Doktor mě posílá na potrat v 8. týdnu

carollka09
1. dub 2019

Ahojky,
Je mi 20 let a jsem v 8tt těhotenství, bohužel doktor mi oznámil že miminko je o 14dni menší a že bude lepší o něj přijít,doktor který mi to oznámil nebyl můj gynekolog ale šla jsem v jiném městě na kontrolu, miminko mělo na včerejším ultrazvuku 12mm, na potrat opravdu nechci ale už si v tom nevím rady, měla jsem opravdu malinko světle hnědého výtoku a pan doktor řekl že asi chce ven.
Na prvním ultrazvuku v 5tt nebylo vidět skoro nic takže už od začátku je menší než by mělo být ale po návštěvě po 14 dnech se výrazně zvětšilo, dnes budu informovat svou gynekologii která o potratu nic neříkala a dává tomu čas. Doktor u kterého jsem byla včera mě viděl poprvé a dělal mi první ultrazvuk, proto mě jeho rozhodnutí překvapilo.
Také ještě v 4tt těhotenství jsem na testech měla ducha má doktorka říká že by to mohlo být i tím že je to mladé těhotenství.

Miminko mělo před týdnem nějakých 5mm a teď mělo 12mm, tak snad na mé gynekologii budou mít jiný názor.

Měla jste nějaká podobné potíže?

leilinka1234
1. dub 2019

Co nějaký "lékař" vypustí z úst mě nepřestává překvapovat 🙈 věřím, že je miminko v pořádku! Ty jejich výpočty, ach jo. Držte se, vše bude ok 🙂

elis16
1. dub 2019

Spíš bych dala na názor vaší doktorky. Pokud mimi roste a je srdeční akce, tak to může být tím, že došlo k otěhotnění později. Kdych já poslechla toho doktora, který vám radí jít na potrat, tak nemám ted dceru a nejsem ted v půlce dalšího tehu. Obě mám posunuté zhruba o tech 14 dní.
Určitě bude vše v pořádku 😉

marketa1218
1. dub 2019

@carollka09 Takhle z kraje těhotenství je to vždycky buď a nebo, mohla jsi mít třeba posunutou ovulaci, proto je zárodek menší. Vydrž, rozhodně bych to řešila na gynekologii tam, kde chodíš. Držím palce ať je všechno v pořádku.🙂

moxha
1. dub 2019

U miminka velikosti 7 mm už by mělo být srdíčko...

carollka09
autor
1. dub 2019

A se světle hnědým splněním máte někdo zkušenost, mám ho každý den, nevím co to znamená.
Každopádně děkuji doufám že bude v pořádku .. a určitě si počkám na rozhodnutí mé doktorky.

carollka09
autor
1. dub 2019

@moxha doufám že ohledně srdíčka se něco dozvím dnes.. jak mi oznámil patřičnou situaci neměla jsem sílu se na nic ptát a hlavně mě spíše zajímá názor mé doktorky ...

dc2015
1. dub 2019

@carollka09 hnědé je běžné, měla jsem taky, teď je synovi půl roku... Držím palce.

sahrazad1
1. dub 2019

Ahoj, teda nestačím se divit, co si někteří dovolí....situaci řeš určitě se svou lékařkou, ale i já měla o tolik menší miminko, nakonec to bylo vážně posunutou ovulaci těsně před menstruaci. Takže klid, může to být v pořádku. Spineni, s tim zkušenost nemám, ale dole je to ted prokrvene, vždyť některé ženy mají v prvních měsících i menstruaci. Chápu, že jsi vystrasena, ale už nejsi sama, jsi dospělá, měla by ses naučit trochu prubojnosti, abys dokázala chránit sebe i své dítě. Teď je to buď anebo, ale to neovlivnis. Tak hodně štěstí!

gruyerre
1. dub 2019

Smutnou skutečností je fakt, že někteří doktoři neví, že všechny ženy nemají ovulaci 14.
den cyklu. Ani nechci myslet na to, kolik zdravých dětí bylo kvůli takovým expertům potraceno. Já mám ovulaci cca 4 týdny po MS a abych se vyhnula kecům o tom, jak je moje embryo špatné, radši jsem nahlašovala termín MS o 2 týdny déle. Ale plno holek stoprocentně důvěřuje lékaři. Někteří doktoři by akutně potřebovali doplnit vzdělání.
@carollka09 i kdyby to dnes nevypadalo dobře, nech si odebrat krev kvůli hodnotě hcg a po 2 dnech znovu, ať se vidí, jestli hodnota správně stoupá.

carollka09
autor
1. dub 2019

Děkuji za tolik pozitivních zpráv snad máte pravdu a já v to budu věřit 🙂 snad už dnes se dozvím názor mé lékařky ❤️

carollka09
autor
1. dub 2019

@gruyerre děkuji ❤️ Určitě se budu radou řídit, ano bohužel je smutná ta skutečnost kolik žen o těhotenství přišlo úplně zbytečně ..

ladyhacek
1. dub 2019

@carollka09 u prvního jsem lehce na začátku zašpinila Dr že když to není čistě červené tak to tolik nevadí, můžu se to stát.
Synovi jsou 4 roky

gracinka7
1. dub 2019

Na potrat nechoď. Můj první byl taky o 14 dní menší 😉

ladyhacek
1. dub 2019

@carollka09 jo a syn byl celé těhotenství cca o 10 dní menší při narození měl 2,74kg

lastovenka
1. dub 2019

Taky bych ještě počkala a nejlíp bych šla na konzultaci ještě k jinému gynekologovi.......

makronka222
1. dub 2019

Pockej, jdi treba za tyden a pul na svoji gyndu a tam to konzultuj, podle toho, co uvidi. Dokud nebudou bolesti nebo silne krvaceni neni treba tam chodit.

carollka09
autor
1. dub 2019

@makronka222 bolesti břicha mám ale není to nic tak strašného co se nedá vydržet.

lastovenka
1. dub 2019

hele jestli máš nějaké bolesti, tak bych ke svý doktorce šla teda dřív..... to bych asi nečekala.....

carollka09
autor
1. dub 2019

@lastovenka doufám že dnes mě veme

zelenaesmolda
1. dub 2019

@carollka09 tak pokud te boli bricho a jsi tehotna tak snad te vezme ne?mohlo by to byt akutni

petulejan
1. dub 2019

@carollka09 nechci tě strašit,ale já měla světle hnědé spineni a bylo z toho zamlkle těhotenství. Viděl doktor srdíčko?

carollka09
autor
1. dub 2019

@petulejan nic neříkal právě, ve čtvrtek jdu na kontrolu

monenta
1. dub 2019

@carollka09 hlavně klid, určitě je vše v pořádku 🍀 já krvacela dost jasne červenou krvi, dr na pohotovosti mi rekla, ze potracim (na kontrole u mého dr den předem ještě nebylo srdíčko), jestli chci revizi nebo TO nrchsm odejít samo. Rozhodla jsem se pro potrat doma a za týden na kontrole u mého dr bylo objeveno srdíčko ❤️ Syn měl teď rok. Vykašli se na blba, nestresuj se a určitě bude vše v pořádku. Je mi až zle z pomyšlení kolik děti se takhle nemělo šanci narodit 😤

zvedavec2
1. dub 2019

Na velikosti zas tolik nezalezi, dulezite je srdicko. Ja bohuzel mela 2 zamkla tehotenstvi, plod se sice z tydne na tyden trochu zvetsil, ale ani v 9tt nebyla srdecni akce. Cekali jsme, ale nikam to nevedlo. Po revizi (ani jedno neodeslo samo) se na histologii u obou zamlkle tehotstvi potvrdilo, v obou pripadech plody zanikly v 6+1 a do 9+0 lehce rostly. Ale bez srdce, bylo to bohuzel jen nejake domnozovani bunek. Nebylo to bohuzel vyvijeci se dite. Az napoctvrte vyslo fyziologicke tehotenstvi a za par dnu rodim.
Takze ti preji vsechno stesti sveta, na revizi byvh nesla dokud neni opravdu jasne vyloucena srdecni akcr. V 8tt je brzy. Muze se to jeste objevit, drzim palce!

dancamich
1. dub 2019

@petulejan ja jsem spinila u obou deti a jsou donosene a v poradku. Hnede spineni muze znamenat hematom nebo taky nic.

zelenaesmolda
1. dub 2019

@dancamich ja jsem mela hematom v tehu,nastesti se vstrebal a dcera je zdrava 🙂

petulejan
1. dub 2019

@carollka09 Budu držet palce 🍀

petulejan
1. dub 2019

@dancamich jo já nechci strašit. Já špinila celý den a k večeru už krvácení a mimčo bylo také o dva týdny mladší. je to těžké,někde se člověk dočte,že občasné špinění je ok,tak jsem to vůbec neřešila a doktor zas že to ok vůbec zkraje není.

jana2381
1. dub 2019

Ja spinila a krvacela do 20 tt a dopadlo to dobre. Ale ja bych hned supajdila na kontrolu. Navic ti muze lekar predepsat treba Utrogestan. Taky mi doporucili Ascorutin. Drzim pesti.

maximaty
1. dub 2019

Ten 8tt jsi podle poslední menstruace předpokládám ... takže teoreticky 8tt... prakticky můžeš být taky 7tt nebo dokonce 6tt... hlavně se nenech znejistit a počkej ještě s nějakými zásadními rozhodnutími . Spineni a krvácení jsem měla v obou těhotenstvích ještě v druhém trimestru a mám dva zdravé kluky jak buky ✊✊✊ fakt chápu, jak stresující situace to pro tebe je, kor když doktor má místo mozku tabulku ale věř miminku, věř svému tělu a kdyby bylo náhodou opravdu něco špatně (Z čehož ale nebudeme vycházet) je dost času to vyřešit a to s lékařem kterému věříš. Moc držím pěsti a posílám srdíčko

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru