icon

Snažilky v roce 2018 - pojďme si povídat a podporovat se!

moxha
6. únor 2018

Ahoj holky.Najde se tu některá,která by se v tomto roce ráda dočkala svého vytouženého potomka? Chtěla se vzájemně podporovat,získávat zkušenosti a rady? Těším se na Vás

priefi
28. bře 2018

@mysek a neuvazovala jsi pomalu o odstaveni?

adelkaaa
28. bře 2018

Jaky mate nazor na pravidelnost styku ?pani doktorka mi rikala ze aspon 2az 3 dni rozestup, aby se stihly vytvorit spermie, nekdo zase rika kazdy den... ja jsem pro ten rozestup...

vendelinka08
28. bře 2018

@adelkaaa myslim ze kazdy den neni nutny...a rozestup je rozumny...i pro tvorbu ale myslim i pro chut na sex....ale pokud je chut a nalada tak bych se nebranila i denne...😆. Proste si to uzivat...ne moc planovat.

mysek
28. bře 2018

@priefi neuvazovala, vim, ze to muze mit i vliv to kojeni, ale u nas hlavne chybi ta cetnost. Ja s tim vubec nejsem smirena ani syn, oba to milujene, kdyz teda u toho nedela kraviny, to na nej zhouknu, kdyz je mi to neprijemny, kazdopadne jinak me to dela stastnou, nevim jaky mas zkusenosti a zda me chapes. Mam ted novy cyklus, tak jsme domluveny s manzelem, tomu dame trochu vic. Moc jsem to jeste nezkoumala az ted, kdy se teprve citim, ze jsem pripravena ja i syn na druhy, ale jsem v tom hrozny pesimista a nepripoustim si, ze by to hned vyslo, i kdyz si to nekde v hloubi preju a verim. Co mam vykoumano, tak mam pravidelny cyklus 28 dni, MS tech 6 dni a nasla jsem si na netu ovulacni kalkulacku, jinak jsem to poznala podle vytoku a bolesti, ze ovulaci mam.

mysek
28. bře 2018

@priefi a jak jsi na tom ty? 😊

zak1991
28. bře 2018

Můžu se mezi vás drze přidat? 🙂

priefi
28. bře 2018

@mysek syn ma 21m, zacali jsme se snazit, kdyz mel 11m, ale nebyla jsem si jista, zda to zvladnu, v roce diagnostikovana mastocitoza = nesmi nic z histaminem, alergie na bilkovinu kravskeho mleka, bilek, zloutek, brambory a banan, co nesmel on, nesmela jsem ani ja, takze redukcni dieta, kterou jsem opravdu striktne drzela, v rijnu mi zacaly chybet ziviny, byla jsem na minimu sve vahy, zacalo mi byt slabo (nizkou vahu jsem mela uz drive) a zacala pomalu pridavat neocate (specialni um) ke kojeni, abych mohla fungovat, v listopadu se nam zadarilo, kdyz jsem v prosinci byla na ko u dr.v 5tt, jeste nic nevidela, mozna tecicku, avsak obcas jsem zacala spinit, nic hrozneho, rikala mi, ze by bylo nejlepsi, abych prestala hned kojit, jinak telo se zachove sobecky, ale ja chtela jeste tyden kojit kvuli ockovani. V 6tt sp bez revize, kojila jsem o trochu dele, protoze byl nachlazeny, takze do Vanoc a o Vanocich prestala a zacala jist normalne. V unoru biochemicke, ktere odeslo par dnu po terminu ms.

evelisi
28. bře 2018

Tak se k vám taky přidávám, po 5 letech bez anikoncepce, 2 letech snažení o mimi, jsme skončili na klinice IVF, mám za sebou neúspěšnou stimulaci, ukounčenou bez oplodnění. Takže čekám na MS a budeme řešit další stimulaci ☹

vendelinka08
28. bře 2018

@evelisi tak to me mrzi..ze s tim tak bojujete...musi to byt tezke..tak snad uz to stesti prijde i k vam...

krisatko
31. bře 2018

Ahoj holky, dotaz - kdy by jste testovaly?

cinam
31. bře 2018

@krisatko tak za dva dny

maice
31. bře 2018

@krisatko 10dpo a3. den po nidaci uz by na testiku neco byt melo ;)

malasana
31. bře 2018

Ahojky holky, muzu se pridat? Jsem v lednu po ukoncenem tehotenstvi v 16tt kvuli VVV. Tohle tehotenstvi bylo neplanovane a vlastne uz jsem ani dite nechtela, vzhledem k memu veku. Letos mi bude 40 😣. Ono to zni blbe, ale mame 12ti letou slecnu, 4 leteho klucinu, ktery se podaril diky clostylbegitu po roce snazeni. To bylo v roce 2014. Pak jsem na zacatku roku 2015 spontane otehotnela, ale v 6tt zt s revizi. Na konci roku 2015 jsem nasla // znova , zase spontane, ale bohuzel mimodelozni. Pak uz jsem nechtela, proze jsem se bala dalsiho nezdaru. A kdyz jsem loni v listopadu nedostavily mesicky a ja udelala test, tak jsem to obrecela. Pritel ten byl nadsenej a ja za par dni uz taky, zacala jsem se tesit az do prvniho screeningu.

mobilishky
4. dub 2018

Ahoj holky, můžu se taky přidat? S přítelem máme mé dvě děti, on má dceru a teď jim chceme pořídit sourozence 🙂 Všem moc držím palce, ať se brzy zadaří 😉

maice
4. dub 2018

@krisatko Tak co???

krisatko
4. dub 2018

@maice nic. Dneska 1DC ☹

krisatko
4. dub 2018

@malasana můžu se zeptat, kolikátý cyklus s clostilem se podařilo a co ještě jsi k němu měla? Já ho měla minulý cyklus poprvé a nic. Jen už nemám cyklus 48 dní ale 29 :-/

malasana
4. dub 2018

@krisatko ja ho tenkrat po roce snazeni uzivala prvni mesic a byla jsem nekolikrat u dr na mereni jak dorusta folikul, a kdyz uz byl folikul dostatecne velky, tak mi pichnuli pregnyl na podporu a zadarilo se. Jinak jsem k tomu brala akorat listovku nic jineho.

bonifac
8. dub 2018

Ahoj holky, je tu někdo zkušený v měření teploty? chtěla bych se nám něco zeptat 🙂

sarkoc
8. dub 2018

Ahoj, jak překonat ten psychický blok? Od doktorky máme zelenou, tělo se po únorové revizi vrátilo krásně do normálu, ted budu mít druhou MS, ale bojím se nechat to na přírodě, aby to nedopadlo stejně...manžel nechápe, po revizi jsem říkala jen, že už se těším až otěhotníme znovu a ted tyhle pocity, že radši vůbec než znovu revize :/ Obdivuju ty, které mají těch nezdarů více a zkouší pořád dokola, já bych to nedala :/

sarkoc
8. dub 2018

@mysek také stále kojím první a vůbec nejsem smířená s ukončením...asi i za cenu toho, že budu ještě pár měsíců/let posouvat druhé, fakt si neumím představit, že by kojení najednou nebylo...dneska je jí dva a půl roku 🙂

mysek
8. dub 2018

@sarkoc tak to gratuluju ke krasnemu prokojenemu casu. Malymu budou za tyden 2 roky. Rozhodne nekoncime, oba to milujeme a vubec nevim, jak by si to nechal malej vysvetlit, ze by prso nebylo, snad se nam zadari i tak. Jinak nechala bych na prirode.😊

sarkoc
9. dub 2018

@mysek To u nás by ani nebyl problém vysvětlit to dcerce, ale neumím si to představit já..totální závislost na těch krásných chvilkách :/ Pokud by došla k samoodstavu, budu to samozřejmě respektovat a nutit jí nebudu :D, ale na to, abych to utnula já, nemám :(
Nám už se právě zadařilo, ale neudrželo se...je otázka, zda to mohlo být tím...

vineta
9. dub 2018

@sarkoc S tím blokem.. také jsem se původně chtěla začít snažit co nejdříve, ale hlava řekla ne. Myslím, že je fajn nelámat to přes koleno a počkat, až se trochu srovná i psychika. Jsem teď od revize 4 měsíce a ten strach mě teprve začíná pomalu opouštět (ale nezmizí asi úplně).

aklin
9. dub 2018

Ahoj, muzu se k vam pridat? Rok se snazime o druhe, ale dospela jsem do bodu nelamat to pres koleno. Mam za sebou hormonalni profil, chodim na folikulometrii. Gyndarka zjistila, ze ovulaci mam v jinou dobu nez si myslim (telo dela falesne priznaky ovulace), zrejme z toho duvodu rok nemuzu otehotnet. Vypada to tak, ze opet podstoupim hormonalni stimulaci, aby vcas probehla ovulace.

sarkoc
9. dub 2018

@vineta Mě to právě překvapilo, že to přišlo, protože s tím potratem jsem se srovnala dobře a rychle...to si umím vysvětlit proč, že brečením a truchlením to nespravím atd, ale kdyby to bylo 2x, 3x za rok, tak bych asi byla dost špatná spíš z toho pocitu, že už to třeba nepůjde vůbec, že ho nejsem schopná udržet prostě...

priefi
9. dub 2018

@sarkoc tak odloz snahy o mimi na dobu az prestanes kojit, naberes ziviny a bude vetsi pravdepodobnost, ze to mimco udrzis.

mysek
10. dub 2018

@sarkoc ber to, ze to tak melo byt a asi jste jeste nebyli pripraveny. Nejsi treba ve skupince na fb o kojeni, je tam spoustu zenskych, co kojilo cely tehotenstvi a nasledne tandem. Hlavne, kdyz by to mimco v brisku potrebovalo, mliko by doslo a starsi by se kojilo naprazdno.

krisatko
15. dub 2018

@sarkoc Ahoj, já revize v půlce ledna, mám za sebou dvě ms, při té první jsem nasadila clostil a stejně to nedopadlo, ted jsme s manžou trochu porafaní, takže jsem se zařekla, že už na to fakt se..u clostil nejím, nepiju kontryhel nic. Máme za sebou už dvě neúspěšná tehu (22tt a 8tt) a já jsem asi jediná v téhle rodině koho to stve, takže už to nechávám být.... Asi je potřeba dospět do podobného bodu a nestrachovat se pořád jestli to klapne nebo ne. Já už jen měřím BT abych věděla, jestli přichází další MS.

sarkoc
15. dub 2018

@krisatko Ahoj, tak to mě mrzí, že je to u vás takto :/ Já mám za sebou též dvě MS a u doktorky zjištěné, že probíhá ovulace, takže toto se zdá se vrátilo vše do normy...nasadila jsem si Femigard, ten určitě neuškodí, je to právě spíš na srovnání cyklu, a beru listovku...já nic měřit, počítat atd, určitě neplánuju, necháme to na přírodu a uvidíme, manžel další moc chce, ale netlačí na mě nebo tak, poznám to na něm...a já chci taky, a moc...jen ten strach no, ale to musím zvládnout! 🙂 Tak držím palce, aby se vše s manželem urovnalo a ono si vás pak mimi najde ;)

Strana