Rady k otěhotnění. Jak dlouho vám trvalo než jste otěhotněly?
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak dlouho vám trvalo než jste otěhotněly. Vím ze je to velice individuální, ale i přesto mě zajímají vaše příběhy. Zajímalo by mě co vám třeba pomohlo k miminku co jste pro to dělali a tak. S přítelem se snažíme o miminko druhým měsícem, vím ze je to ještě krátká doba. Ale každá žena která touží po miminku by ho chtěla co nejdřív. Tak bych byla straně rada za vese rady a příběhy😊
Otěhotněla jsem hned po vysazení antikoncepce.
@eleanora198 tak vy se snažíte taky chvíli.. Kdyztak zkus pohlídat ovu a uvidíš. Ale zas je divný prostě si říct, tak šup jdem na to.. My si dali vínko, pustili film a pak.. Takhle obden. Ale díky testu na ovulaci jsem zjistila, že jí mám vlastně o týdne později, než je běžně..
@nazka taky mám ovu o týden později než by měla byt
@eleanora198 budu držet palce 😊
@eleanora198 víš co, my jsme při ovu oba dva dny měly sex. Píšou, že by měla mít pauza,ale to jsme nedodrzeli
@nazka dekuji 😊❤️
@krystofovaa přijde mi ze je to cele tak nějak o štěstí o náhodě. Proste osud🤔😊
@eleanora198 děkuji to doufam
Ja jsem brala antikoncepci 10 let a podarilo se druhy mesic. Asi zazrak, protoze mesicky mam bez HA hrozne nepravidelne a bylo to tak i tentokrat. Po vysazeni jsem zacala brat jen nejake vitaminy pro planovani, jinak jsme to neresili. A prvni mesicky jsem samozrejme obrecela, clovek chce vzdycky vsechno hned, ze 🙂
Já brala HA 11 let, když jsme se v prosinci 2013 rozhodli pro rodinu. Otěhotněla jsem po 5 měsících na přelomu dubna a května 2014. Celou tu dobu jsem na to myslela, počurala x těhotenských testů s negativním výsledkem a když jsem pak změnila zaměstnání, navíc jsme měli malinkou nepohodu doma a já se proto rozhodla ještě s dítětem počkat, BUM, poslední koupený test mluvil jasně. Je to hodně i v hlavě, čím víc chceš, tak se nedaří 😉 Samozřejmě nelituji 😊
@eleanora198 ahoj,ja mam snizenou fci stitne zlazy a na doporuceni lekare jsem si zacala delat ovulacni testy jeste pred tim,nez jsme se zacali snazit a 6 mesicu jsem mela anovulacni cykly a az pak mi pomohly cinske bylinky - probuzeni sipkove princezny a napoj nebeske vily - po tom se objevila ovulace a manzel bral vitaminy. Otehotnela jsem hned napoprve... a jeste jsem brala femibion. Drzim palce at se vam brzo zadari!
Na poprvé. 🙂 Já 33, přítel 43, zadní mladici. Přítel kuřák a alkoholu se vůbec nevyhyba, já teda už 12 let nekouřím, ale alkohol taky není nepřítel. 😀 Já jsem teda poměrně sportovec, přítel vůbec. Pilulky jsem vysadila ve 26-27. Nikdy jsem se nezajimala o ovulaci a tak. Takže si myslím, že prostě otěhotneni je jedno velké tajemství a magie. 😀
s byvalým rok a pul snažení a neotěhotněla jsem (oba dva zdravi), s manželem - hned na poprve jsem otěhotněla. Rikala jsem mu, že to bude na dlouho a hned po prvním nechráněnem sexu menzes nedorazil a byly dvě čárky
@eleanora198 v prvnim pripade listovku...ve druhem ani to ne...a co jsem jinak delala? Verila...proste byla presvedcena ze to vyjde...no a taky skutecne poznak kdy ovuluju...mam dost silnou ovulaci, tak se nejde splest....dle me je dulezite skutecne vedet kdy to je a nejen se nedomnivat ze uprostred apod. Mne by to napr melo vychazet pomalu o tyden driv, nez skutecne ovulaci nam 🙂
Ja vzdy v ten mesic,co jsme se nechranili. Mame s manzelem stesti.
Já poprvé snad za měsíc, co jsem vysadila HA, z toho však bylo ZT a tak na podruhé se to povedlo cca za třičtvrtě roku...Krom sexu jsem pro to nedělala vůbec nic, myslím, že velká část úspěchu je v psychice, různé vitamíny atd. jsou podle mě placebo a to jsme zase u psychiky😁a počítání ovulace a grafů a tak, to není nic pro mě...
Ve 20letech jsem otehotnela hned, neplánovaně z prerusovane souloze. Ve 36letech to zabralo 6mesiců intenzivního snažení.
U prvního těhotenství, které nedopadlo 1.5 roku, pak napoprvé a během 1 měsíce snažení
Po roce bez jediného pozitivního testu jsem začala situaci řešit přes svého gynekologa. Z mé strany bylo vše v pořádku, tak mi vypsal žádanku na spermiogram pro manžela. Tam se bohužel potvrdilo, že má vážnější problém a nikdy by se nám nepodařilo počít přirozeně (doktor narovinu řekl, že by to bylo jako čekání na zázrak). Absolvovali jsme další vyšetření, hlavně genetické a poté jsme byli odesláni do centra asistované reprodukce. Vloni 24. října jsme byli na první konzultaci, 15. listopadu mi odebrali vajíčka a 19. listopadu mi vložili embryo.
Teď tady vedle mě leží naše 2,5 měsíční dcera ☺️❤️ a já mohu jen děkovat, že se nám zadařil první pokus.
Poprvé jsem si někdy na konci listopadu dost odhodlaně řekla, že už je čas a v lednu už tam byly dvě čárky. Teď máme doma tříletou princeznu ❤️. A teď podruhé se nám na konci června stala nehoda, po které jsme si řekli, že už to prostě necháme být a přestaneme se chránit. Bohužel z toho hned na první nešťastný pokus bylo biochemické těhu. Pak jsem měla naprosto šilenou MS, koupila jsem si proto čaj podle L. Mojžíšové. Další MS proběhla úplně skvěle, bez jakékoliv bolesti, no a ta následující už neproběhla. Jsem teď 7tt, úplný začátek. Nevím, co z toho bude, mám samozřejmě obavy..
Ale tak nějak si myslím, že částečně pomohl ten čaj a hlavně psychika. Už na jaře jsem si řekla, že snažit se začneme až v září, kvůli nedořešené pracovní smlouvě. No a hele, neplánovaně jsme tedy začali už přes prázdniny, ale nedařilo se prostě. Pak se přehouplo září a šup 😆.
@eleanora198 Já jí brala 3 týdny a nějak během toho😀 asi jsem na spermíky náchylná😀
@eleanora198 Taky se snažíme teď dva měsíce. Akorát mi není 20 ale skoro dvakrát tolik (39) tak jsem zvědavá jestli to vůbec půjde. Navíc pořád hodně kojím. První dítě s předchozím manželem bylo tak trochu neplánovaně, ale né nechtěně. Začali jsme spolu žít a po půl roce jsme si řekli, že chceme dítě, ale ideálně až dostudujeme, ale zároveň jsme se přestali úplně striktně chránit kondomy a sem tam zkusili přerušit, zejména před MS kdy mají být neplodné dny. No po 3 měsících tohoto experimentování jsem otěhotněla. Synovi je už 14let. A teď jsme se se současným manželem zasnoubili, nachystali svatbu a když bylo vše hotovo, domluveno, zaplaceno tak jsme si 3 měsíce před termínem svatby řekli, že už začneme zkoušet dítě a vdávala jsem se ve 3. měsíci těhotenství. Holčičce je teď 19 měsíců a snažíme se o třetí. Snad to brzy klapne, protože bychom chtěli pak ještě čtvrté 🙂 Jinak HA jsem nikdy nebrala a manžel je hodně mladý (27).
Kdyz se zadarilo u nas i u znamych. Dosli jsme k zaveru, ze jsme byli vsichni po pr lahvich vina. Za strizliva to neslo:D
@gingerbread Dekuji😊
Ahoj 😊🌞🌷První syn se povedl napoprvé ..👍S manželem jsme si řekli ,že to zkusíme a šup na prvni pokus a už je mu 1,5 roku. Ted jsem měsíc po laparoskopii (odstranění cysty a srůstů) A sama doktorka mi doporučila jestli ještě chceme jedno mimco tak se snažit ted po tom zakroku. Takže za par dní má přijít MS a pak zkusíme 1.kolo tak jsem zvědavá 🙏🙂Ale musím říct, že si to ted nějak víc beru tak snad to nepůjde na psychiku a podaří se.🌹Hodně štěstí
@eleanora198 hlavně u nás to bylo v hlavě. Až jsme se nějak smířili, že budeme s manželem sami tak to přišlo ☺️
@martinakokyova @martinakokyova nám se nedařilo na 3 pokus , tak mi kamarádka poradila inofolic a dazlší měsíc jsem měla na testu 2 čárky, ale jestli to bylo tím to prave nevím 🙂 teď se nám zase nedaří , tak jsem zase sáhla po něm tak uvidíme ;)
Antikoncepci jsem nikdy nebrala. Začali jsme se pokoušet na začátku ledna a otěhotněla jsem v dubnu. 🙂

@luciebelohradska31 Tak přeji hodně štěstí ať vše dobře dopadne. Držím palečky☘️✊🏻