icon

Je testování před menstruací opravdu nezbytné?

malinkata
31. kvě 2022

Omlouvám se všem, kterých se dotknu a vím, že jich bude, ale je tu někdo, kdo nechápe pointu v tom, testovat před příchodem MS?
Copak je tak strašný problém počkat na to, až se opozdí těch pár dní?
Vždyť to zbytečné zklamání poté je přeci mnohem horší, než vydržet a vědět.
Asi jsem už nemoderní, ale tohle lovení duchů mi přijde fakt divné.

Strana
z3
treasurka
31. kvě 2022

@malinkata Já myslim, že spoustě lidem to přijde divný, a ještě když fotí sněhobílý testy, vystevují na net a zkoumají, jestli tam náhodou něco není. Ale taky mi příjde takový neomalený to řešit tady před nosem těm, který to dělaj. Jako drbárna ke kafi s kámoškou se stejným smýšlením by se to hodilo víc. ;)

izzylka
31. kvě 2022

@malinkata tak hlavně pro většinu z nás bylo snazší udělat si ten test před ms, než celou dobu přemýšlet, jestli jo, nebo ne, nebo co....člověk na to v jednom kuse myslí a dny se vlečou....
Nevím no, řešíte fakt blbosti a pokud jste čekala tak dlouho, určitě vás nejednou napadlo, že by jste test zkusila dříve...tak buď máte větší trpělivost než většina z nás tady, nebo jste párkrát taky test zkusila před ms, jen to tu nepřiznáte 🙈😂

daasqua
31. kvě 2022

Jé, já jsem taky "divná" 😀 Já taky nechápu, proč ženský testují několik dní před MS, když test víceméně nic neukáže, jen se počůrá a vyhodí do koše 🙂 A na diskuzích dostane miliontou informaci, že má testovat po plánovaném MS a ne předem. Já testovala tak 5-7dní po a to už jsem stejně věděla výsledky, spíš jsem to měla potvrzení.

veroniqess
31. kvě 2022

Taky to nechápu, ale je mi to jedno, když se chce někdo nervovat a vyhazovat peníze, je to jen jeho starost. Na druhou stranu obě děti mám bez snažení z prvního měsíce pokaždý, takže nevím, jaký to je snažit se dlouho.
Divnější mi spíš přijde fotit to a dávat na internet, než to dělat 😃

mandala
31. kvě 2022

Ano, jseš divná... Já nechápu věcí, ale tak snad každého věc, ne ? Nikomu to neubližuje, tak neřeším, mám svých starostí dost, fakt by mě nenapadlo přemýšlet nad takovýma kravinama 🤔

sigyn
31. kvě 2022

Mně zase přijde divné dávat sem fotky testů s otázkou ,,Vidíte tam něco?!!!" a na fotce jsou čárky jak dálnice. Proto raději podobná témata neotvírám. Prosté 🙂

zelenaesmolda
31. kvě 2022

@malinkata
Taky to nechapu

janule0123
31. kvě 2022

@malinkata každý to má jinak .. neřešila bych … kdybych testovala každý měsíc před MS zblbnu a budu ve stresu… kamarádka by zblbla kdyby netestovala.. proste nedočkavá😂 jen teda všechny 3 těhotenství vyšly hned první měsíc …já bych protestovala ke dnešku asi cca 2 roky 😂marně…mimojiné celkem neekonomicky 😂

tahejhula
31. kvě 2022

@janule0123 a toho odpadu! 😄

teryem
31. kvě 2022

@malinkata měla jsem jasný příznaky před příchodem ms. Nebo mi to můžete stoprocentně vyvrátit? 😏 Vy nechápete lovení duchů, vaše věc, já nechápu smysl této diskuze..ve finále mi přijde tak strašně zbytečná a k ničemu, že se divím, proč to máte za potřebí...ale přece jste ji založila..nedalo se svítit, že? A tak některé loví duchy.. protože prostě proto...spadáte tedy stejně, jako zřejmě oni pro vás, do kolonky slabomyslných? Proč.. takže ve finále jsme si tu všichni vyměnili pár zbytečných názorů na úplně bezcenné téma...jsme v tom všichni 😎

nat
31. kvě 2022

@malinkata Presne,stejne kdyz budou testovat pred MS tak neznamena,ze se to udrzi,takze chapu,že jsou nedockavi,ale prijde mi to zbytecne a hlavne denne sto diskusi,vidite nevidite,je tam neni 😠 Ale je to jen nazor,kazdeho vec,at si kazdy dela co chce...

kokoska29
31. kvě 2022

@malinkata mě zas nechápu k čemu je tahle diskuze? Tebe snad ovlivňuje že někdo hledá duchy? Nebo sis chtěla kopnout jak ty si strašně nad věcí a uvědomělá... Každá to snáší jinak a když některá žena čeká i roky tak naprosto chápu tu zvědavost a to nadšení a potřebu to vědět co nejdříve... Hlavně mě udivuje že když píšeš čím vším sis prošla, tak místo aby si byla empatická a pochopila to, tak tady odsuzuješ 🤦

codal
31. kvě 2022

Po tolika bolestných ztrátách a zklamáních by člověk čekal, že budete mít trochu více empatie a pochopení pro ženy, které prostě jen zoufale doufají v zázrak. Rozumím tomu, že vám to přijde nepochopitelné a divné, ale nemůžu pochopit, proč kvůli tomu zakládáte takhle pohrdavou diskuzi...

teryem
31. kvě 2022

@kokoska29
@codal
Přesně! Od ženský, která má za sebou takovou bolest, která prožila to nejhorší, co rodič může zažít, zakládat vysmívačnou diskuzi ( i když jakoby schovanou za čiré nechápání, samozřejmě) proti ženským, který nikomu neškodí, jen by chtěli dítě..to nechápu já.. možná teď půjdu založit diskuzi 🤔

malinkata
autor
31. kvě 2022

Teď jste mi to nandaly

klokanka31
31. kvě 2022

@malinkata To ale není pravda že se to odvíjí vždy od poslední MS. Když ji nemáš, pak si doktor musí poradit jinak 😄

daasqua
31. kvě 2022

@malinkata Já bych se tady ženskýma tolik nevzrušovala 😉 Davová psychóza, všechny si chtějí kopnout 😉 Založená diskuze mi přijde v pohodě, jindy se řeší jiné úplné kraviny a teď tady najednou všechny přemýšlí, proč z této nebude vznešená dizertační práce či co? Já taky nechápu pointu testovat předem.

janule0123
31. kvě 2022

@tahejhula 😂 na to jsem zapomněla 😂dekuji za připomenutí … deformace z práce .. jsem tak trosku i ekonom 😂takže zhodnocuji zejména efektivitu a vynaložené náklady a ztraceny čas 😂😎

tahejhula
31. kvě 2022

@nat embryo se úplně stejně nemusí udržet ani potom, v tomto směru je nejrizikovější období do 8tt a nijak se nerozlišuje, zda před nebo po termínu očekávané menstruace.

codal
1. čer 2022

@malinkata ne, tys to touhle diskuzí nandala všem těm zoufalkám, co touží po miminku 👍👍👍👍🤦!

nick1234
1. čer 2022

@malinkata a jako čekala jste co? Ze vás budou všichni “plácat po zádech”? Na to, co mate jak píšete za sebou jste fakt uboha, když vás to tak strašně obtěžuje číst, co řeší jiné maminky/snazilky 🤦‍♀️. Jako chapu, ze se člověk doma nudí, ale zakládat tuhle diskuzi je ještě zbytecnejsi než ty miliony testu, které si ženy udělali ještě před ms😏. Jsme rady, ze jsme Vám mohli zvednout sebevědomí tím, ze vy jste jedinečná a před všechno jste to dokázala vydržet a netestovat dřív než před termínem MS, bravo 👌👍🥳

trilien
1. čer 2022

Ja osobne teda testujem až týždeň po predpokladanej MS. Ak by som sa naplno venovala kontaktnému športu, alebo by som pracovala v rizikovom prostredí, tak by som radšej testovala skůr, kľudne aj pred MS. Takže to testovanie pred termínom MS chápem. 😉

leniczka23
1. čer 2022

Jsem strašně mile překvapena. Myslela jsem, že tu bude milion přitakávajicich komentářů a ono ne, oni jsou tu přesně ty komentáře, které bych si přála 😊

Ano zakladatelko, není to absolutně tvoje věc. Ty si testuj třeba až ve 3. Měsíci, to je věc a nech na ostatních, ať si rozhodnou samy, kdy chtějí nebo nechtějí testovat. Sis chtěla založit diskuzi, kde sis myslela, že tě budou ostatní placat po ramenou, jak si skvělá a sečtělá, že testujes až po vynechané MS a ono nic viď 😁
A jo, dostala si nandano, ale vidím na tom velké plus, že už tě asi příště nenapadne zakládat úplně zbytečné trapné diskuze a starat se hlavně o sebe.
Přeji ale, ať se ti daří 🍀

eloana
1. čer 2022

@leniczka23 prave ..od toho ty diskuze tu preci jsou- a pokud mi ty diskuze vadi a nechapu je vyhnu se jim obloukem nebo sem vubec nechodim

ai30
1. čer 2022

@leniczka23 👏👏👏😘 Presne tak!

Ona hlavne je to ta diskuse 'jsem asi divna, ale .. ', kdy chce zakladatelka poukazat, ze divni jsou vsichni okolo jen je ona. 😅

levandule_k
1. čer 2022

Někdo hledá dárky před Vánocemi, někdo loví duchy na testu, jen zvědavost a nedočkavost.
Jinak pokud bych se testovala před MS a měla třeba 5 biochemek po sobě (asi trochu extrémní případ), tak budu chtít vyšetření v CARu ne že mi gyndař řekne, vy jste mladí, jak se nesnažíte rok, tak CAR nemá smysl řešit, protože tam může být třeba něco na úrovní imunity.

klokanka31
1. čer 2022

@levandule_k Já slyšela že už při třech biochemkách by se mělo dělat vyšetření.

levandule_k
1. čer 2022

@klokanka31 Já jsem to nadsadila 🙂

sudylichozrout
1. čer 2022

Predstavte si konferencni stolek a na nem veeeelkou, ale fakt veeeeelkou misu popkornu. 😁

lachtanice86
1. čer 2022

Nechápu to a to jsem na první dítě čekala 3roky. Teď mám 2deti, ale byla jsem těhotná 7x, co vím. Před termínem ms jsem netestovala, přijde mi to zbytečné. Ale každého věc.

Strana
z3