Očkování na Covid a plodnost: Má to vliv?
Ahojky, už párkrát jsem slyšela, že očkovaní na covid má vliv na plodnost, jak u mužů tak u žen, co si myslíte že je na tom pravdy ? Nechci se tady v ničem rýpat, pouze mě to zajímá. Já si teda myslím že to asi moc vliv mít nebude nebo spíše vůbec ale šup s vašim názorem/zkušeností. Já teda očkovaná nejsem a přítel měl snad 1 nebo 2 dávky.
Som ockovana 2x manzel 3x a odvtedy sme uz 2x pocali. Obidva krat na jeden nechraneny styk. Takze u nas to funguje asi obracene 😂😂
@klokanka31 😂😂 Nezklamalas
@patypresdevaty Jasný 😄 Ne ale já fakt postrádám smysl v očkování. Když to začínalo, tak slibovali že kdo se naočkuje, covid už nedostane. No a jak všichni vidíme, takhle to fakt nefunguje. A co dneska? Dneska už při covidu není ani izolace.
@cherie24 me by teda uprimne zajimalo, jak na to ti doktori prisli. To jako tyhle nadory pred ockovanim neexisovaly?
@klokanka31 ja co znam lidi s ockovanim, tak mrtva je jen moje babicka, ktere bylo 86 a opravdu si nemyslim, ze jeji smrt byla dusledkem ockovani. A nemocny je jen muj tchan, ktery mel tu rakovinu uz pred Covidem a naopak uz roky preziva navzdory prognozam...
@amazienka Takovou teorii vám shodí každý příčetný člověk. Co když se výzkumu účastnily očkované mladé holky a neočkované starší? Rozsah 18 až 39 je totální přestřel. Kdybyste daly rozsah 35 az 39, tak se vasím, že by vyšlo, že bude víc dětí u očkovaným, ale kvůli úplně jiným proměnným než je očkování...
@klokanka31 mě zemřeli na následky kovidu 2 známí, na kovid nikdo
@klokanka31 to nikdo nesliboval. Slibovali pouze menší pravděpodobnost nákazy a hlavně mírnější průběh... Ale ony pak přišly ty mírnější varianty a tam už celkově ty průběhy zmírnily oproti počátku. Nelze ale zapomínat, že zpočátku se na covid umíralo opravdu dost
@patypresdevaty Říkal to sám ministr zdravotnictví 😄 https://www.seznamzpravy.cz/clanek/blatny-tvrdi...
@lis6 to určitě ne. Ten známý je sportovec, do té doby žádné problémy neměl. Špatné stavy se mu spustili až po druhé dávce očkování. U lékaře byl za tu dobu hodněkrát, i ho vezla rychlá z domu. Řešil to dost aktivně. Jeho žena měla zas pro změnu neurologické problémy, které uznané byly jako následky po očkování. Měla to snad téměř rok než to odeznělo, ale taky se složila hned po očkování. Příbuzný byl taky u doktora několikrát s tím, že nemůže dýchat. Ale u něj to bylo nejspíš zanedbáno lékařem. Svádělo se to na postcovidový syndrom a nijak víc to neřešil.
@suzanna123 jak jsem psala, primář mu prý řekl, že před očkováním řešili těchto nálezu pár ročně, teď jich mají desítky měsíčně a všechno to jsou očkovaní lidé. Z toho jim logicky vyplývá, že je to následek očkování. Jenže ono to trvá dlouho, než se k té diagnóze dojde. Známý to měl z venku na plicích a na bránici. Na běžných vyšetřeních to nebylo vidět a na resonanci jsou šílené čekací lhůty. Takže když pak třeba po 3/4 roce od očkování a po operaci hlásili tento NÚ, už bylo prohlášeno, že to nelze dokázat, že to spustilo očkování.
@amazienka Zde bych spíšš viděla kauzalitu opačně - ne že ženy byly očkované a pak se jim rodilo méně dětí, ale spíš ženy, co plánovaly těhotenství, byly opatrné vůči očkování před otěhotěním, natož v těhotenství. Žen, které se nechaly naočkovat v těhotenství, bude, navzdory propagaci očkování a jeho bezpečnosti, přece jenom menšina. Takže si dokážku představit, že ženy, které se chtěly nechat naočkovat a zároveň plánovaly dítě, tak to dítě o něco odložily. Já jsem obecně spíš pro očkování (rozumně s rozmyslem), covid očkování mám (dost pod nátlakem-svoboda pohybu, strašení verzí "alfa", kdy byly těžké případy i u čtyřicátníků...), ale kdyby to bylo v době, kdy bych zrovna plánovala založit rodinu, tak bych se očkovala prostě nenechala.
@lis6 Ano, zvýšené množství rakoviny můře být spojeno dílem se zanedbáním (nejen) prevence v době covidu, ordinováním "po telefonu", dílem tím, že jakákoliv vakcína prostě oslabí imunitu. A je možné, že u někoho to mohl být (spolu s dalšími faktory) spouštěč rakoviny - u osob, které by pravděpodobně rakovinu někdy v budoucnu tak jako tak dostaly, ale toto to třeba uspíšilo. Ta rakovina je v nás zabudovaná, jsou to vlastně naše vlastní buňky. Říká se, že statisticky se každý třetí člověk prostě dožije své rakoviny a pokud se dožije 80+, tak má dokonce víc jak 50 %, že se dočká "své" rakoviny (nějakého druhu). A to očkování prostě v těle spustí nějaké procesy...mně se třeba ve 22 spustily projevy alergie relativně krátce po očkování proti HPV (geneticky predispozice k alergiím po matce i otci, ale do té doby zcela bez projevů, očkování prostě spustilo v těle nějaký proces). Doteď jsem o tom laicky přesvědčená, že nebýt toho očkování, tak se alergie neprojevila nebo se projevila mnohem později. Tehdy na trhu relativně nová a ne moc vyzkoušená vakcína Silgard.
@ninive211 s tím souhlasím, též jsem v době očkování plánovala miminko a byla těhotná. Přišlo mi to ale opravdu hodně medializované, co se týká očkování a těhotenství. Co jsem kolem sebe měla těhotné ženy, spousta z nich řešila právě ze strachu z médií, že půjdou na očkování a nakonec jim to jejich gynekolog rozmluvil a na očkování nebyly. Takže kdo chtěl na očkování, spíš to řešil před těhotenstvím, pak už ne.
@klokanka31 no právě, říkal to ministr, ne odborníci, to tam píšou hned v prvním odstavci 🙂
@patypresdevaty tak ono hlavně očkování na covid nebylo vůbec očkování proti covidu. Ta vakcína byla na principu toho, že zaktivovala tělo do stavu, jakoby se neustále bránilo proti nemoci. Bylo to kvůli tomu, že tělu trvalo dlouho, než virus zjistilo a než začalo proti němu bojovat, proto pak spousta lidí měla špatný průběh. Tělo se začalo bránit, až když byla nemoc rozjetá. Tak se přišlo s očkováním, aby tělo bylo rovnou ve střehu a rovnou bojovalo s nemocí. Ale logicky, tělo s nemocí bojuje, pak je v útlumu a odpočívá. Jenže když po x dávkách bylo tělo neustále v boji, tak to pak mělo negativní vliv na spouštění těchto chronických onemocnění. Prostě tělo přestalo vynakládat energii na útlum těchto vrozených predispozic, protože už na to nezbývalo a z toho se pak rozjeli alergie, rakoviny, chronická onemocnění a všechny další tyhle srandy. 🙂
@klokanka31 Když někde čtu, že lidi po očkování "jsou buď mrtví nebo nemocní" či "i doktor mi říkal, že po očkování je více rakovin" nebo "i hrobník říkal, že pohřbívá jen očkovaný", tak si pomyslím "a pak celý hřbitov vstal a zatleskal".
Já tomuto fakt nevěřím, kolem mne jsou očkovaní asi všichni, někdo jen dvakrát, jiný každoročně. Problémy nemá nikdo.
Od začátku říkali, že covid mutuje a celkem rychle se z něho stane normální onemocnění. Ty první vlny byly dost smrtící, během prvních dvou let umřelo dle statistik a o dost více lidí než je běžné. Asi nikdo nemůže popírat vážnost tehdejšího covidu.
@petulkadodo nikdo z rodiny zatím neví že se snažíme a budu jim to oznamovat teprve až se povede, i s ultrazvukem, takže bych nerada aby věděli dřív🙈
@cherie24 a treba Covidem samotnym to byt nemohlo, ze? Ja rozhodne nejsem zadny zurivy zastance ockovani - svoje jsem zvazovala, druhe jsem odmitla a jestli nekdo je nebo neni ockovany, mi je naprosto putna, ale tohle proste zni jako kravina.
@cherie24 synovi se rozjeli alergie a ekzemy po prodelani covidu. Mel uzliny natekle dalsiho pul roku, ekzem ze vypadal jak spaleny. Po zadnem ockovani se mu nikdy nic nezhorsilo (na covid ockovany neni). Me se po prodelani covidu zhorsila tolerance snaset lepek a laktozu (laktozu mam geneticky a vadila mi i driv), moje mama po prodelani covidu prestala tolerovat vejce. Obe jsme ockovane a ani jedne se po ockovani nezhorsil stav niceho - tohle se stalo po prodelani covidu pred ockovanim :D Nerikam ze by se to nestalo pri nejake chripce, nebo treba se to mohlo stat nekomu dalsimu po ockovani, ale jestli je to na covid, nebo na tetan, na zloutenku, je za me burt 🤷🏻♀️
@alianan Já chytila covid na konci prcního těhotenství. Ale jako každý rok v zimě jsem měla zánět nosohltanu a byla pozitivní. Sám obvodní tomu nechtěl věřit. A když se řešilo očkování, řekl mi sám, že mně ho nedoporučuje s ohledem na crohna a cukrovku. A mezi těhotenstvím jsem to nestihla. Nechtěli jsme v šestinedělí a zároveň pak oddálit snažení. Když byl syn na pitvě prý můj covid nebyl příčina. Ašak, když jsem to teď na podzim řešila se stejným doktorem, co mne odrodil mrtvého syna a provedl druhým těhotenstvím, sám mi řekl, že příčina byl covid. Přitom v době pitvy mi řekl, že covid nebyl příčina. A kvůli covidu mi jeden doktor posunul termín císaře o týden. Každopádně nejsem očkovaná a ač spadám "do rizikové skupiny", tak se nenechám - vlastně ani nic kromě tetanovky v dospělosti nemám. Můj covid byl pouze nachlazení, jako každý rok. Je mi 36 a nikdy jsem nebyla očkovaná ani na chřipku - tu jsem v životě neměla. Když jsme uvažovala na klíšťata, jelikož máme zahradu na okraji lesa, obvodní mi to rozmluvil. Kdybych opravdu chtěla, požaduje povolení gastra, kde mám biolku. Ono po očkování na covid už ani neštěkne pes. Na jaře jsem byla na operaci se zbytkem přirostlé placenty a ani se neptali, zda jsme či nejsem očkovaná. Pamatuji si, jak se to jednu velmi řešilo. Defakto jsem jediná neočkovaná.
Já si myslím, že ne… spousta mých kamarádek, včetně mě počali i po očkování na covid… a pokud se nedaří otěhotnět, nejspíš za tím bude něco jiného…
@suzanna123 takhle mu to primář řekl, jestli tomu věříte nebo ne je vaše věc. 🙂 My jsme třeba v okolí neměli žádný případ těžkého průběhu covidu, ale NÚ po očkování bylo hodně a spousta z nich i vážných. Jistě, dalo by se polemizovat o tom, že to je náhoda. Mě osobně to bylo úplně jedno, jestli někdo stál v první řadě na očkování nebo ne. Každý si o svém zdraví rozhoduje sám a já jsem tu volbu respektovala. Co mi ale vadilo bylo to, co se dělo kolem toho očkování. To, že byli lidi zfanatizovaní, že probíhaly slovní i fyzické útoky na neočkované, že probíhala manipulace skrz zvýhodňování očkováných apd.
@cherie24 každý slyší to, co slyšet chce ;) Proto jsou zkušenosti "z okolí" různých lidí různé a často jsou zkreslené právě tím subjektivním vnímáním a snahou (třeba i podvědomě) najít důkaz pro to, čemu věřím.
Mně třeba přijde, že aktuální verze covidu má výrazný long covid a napadá hodně uši - protože mám reálně několik lidí v okolí včetně mého manžela a mamky, kteří mají po posledním covidu dlouhodobé problémy tohoto druhu (mnoho měsíců). Je ale možné, že obecně to není nijak výrazný problém, možná se mi to prostě v okolí sešlo...

@pilzzee Já co znám lidi s očkováním, tak buď už jsou mrtví, nebo mají závažné zdravotní problémy. Některým lékaři řekli že je to opravdu tím očkováním.