak 3 měsíce a že se prý můžeme začít pokoušet od srpna, co mi přijde docela dlouho ☹ Nevím, proč tak dlouho čekat, když je žena psychicky, fyzicky i zdravotně v pořádku, no ne?
@misacik já bych počkala a myslím tři měsíce jako tři cykly
@dablikolik
Jasně, rozumím. Děkuji 🙂
@lili1986
Ahojky. Prosím Tě, vím, že se teď zeptám asi hloupě, ale proč jak píšeš, je žena po revizi prvních 6 měsíců jak "pohnojená" a snáž lze otěhotnět? Já jsem něco takového slyšela, že je to po revizi lepší, ale nevím přesně, z jakého důvodu. Myslím, že jsem slyšela, že proto, protože je byla děloha prvním těhu překrvená, nebo že je tělo vyčištěné, je to tím? Děkuju za odpověď 🙂
@lili1986 to by mě taky zajímalo🙂))
Ahoj holky, můj doktor ( z centra asist.reprodukce) mi řekl, že na něco čekat je nesmysl, stačí jen dodržet to šestinedělí a počkat na první menstruaci po zákroku..jak po revizi kvůli zamlklince tak i po laparoskopii z důvodu mimoděložního těhotenství.Pokud se cítíte dobře, není důvod čekat 😉
@misacik
@chcememimi Po revizi ti ji vycisti a pry je vetsi pravdepodobnost otehotneni🙂 nejsem doktorka ale bylo mi to tak receno ze vetsina holek do 6 mesici otehotni snaz nez predtim🙂
@lili1986
Děkuju za vysvětlení. Dnes jsem ještě byla na kontrolní ultrazvuk, jak to s dělohou vypadá, tak je všechno ok, přesto mi doktor doporučil počkat minimálně 3 cykly, tedy 3 menstruace, ale že běžně doporučuje počkat tak 3-6 měsíců. Ale jelikož je vše v pořádku, počkala bych ještě jednu MS (to bude druhá od revize) a pak to začneme zkoušet. Stejně se říká, že tělo si řekne samo, kdy je připraveno, takže buď se zadaří hned, nebo až za nějakou dobu, uvidíme 🙂
@lili1986 taky děkuji za vysvětlení....já jsem ted 5 měsíc po revizi a zatím nic....jenž já mám špatn pravý vejcovod 😒
@dablikolik
Ahojky.
Můžu se Tě zeptat, zda-li náhodou nevíš, jak je to s cestováním v prvním trimestru těhotenství? Prý se to moc nedoporučuje, je to pravda, nebo to záleží na okolnostech, zdravotním stavu atd.? Děkuji 🙂
@misacik nevím?
@dablikolik
V pohodě, nevadí 🙂
Zdravím všechny.
19.2.2012 revize v 9 tt, embryo odpovídalo 4 tt. Kontrola u gynekologa, zda-li není krvácení či hematom. Za měsíc poté menstruace a koncem března těhotenství. Gynekolog (poměrně uznávaný) tehdy doporučil 3 měsíce - říkal mi, že 6 měsíců je blbost, pakliže byla práce chirurga odvedena výborně a navíc jednalo-li se jen o 5 mm embryo. Já chtěla vyčkat 3 měsíce, ale jednou to "ulítlo". Nyní vstupuji do II. trimestru a vše je zatím OK.
Nejsem odborník, ale mám pocit, že kdyby nebyla děloha připravena, vajíčko se neuhnízdí či krátce po uhnízdění odejde.
19.2. 2008 v 10tt revize, embryo na 4tt, na konci května - tedy 3 měsíce po se zadařilo v podstatě hned první cyklus snažení - termín porodu jsem měla paradoxně na 19.2. 2009. Barunka se narodila 11.2. 🙂
@hance09
@martina1234567
@machulca
@misacik
ahoj hoky, bohuzel i ja mam zkusenost a to hned s dvema revizkama ☹ ...po prvni nam rekli dodrzet pauzu, dodrzeli jsme 3m a ja hned pak otehotnela a zase jsme skoncili spatne ve 3.m ...po tehle zkusenosti nam rekl uznavany doktor v Praze, ze kazdy zakrok, kde embryo bylo ve 3m chce 6m a komu to tehu vyjde tak ma spis on stesti nez ze je to dukaz, ze to stacilo...a asi mel pravdu, potratili jsme dvakrat a vsechna vysetreni vysla dobre, nemam duvod zasadni proc potracet. Tentokrat tedy cekame tech 6m a moc si prejem aby treti pokus byl ten posledni ted

@hance09 Dodrželi jsme jen šestinedělí... ale stejně se zadařilo až po 3 měs., takže dr. neměli žádné připomínky 😉