icon

Začínáme s Clostilbegytem

maslicko
31. bře 2016

AHojky holky, najdou se tu některé, které začínají poprvé s Clostilbegytem jako ja? Vajíčka mi dozrávají, ale málo, tak je potřeba je popošoupnout Clostíkem, máte s ním už nějaké zkušenosti?? 🙂 POpřípadě jak ho berete?

rejni
18. kvě 2016

@lussinka88
@blauen no holky taky jsem se divila té ceny.. A úplně co všechno tam je nevím ale určitě ta trombofilie a AMHD.. A co kdybych to odmítla? Nemyslíte, že nám to chtějí něco vydělat když jsem přišla od jiného Dr? No co nadělám pokud má takový postup.. Hlavně aby nám tam něco pomohlo!

blauen
18. kvě 2016

@rejni a není v tom i vyšetření sperma, já nad tím přemýšlela a vzpomněla jsem si, že jsme nakonec taky něco platili..(myslím, že to bylo spermiogram kolem 600,- a já myslím 1000,-) což by odpovídalo asi.......ale nedám ted ruku za to do ohně, ale předtím to byla mylka moje že jsme nic neplatili....Dr. je precizní i když působí odtažité víc léčí než povídá...což nám vyhovuje, no nám každopádně díky tolika vyšetření pomohl k miminku. Držím hodně palečky a věřím, že Vám taky pomůže!!!

lussinka88
18. kvě 2016

@jitule007 já jsem šla sama, ale byla to takova spontální akce. volala jsem jen pro info včera a řekla mi at prijdu zitra rano 🙂. Jinak co jsem pochopila, tak tam muzes prijit s kym chces. Me by to bylo asi akorat trapny, pac tam to bylo reseny tak, ze bys mela roztazeny nohy primo na partnera 😀 ne ze bychom se neznali, ale bylo by to asi divny 😀

lussinka88
18. kvě 2016

@rejni
@blauen stejne je to divny, pac me delali trombofilie a AMH na pojistovnu. I sperimiogram delali na pojistovnu (v Podoli). Jinak to AMH (kvalita vajiček) je uplne zbytecny. V minuly praci jsme delali studii a ikdyz nekomu vyslo 0, tak stejne treba do 3mesicu spontalne otehotnel... takze bych tomu nedavala velkou vahu. Je to proste o nahode. Já mám hodnotu 1,2 (rozmezi bylo myslim 1-4 u nekterych laborek 2-4) a za tri mesice mi to premerovali a mela jsem 2 - pritom je blbost aby se mi zkvalitnovaly vejce - kvalita se může jen snižovat....

blauen
18. kvě 2016

@lussinka88 abych pravdu řekla já ani nevím na co vše mi dělali ty testy, dr. to říkal, ale já už jsi to nepamatuji, stejně tomu ani nerozumím ☹ jen vím, že nabírali na hormonální profil ale co dál vůbec nemám tucha

rejni
18. kvě 2016

@jitule007 já se ptala sestřičky jestli přijít s chlapem nebo sama a řekla, že klidně sama zatím.. Ale doprovod určitě můžeš mít i když nevím zda by mohl do ordinace. Já to měla dnes jako klasickou gyn. prohlídku jen se mě zeptal na zdraví, cyklus atd.. Jj docela hodně ale HP mám za sebou, dvakrát pregnyl, spermio taky.. Jenže tam to chtějí taky, svoje a asi nejde abych řekla udělejte mi hned ti hystero.. No takže musím k ní dojít postupně 🙂

rejni
18. kvě 2016

@lussinka88 Tak někde to na pojišťovnu jde? No co nadělám nechci dal dojíždět až do Ovy..a tam mám strach že na nás budou ještě více tlačit na IUI a IVF a zaplatíme taky že.. Já chci tu hysteroskopii protože doufám že pak tomu může jít přirozeně.. Teda pokud to nebude v hormonech..řekl mi na to, že už HP mám, že dělají jen takový základní..a tvářil se u toho jak by vlastně k ničemu nebyl.. Jo a od chlapa mám podporu, kterou jsem teda nečekala..jsi říkala, že se tam nic neplatí.. 😯

jitule007
19. kvě 2016

@lussinka88
@rejni
Holky dekuji za info...ja bych tam prave taky poprvé asi sla sama...pritel se strasne boji doktoru 🙂 Uz sem ho ale pripravila na to, ze ho pristi tyden objednam na spermiogram..asi nekdy na cerven, tak rikal ze teda jo. Ale jsem z nej takova smutna, prijde mi, ze vůbec nechape co budem třeba muset podstupovat a jak dlouho se to bude tahnout...a chce dat ještě Caru cas...moc se mu tam nechce:/ No aspoň ze kyvnul na ten spermio...

lussinka88
19. kvě 2016

@jitule007 to znam... On by cekal jeste rok dva paaac my to prece nepotrebujem.... Nakonec jsem trosku mlzila 😀 a rekla jsem mu ze mi DR doporucil IUI.... A az vcera jsem mu rekla ze to delaj v "jednom Centru" a ze jsem se uz byla zeptat, ale ze nevim jestli je to dobry napad... tak mam svoleni a podporu ze do toho jdem. Jen byl zklamanej, ze se od neho chce "jen" sperma 😃...

lussinka88
19. kvě 2016

@jitule007 je to s tema chlapama tezky!

zrofka
19. kvě 2016

ahojky můžu se přidat? včéra jsem dostala recept na Clostil... 😉 tak až dorazí ms začínám...

blauen
19. kvě 2016

@rejni ahoj nerada vstupuju do konverzace ale myslím, že v tom CAR ve F-M Vás Dr. ještě s manželem pošle na podrobné imunologické vyšetření do Prahy do Podolí. :o)

lussinka88
19. kvě 2016

@zrofka jasny, vitej 🙂)

lussinka88
19. kvě 2016

@blauen a pujdes tam na kontrolu? Me psali ze mam prijit 7-9tt... Jak to mas ty?

zrofka
19. kvě 2016

@lussinka88 děkuji 🙂))) ehm, podle tvého posledního komentáře tady... ty už jsi tedy těhu? 🙂

blauen
19. kvě 2016

@lussinka88 mě nic o kontrole neříkali, tak už tam nepojedem! Máme to přeci jenom trošku z ruky nějakých 400 km. Jen mi napsali doporučení pro Dr. a toho se drží, beru ten prednison a mám až do 15 tt. A dr. nám už o žádné kontrole neříkal, ani oni nám neříkali v tom Podolí, že bychom měli přijet na nějakou kontrolu.

lussinka88
19. kvě 2016

@rejni me prijde, ze kazdy Dr nebo CAR to ma jinak. Ja jsem za nic neplatila ani za spermiogram. Ale cetla jsem ze nekdo taky platil za Katetr k IUI a me vcera rikali, ze si budu platit jen hormony, ale ty jsem si platila i predtim. Nevim jak se to hodnoti. Ja zatim z vysetreni nic neplatila

lussinka88
19. kvě 2016

@zrofka nee nejsem bohuzel ☹. Jen mam problem s imunitou tak se mam v tehu dostavit na kontrolu. Ja uz mam po 2cyklu s clostikem, dneska bych mela dostat MS (test negativni) ale vcera mi v CAR zjistili cystu, takze musim pockat az praskne. Pak pujdeme do IUI. Ty mas nejaky problemy? Jak budes brat clostik? Byla jsi na nejakych vysetrenich?

lussinka88
19. kvě 2016

@blauen aha... Ja to mela napsany primo v ty zprave z Podoli... Asi to hodnoti podle vysledku. Ja uz mela 3zamlkly tehu tak taky mozna proto. Tys mela jen protilatky proti spermiim nebo i trofoblast?

zrofka
19. kvě 2016

@lussinka88 aha, promin ☹ před měsícem mi moje nová dr zjistila PCO. Protože jsem u prvního syna měla velké komplikace u porodu, tak jsem se rovnou rozhodly,že bude nejlepší IUI. 😉 Musím dítě stihnout do své 30tky..Clostík jsem nikdy nebrala,tak jsem jak Alenka v říši divů. :D začnu ho brát až mi přijde MS tedy spíš až budu ve 2DC. a 10DC jdu na UTZ a pak se uvidí...jestli tam bude folík pojedu do Prahu do Caru na IUI. nejvíc strach mam asi z toho Pregnylu :-/ vyšetření jsem měla jen genetiku, hormonální profil a zítra jdu na krev jestli nemám pohl.chorobu..což si myslím že určitě nemám :D :D

blauen
19. kvě 2016

@lussinka88 já tu zprávu ani neviděla, stejně se v tom nevyznám, ale Dr. nám říkal protilátky na sperma lehce snížená.....jinak nic víc se nezmínil

lussinka88
19. kvě 2016

@zrofka a do jakyho CARu pojedes? Pregnylu se bat nemusis, jen to stipne a uz to je 🙂) ten prvni cyklus jsem se akorat po clostiku potila jinak nic. Pak jsem mela divny stavy kdyz jsem brala utrogestan - obcas mi bylo na zvraceni, tlaky a tak, ale druhej den to vetsinou presl nic hroznyho a na kazdyho to pusobi jinak a nekdo utros ani nema.. proste uvidis, ale neboj se toho ono to nic neni jen beres nejaky tabletky 🙂

lussinka88
19. kvě 2016

@blauen aha me ji posilali domu normalne s vysvetlenim.... mam jit za 2mesice zase na kontrolu.... tak uvidim... snad to IUI pomuze jako tobe 🙂

blauen
19. kvě 2016

@lussinka88 jo vlastně nám jí taky poslali, ale já v týdnu pracuji mimo domov tak to manžel vyzvedl na poště a rovnou odvezl k Dr. proto jsem jí neviděla :o) určitě ti to taky vyjde, držím palečky, člověk musí věřit, i když já jsem tomu skoro vůbec nevěřila že by to na vyšlo a ještě na poprvé

zrofka
19. kvě 2016

@lussinka88 utrogestan jsem brala u syna na začátku těhu...no uvidíme.. snad mi clostík nedá zabrat..:D moje gynekoložka má smlouvu s Iscare 😉 včéra mě tam zaregistrovala

lussinka88
19. kvě 2016

@zrofka tam jdu taky 🙂) včera jsem tam byla poprve 🙂

zrofka
19. kvě 2016

@lussinka88 fakt? mě tam včéra ale po telefonu zaregistrovala 🙂 a byla si tam spokojená?? nebo spíš jak to na tebe působilo?? prostředí atd?

jitule007
19. kvě 2016

@lussinka88 I ja trosku mlzim 🙂 pac jinak bysme se toho miminka snad ani nikdy nedockali...a vždy když mu chci něco ohledne toho rict, tak musim pomalu at se stim popere 🙂 jak ted stim spermio 🙂 Je to opravdu tezky...mysli si ze porad mame cas...přitom me je 27 a jemu 38...takze nejvyšší cas! Ale to mu nevysvetlim...

rejni
19. kvě 2016

@blauen známé udělal test-že přišla na druhý den po styku a jestli jí tam najde živé nebo aspoň mrtvé spermie a nenašel nic, udělal jí hystero a poslal do té Prahy protože tím že jí nenašel žádné spermie to vypadá že má nějaké protilátky.. Mě řekl měsíce zkusíme utz, pregnyl pak taky po tom styku a hystero.. O Praze se zatím nezminoval.. Pokud se třeba najde problém uvnitř tam si myslím, že bysme do Prahy nemuseli.. Jinač díky za radu, když jsi tam chodila, to se jedině hodí 🙂

lussinka88
19. kvě 2016

@zrofka prostredi hezky, mozna trosku moc sterilni... 🙂) ale tak v pohode. Vzali me rychle na cas objednani. Kdyz tam prijdes, tak dostanes na muj vkus moc papiru (hned na recepci mi vrazili ceník, coz mi prislo takovy divny), vysvetlujou ti jak to tam chodi (teda me to prislo ze mi dali strasne moc informaci, ktery jsem ani nestacila vstrebat - kdy mas chodit, kdy se objedat, kdy dojit bez objednani, kdy komu dat karticku, kdy si pro tebe dojdou - spoleham na to ze mi to kdyztak jeste reknou na recepci) 🙂) jinak byla jsem u nejaky MUDr. Burgetový a ta byla moc mila, vsechno mi vysvetlila, nakonec mi rekla ze si to mam promyslet a prijit az se rozhodnu do toho jit, takže mě do ničeho nenutila. Kdyz jesm tam byla tak se me ptala na ruzny veci, ale neptala se me na to jaky leky beru a me to nejak nedoslo... tak jsme na to tak nejak postupne prichazely, ale nakonec jsme to nejak daly dohromady. Jen jsem vypadala jak blbka, že jsem to nerekla hned 🙂) Ja jsem asi pak byla nejaka zmatena z toho ze mi nasla cystu.... Taky bylo blby, ze jsem nemela zpravu od gyn., protoze me vzali druhy den, co jsem se tam chtela objednat. Ale to ty takovej problem mit nebudes.... 🙂

Strana