Manžel pije denně alkohol, snažíme se o miminko. Může to ovlivnit plodnost?

elizavivi
5. bře 2020

Ahoj holky,

s manželem se snažíme o miminko, ale má strašně stresující práci a skoro každý den pije... Jak moc to může ovlivnit neplodnost? Bojím se, že to takhle nikdy nevyjde. Já beru Femibion a piju i kontryhelový čaj. Ale on vodku... Díky za odpovedi

agony28
5. bře 2020

Bych spíš přemýšlela jestli s takovým chlapem co pije chci dítě 🤔

legelata
5. bře 2020

@elizavivi Take bych spise resila, zda by nemel nejdrive vyresit alkoholismus a az pak se pokouset o dite.

elizavivi
autor
5. bře 2020

@agony28 @legelata Holky, on není závislý na alkoholu... jemu to nechutna, jen mu to pomaha od stresu. Jak pisu, je velice narocna, hlavne na psychiku. o vikendu nepije

aselluska
5. bře 2020

@elizavivi jestli pije že stresu, kup mi velkou čokoládu 😉

margriet
5. bře 2020

Možná by to chtělo najít jiný způsob na odreagování se od stresu, než je zrovna alkohol. Zatím problém s alkoholem nemá, ale pokud bude takto pokračovat, tak časem může ta závislost vzniknout. Jinak co se otěhotnění a původního dotazu týče, je spousta alkoholiků, kuřáků a drogově závislých, co se jim podařilo počít dítě... 🤷‍♀️ Asi bych neviděla v občasné konzumaci alkoholu problém. Záleží vždycky na více faktorech (celkový životní styl apod.).

legelata
5. bře 2020

@elizavivi Na stres je spoustu jinych veci a rozhodne je spatne to resit alkoholem.. Podle toho co popisujes, pokud pije obden tvrdy alkohol, tak ma problem. A to nejen kvuli plodnosti.

koordinatorka_odboje
5. bře 2020

Jak moc pije? Je rozdil jeden panak a jedna flaska

koordinatorka_odboje
5. bře 2020

@aselluska tak nebude alkoholik, ale prozmenu diabetik 😃

martiina_k
5. bře 2020

@koordinatorka_odboje jeden panák mu asi od stresu neuleví
@elizavivi jeslti pije skoro každý den, tak pokud není už teď alkoholik, tak k tomu má slušně našlápnuto. Myslím, že samotný alkohol by na plodnost až takový vliv neměl, ale ten stres k tomu, nejspíš sedavé zaměstnání, málo pohybu... a je to

terezz29
5. bře 2020

No...ze zacatku to vetsinou nikomu nechutna, ale jestli pije 5 dni v tydnu, je to na povazenou.

elizavivi
autor
5. bře 2020

@koordinatorka_odboje 2-3 panáky, někdy i vic, ale vice jak 6 nedá

elencze
5. bře 2020

Pokud pije skoro každý den vodku a potřebuje to, protože jinak nezvládá stres, je alkoholik. I kdyby šlo o jeden panák, ale není bez něj v pohodě, což není dobře. Proč u nás pořád všichni alkohol tolik tolerují? A jinak to samozřejmě vliv na plodnost má, před odběrem spermií na IVF by muži měli abstinovat. Jak moc ti nikdo neřekne, protože tam je spousta dalších faktorů. A ještě jedno rýpnutí, teď řeší stres vodkou a co bude dělat až budete mít dítě? Víš jak je stresové chodit nevyspaný, muset přitom pracovat, přemýšlet, proč to dítě zase brečí, když by nemělo mít důvod, zvládat manželku rozhozenou hormony. To je teprve nápor na psychiku a u lidí se sklony to může být spouštěč k závislosti.

sudylichozrout
5. bře 2020

@elizavivi Tak to je naprosto ucebnicovy norek. Meli byste spolu ted resit primarne jeho piti a dite planovat na dobu, kdy chlastat nebude.

sobist
5. bře 2020

No, i pokud ho nepovažuješ za závislého, uvažovala bych, jestli opravdu chcete dítě. Stresová práce asi jen tak s narozením dítěte nezmizí, ale stresu ten malý uzlíček do domácnosti určitě přinese víc, než v ní bylo doteď.

Jinak si myslím, že to, co popišuješ, zase tolik jeho plodnost ovlivnit nemusí, ale může. Ve spojení se stresem už to bude horší. A pokud k tomu ještě třeba kouří.. Asi spíš, než tady, bych se poradila s lékařem, ale předpokládám, že kdyby vám to nešlo delší dobu, tak to tady neřešíš.

Ať se daří! 🙂

sonaxoxo
5. bře 2020

@elizavivi cožpak nevíš, jak se z člověka stane alkoholik? Vše začíná hezky pomalu, malé dávky, pak se samozřejmě dávky zvyšují, poté má alkohol každý den a už to jede. Asi tak. Takže tvůj milý buď už je alkoholik nebo se z něho stane!!! Jako můžeš si to obhajovat jak chceš, ale je to tak!!! Nechápu tvůj postoj ho ještě obhajovat... No udělej si s ním dítě a pak uvidíš jak dopadnes..takových už bylo a je, co mají doma alkoholika nebo jsou rozvedený. Ty místo řešeni dítěte, radši res jeho velký problém.. A druhá věc, když má tak hrozne psychicky náročnou práci, kterou evidentně nezvládá, tak proč ji dělá?? Za alkoholismus, vředy, rakovinu atd. Mi práce fakt nestojí. Toť můj názor no..

ahyt
5. bře 2020

Uz je bohuzel alkoholik😥

amazonkajanik
5. bře 2020

@elizavivi stres,napětí jak psychické tak fyzické? Vodka ho uvolní a pomůže usnout? Zkoušel bylinky,ale nic?

zuzkasim
5. bře 2020

Já zírám, ty nevidíš, že máš doma alkoholika? Víc jak 6 nedá, no po 6 panácích je na šrot i můj muž a to je to chlap! Pít téměř denně pár panáků tvrdého alkoholu je opravdu alkoholismus a s mužem v tomto stavu bych dítě vůbec neplánovala. Dělej jak myslíš, ale hlavně pak nefňukej, že jsi nic netušila, když ti to tu tolik lidí píše na rovinu. Promiň, nemám chuť na takový příspěvek psát oklikou a volit slova tak, abych náhodou neublížila, ty totiž potřebuješ pořádně probrat.

pratensis
5. bře 2020

Souhlasím s názory výše, ale nerozumím jednomu - snažíte se o dítě, nebo už čekáte? Tak či tak, to pití je určitě časovaná bomba, kterou by chtělo neprodleně řešit. Jak už někdo zmínil, s dítětem se u vás míra stresu rozhodně nesníží.

aselluska
5. bře 2020

@koordinatorka_odboje to bych musela mít diabetes hodně vysokého stupně 😁

jijulka
5. bře 2020

je to alkoholik.

martt
5. bře 2020

Souhlasím s holkama. Tvůj manžel začíná mít problémy s alkoholem. Je spousty jiných možnosti jak se zbavit stresu než alkohol. V první řadě bych si s ním zkusila promluvit a vyřešila to pití . Pokud je pro něj ta práce, tak stresující, tak ať si najde jinou prací. Možná bych se ho i zeptala, když řeší stres v práci alkoholem, jak bude řešit stres až budete mít miminko. Protoze věř, že budou případy až budete mít miminko, které budou pro vás oba dost stresující + se k tomu třeba i nevyspite. A to dokáže udelat hodně s lidskou psychikou.

krtcice
5. bře 2020

Řekla bych že ohledně plodnosti u muže víc vadí kouření než alkohol (vlastní zkušenosti...).
Fascinuje mě jak vždy hned každý odpovídá na věci, na které se zakladatelka neptala 😂

koordinatorka_odboje
5. bře 2020

@elizavivi to je prd. Opily neni,ne?

mamio
5. bře 2020

..trapná výmluva, chlastam abych nebyl ve stresu..Mas solidní náběh mít dítě s alkoholikem... A to bez přehánění... Spíš bych se zamyslela nad tím dokud je čas... Bůhví jestli nechlasta i během dne...

pajula123
5. bře 2020

Prosimtě, neporizuj si dítě s alkoholikem. Je šílené žít s takovým člověkem a je nepředstavitelně šílené s ním žít a mít dítě, bát se o to, že něco udělá dítěti, nebo něco tobě a co bude s dítětem... Věřím ti, že problém s alkoholem nevidíš, ale je tam. A když to urychleně nezačne řešit, nevíš, kam az to může dojít, co vše v něm alkohol může spustit...

pajula123
5. bře 2020

@krtcice třeba proto, že mám zkušenosti a nepřeju je ostatním?

nat
5. bře 2020

@elizavivi promiň ale to říkala moje máma taky že má náročnou práci a potřebuje si oddychnout zregenerovat.Skoncila jako alkoholička.Pokud by pil 1 x týdne budiž ale denně? S takovým člověkem bych určitě dítě nechtěla ...

luciebx
5. bře 2020

Tak teď nechápu. Proč mas na profilu ze si těhotná a teď resis takovou otázku. Bohužel on už alkoholikem je. Pít denně a ještě tvrdé kdyby jen třeba sklenka vina to je trochu jiné jako 6 panáku a v týdnu. Kdyby víkend. A jak funguje druhy den ? To mu nic není ?

ai30
5. bře 2020

@krtcice Me zase fascinuje, ze nekdo je schopny na otazku: 'Snizuje manzeluv alkoholismus jeho schopnost me oplodnit?' odpovedet 'Ne, horsi je koureni.' 😅