icon

Vyplatí se navštívit lékaře při obtížích s ovulací?

abigail123
20. pro 2022

Dobrý den, s manželem se téměř dva roky snažíme od druhé miminko.
Po dlouhé době "necháme to náhodě" jsem se rozhodla jít tomu naproti. S ošetřujícím dr.jsme se dohodli na clostibelgytu 0-0-1 od 5 dne cyklu na 5 dní.
První měsíc jsem šla na kontrolní ultrazvuk 18 dne cyklu a byl vidět folikul 19mm, bohužel jsem ale neotěhotněla a menstruace dorazila 32den cyklu.
Tento měsíc mi clostibelgyt napsal znovu 0-0-1 na 5 dní. Byla jsem objednaná opět na kontrolní ultrazvuk, ale dr.onemocněl a zavřel ordinaci do konce roku, takže termín padnul.
Dělala jsem si tento měsíc ovulační testy, protože jinak absolutně nepoznám kdy k ovulaci dojde/došlo. Foto přikládám. Myslím si, že k ní došlo 16dne cyklu, podle testu.
Dnes jsem ale 19 den cyklu a začala jsem špinit a mam pocit, že se menstruace rozjede. A tak se ptám zda vyhledat lékařskou prohlídku (zástupce nemá, pouze pohotovost) nebo to nechat být a čekat co se z toho vyvrbí. Případně máte někdo stejnou zkušenost?

Vyplatí se navštívit lékaře při obtížích s ovulací?
Strana
z2
uzivatelkapetra
20. pro 2022

Dle mě jsou pozitivní téměř všechny, to by nemělo být ne?
Bereš druhou půlku cyklu něco na sliznici? O clostylu se říká, že sice pomůže ovulaci, ale snižuje sliznici v druhé polovině cyklu, což otěhotnění taky nepomůže.

abigail123
autor
20. pro 2022

@uzivatelkapetra kromě clostibelgytu neberu nic jiného.
Ty testy se mi taky moc nezdají, ale ten v 16 dc je asi nejvíce zbarvený.
No už si moc nevím rady, spiše se objednám do car.

uzivatelkapetra
20. pro 2022

@abigail123 krev na hormonální profil ti dělal? To dělá i obvodní gynekolog

hasara33
20. pro 2022

@abigail123 nevím jestli clostil nějakým způsobem neovlivňuje hladinu LH hormonu, protože v tom případě by testy byly nic nevypovídající 🤷‍♀️ osobně s tímhle zkušenost nemám, ale třeba někdo vědět bude nebo se pak zeptej svého dr.
Nicméně s ovulačními testy mám zkušeností bohatě a nikdy se mi tedy nestalo, aby byly pozitivní takto několik dnů po sobě. 🤔 Tohle je opravdu zvláštní. Jen taková blbá otázka, těhotná náhodou být už nemůžeš? 😅
Jinak bych to ale nechala být a čekala, co z toho bude a moje doporučení k podpoře otěhotnění jsou vitamíny: pro tebe - kys. listová, pro muže - kotvičník, pro oba - maca, selzink a vitamín E 😉 a manžela poslat na spermiogram pokud jste ještě nebyli 😉

abigail123
autor
20. pro 2022

@uzivatelkapetra ano, to byla první věc, kterou jsme zkoušeli a tak vyšlo vše v pořádku.
Na ultrazvuku se mu levý vaječník zdál polycystický, ale nijak výrazně, že by hned určil syndrom poly.vaječníků.

abigail123
autor
20. pro 2022

@hasara33 bohužel, testy jsou negativní.
Nijak jinak jsme to zatim neřešili, tak po novém roce se pustíme do car. Což teda absolutně nechci a stresuje mě to už teď. 😔

hasara33
20. pro 2022

@abigail123 tak to je opravdu zvláštní 🤔 pak jedině, že by opravdu měl vliv ten clostil .....můžete zatím s mužem vyzkoušet ty vitamíny, co jsem psala 😉 nám to díky nim vyšlo po roce a půl snažení hned druhý měsíc užívá 😉

abigail123
autor
20. pro 2022

@hasara33 já používám gynex, piju čaj Mojžíšové i kontryhelový prvnich 12 dní a stejně nic 🙈

hasara33
20. pro 2022

@abigail123 zkus ty, co ti doporučuji a musí se zapojit i manžel 😉 a hlavně mu nech, co nejdřív udělat ten spermiogram

abigail123
autor
20. pro 2022

@hasara33 jako já má i dnes pozitivni test a to špiním a čekám, že se menstruace rozjede. Opravdu se nějak sama v sobě nevyznám. 🙈

hasara33
20. pro 2022

@abigail123 ty jo tohle je fakt divný 🙈 jak říkám, buď to ovlivňuje ten clostil, ale to nevím jestli je možný, nebo to má jiný důvod, ale fakt mě nenapadá jaký 🙈 takhle pozitivní ovulační test jsem při ovulaci neměla, takhle jsem měla ovulační test, když jsem byla těhotná - mám na mysli tu testovací čárku silnější než kontrolní 🤔

handulkak
20. pro 2022

Clostilbegyt zvyšuje uměle hladinu LH a tím pádem i ovulacni testy. Bohužel. Průkazny je v tomhle případě UTZ. A jelikož je používání leku omezené, tak bych zasla klidně na pohotovost. 🙂

abigail123
autor
20. pro 2022

@handulkak aha, já měla za to, že ovulační test testuje luteizační hormon a že ten v clost. neni. 🤔
Je to záhada všechno.

handulkak
20. pro 2022

@abigail123 ne není, je to trochu složitější.
On jako takový je antiestrogen a zároveň stimulant.
Funguje to tak, ze si mozek pri užívání mysli, ze ma nedostatek estrogenu a zvýší produkci prave LH a FSH a tím by mělo dojít k ovulaci.
Tím pádem je testování ovulacnim testem k ničemu, protože hladina bude zvýšena.
Snad jsem ti napsala pochopitelně. 🙂

abigail123
autor
20. pro 2022

@handulkak Děkuji za vysvětlení 🙏 Poradím se po novém roce s dr.a uvidí se no. 😔

marketka_m
20. pro 2022

Je to veda...nam pomohlo "dekat neco jineho".proste jsem mozek zamestnala cim jinym.. stabeki jsme dum...a helemese...najednou tehotna.po dvouletem snazeni.stejne to byla kapka v mori.sousede 7 let...nakonec prirozene,bez pomoci..

ada22
21. pro 2022

Ahoj, já brala clostibelgyt a nikdy jsem takto pozitivní testy neměla. Takto tu nedávno pozitivní testy měla jedná holčina, které pak doktor určil polycisticke vaječníky. Dělal ti doktor hormonální profil? Špinit můžeš i od ovoluce.

uzivatelkapetra
21. pro 2022

@abigail123 caru se vůbec neboj, neznamená to automaticky ivf, udělají ti více vyšetření.
A jinak já mám za to, že clostyl zvyšuje pouze FSH.
Já měla v hormonálním profilu taky všechno v normě, ale FSHxLH musí být i vzájemně k sobě v nějakém poměru, pokud máš vyšší LH než FSH, tak je to taky špatně.

abigail123
autor
21. pro 2022

@ada22 ahoj, ano to bylo první co udělal. Dle výsledků by nemělo nic bránit k otěhotnění. Na ultrazvuku se mu zdál levý vaječník polycystický, ale neudělal nějak jednotný závěr. Dle něj by to mělo být vše v pořádku.

Každopádně jsem dnes 1den cyklu. Po 19dnech s užíváním clostylu. A to i včera byl ovu test pozitivní.

abigail123
autor
22. pro 2022

@hasara33 tak mi to nedalo a udělala jsem si ještě těhotenský test, je pozitivní.
Tak teď mám ještě větší strach z mimoděložního těhotenství. 😔
Zitra jdu k lékaři do nemocnice, už jsem tam volala, ale zblázním se asi.

handulkak
22. pro 2022

@abigail123 to je paráda, ne?

Spineni, krvácení muže být. Mám bohužel zkušenosti u vsech těhotenství.

uzivatelkapetra
22. pro 2022

@abigail123 neboj se, raduj se.... nebuď pesimista, který vidí jen černé scénáře... 🙂

elennka
22. pro 2022

@abigail123 já jsem spinila taky, měla jsem na začátku těhotenství pocit, že to dostanu, vlastně někdy až do 3mesice..

lennus
22. pro 2022

@abigail123 Jestli se ti nechce do caru, můžeš zkoušet i jiné možnosti - dobré je nechat se vyšetřit i na fyzio, bloklá kostrč může taky bránit otěhotnění. Mohla bys zkusit i lázně. Záleží na věku, kolik máš času, ale základní vyšetření nejsou na škodu. Nám se poprvé povedlo po roce a taky jsem nechtěla spěchat na jiné invazivní metody. Další těhotenství přišly rychleji, ale řešila jsem jiné potíže s donošením.

hasara33
22. pro 2022

@abigail123 no paráda 🤩🤩🤩🤩 já jsem ti chtěla napsat, aby sis ještě udělala těhotenský test, ale nechtěla jsem vypadat jako natvrdlík, když si říkala, že sis ho dělala 😅 každopádně gratuluji a určitě si zavolej lékaři kvůli tomu krvácení, nemusí to být nic, ale kontrola je potřeba v tomto případě

abigail123
autor
22. pro 2022

Děkuji všem za podporu, ale nemám z toho vůbec dobrý pocit a zítřejší kontroly se opravdu hodně děsím. 😔

lennus
22. pro 2022

@abigail123 Držím palce! Někdy to může být i při uhnizďování a některé ženy krvácejí i první měsíce těhotenství, moje mamka třeba se mnou první tři.

mydlova
22. pro 2022

@abigail123 waau gratulujii. 😍 To jako jsi otěhotněla na začátku mebstruace? Věřím, že bude vse v pořádku. Taky jsem v tehu krvácela, měla bolesti a běhají mi tu dvě zdravé děti ♥️

abigail123
autor
22. pro 2022

@mydlova já absolutně nevím kdy jsem otěhotněla
Pokud se to stalo v tomhle cyklu, bylo by to teprve 8 dní od styku. (Vše si značím, prostě snažilka :D) Že by ten těhu test byl už tak moc pozitivní?
Nebo jsem otěhotněla už minulý cyklus (i když jsem normálně dostala menstruaci a těhu test byl v té době negativní)
Záhada prostě 🤔

elennka
23. pro 2022

@abigail123 jak si dopadla?

Strana
z2