icon

Snažilky v roce 2018 - pojďme si povídat a podporovat se!

moxha
6. únor 2018

Ahoj holky.Najde se tu některá,která by se v tomto roce ráda dočkala svého vytouženého potomka? Chtěla se vzájemně podporovat,získávat zkušenosti a rady? Těším se na Vás

priefi
19. bře 2018

@prue12 vypada to na tehu

maice
19. bře 2018

@budenas5 Hezky receno...

journals
19. bře 2018

@budenas5 Žádný proslov to být neměl. Jen jsem sama u koní 18 let a asi i o koních i o dítěti uvažuju naprosto jiným způsobem.

vineta
19. bře 2018

@budenas5 Já opatrně souhlasím, jen bych na @ejmate nebyla tak tvrdá.. líbí se mi ten pocit zodpovědnosti k tomu zvířeti, prostě jednou si to člověk pořídí, tak se má starat. Kůň neni akvárko s rybičkama, péče o něj se musí prostě zajistit a hůř se ro postupuje někomu jinému, ale asi bude stejně vhodný si dopředu zajistit zástup minimálně na šestinedělí. A těžko říct, co v těhotenství, jestli to bude bezpečný.

ejmate
20. bře 2018

@budenas5 Aha, takže když není ženská naprosto zblázněná jen do představy miminka, tak, že všechno ostatní kolem jde stranou, tak sem nepatří? Mě je holek, kterým to nejde delší dobu líto, ale nevím, proč si myslíte, že je jejich ztráta bolí víc než mě ta moje...já loni čekala 3 týdny, jestli miminko umře nebo ne a byli to nejhorší týdny mého života. Já si nediktuju, kdy otěhotnět, jen mě zajímalo, jestli to někdo začal po potratu zkoušet až takhle za delší dobu. Ano, možná, že kdybyste na jeden den byla v mém životě, tak byste pochopila jak to myslím. Když o tom nic nevíte, tak nevím, proč na mě útočíte. Připojila jsem se sem kvůli radě, protože si o tom u nás nemám s kým popovídat a koho se zeptat.
Já nevím jak jste u koní 18 let...ono je dost velký rozdíl mít koně někde ustájené a mít je doma.
@vineta děkuju, já bych to klidně někomu jinému potom svěřila, aspoň ježdění, ale bohužel nemám komu. Jsou to moji jediní parťáci, nikoho jiného tu nemám, takže dát je pryč by bylo jako dát pryč vlastní rodinu.

ejmate
20. bře 2018

@journals a proč by to mělo být buď a nebo? Je snad plno holek, co má koně i miminko dohromady. A to znamená naplánovat vše co jde, aby to člověk zvládl. Pro mě jsou koně jediní kamarádi. Nikoho jiného u nás nemám. A to, že kůň může rok nebo dva jen tak stát ve výběhu může napsat vážně jen ten, co s nimi nikdy nedělal - bez urážky. Takhle to nefunguje. Tohle je životní styl a ne jen nějaký rozmar, který člověka přestane za týden bavit. Je to rodina. Copak bys dala pryč třeba babičku, protože máš miminko a neměla bys na ní tolik času?

budenas5
Autor odpověď smazal
budenas5
20. bře 2018

@ejmate Muj nazor se nezmeni na snazilku si moc narocna a moc si diktujes podminky. Veta “cekala jsem 3 dny nez miminko umre” promin ale az ti umre narozene miminko tak to rikej. To pak sakra boli! Organy mas taky vsechny. Vetsi diktatorku poceti sem tady jeste nevidela. A jak napsala @journals ona taky ma kone, ale je zvlastni ze u ni vse jde...

ejmate
20. bře 2018

@budenas5 to je váš názor...já jsem tu nikoho neodsuzovala ani nezesměšňovala jeho bolest tak jako vy...Jen jsem si s někým chtěla popovídat o té pauze po potratu. Každý potřebuje jiný čas na to, aby se ze ztráty vzpamatoval, tak nevím, proč mě tu odsuzujete za to, že jsme to nezačali zkoušet okamžitě znovu a i kvůli jiným povinnostem to chceme nechat na léto. A pokud sem nepatří jiný holky než ty, které potratili x krát a x let se snaží o miminko, tak máte diskusi pojmenovat jinak...po téhle zkušenosti už to tu asi navštěvovat nebudu. Netušila jsem, že tu narazím na takto egocentrickou osobu, které si myslí, že jen její problém a její utrpení je to největší, protože se jí stalo něco horšího než jiným. Upřímně vám všem přeji hodně štěstí, třeba pak nebudete tak zahořklí a nepříjemní na ostatní, kteří sem jdou pro radu, a za vaše neštěstí nemůžou.

vineta
20. bře 2018

@budenas5 Myslím, že to dost přeháníš.. nejde přece poměřovat něčí bolest a @ejmate rozhodně ve svém příspěvku neumenšovala bolest jiných žen. Budeme si tu teď dávat definici snažilky, co sem smí přispívat? Kolikrát má potratit a kolikrát přijít o narozené dítě, aby měla nárok tu položit dotaz? Jako chceme se tu trumfovat v bolestivých zážitcích? A to, že @journals by koně dokázala na druhou kolej odsunout, může být prostě jen tím, že má holt jiný zázemí než ejmate. Nejde proboha srovnávat něčí podmínky a život, když tu o tom nic nevíme.
@ejmate Hele, já myslím, že když tomu dáš čas, nic ti neuteče, jsi ještě mladá. Ale promysli to, život si nejde naplánovat, sama jsi to viděla.. navíc to bude opravdu dost náročný, když ti s tím nebude mít kdo pomoct. Aspoň pro vyšší stupeň těhotenství a to šestinedělí to bude chtít zástup.. třeba si pro ty účely může muž nějak aspoň částečně naplánovat dovolenou, aby ti v začátcích pomohl. Bude to ale stejně asi dost náročný. Držím palce. A nic si tu z toho nedělej, holky mají různý zážitky a někdy jim holt trošku ovlivňují chování- věřím, že z očí do očí by na tebe nikdo takhle nereagoval.

budenas5
20. bře 2018

No ja radsi odejdu. Na tohle nejak nemam nervy. 🙏🏻

budenas5
20. bře 2018

A jen tak mimochodem nejsem zahorkla ani nestastna. Jen je pro me dite natolik velky dar ze si nevybiram rocni obdobi.

ejmate
20. bře 2018

@vineta moc děkuju za zastání

vineta
20. bře 2018

@budenas5 To přece není jen o ročním období, má prostě povinnosti, který musí zastat, tak se to snaží udělat tak, aby to zvládla. Taky jsem měla nejdřív tendenci den trochu nadzvednout, no pak jsem si to přečetla ještě jednou a pochopila, jak to @ejmate asi myslela. Vnímám to prostě jinak než nedávný případ na MK, kde se těhotenství plánovalo tak, aby děcko nemělo narozky poblíž Vánoc- to mi přijdeš ujetý. Ale tady jsou závazky, který se musí takx obstarat. Já třeba nechápu lidi, který ve chvíli, když otěhotní, jde vše stranou- dávaj pryč kočky, psy, koně. Člověka k sobě to zvíře připoutá a jak se to trochu nehodí, tak nazdar. A že takový případy jsou. A nijak si nemyslím, že bych po dítěti toužila míň než ostatní holky tady.

budenas5
20. bře 2018

@vineta Tak jsem zla. Mam to proste jinak. Omlouvam se, ale za timhle si budu stat. Ahoj 🙋🏼‍♀️

ejmate
20. bře 2018

@vineta fakt děkuju, já jsem to taky nemyslela kvůli vánocům a buhví čemu, to je mi fakt jedno, jen se prostě bojím, že to v zimě fakt nezvládnu a nebudou "trpět" jen ty koně, ale i to miminko. Je to v zimě fakt složitý, není tak dlouho světlo, věčně je bláto nebo sníh a navozit ke koním seno nebo vodu v tom terénu je náročný. A čím déle koně stojí bez práce, tím jsou bláznivější, hlavně přes zimu. A v mrazech ven novorozeně brát nemůžu. Proto nad tím takhle uvažuji. Jestli jsem tím někoho tak hrozně pohoršila, tak se omlouvám. Ale přesně tohle pro někoho nepochopitelné plánování je pro to, aby bylo spokojené miminko. Abych si to stihla obstarat aniž by to bylo na jeho úkor.
Ano, já tohle taky nechápu, nikdy bych zvířata pryč nedala. Je to prostě součást rodiny.

priefi
20. bře 2018

@budenas5 nechci byt hnusna, ale snazilky nejsou jen ty, kterym to nejde, ale i ty, co se rozhodly snazit. Chapu, ze nekdy je zivot kruty a snaha o mimi je dlouhodoba, ale to neznamena, ze budeme utocit na jine za jejich pohled. @ejmate je taky snazilka, ale zaroven se nechce vzdat sveho zivota. Kdyz se nekdo snazi o mimi, tak vse ostatni nesmi jit stranou, kdyz se to stane, tvoris si vetsi a vetsi blok a nekdy je takova snazilka nesnesitelna pro sve okoli. Tim se nikoho nechci dotkout. Sama jsem snazilka uz delsi dobu, ale kdyz jsem cekala syna, tak jina snazilka mi korenila zivot, nemela jsem ji to za zle, vedela jsem, ze se trapi a ze to nedela schvalne, ale osobne mi to bylo docela neprijemne. @ejmate si bohuzel neuvedomuje, ze vse se muze zkomplikovat a bude muset za sebe najit nahradu bez ohledu na rocni obdobi. Ale jelikoz je schopna si rici, ted bych pockala, aby se mimi nenarodilo v zime, tak to neznamena,.ze neni snazilka, ale znamena to, ze dite chce, ale jeste premysli i nad necim jinym nez nad tim, kdy jsou plodne dny a kdy ne, kolik dpo je a zda uz muze testovat a najit ducha. A jeste jedna vec, ona nepsala, ze cekala, zda mimi prezije 3 dny, ale 3 tydny. Ano, kdyz clovek prijde o mimi na zacatku tehu, je to mene bolestive, nez kdyz prijde o mimi na konci tehu. Tak ci tak, kdyz mimi chces, i na zacatku tehu to zaboli, kdyz o nej prijdes, ale jeste tam neni ten citovy vztah, ktery se postupne tvori. Nemuzeme srovnavat nase bolesti a zkusenosti s jinymi lidmi. Kazdy ma svuj zivot a s nim souvisi i individualni slasti a bolesti.

journals
20. bře 2018

@ejmate Vůbec to není myšleno jako buď a nebo - však si to přečti ještě jednou, píšu, že to zvládnout jde. Je to jen JEDEN kůň, ne celé stádo. Jen je to myšleno tak, že si sama musíš v sobě ujasnit, jestli je pro tebe důležitější kůň, nebo dítě, to za tebe nikdo neudělá. Může se stát, že si budeš snažit narození naplánovat a ono se to nebude dařit i roky. Nebudeš si pak něco vyčítat když se budete snažit po půlrocích dva, tři roky? Přála bych ti aby tvůj plán vyšel, ale znáš to - když lidé plánují...
Právě, že jsem u koní roky a viděla už hromadu holek, které dítě změnilo - změnilo jim hodnoty, životní cíle i náplň volného času. Vůbec neříkám nic o tom, aby jsi se ke koni chovala nezodpovědně! Ale píšu to, že koně naprosto bez problému zvládneš zaopatřit - po ránu mu hodit seno i jádro, zvládeš ho i s mrňousem vypustit ven a zase ho vzít domů a zase mu dát něco kousnout. Vykydáš když přijde chlap domů. A jestli půjdeš jezdit? To je právě to, co se nezboří. Znám hromadu holek, co jezdit chtějí, tak si to v životě musely uspořádat tak, aby se do sedla dostaly a zvládly se vrátit i ke sportu (kde chápeš že je pravidelná práce nutná). Ale také jsou holky, které se po porodu začaly bát a chtějí si užívat svoje dítě na maximum.
Když si zlomíš nohu, tak co? Tak nic.
A já si tedy naopak myslím, že rodit v zimě je lepší ve tvém případě. Víš proč? Protože si neumím představit, jak třeba v 7, 8, 9 měsíci lezeš na koně, dost možná budeš ráda že jsi ráda (a radši nechci vědět jak to plánuješ v tomto ohledu). Takže bude mít kůň možná volno. A pak zase budeš po porodu, bolavá a budeš se potřebovat nějak zaběhnout. Řekla bych, že je logické, že je kůň odsunut na chvíli na druhou kolej. Takže to vychází na březen, duben kdy se dáš dohromady a je to ideální čas začít znovu jezdit.
Nemysli si, nejsi jediná holka co jezdí, ani já se s rodinou koní vzdát nechci, ale vím, že i ten nejlepší kůň mi rodinu nenahradí, v tomhle mám naprosto jasno. A jsou chvíle, které si nechci u své rodiny nechat utéct jen kvůli zvířeti.
(a jestli si myslíš, že jsem jezdec co jezdí jen stylem že se povodí, když je hezky, nelítají mouchy, svítí sluníčko, tak jsi na velkém omylu 😉)
Myslím, že by k tomuto tématu měla co říct i @gracinka7

journals
20. bře 2018

A snažilka doufám nejsem, nesnáším tohle slovo! 😃 Smyslem i zněním. Ono jde se o dítě snažit i bez přiblbých testů, sledování teplot a sdílení každého prdu na MK 😉

priefi
20. bře 2018

@journals nezbyva nez souhlasit 😉

gracinka7
20. bře 2018

@ejmate Když už mě do toho @journals namočila, tak ti teda taky napíšu. Nebudu se šťourat ve slovech, protože některé věci, co jsi napsala, nevyzněly úplně nejlépe.
Pro mě byli moji koně vždy středobodem vesmíru, ale s dítětem museli jít přece jen trošku stranou. Radši je trošku odbydu, než abych je dala pryč. A tím odbydu myslím to, že je denně nejezdím a nečistím jako dřív. To prostě musí počkat, když je někdo ochotný pohlídat.
Měla jsem rizikové těhotenství a i přes to jsem se o ně denně starala sama. Manžel mi max. pomůže nakrmit, jinak na koně nesáhne. Na nouzovku (např. když jsem byla v porodnici) je obstarala moje máma. U prvního těhotenství je to pohoda. Mohla jsem to dělat po kousíčkách, můžeš si kdykoli odpočinout... Hned po návratu z porodnice jsem šla kydat. (úplně nechápu argument jedné slečny výš, že v šestinedělí se ti o koně stejně někdo musí postarat. Nemusí. Když jsi zvyklá na pohyb, je jedno, zda se jdeš projít s kočárkem a nebo kydat hnůj.)
Vůbec bych neřešila, kdy se dítě narodí, vše má pro a proti. Syn je zimní a už od porodnice jsem ho ke koním brala (když byla velká zima, běžela jsem kydat a on byl doma s chůvičkou. Kolem toho půl roku vůbec nechtěl být v kočárku, takže jsem ho brala v šátku. Zvládla jsem s ním vše, i lonžovat nebo vodit na ruce. Akorát co se týče ježdění, je člověk závislý na hlídání, jinak zvládneš opravdu cokoli, když budeš chtít. Kdybys chtěla nechat koně rok stát ve výběhu, myslím si, že pokud není starý, tak mu to neublíží. (u starého bych se bála, že mu opadnou svaly a už bys ho blbě dávala do kupy. U mladého je to v klidu.)
Mám spoustu kamarádek, co v těhotenství jezdily, spoustu těch, co nejezdily (některé si zajistily B-reitera, některé nechaly koně stát) a všichni to ve zdraví přežili. Pár jich po dítěti jezdit přestalo, některé jezdí jen rekreačně, některé se vrátily ke sportu...
Nic neplánuj, ono si to všechno nějak sedne. S jedním dítětem je to pohoda. Opravdu se to dá zvládnout levou zadní. Když nebudeš hledat výmluvy 😉 Ale budeš se muset smířit s tím, že s dítětem už to nikdy nebude jako dřív. Když s ním budeš doma třeba kvůli nemoci, bude tě mrzet, že se nevěnuješ koním. Když budeš lítat kolem koní, bude tě mrzet, že se na 100% nevěnuješ dítěti. Aspoň já to tak mám 😀

Tenhle článek jsem psala asi 8 měsíců po porodu, třeba tam objevíš něco, co by se ti mohlo hodit ://https://www.modrykonik.cz/blog/gracinka7/article/zivot-s-mamou-od-koni-v2yjds/

Kdyby ses chtěla na cokoli zeptat, napiš mi zprávu, ať tu nezahlcujeme diskuzi.

journals
20. bře 2018

@gracinka7 Omlouvám se za namočení do diskuze, vím, že koně doma máš a zkušenosti jak dohromady obstarat jak dítě tak koně taky, tak jsem si to prostě neodpustila 😀 Pěkně napsáno

gracinka7
20. bře 2018

@journals ne, v pohodě. Když můžu, pomůžu 😉
Jinak slovo snažilka taky nesnáším. Zavání mi to sektou bláznivých holek, které místo toho, aby si užívaly sex, měří všelijaké hodnoty a pak loví neexistující duchy na testech.

monka3140
20. bře 2018

@maice Ahoj, ja rok a pul😟

zetpee
20. bře 2018

Ahoj holky, tak co myslíte? Mám týden do menses 🤔

priefi
21. bře 2018

@zetpee tezko rici, carky nejsou cele. Doporucuji testnout ob den, zda carka sili. Ale ja osobne doporucuji testovat az po terminu ms.

zetpee
21. bře 2018

@priefi čárky celé jsou jen to jde špatně vyfotit..

kackar257
21. bře 2018

Ahoj zkusim to i zde treba poradite. Posledni MS byla 12/2 a dalsi mela prijit 11/3 ale nedorazila...testy negativni.. Ale 17/3 a 18/3 slabe spineni a 19/3 a 20/3 hodne slabe krvaceni(ms vypada jinak kdyz ji mam) a dnes uz nekrvacim nespinim. O mimi se nesnazime..pritel si dava pozor ale me by druhe nevadiko 🙂 Myslite zw je sance ze bych byla tehu? V patek zkousim test tak bych chtela vedet zda to mela nektera z vas stejne

lotta1234
21. bře 2018

@journals
@gracinka7
Zdravim dievcata, len som chcela napisat, ze nie ste jedine, ktore maju vyhrady k extremnym "snazilkam". 🙂 Ja sa ovladam, aby mi to neprerastlo cez hlavu, bola by som nerada, keby sa to cele scvrklo len na vypocty, merania, testovania....

krisatko
24. bře 2018

Ahoj holky. Tak jedu první cyklus s clostilem a kontryhelem. Ovulka je zda se za námi takže teď už nezbývá než čekat jestli to klaplo.

Strana