Zamlklý potrat
Dobrý den, ahoj
Ráda bych povzbudila ženy, maminky které si prošly nebo právě prochází zamlklým potratem.
Nejsem zastáncem diskuzí atd. , protože vždy když jsem četla nějaké diskuze o těhotenství tak jsem se akorát vystresovala a přisuzovala si všechny možné příznaky mimoděložního těhotenství a dalších různých věcí které by mohly být s miminkem špatně.
Ale mám tak nějak potřebu tu zkušenost předat dál. Přijde mi že dokud se vám to nestane tak se o tom ani moc nedozvíte. Tak nějak se o tom nemluví.
Já jsem jeden zamlklý potrat prodělala před pár dny. Byla jsem na začátku 10 týdne. Bylo to moje první těhotenství.
Miminko bylo plánované z lásky, oba jsme se moc těšili. Vše probíhalo v pořádku, neměla jsem nijak velké nevolnosti, miminko rostlo.
Pak se to ale změnilo když jsem šla na kontrolu a utz .
Když mi sestřička vypisovala do průkazky výsledky krevních odběrů z předešlého týdne tak všechny hladiny byly tak jak měly.
Pak následovala prohlídka u doktora.
Když doktor hledal cosi ultrazvukem už moc dlouho věděla jsem že je něco špatně a značně znervózněla, začala jsem natahovat.
Oznámil mi že nevidí srdíčko a poslal mě na druhý, ještě lepší ultrazvuk. Tam to bohužel potvrdili. Okamžitě mě poslali na gynekologickou ambulanci abychom domluvili další postup. Hned druhý den jsem šla na revizi, odstranění plodu. Celý ten den jsem probrečela, nebyla jsem doktorům schopna ani odpovídat když se mě ptali na informace potřebné potřebné k výkonu.
Naštěstí mám skvělého partnera a mamku díky kterým jsem se přes to během těch dvou dnů dokázala přenést a uvědomila si jak je naše tělo chytré a pozná že je něco špatně a raději to samo ukončí. Dnes už si říkám že je lepší potrat než mít nemocné miminko, které by mělo problémy celý život.
Všude píší jak si máme nechat čas na truchlení a mluvit o tom. Já nevím , ale naopak mi vadí jak za mnou každý chodí a říká jaká je to tragédie (většinou ti, kteří to nezažili a děti nemají) Já se přes to přenesla a je to moje ztráta , moje intimní věc. Nevím proč bych musela všem sdělovat pocity které nemám. Chci jen říct.. pokud o tom s nikým nechcete mluvit tak o tom nemluvte. Když už , tak je lepší si o tom promluvit s někým kdo to zažil a bude vás povzbuzovat a ne stahovat k zemi a nutit vás k pláči.
Moje mamka zažila několik potratů než se ji povedlo donosit a porodit bráchu. Dnes je mu 19 let, je zdravý, holky se za ním otáčejí. Sestřička u pana doktora mi zase řekla že potratila dvakrát a teď má doma tři děti 🙂
Šanci máme všechny bez rozdílu věku.
Já to nevzdám.
Máme jen dvě možnosti... litovat se a zcvoknout nebo se sebrat, urovnat hlavu a těšit se na další ❤
Ahoj holky, tak jsem dnes byla na kontrole po třech týdnech od revize a vše je OK, jen tam mám cystu 4cm. Naštěstí prý sama odejde. Prý ji má každá druhá těhotná žena ani o tom neví. Jinak původně mi pan doktor povolil znovu otěhotnět až po novém roce ale ukecala jsem ho na listopad 😀 už se nemůžu dočkat , to čekání v sestinedeli je nekonečné
@markyzzaa bereš to statečně a tak to má být. Mám za sebou samovolny i zamkly potrat v 11týdnu. Tehdy jsem si myslela, že si k nám miminko nikdy cestu nenajde.Nerada jsem se o tom s někým bavila, protože nikdo mi do duše neviděl, a nemohl tušit jak moc mě to boli..to byl rok 2013. Teď mám 2princezny a jsem šťastná... Věřím, že vše ve správný čas přijde. Opatruj se.
Ahoja, mam na vas holky dotaz, vim, ze asi ne uplne prijemny, ale prosim některou o odpoved. Mely jste tehotenske priznaky, kdyz uz bylo tehotenstvi zamlkle? Jsem v desatem tydnu, je mi blbe, vadi mi kdejaky cmuch, citim se celkove tehotne, ale tak nejak mam trochu strach. Nevim proc, proste mi lita hlavou, co by, kdyby... na kontrolu jdu az za ctrnact dni. Nespinim, nic se nezda spatne. Dekuju moc za pripadnou odpoved.
Já neměla vůbec žádné příznaky. Jediný příznak byl neustálý hlad a bolest prsou. Jenže i to ke konci (10 tt) přestalo. Pokud příznaky máš, tak bude vše určitě dobré, neboj! Pokud bys potřeboval ujistit, tak si zajdi za doktorem, ale určitě bude všechno v nejlepším pořádku, neboj! Hlavně mysli pozitivně a nestresuj se špatnými scénáři! @beetlejuice1666
@journals moc dekuju.
@beetlejuice1666 Určitě bude vše v pořádku a ničím se hlavně nestresuj. U mne bohužel trvaly těhotenské příznaky i přesto, že miminko bylo už skoro týden mrtvé. Bylo mi hodně zle od žaludku, únava naprosto šílená, velké bolesti hlavy, celkově mi bylo dost špatně. Vše přešlo až den po revizi, to jsem se fyzicky cítila mnohem líp. Jediný zvláštní příznak byl, že se mi ten týden, kdy už miminko nežilo, zmenšilo těhotenské bříško a už jsem nevypadala tak těhotně. Ničeho se neboj, není to tak časté, v mém okolí zatím nikdo nepotratil a doufám, že to ani nikoho nepotká. Přeji klidné těhotenství a zdravé miminko🙂
@beetlejuice1666 ano, mela jsem nadale priznaky i kdyz plod byl uz mrtvý. Ale mela jsem takovy divny vnitrni pocit nez jsem sla na kontrolu. Neumim to popsat, proste tuseni... jsem te asi neuklidnila ☹ ale bylo to tak. Tak hodne stesti a at je vse v pořádku 😉
@beetlejuice1666 mela jsem priznaky jeste tri tydny po tom, co plod odumrel. Bohuzel. Odhalil to az utz. Jedine co bylo jinak nez u prosperujicich tehotenstvi bylo, ze jsem nepribrala ani deko. Jinak vzdy do 12tt ctyri kila. U zamlkleho nic. Nedelej si s nicim hlavu, nestresuj se. A hlavne necti zadne pribehy s blbym koncem na internetu. Drz se.
Moc dekuju za odpovedi, snad bude vse ok. Preju vam vse dobre 😉
@beetlejuice1666
Já neměla příznaky žádné už od začátku. Krom únavy , hladu a bolení prsou. Ale to bylo vše, nic víc. Jen vikend před tím než se zjistilo zamlklé těhotenství mě opravdu šíleně píchalo v břichu a najednou jsem si nemusela povolovat kalhoty když jsem si sedla. Bříško splasklo. Hlavně nečti žádné příspěvky na internetu a diskuze, tam se vždy dozvíš jen příznaky které sedí naprosto na každého. Věř sama sobě ,svému tělu, raduj se z těhotenství 😘 vše dopadne tak jak má. Užívej těhotenství, je to nádherná věc ❤ hodně štěstí
@klaarusa děkuji za povzbuzení 🙂 ono ani nic jiného nezbývá než to brát statečně, samozřejmě je těžké vidět všechny ty těhotné a maminky s kočárky, ale stejně bych s tím nic neudělala. Snažila jsem se miminku ve svém těle připravit nejlepší podmínky jaké jsem mohla a zbytek už je stejně jen na nich. Takhle to mělo být a já se těším na další překvapení z dvou čárek a oznámení příteli ❤
@sassanca
U nas tedy bohuzel nebylo pohnojeno, ale spis v tom hrala roli psychika.
Ahoj holky, tak se jdu doufám pochlubit 😍 mám konečně po sestinedeli a začali jsme se znovu snažit. No... včera jsem zažila ten známy pocit pichnuti v podbrisku jako při prvním těhotenství. Dneska mě dloube a picha v podbrisku až je to nepříjemné 🙂 už druhy den mi přítel říká ze jsem bílá jak stěna a ptá se jestli mi není špatně. Vždy říkám ze u mě je to předzvěst přicházející nemoci , ale pravda je taková ze mám žaludek několikrát během dne jako na vodě. Nevím jestli je možnost ze by to zase vyšlo, přeci jen to mám po revizi cele rozházené, kratší menstruaci a tak, takže vůbec nevím jestli už byla nějaká ovulace, ale prosím myslete na mě ❤ test budu dělat až pokud nedostanu očekávanou MS, nechci se na to tak upnout jako minule, co když by to zase dopadlo zle... nedávno jsem měla sen kde jsem chovala svoje vlastní miminko, opravdu jsem ho cítila v rukách. Držte mi palce 🙂 s znovu bych tu chtěla poděkovat všem co tady nás nešťastnice povzbuzovaly že bude zase dobře. Jste skvělé ❤ 🤰 👶
@markyzzaa Tak to gratuluji! To je úžasna novina 🙂 Tak hlavně at všechno dopadne dobře. Držím palce. A kdy jdeš k doktorovi? 🙂
Dekuju ❤ Ještě počkám , nechci to hrozit jako při prvním nepovedenem tehu. MS bych měla dostat tak za tři dny teprve takže ještě par týdnu počkám jestli se vůbec udrží
Teda hrotit.. telefon 😀
Jojo to chápu. 🙂 Tak hlavně at to dobre dopadne. A zkoušela si předtím nejake vitamíny? Nebo třeba listovou? 🙂
@markyzzaa Moc pěkný článek a držím palce ať je všechno v pořádku s dalším miminkem 😉
Mě dneska končí šestinedělí po revizi. V pondělí jdu na kontrolu, tak doufám, že bude vše ok. Ovulaci jsem tenhle cyklus ještě neměla, tak pořád doufám, že to počká do pondělí po kontrole 😀 Jestli bude všechno ok, hned se do toho pustíme znovu. U nás ve vesnici je teď asi 6 malých miminek a tenhle týden se narodili další 2 a ještě 5 se jich má narodit v následujících měsících. Pořád vídám holky s kočárkama a pokaždý je mi to hrozně líto, tak snad už se taky brzy dočkám 🙂
@andreaseda
Listovku jsem brát neprestala ani po revizi, do toho jsem brala Femibion, ten mi došel tak si hned zajedu pro další a dlouho jsem pila kontryhelový čaj 🙂
@ejmate
No mne povolil doktor snažit se až po druhé menstruaci od revize, takže prý muzu až od listopadu, ale já se cítila moc dobře už hned po revizi a řekla jsem si ze není na co čekat ze to stejně nejspíš hned nevyjde a otehotnim až v tom listopadu. Ale nějak jsem tenhle měsíc cítila ze to vyšlo, proste jsem to poznala. Ještě v úterý večer byl digitální test negativní a dnes byl obyčejný test z Benu lékárny pozitivní 🙂 u mne teda byla ta ovulace po první sestinedeli MS hrozná. Bylo mi strašně zle
@markyzzaa je tak to je super, že vám to takhle vyšlo 🙂 Já jsem byla včera na kontrole a vše je ok, řekla mi, že máme také začít v listopadu, ale že prý když to bude dřív, nic se neděje. Že si tělo samo řekne. Akorát jsem teda do teď neměla ovulaci, tak nevím, jestli přijde dýl nebo jestli tenhle měsíc nebude vůbec :-/ Testy mám pořád negativní a to už je dnes 17. den... :-/
Držím palce, ať je všechno v pořádku 🙂 ;)
Já taky přišla o první miminko.
Čekala jsem dvojčata.Jedno se pak ztratilo (nevím teda kam),druhému přestalo srdíčko bít.Nejhorší asi na tom bylo,že me na revizi vzali až za týden,takže bylo strašné chodit ještě týden těhotná.Za to ale byl všechen personál tak super.
Dohromady jsem byla těhotná 4x,ale z toho mám 2 děti.
U první ztráty to bylo a je asi pro každou ženu nejtěžší.U druhé už to nijak strašné nebylo.Vlastne to ani nebyla ztráta.Byl tam jen obal,zadny obsah,takze v pohodě.A já už v té době 2 děti měla.Ale pořád to může být horší,třeba jako varianta porodu mrtvého dítěte a jeho pohřbu.
Kdybych tušila,že budu mít doma potom 2 lásky....
Raději zdravé dítě,než za každou cenu nemocné.
Ale těžké je to vždycky a pro každého😢
@ejmate
No mě přijde ze jsem měla ovulaci strašně brzo, a bylo mi hrozne zle. Pořad se mi chtělo jakoby zvracet, bílá jak stěna a strašně mě bolelo břicho. Akorát nevím kdy mám jit k dr. Bojím se tam jit moc brzy protože pak mi to zase nebude utíkat a to období když jsem měla poprvé zamlkly potrat přijde moc pomalu. Raději bych šla co nejpozději abych byla co nejblíže a dozvěděla se buď ze je to dobrý nebo rovnou špatný. Tobě přeju ať se hodně rychle zadari a budeš si to moct alespoň trochu užit a neplasit pořad jako já 🍀
@janulkakraniska
Jee tak to je super ze už mas doma dvě zlobidla ❤ my zatím nic, zatím jsme bezdětní .. uvidíme jestli se toho vytouzeneho uzlicku už konečně dočkáme . Jinak souhlasím ze je lepší když se to vytřídí raději dříve než pak později jdy už to miminko třeba citis
@kacasa
No mně nejdříve řekl že muzu a po novém roce. Na revizi jsem byla na konci srpna. Tak jsem mu hned řekla že takhle dlouho ne, snížil to na prosinec, ukecala jsem ho na listopad a otěhotněla jsem stejně v říjnu 😀 no asi bude nadávat, ale pokud bude vše v pořádku tak je mi úplně jedno co bude říkat 😉
@markyzzaa ať si nadává. Ja taky otěhotněla hned a naopak mi doktorka srdečně gratulovala a jak je to super, ze se podařilo hned. Vlastne žádný doktor se kterým jsem se pak v průběhu těhotenství setkala s tim neměl problém. Spis naopak, ze je dobre, ze se hned zadarilo 🙂
Tak kdyby měl nějaké kecy, ať si je strčí za klobouk 😀

Chtela jsem napsat naladova...omlouvam se za chyby.