icon

Snaha o miminko 6 měsíců. Znáte to?

abunny
29. črc 2020

Ahoj holky,
možná to taky znáte... už konečně nastala ta správná doba pro založení rodiny...a ono to nějak nejde. Kolem sebe mám kamarádky těhulky, všem se to povedlo ještě k tomu napoprvé a já pořád nic. Každý měsíc 7 dní před menses jsem jak na trní... a pak to zase přijde a já bulim, jak želva. Přitom se snažím na to nemyslet, být vyrovnaná, neupínat se na to. Ale přes veškeré snahy to, přiznávám...moc nejde. Přitom bych měla být zdravá... antikoncepci jsem vysadila loni v prosinci... snažíme se cca od února. Ovulace dle gynekoložky probíhá, cyklus mám pravidelný jak hodinky, 27 dní. Beru zatím jen kyselinu listovou. Možná je to v hlavě... ☹ Už začínám mít černé myšlenky: Co když to nepůjde? Nejsem ve svých 29. letech moc stará? Tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti "se snažením", jak jste se cítily, co vám pomohlo? Pokud budete mít pro mne pár slov útěchy budu vděčná! Krásný den všem! 🌞🌷

Strana
z3
merope
29. črc 2020

@abunny Jo, tchýně... po několika letech, co jsme lítali po IVF a pořád nic, tak začla přicházet s geniálními nápady, že bychom mohli zkusit IVF, že její neteř šla na IVF a na první pokus i po čtyřicítce se podařilo. Na zabití. Naštěstí jí to tuším partner tak nějak vysvětlil. Tak pak začala tahat jiné rozumy...

lucifux
29. črc 2020

Znám, nám se zadařilo až po 1,5 roce. Měla jsem z toho depky. Znám páry, které čekali třeba 5-7 let. Nevěš hlavu, není nic ztraceno, uvidíš že se budeš ještě radovat.

aselluska
29. črc 2020

@nagojka ty až po vyšetření lékařem čínské medicíny na míru obtížím

jitkaem
29. črc 2020

Zkuste na to tolik netlacit, milovat se spolu, protoze se vam to libi, ne proto, ze chcete miminko... Drzim pesti! (Ja se s manzelem jednoho krasnyho dne normalne vozrala a otehotnela jsem. 😅😅😅😅 ale pssst to nikomu nerikejte, ne vsem by se to libilo ☺😃 - nedavam to urcite jako radu! A uz vubec tim nechci nekoho urazit nebo zesmesnit)

baruskawh
29. črc 2020

My se také snažili půl roku, celou dobu jsem četla vše možné jak otěhotnět a zkoušela vše.
V práci jsem byla nešťastná a řekla jsem si že jestli do konce září neotěhotním, tak dám výpověď.
Poslední kapka byla když mě přeřadili pod jiného šéfa. Vyhodila jsem všechny ovulační testy a jiné, sepsala výpověď a začala si hledat jinou práci. Smířila jsem se s tím, že se snažit začneme až za čas, až budu mít smlouvu zase na neurčito.
No a následující měsíc už MS nepřišla a teď mi v postýlce hajá za pár dní roční špunt 🙂 Takže mě fakt pomohlo začít řešit něco jiného a nemyslet na to.

zacinajicisnazilka
30. črc 2020

@abunny tak aby toho nebylo malo... dneska jsem zaslechla kolegyni, ktera huli, chlasta, schazi se s podivinama a fetkama, nema partnera, ze je v tom. Mam chut vsechno vyhazet na vsechno se vykaslat.

trlik
30. črc 2020

@zacinajicisnazilka na to pořád nadavam. Člověk se snaží, nepije ani tu blbou skleničku červeného, cvičí a stejně stále řeší problémy a komplikace - přitom každé fetce a holce co kašle na to, aby se v něčem omezila, se narodí zdravé dítě a těhotenství pohodové.. posledně jsem říkala, že snad taky začnu fetit 😅

zacinajicisnazilka
30. črc 2020

@trlik presne jak pises. Manzelka meho sefa je taky tehotna. Oba maji pres 100 kg (nic proti silnejsim nemam),ale necvici, zivotosprava zadna, on sedi dny v kanclu a boom. Tahle porad nadava jak nema penize, do prace neprijde, protoze se vozrala a boom. 🥺

llorak
30. črc 2020

My meli prvni po 6 mesicich snažení a druhe po 5 🤷‍♀️ vzdy poslední měsíc jsme do toho busili kazdy den 🤦‍♀️😁

lennus
30. črc 2020

@abunny Poprvé nám to trvalo přesně rok a i když jsem měla pocit, že jsem v pohodě, užívala jsem si vztah, práci, kamarády i koníčky, asi to v hlavě bylo, pak jsem začala chodit na homeopatii, cvičit Mojžíšovou a povedlo se přesně po roce a ve chvíli, kdy jsem se úplně uvolnila. Je těžké na to nemyslet, ale je to jediná rada - odreagovat se a směřovat myšlenky jinam. 😉

marselina
30. črc 2020

@idakela Ahojky mužu poprosit o cenu a více info?dekuji

abunny
autor
30. črc 2020

@beruna84 Zkusím taky trošku vypnout... ale to bude pro mě asi to nejtěžší. I když mám asi tak miliardu koníčků a vymyslela jsem si, že se pokusím zapracovat na postavě... zatím mi to nezabránilo v tom myslet na to 😀 Hold ta ženská kapacita mozku, ta je mi teď na škodu. 😀

abunny
autor
30. črc 2020

@merope No s tchýní to je sranda... Naštěstí švagrová teď čeká miminko, tak doufám, že se její pozornost odebéře víc k ní a mě nechá chvilku na pokoji. 😀

abunny
autor
30. črc 2020

@lennus Tuším že to bude v psychice hodně... přemýšlím o tom, že bych zkusila nějaké relaxační techniky, nebo nějakého psychologa? Vůbec netuším moc jaké jsou možnosti...

abunny
autor
30. črc 2020

@trlik a @zacinajicisnazilka Nooo to naštve prostě. Říkám si, že spousta ženských dítě ani nechce a dávají je pryč... a čím více chcete tím míň to jde... aaaah 😀 Zákon schválnosti. Pořád si říkám, že jsme asi měli začít dřív... že jsem měla dřív vysadit prášky... nebo je vůbec nebrat... ale pozdě bycha honit... budu doufat, že to někdy vyjde. Budeme si držet palce 😉
@jitkaem 😉 Zkusím najet na režim před 11 lety, když jsme se s manželem poznali... Jen kdyby měl člověk taky míň práce a starostí... 😀 💃

merope
30. črc 2020

@abunny Držím pěsti, aby si odpustila blbé otázky na téma: "Ten je tak krásný, a kdy vy?"

Jako když jsem byla u tchýně náhodou s holkou, co už nemůže mít děti a ta se rozplývala nad mým drobkem a tchýně do ní pořád, že ať si teda taky pořídí, tak jsem moc netušila, co už jí na to říct. Oni si ti lidi fakt neuvědomují, že hromada bezdětných fakt není bezdětných proto, protože si to vybrali - a ti, co si to vybrali, tak co jim do toho.

Ale jako fakt v klidu - ta představa, že se rozhodnete a zítra je mimi, to je dost mimo. A je ti 29. Já dřív chtěla v 30ti velkou rodinu a nakonec jsem byla v 30ti sama bez chlapa, bezdětná. Než jsme se dali dokupy a prožili pár životních kotrmelců a zjistili, že to přirozeně asi fakt nepůjde, bylo mi skoro 40. Ty se v nejhorším ve 30ti dostaneš do CAR a tam to vyřeší. A i kdyby nevyřešili, tak je pořád dost času na další možnosti. Prostě ve 29 nejsi zase tak stará, aby ses miminka nemohla dočkat.

idakela
30. črc 2020

@jitkaem 😅uvolnění je někdy asi nejlepší recept. Je fakt ze já poslední rok a půl skoro nepila,vždy s vědomím,ze to dělám pro miminko. A teď na jaro,ještě v té korone jsme se potkali s přáteli a už jsem to tak nehrotila,říkala jsem si,co z toho života mám,furt napjatá, občas si dala vino a taky se zadarilo. Myslím jako,ze to není jenom tím,ale více faktoru dohromady. Za mě teda uvolnění a směrování myšlenek jiným směrem jen ku prospěchu “věci”.

idakela
30. črc 2020

@merope moje řec,lidi si to fakt neuvědomují, jak můžou být nemístné komentáře a otázky zranujici.
Já to tchýni jemně naznačila,co se u nás děje-ze se nedaří a prestala se ptát.moje mamka taky. Oproti ostatním jsem se obrnila a zkoušela si z toho nic nedělat,nemohli nic vědět.

abunny
autor
30. črc 2020

@merope Nooo na to bych se měla už teď začít připravovat, protože má tchýně si to určitě neodpustí, to je mi jasný. 😕 🙈

abunny
autor
30. črc 2020

@merope Jinak moc děkuji, trochu si mě uklidnila. 🙂 Začala jsem číst takové super články kde bylo napsáno, že je žena ve 30 na odpis a nějak mě to znervóznilo 😲

zacinajicisnazilka
30. črc 2020

@abunny tak ja na to kaslu. V lednu pujdeme do centra a uvidi se. Jenom jsem zvedava co mi reknou na to, ze mamzel se mnou v době ovulace nechce spat (je horko, je unaveny, nema chut). Podotykam, ze mu o ovulaci nerikam...Takze kaslu na to. Vse vyhazuju a v lednu hello IVF

idakela
30. črc 2020

@zacinajicisnazilka jinak ještě v Brně je Centrum naděje a pomoci, paní doktorka Laznickova,která jde skutečně po příčině a pomaha léčit,když se nedaří,pomaha úspěšně i lidem co jim nevyšlo IVF a má výsledky.mrknete na jejich stránky https://www.cenap.cz/ , ona se zamysli nad párem jako celkem a neřeší jen dílčí věci.

nagojka
30. črc 2020

@zacinajicisnazilka tak pokud chcete miminko spolecne a dohodli ste se tak mu to zkus rict ne ze ted je ta nejlepsi chvile aby se zadarilo??🤔🤔🤔treba k tomu bude pristupovat jinak a prekona se...ale pokud je to treba jen tvoje prani a on mimco nechce...mun chlap si treba uz ovu umi i sam vypocitat😂😂😂teda podle kalendare samozrejme skutecnost je leckdy jina...

katulatko12
30. črc 2020

@sigyn nejak nechapu to jak muze hlava ovlivnit to jestli se spermie dostane do vajicka nebo ne

sigyn
30. črc 2020

@katulatko12 Stejně se můžete ptát, jak může hlava ovlivnit žaludek. Stres dokáže ovlivnit opravdu hodně věcí.

klokanka31
30. črc 2020

@abunny Čím víc na to budeš myslet a mít černé myšlenky, tím víc se zablokuješ a nepůjde ti to. Znám ze své zkušenosti. Od 18 jsem se nehlídala, chtěla jsem mimi.Nic... Když jsem měla nynějšího manžela, taky to nešlo a protože jsem neměla ms i několik měsíců, tak na gyndě jsem dostala hormonální prášky na ms a na ovulaci. Nic... Už mě strašili s umělým oplodněním, to jsem odmítla, a smířila se s tím že si budu žít svůj život bez dětí. A najednou jsem byla těhotná. Bohužel mimoděložní. Pak jsme se snažili asi 6 měsíců-nic. A když jsem to opět vzdala, najednou jsem byla v tom. Ale samovolný potrat. To už jsem nadávala že další pokusy nebudou. Ale za měsíc a půl od potratu se povedlo, a teď mi spinká v postýlce skoro 3měsíční princezna. Takže se nenervuj, nemysli na to, a půjde to 😉 Já na mimi čekala dohromady 13let...

klokanka31
30. črc 2020

@abunny To že na tebe tlačí tchýně je blbý, ale buď ráda že ne tvoje vlastní máma, co já si s tou svou zažila 😱 Skoro na každý návštěvě se ptala jestli pořád nic, pak začla že můj brácha s manželkou se dali do dělání mimi, a ať si pospíším abych byla první, pak už začla být zlá a skoro mě nutila abych šla na umělé oplodnění... Děs a hrůza 👿

vineta
31. črc 2020

Takhle, vím, že to možná nevyzní moc citlivě, ale mám v tomhle víc zkušeností, než mi je milý (i když zdaleka nedosahuju čísel, který tu občas čtu), takže:
1) 6 měsíců není žádná doba, opravdu se zatím snaž držet v klidu, neřešit moc časování styku, testy, neupínat se na to, užívej si prostě muže a sex a věř, že se časem trefíte,
2) na tchýni se vyprdni, případně jí nějak odpálkuj, že ti to není příjemný,
3) neřeš okolí- do jejich postele a toho, jak dlouho se ve skutečnosti snažili, kolik potratů za sebou třeba mají, co za tím všechno stálo, fakt nevidíš- navíc jejich těhotenství nijak neovlivňuje tvoje, tohle fakt nejede podle pořadníku a není tam žádná korelace, tak je prostě zbytečný se tím vůbec zabývat,
4) stejně tak neřešit, že někdo dítě ani nechtěl, fetuje a pije a dítě má- dítě není za odměnu, není to žádný nárok, na světě tenhle druh spravedlnosti nefunguje v ničem, tak je dobrý se s tím smířit a zase, nezasírat si tím hlavu,
5) no a tady někde bys už měla mít stav mysli na úrovni Dalajlámy a s takovým nastavením půjde všechno snáz 😉.
Mě tyhle fáze teda trvaly přes dva roky, ale teď se tam držím a je to úleva.
A jeden praktickej tip - zkoušela jsem teda leccos, ale jestli máš dojem, že cyklus máš v pořádku a chceš šanci otěhotnění nějak lehce podpořit, pro začátek bych se vyprdla na různý cviky a prášky a zůstala pěkně u postele, v tomhle ohledu můžu doporučit Prefert gel nebo nějaký obdobný výrobek, u nás myslím hrál pozitivní roli pokaždé.

mimi1004
31. črc 2020

Já ve 29 teprve poznala manžela 😉 O mimi jsme se začali snažit v prosinci 2013, kdymi bylo už 32, a zadařilo se až 1. nebo 2.5.2014 tedy po 5 měsících. Celou tu dobu jsem na to myslela a testovala každou chvíli. Byla jsem v březnu a dubnu bez práce, takže si asi umíš představit, jak mi to v hlavě šrotovalo. Navíc manžel už jednou ženatý byl a k dítěti jim nepomohlo ani ivf. Pak jsem 24.4. nastoupila do nového zaměstnání. Super kolektiv, plat o kterém jsem do té doby jen snila a já si řekla, že ještě s mimčem počkáme. A bum, první "šťouch" jako opět pracující a bylo to. Takže je to fakt i v hlavě, měla by ses začít soustředit na jiné věci a ono to půjde 🙂

mimi1004
31. črc 2020

@abunny Jo a tchýni bych poslala tam, kam slunce nesvítí. Nejsi inkubátor a hlavně ji do toho NIC není 🤬

Strana
z3