Snažilky v roce 2018 - pojďme si povídat a podporovat se!
Ahoj holky.Najde se tu některá,která by se v tomto roce ráda dočkala svého vytouženého potomka? Chtěla se vzájemně podporovat,získávat zkušenosti a rady? Těším se na Vás
@asujap7 mě dávkování předepsala mudra. jedla jsem ho jen minulý cyklus, protože tento to nemělo smysl - chlap byl v době ovu pryč takže by to bylo bezpředmětné a brala jsem ráno 1 tabl. ted čekám na MS a pak si nechám napsat dva, ty mi doktorka říkala 1-0-1 (jeden ráno, jeden večer)
Možná blbnu, ale vidím snad ještě dobře ...před dvěma dny nic a teď na mě vykoukla 😍😍😍 Za prvé odpoledne, spíš jsem si potvrzovala, ze nic, abych večer mohla pít, a za druhé ještě dva dny před MS...může to odejít, může cokoli, ale mám prostě radost 😆 držte nám prosím palecky, at to zvládneme líp než naposledy ☺
@sarkoc je to tam😉držím moooc palečky, ať je všechno v pořádku🍀❤
To je krásné, jak tu ty pozitivní testy přibývají 🙂
@snezenka123
@priefi
Děkuji ☺ včera jsem byla úplně nadšená a v soku, tento měsíc jsem s tím vůbec neměla důvod počítat, už jsem to psala o pár dní dřív...teď už jsem spíš realista, radost mám, ale je mi jasné, ze konec 4.tého týdne je zatím hodně mala výhra. Beru to alespoň tak, ze tělo i po revizi funguje a dal se uvidí ☺
@sarkoc jj, ja vim, ze jsi mi psala, ze tehu nemuzes byt, nakonec ovu si prisla po svem, nebo jsi mela dobry hlen a manzel silne spermie a bylo zadelano na mimco. Ja tento mesic taky vubec neresila, upnula jsem se na to,.ze pristi mesic dam manzelovi k narozeninám pozitivni test a po roce volneho prubehu se snad zadarilo. Zaklad je fakt na to nemyslet 😅
@priefi tak to bude mít krásný dárek...já to manželovi řekla hned ten večer a byla jsem malinko zklamaná jeho reakcí...radost samozřejmě měl, ale spíš se tomu snažil bránit, nepřipouštět si, že by to mohla být pravda...asi se bojí začít tomu věřit, kdyby to zase nedopadlo...jako chápu ho samozřejmě, ale :/
Jinak jsem se už objednala na gyndu na konec šestého týdne, což je za necelých 14 dní, tak to uteče...šla bych i později, ale musím zase nasadit Fraxiparin nebo něco, tak hned jak to na gyndě potrdí, "hurá" na hematologii.
@sarkoc ne ne, ja to manzelovi rekla hned, ja bych to nevydrzela 😅 slo o to, ze jsem tento mesic neresila a soustredila se na to, ze se to podari az behem kvetna, aby v cervu byl pozitivni test a duben jsem neresila a tim neresenim se to povedlo. Manzel mel radost, rikal, ze citi, ze to tentokrat vyjde 😊 ja budi volat zitra, takze predpokladam, ze o tyden pozdeji snad kontrola, to budu mit kolem celeho 6tt
@priefi jo takhle, už to chápu... 🙂 no, já se svým způsobem taky snažím na těhu neupínat, radši na to nemyslím, takže vlastně už jsem manžela pochopila...dneska jsem zryla pěkný kus zahrady, jezdím normálně na kole, atd atd, prostě jako kdyby nic...nějak víc začít se těšit chci až po druhém screeningu, pokud dobře dopadne...takže tak od dvacátého týdne nebo kdy to je, s dcerkou sem nebyla, tak nevím ...ve čtvrtek mám dokonce pohovor ve firmě, z níž se mi ozvali, že by o mě měii zájem...myslím, že jak se znám, toto je nejlepší přístup, co můžu mít...v tom lednu už jsem cca od desátého týdne koukala po kočárcích a jak to dopadlo...takže radši takhle a bud a nebo 🙂
@sarkoc no... ja v prosinci fungovala normalne, spis nad miru, manzel byl po operaci a nesmel tahat nic tezkeho, takze nakupy z auta na xkrat, cca max 10kg (i kdyz bezpecne je pry 5), maleho jsem musela tahat, protoze do schodu jeste neumel, kojila jsem (sice uz jen 1x) a drzela dietu kvuli alergiim a zdrav.problemum maleho a to asi prineslo svoji dan. Jakmile jsem se zacala sestrit, protoze jsem zacala obcas trosku spinit, zdalo se, ze ok a za tyden byl konec. Ale tehdy jsem tak nejak to necitila, nevim jak to popsat. Navic jsem se citila z toho kojeni a diet docela zhuntovana. Ted jsem zase mohla jist vse,.nabrala jsem zpatky svoji vahu a zacalo mi byt dobre. Ono je docela rozdil 48 kg a 58kg na 175cm. Kocarek vubec resit nebudeme, stavajci je stale ok, akorat prcka pomalu odrizneme od kocarku a postylku zmenime (i kdyz stejne spi casto s nami 😅). Je fajn, ze fungujes normalne, jen s tou zahradkou pozor, abys netahala tezke. My dnes treba byli na horach, ale musim uznat, ze jsem byla udychana a unavena, ale za to asi mohla spise alergie. Jezdime na vylety casto, takze ta ufunenost me celkem prekvapila. Drzim palce at utz dopadne dobre 😊
@priefi děkuji, no, do dvacátého týdne hodně daleko...to jsem jen udala jako okamžik, kdy už snad začnu věřit, že to bude dobré...i když je mi jasné, že spousta těhu končí špatně i potom, ale aspon těch pár týdnů se radovat chci 🙂 jinak je hezké, že je bezpečné 5 kilo, ale nějak nevím, jak to udělat, když dcerka má 16, tahám jí do/ze židličky, když se chce pochovat atd...a zase úplně s tím přestat kvůli nejistému druhému dítku nechci...tak se prostě uvidí...já trpím stejně jako u druhého těhu neuvěřitelnou únavou...púracuji z domu a běžně jsem byla zvyklá do půlnoci do jedné pracovat a byla jsem poměrně v pohodě, neospalá, teď usínám zhruba okolo deváté, půl desáté úplně polomrtvá a jsem schopná usnout i přes den, což se mi dřív nestávalo...tak doufám, že to brzy přejde :D
@sarkoc ja jsem po tom prosinci zacala zavadet opatreni. Stolicku dam ke gauci, on vyleze na gauc, ja mu dam ruku a on tam hezky vleze. Kdyz ho chci vytahnout, vytahne nozicku, da ji pod sebe, ja mu pomuzu vstat a zase na gauc a z gauce si sleze uz sam. Pak stolicku davam jinam, mam strach, aby ho nenapadlo tam lozit. Do schodu a ze schodu zvlada sam za rucicku, kdyz chce pomojinkat, tak bud si k nemu capnu, nebo si sednu nebo lehnu a vemu si ho k sobe. Horsi to bude s kocarkem, ale nejaky figl najdeme. Uz me jeden napadnul, musim zitra zkusit. Proste se snazim, aby to bylo formou hry, aby se postupne prizpusoboval. Nechci mu nic odeprit, ale zaroven nechci ohrozit mimi. Jak pak prijde mimi na svet, bude treba mu dat stejne lasky a pece a myslim, ze kdyz postupne se starsi ditko pripravi, bude to vse snazsi, nez pak bum z lopatky, to pak deti nesou hodne tezce. Ale ja hodne myslim dopredu a premyslim co by kdyby. Nekdy to je fajn a nekdy na skodu a zbytecne se stresuji. Kazdopadne chci to udelat stejne jako pri prvnim a moci si rict, ze vse delam proto, aby mimi bylo ok a nic jsem nezanedbala. V prosinci si nejsem jista, zda to bylo kojenim a vycerpanosti organismu, nebo tahanim, nebo kombinaci. Ted chci udelat vse pro to, aby mimi bylo ok a zaroven maly nestradal.
To chapu, ja asi tak budu v mensim stresu po tom 12.tt, kriticky je 6., 10.a casto se objecuje i 14tt, pak uz to je jen o tom, co ma byt, to se stane. Doufam, ze u nas to bude v poradku a Tobe preji to same 😊 a jinak 2.scr., neboli velky utz.je kolem 20tt
@priefi dcerce je už dva roky a sedm měsíců, takže gauč, schody, atd zvládá už dlouho, ako kočárek už mám golfky, tam si vleze sama, ...do dneška byla kritická židlička, ale manžel to dnes upravil tak, aby si tam taky vlezla sama...takže jediné, kam jí "musím" zvedat, e sedačka na kole, co mě tak napadá 🙂 a když chce pochovat no 🙂 věřím, že to bude dobré u vás i u nás, samozřemě také udělám vše por to, aby to bylo OK...hlavně se musím naučit poslouchat tělo s tím odpočíváním, to moc neumím, většinou edu na maximum a ještě víc a to by mohlo být na škodu...a přemýšlím už celkem reálně o odstavení, před cca měsícem krásně zvládla zrušení večerního kojení, takže už má en ráno a v poledne před spaním , ale e pravda, že to vyčerpává i tak no :/
@priefi U předchozího zaměstnavatele mi smlouva skončila a i kdyby ne, už bych tam nechtěla, je to daleké dojíždění, což s dětmi moc nejde...plánovala jsem hledat od září nové zaměstnání, zatím jsem se nijak aktivně nesnažila, jen jsem si hodila životopis na jobs a do týdne se ozvala jedna firma, že by měli velký zájem...tak tam pro zpestření maminkovského života zajdu a uvidím 🙂
@priefi to asi ne...počítám, že mi v září skončí rodičák první dcery, pak 4 měsíce na pracák a pak v lednu hurá rovnou na druhý...neodpracuju to, co je potřeba, i kdyby mě těhotnou vzali, ale to těžko...půjdu tam, abych měla otevřená vrátka pro případ, že těhu nedopadne, nehodlám nastupovat nikam 🙂
@sarkoc aha, ja to blbe pochopila, myslela jsem, ze nastoupit chces 😊 tak uz mam taky domluvenou ko pristi tyden, to budu mit 5+7, tak treba bude uz i srdicko? Carka je fakt silna, zitra testnu po 2., protoze dnes mi prijdou testy, ale uz i ten prvni test vypadal, ze carka je jen neco malo slabsi nez ta kontrolni, takze doufam, ze uvidim srdicko 😍
@priefi no i kdyby na těch pár měsíců, tak těhotnou mě nevezmou...já jdu v pátek a měla bych být 5+9tt, tak jsem tak zvědavá 🙂 já mám testy doma, ale chci si ho udělat až někdy před tou kontrolou, jak to vypadá...vzhledem k nevolnostem mi je jasné, že zatím to vypadá dobře :D dostat jsem to měla včera a taky tomu nic nenasvědčuje, tak věřím, že to bude dobré a drobek bude mít sílu se udržet...budu držet palce, ať je to u vás také dobré 🙂

Ahoj, budu nasazovat clostík, hned 2xdenne... mate nekdo zkusenost? Brali jste ho rano nebo behem dne, vecer? Dva zaraz nebo treba jednu rano jednu vecer?