icon

Jaké výzvy přináší mít tři děti dnes?

ronja55
21. srp 2022
Strana
z4
fandysek_1
21. srp 2022

@ronja55 ze začátku jsou výdaje minimální. Nějaká výbava, oblečení, plínky a pokud kojíš 00 prd náklady. Kolem toho 1,5 roka to začíná s jídlem, ale taky nic hrozného. Máme tři děti a nestrádají. Chodí na kroužek, jezdíme na výlety, dovolená u moře. Taková normální rodina bych řekla. Dle toho,co píšeš to zvládnete

lacehea
22. srp 2022

@ronja55 ne.

holkaokomodra
22. srp 2022

@malinkata hezky! takovej rozptyl ❤️ mam 14 a rocni taky bych ráda třetí

sherryel
22. srp 2022

@ronja55 : já jsem byla vždy zastánce že mi stačí dvě děti ... Takže máme 2,5 letaka a dvojčata 7m , člověk to prostě někdy nenaplanuje perfektně 😅😅😅. Je mi 36 let a vše se zvládá, mám uvařeno, uklizeno a manžel furt v práci 🤣

veronikav31
22. srp 2022

@klokanka31 ja teď dávala za kytky u dcerky-byla predskolak 2x550=1100,u syna dárkové tašky s čokoládu a s čajem 3x150=450.

pestas
22. srp 2022

Ja sama bych rada nekdy 3. dite, ale vim, ze bychok to financne neutahli, tkze se sveho snu musim vzdat. S vasimi prijmy bych se nebala.... My platime 16 tisic hypoteku, deti mame dve a ted na rodicaku mame to co ma tvuj muz sam na mesic... A az se vratim do prace, tak se vasim mesicnim prijmum az ty budes v praci take ani nepeiblizime. Takze mit vase prijmy, byt bez hypoteky a tak tak do tretiho klido jdu

veronikav31
22. srp 2022

Moje 3 svagrove maji 3 deti.My mame 2 a stačí,jsem ráda že jsou samostatny(Dcerka 6,5r, teď jde do 1.tridy a syn 4,5r,chodí už 2 roky do skolky).hodně cestujeme a vstavat s miminem v noci na jidlo uz fakt ne

ruzovyjednorozec77
22. srp 2022

Se přiznám že máme méně peněz a třetí se narodí za 3 tydny 😀. Ale tak my máme zase podle me velký finanční polštář a ukrajovat se z něj případně bude právě pro velké vydaje. Navíc se porad něco odkládá, jen z úroků u bank máme měsíčně asi 5.000,- které se dále ukladaji, stavebko - to se určitě založí zas. Já navíc po mateřské zase na 2 dny v týdnu půjdu do práce a peníze půjdou zase na spoření. Ja si nemyslím, že decko nebude happy na dovolené v Bulharsku a bude fnukat že by raději 4x dražší Kanary. Vše je o prioritách. Darky taky nedavame žádné luxusni za desítky tisic ani sobě ani dětem a na tom by se nezměnilo nic, ikdybysme měli příjem 200.000,-' měsíčně. Kolikrát když vidím ty stromečky a za dítě padne 50.000,- tak to by me ani nehlo 🤷‍♀️ asi jsem zla, ale mam raději skromnost. Hlavně u dětí, které pak už vědí,že darky dávají rodiče. Jediné z čeho mam strach je naopak ta péče, předpoklady k alergiim...

lucie7411
22. srp 2022

@ronja55 My sli do 3. a narodila se nam dvojcata, takze mame rovnou 4 deti a jsme stastni❤️

ruzovyjednorozec77
22. srp 2022

Tim neříkám, že jim nedoprejeme. Maji pokoj plný hraček. Počítám na vánoce na každé 5.000,- a my máme symbolicky po 1.000,-. V budoucnu se ta částka určitě dostane třeba na 10.000,-. Aby někdo nerypl, že budu mít tři a ani jim nedoprejeme 🙃

ilonne
22. srp 2022

@ronja55 pokud nemáte hypotéku, až se vrátíš do práce, tak to finančně myslím bude v pohodě. Máme tři a pravdou tedy je, že z 1 na 2 to skok nebyl, ale z 2 na 3 to je mazec. Tím nerikam, že bych měnila. Ale s tím vozenim na kroužky je to tedy síla. A to mám štěstí, že dcera má všechny v místě a dojde sama. Ale starší syn 3x týdne hokej + jeden trenink vikendovy den a teď jsem koukala, že zápasy tam mají skoro každý víkend, mladší teď chce také začít hrát hokej a já jen doufám, že alespoň 1 trénink bude mít ve stejný den jako starší.

ferda90
22. srp 2022

@ruzovyjednorozec77 s těmi dárky to máme stejně. Mám také ráda skromnost. Když kolikrát vidím co všechno některé děti mají, kolikrát si toho ani neváží. Já a ségra jsme byly vychovane skromně a jsem za to fakt vděčná. Udělalo nám radost obyčejné ne značkové oblečení nebo obyčejná hračka. Nikdy jsme ne dostávali žádné mobily, herní konzole atd atd a byli jsme spokojené. Nijak jsme nestradaly nebo tak. My si s přítelem třeba řekli, že chceme ať babičky a dedove koupi každý jeden dárek na vánoce pro syna, jednak má celkem dost hraček a jednak si myslím, že si toho bude víc vážit než když bude mít hraček milion.

veruuu_kubesovic
22. srp 2022

A proč ne? Máme 2 děti a stejně se cítím "neuplne" 😅
Jinak náklady rostou vzhledem k veku, škola i školka měsíční náklady na kazde z dětí zatím jen 1000kc to mi zase silene nepřijde, loni prvnacka stala 3tisice, já však děti neprepocitavam na peníze🤷‍♀️ chtěla jsem 2, mám je ❤️ pokud se jednou povede, že otehotnim potřetí = bude veselo a uzivime jej taky...

verunka15
22. srp 2022

Ahoj, právě v hlavě řeším stejnou otázku... Mám dvě holčičky a tak nějak mě furt hloda ještě třetí zkusit. Manžel je tak 50x50, já v podstatě taky. U těch dvou sem neřešila nic, finanční stránku, prostě nic, chtěla jsem dvě děti a ty mám. Teď už počítat začínám.... Nejvíc proti je pro mě, že teď má každá dcera svij, ač malý pokojicek. V případě dalsiho prcka už by se musely dát dvě děti do jednoho pokoje, který už je teď fakt malý.... Sama víc co to je mít v pubertě švy soukromí... Takže velikost domu mě drží zpátky... A pak taky, jak psaly holky už výše, že logistický vozit do kroužku plus pak práce, to je kolotoč 24/7
Ale chápu tě, je to fakt těžký.... Nicméně se určitě rozhodnete tak, jak je pro vaši rodinu nejlepší 🌟

yildiz
22. srp 2022

@ronja55 mám celkem 4 - 25, 10,8 a 6 a nelituji záleží na každém jak se cítí... A nezáleží na tom jaká je doba... Válka nevalka covid necovid.. Každá doba něco má... Nejde to tak rici ... Opravdu záleží na každém...na kolik a jak se citi.. ✌takže pokud je vše ok... Nebyla bych se toho.. 👍

celaskon87
22. srp 2022

Máme 4. Jasně nemáme nouzi, nemusíme počítat každou korunu. Nemenila bych ani jedno, ani za peníze, ani za kariéru, ani za cestování, volnost, za nic. Je to fajn, povedly se nám kluci i holky, všichni jsou zdraví a dělají nám radost. Beru to jako velké požehnání a s velkou pokorou. Naši kamarádi mají taky vícečetné rodiny, někteří nemají kdovíjaké příjmy a jedni dokonce bydlí v 3+1 a určitě 4 dětí taky nelitují.

jola777
22. srp 2022

Máme dvě, nejmladší je ještě miminko, ale já mám pocit že ještě nejsme tak nějak "kompletní"... než z financí mám spíš strach z toho, že už nejsem "nejmladší". 😐

skurinka
22. srp 2022

@ronja55 ja mam 17,16 a 5 let. Platine hypoteku na byt, koupili jsme velkou zahradu. Mame PSA 4auta. A vsechno jsme zmakli a nemam pocit ze by nektere z deti stradalo. A nemenila bych. Na dovolenou tez jezdime, vylety uz ted jen z nejmladsi, ti dva starsi maji uz konicky.

bartoskovi
22. srp 2022

@bertik20 my máme 5 děti a finance budou, šle my nebudeme. Souhlasím s vámi. Děti dne chtěli a moc. O šesté jsme teď přišli a bolí nás to, ze se nenarodilo . Platíme hypotéku na dům a děti mají myslím vše co mají ostatní, u moře byli, výlety chodíme, víc do lesa a k vodě na lidé, padlbord. Zážitky mají, kde nechodíme jsou nákupní centra.🤣
Přeji ať se brzy zadari miminko.

jolana24
22. srp 2022

Je dobrý si to fakt promyslet. Jako největší investici bych momentálně viděla to auto, pokud nemáte nějaký větší už teď. Ne do všech aut nacpeš 3 sedačky. A když si pozdějc představim náklady ve škole (kroužky, školy v přírodě, atd.) tak bych do 3.dítěte nešla.

wendie
22. srp 2022

@ronja55 ahoj zakladatelko, ráda bych se podělila o svou zkušenost. Máme děti tři, chlapce, věk 10, skoro 9 a 4,5roku. Do auta se vždy vejdete, v tom problém nevidím, postupně děti odrustaji a nepotřebují autosedačky, navíc auto jak píšeš máte. Oblečení tak do těch cca 10let je taky celkem pohoda, navíc u nás se hodně dědí, bydlíme na vesnici a pak kousků do školy se dá sehnat za dobrý peníz. Vyděláváme cca podobně jako byste měli vy po tvé třetí RD a platíme hypotéku, máme dvě auta, dojíždíme do města cca 10km vzdálené. Náklady se teď zvyšují v tom, že platíme 2* školu v přírodě, 2*tábor atd, teď kluci začnou dojíždět sami, takže i doprava. Začátek školy a kroužky jsou taky průvan v peněžence... Pořád ale máme rezervu i pro to budoucí třetí školní dítě. Je to hodně o tom snížit konzumní život, víc přemýšlet o výdajích a dovolenou plánovat víc dopředu. My třeba hodně ušetříme na tom, že nechodim ke kadeřnici, kosmetika, nehty... Jsem přírodnější typ a tak nějak to nepotřebuju. Zážitky tipů kino, zábavní park děti většinou dostanou dárkem poukazem od tety, babiček... Takže zkrátka nepřijdou, jen to nemají pravidelně. Zvladame dovolenou v létě i v zimě - po Čechách, ale za rok bude asi i to moře. Jen prostě ne každou sezónu. Když jedeme na dovču se známými, vidím, že jsme sporivejsi, jdeme třeba do restaurace, ale nekupujeme prkotiny typu hopsakoule, hračky ze stánků ATP. Těch možností jak uspořit je hodně a financí bych se nebála. Pravda ale je, ze tří dětí a u nás teda chlapci jsou fakt kotel. I když bych Kubu nevyměnila, vnímám, jak by život byl tak nějak jednodušší, kdybychom měli jen ty první dva. Na druhou stranu kluci si hodně vystačí sami a s Kubíčkem si tak nějak víc užívám tu mateřskou roli a větší pozornost... Zkrátka a dobře, sdílím jen svůj názor, klidně si soukromě můžeme napsat více a tobě přeji ať se rozhodneš správně, ať už je to jakkoliv a hlavně podle sebe 🙂

bonavoxa
22. srp 2022

Třetí se narodí každým dnem. V podstatě jsme nic nezařizovali, vše je po starších sourozencích. Auto máme velké, v bytě se poskládáme. Těhotenství nejlepší ze všech.

maicky
22. srp 2022

Ahoj🙂 každý si musí zvážit pro a proti, nejen finanční stránku, ale i fyzickou stránku a řekla bych, že hraje roli i místo v bydlení... Myslím, že každý si zaslouží své určitě soukromí. My máme zatím děti 3 (15let,12let a 8let) za měsíc se nám má narodit chlapeček. Děti tedy budeme mít 4😉

sherryel
22. srp 2022

@lucie7411 : taky máme dvojčata 😅

gujduska
22. srp 2022

@ronja55 Jee tak bez hypoteky a nájmu bych asi neváhala 😃
Mám 5 letou dcerku a 4 měsíčního syna a u nás to bude strop kvůli financim, jinak by manžel bral ještě i 3.miminko 😃
Třeba kamarádka má teď čerstvé 4.ditko (5,5roku, 4,5roku, 2roky a teď 1 měsíc) akorat ji teda už tak často nevídáme 😂😂😂

beeera
22. srp 2022

@ronja55 Mám doma dvě děti (syna 11 let a dceru 9 let) a třetí miminko k nám přibude v únoru 😉 S manželem jsme si řekli, že jsme finančně zajištěný, rezervu nějakou taky máme...a zjistili jsme, že prostě ještě nejsem kompletní a třetí miminko oba chceme. Tak proč ne? ❤

martinka0209
23. srp 2022

My se teď snažíme o třetí miminko a finance neřešíme,máme hypotéku,chceme koupit pozemek ( abychom mohli mít zahradu) a bydlíme v bytě 2 + kk a říkám si v malém v bytě kvete láska, vždycky jsem chtěla tři děti a manželovi je to jedno,on by klidně chtěl i víc dětí,a už se těším až se nám zadaří,na vašem místě bych do toho v klidu šla a mně je jasný že k moři poletíme za 5 let ,což nám nevadí, i v Čechách si to v létě užijeme

nazka
23. srp 2022

@ronja55 pojď k nám do skupinky a pokecáme o tom, řeším úplně to samé, co ty 🙂
https://www.modrykonik.cz/group/8991/

levandulovy_caj
23. srp 2022

Já tak dlouho přemýšlela jakou zvolím anitkoncepci, že z toho máme třetí dceru. Jsem za to ráda, že nám tohle dilema odpadlo😀
Jsem teď víc jak 4 roky na rodičáku a ještě mám rok před sebou. Co se týče financí, tak je výpadek jednoho příjmu fakt znát, museli jsme se hodně uskromnit a ještě ten rok to nějak musíme vydržet než zase pořádně nastoupim do práce. Též platíme hypotéku, navíc domek ještě polyká další výdaje na dokončování, máme i půjčku na auto a ještě celkem velký výdaj na benzín, protože naše Sárinka dojíždí do školy.

takyjedna
23. srp 2022

Jsem jeste mladá a fyzicky fit, finančně bysme jeste treti uživili, ale už by jsme se museli uskrovnit. Máme rádi dovolené u moře, výlety, zážitky, sporty. Na nějaké - sourozenec je víc než výlety - nevěřím. My chceme s detma taky neco zažít, něco jim ukázat. Nevím jinak, co bysme z toho zivota měli. Pár kamarádů jsem v dětství měla, co se nepodívali dál než za hranice vlastniho dvorku a nemeli ani kolo, ale dalsi tri sourozence jo.. a vzdycky jsem je spíš litovala. To bych svym detem neudělala.

Strana
z4