Snažilky v roce 2018 - pojďme si povídat a podporovat se!
Ahoj holky.Najde se tu některá,která by se v tomto roce ráda dočkala svého vytouženého potomka? Chtěla se vzájemně podporovat,získávat zkušenosti a rady? Těším se na Vás
Holky, tak já už sem 6 týdnu od revize a MS stále nikde. Achjo, tak sem si myslela, že to příjde a odbudu si to a ono zase nějaký problém. No mě trefí. 😭 neustále mám deprese z revize, chtěli jsme se už snažit, ať to prostě nějak odsejpá, a ono nic. 😭 ani nevím jestli mám jít na gyndu nebo ne, dr mi vubec moznost, ze by ms neprisla ani nezminil. 🤷🏻♀️😱
Ahoj. Jsem tu nová. 🙂 chtěla bych se zeptat jestli je možné abych byla těhotná, když se mi na tt několikrát objevila taková slabá ale viditelná čárka. dokonce se mi objevila i hodně silná čárka na ovulačním testu po 5 dnech zpoždění. ms stále nikde, bolí mě prsa a chodím často na záchod. myslíte, že to může být i cysta?
@littleannie me přišla po 7,5 týdnech. Pokud nepřijde do 8 týdnů, šla bych to raději řešit s doktorem. I ten můj mi to takto říkal.
@cinam dobře děkuju, tak budu čekat. Snad dojde potvůrka. 👍
Ahoj, holky je tu některá, která potratila a snažili jste se s přítelem až příští rok? Já jsem potratila v září v 10. týdnu, pak jsme se ještě snažili před Vánoci znovu, ale já pak nemyslela na nic jinýho a najednou jsme si uvědomili, že náš vztah jde úplně do háje, tak jsme to stopli. Teď mi přijde, že už jsme zase ok, ale nechceme miminko v zimě, protože by mě asi trefilo doma :-/ Tak jsme se domluvili, že to začneme zkoušet zase až v létě, aby se mimi narodilo někdy od dubna do září....
Není to chyba čekat tak dlouho? Je mi 25.
Zkoušela jsem si dělat ovu testy, abych zatím vychytala, kdy jsou ty správný dny, ale žádný mi nefungujou ☹ i když doktorka po revizi říkala, že je všechno v pořádku. Podle teploty to netrefím, protože i když si měřím každé ráno, ještě v posteli hned po probuzení, tak mi ta teplota lítá. Tak nvm podle čeho se pak mám řídit? ☹
@laja64 super zpráva, gratuluji❤
@arevb
@ejmate přesně tak...pokud má člověk za sebou potrat, jde mu o jediné...aby bylo miminko v pořádku a narodilo se zdravé a živé🙂 nikdy člověk neví, kdy se mu vůbec podaří otěhotnět...jestli to dopadne dobře to těhotenství...člověk míní, a život mění...nejsem plánovací typ a myslím si, že takový věci jako je těhotenství a věci kolem něho se dějí z různých a námi většinou neznámých důvodů..😉
@ejmate ja bych necekala... Taky jsem nechtela dite v prosinci, aby nemelo za sebou narozeniny a vanoce, ale nakonec neresime a snazime se od ted. Vis co, ono je jedno, jestli se narodi v dubnu, v zari... zase bude mensi tu pristi zimu, to si nevyberes. Navic ty posledni tydny tehotenstvi v lete taky nejsou nic moc (mam dceru v cervenci 🙂 ) A taky si rikam, naplanuju si, ze bych chtela rodit treba v breznu a pak budou komplikace a budu rodit v lednu.... Moc planovani skodi podle me 🙂
No jo, jenže já bych to asi v zimě nedala s novorozencem. Mám doma koně, ke kterým každý den musím chodit kydat, krmit + jezdit nebo nějakou jinou práci. V létě je to v poho, protože je dlouho vidět, takže bych počkala, až se vrátí přítel nebo mamka z práce a mohli by chvilku pohlídat, než to tam udělám, ale v zimě je brzy tma a nedovedu si představit, že jdu jezdit nebo lonžovat a jak povedu koně a budu s sebou tlačit kočár...to mi přijde nebezpečný, člověk nikdy neví, čeho se koně leknou....
To je asi jedinej takovej větší důvod. Jo, narozky a vánoce za sebou taky nejsou ideální, ale to už by mi tolik nevadilo :-/
Nevíte, jestli to pak bude "těžší" než kdybychom to zkoušeli teď? Oni všude píšou něco jiného....někde, že se má minimálně půl roku od revize čekat, někde zase, že už je to pozdě, že je lepší po 3 měsících. Nemáte někdo zkušenost? Šlo to třeba pak hůř?
@ejmate My máme ovce, dva psy, kočku, a mám tři děti😀 takže taky kolem nich spousta práce🙂jako chápu tě, že je to asi náročnější, pokud musíš ke koni, ale dá se to vyřešit třeba nosítkem...šátkem..nebo mít miminko v kočárku zaparkované...a když spinká..hodku nebo dvě..dá se stihnout spoustu práce🙂 a miminka toho většinou hodně naspí...takže můžeš mít chůvičku, když bude malé spát a nechat ho doma..vždycky se to dá nějak udělat🙂 toho bych se asi vůbec nebála...zase na jaře a v létě už bude větší a bude víc vnímat..všechno má svoje pro a proti...🙂
Četla jsem článek, jak by se dlouho mělo a nebo nemělo čekat po ptratu na další otěhotnění...a tam psali, nějaká studie z ciziny, že dávno doporučované "půl roku" není vůbec dobré..ba naopak, čím dřív se po potratu otěhotní, tím je nižší riziko opakovaného potratu a vývojových vad, předčasných porodu atd...doporučovali myslím čekat měsíc-až tři,ale otěhu ideálně do půl roka..že čím dýl se potom čeká, tím je to naopak horší...
Ale ..je to jen studie, takže kdo ví, co je na tom pravdy, a taky asi závisí, na tom, v kolikátém tt proběhl potrat, jestli byl spontánní, jestli byla provedena kyretáž(tam se doporučuje minimálně 3 měsíce aby narostla sliznice, ale zase je spousta , co otěhu po šestinedělí i po kyretáži a vše je ok)atd.
Každá jsme jiná a stejně jiná jsou i naše těhotenství...asi nejdůlěžitější je opravdu, zdravé miminko❤to ostatní jsou banality, které se prostě "za pochodu" nějak vyřeší🙂
@dzogobela to je fakt, možná, že to bude naopak horší 😀
@snezenka123 Já měla zamlklý potrat v 10 týdnu, ale bylo to celý nějaký divný, už na začátku bilo srdíčko hrozně slabě a nepravidelně, pak sice silně a pravidelně, ale zase hrozně pomalu a pak už vůbec. Na revizi jsem šla, protože se samovolně nic nedělo a bála jsem se zánětu. A to bylo v září. Já jsem to právě taky četla, že čím dýl tím hůř.
Nevíte, jak poznám ovulaci jinak než podle ovu testů a bazální teploty? Může to určit doktorka? Já koukala na nějakou aplikaci na netu, abych věděla aspoň orientačně, ale právě že v listopadu i v prosinci jsme se do těch dní trefili a nic...tak nvm jestli nemám ovulaci jindy než je běžný.
@ejmate asi bych to nechala na přírodě a náhodě a milovala se obden..moje známá měří bazalní teplotu už třetí měsíc se snažím přesně v době ovulace..plánuje v podstatě styk na ty nejplodnější dny..a stejně není těhotná..přitom první těhu před pár lety se jim povedlo hned ten první měsíc, co si řekli, že zkusí miminko, jenže to neplánovala, nic nepočítala...ono to není moc dobré, si myslím. Já taky nikdy neplánovala styk na vhodnou dobu, abych otěhu. Prostě volný průběh a ono se povede:heart_ey
@ejmate zkus třeba pít kontryhel, ten je moc dobrý na podporu otěhu a třeba nějakou kyselinu listovou jako prevenci...´pro budoucí miminko❤určitě se zadaří...věř tomu a příjde to😉
@snezenka123 kontryhel jsem pila po revizi ještě s maliníkem 😉 Tak já ho zase koupím. Listovku beru pořád, kdyby náhodou 🙂 Děkuji 🙂🙂
tak jsem byla u doktorky a cystu nenašla. mám zvětšenou sliznici a to už mám 9 dní zpoždění. vzala mi krev, myslíte že jsem těhu?
@ejmate aplikaci se nerid... Ta vetsinou predpoklada ovulaci presne 14 dni pred MS, ale to tak byt nemusi... Muzes mit kratsi lutelalni fazi, nepravidelny cyklus a vse je jinak. Pokud na to nespechate, tak bych to nechala nahode... Jinak testy a bazalka, ale to pises, ze se ti nedari. Doktor ti samozrejme taky muze rict, kdy bude ovulace z ultrazvuku 🙂 hodne stesti!
@snezenka123 dekuju 🍀
@ejmate Promiň, ale musím se smát. Bez urážky, ale je to o prioritách - buď chceš mít dítě, nebo koně. Řešit v jakém ročním období se dítě narodí můžeš, možná rok, možná dva a pak třeba zjistíš, že budeš ráda hlavně když se někdy narodí. To, co řešíš ty je snad až rouhání (jiné přirovnání k tomu nemám). Kůň je kůň, ten bude i zítra, pozítří, a když nebude, svět se nezboří. Olonžovat si ho můžeš i přes den když bude prcek spát v kočáře, nebo si ho dáš do nosítka, ráno mu hodit zvládneš a vykydat může až dorazí večer z práce. Jeden kůň ti nezabere tak moc času. Jako vše, je to o prioritách. Klidně se můžeš stát, že zjistíš, že tě nějaký kůň už vůbec nebaví a tvoje priority jsou už dávno někde jinde. Kůň bude spokojeně stát rok, dva ve výběhu a nestane se vůbec nic. Nebo zjistíš, že jezdit chceš i dál a nějak si to zařídíš. Však nejsi ani první, ani poslední holka s koněm 😉 když se chce a priority jsou jasné, vždy to jde. Vykašli se na nějaké řešení kdy se dítě narodí - to si stejně vybere dobu, kterou si ty neurčíš, a nech tomu volný průběh. Třeba se zadaří hned, nebo to taky může trvat měsíce, roky. Snažit se otěhotnět vždy jen půlroku je fakt kravina
@laja64 nz❤
@ejmate Neda mi nereagovat. 🤦🏼♀️ Nezlob se na me, ale lide jako ty sem asi nepatri. Snazilka nesnazilka holka prober se!!! Tady se snazi o miminko! Holky tu potkava kazdy mesic zklamani i nekolik let v kuse ze snehobileho testu, zazivaji ivf, stimulace, berou leky a utrati spostu penez za ot, tt a ruzna vysetreni. A ty? Diktujes si kdy otehotnis? Tva veta MIT DITE V ZIME TAK SE ZBLAZNIM..?? Jako ze coze?? Klidne me ukamenujte ale nejsi snazilka jen clovek co zazim nema srovnane priority.

@saja13 mě gynex pomohl!! ☺ po roce a čtvrt se nám zadarilo a za chvíli rodim ☺ brala jsem ho 3 měsíce a ten třetí cyklus se povedlo ❤