icon

Doktor mě posílá na potrat v 8. týdnu

carollka09
1. dub 2019

Ahojky,
Je mi 20 let a jsem v 8tt těhotenství, bohužel doktor mi oznámil že miminko je o 14dni menší a že bude lepší o něj přijít,doktor který mi to oznámil nebyl můj gynekolog ale šla jsem v jiném městě na kontrolu, miminko mělo na včerejším ultrazvuku 12mm, na potrat opravdu nechci ale už si v tom nevím rady, měla jsem opravdu malinko světle hnědého výtoku a pan doktor řekl že asi chce ven.
Na prvním ultrazvuku v 5tt nebylo vidět skoro nic takže už od začátku je menší než by mělo být ale po návštěvě po 14 dnech se výrazně zvětšilo, dnes budu informovat svou gynekologii která o potratu nic neříkala a dává tomu čas. Doktor u kterého jsem byla včera mě viděl poprvé a dělal mi první ultrazvuk, proto mě jeho rozhodnutí překvapilo.
Také ještě v 4tt těhotenství jsem na testech měla ducha má doktorka říká že by to mohlo být i tím že je to mladé těhotenství.

Miminko mělo před týdnem nějakých 5mm a teď mělo 12mm, tak snad na mé gynekologii budou mít jiný názor.

Měla jste nějaká podobné potíže?

Strana
z3
bh8
1. dub 2019

Me taky doktor rikal, ze je to zamlkle tehotenstvi a mala ma skoro 2,5, mela jsem taky dlouhe cykly..
Kdybych ho tenkrat poslechla... uz jsem k nemu nesla
drzim pesti a mysli pozitivne🍀🍀🍀🍀

carollka09
autor
1. dub 2019

@maximaty moc děkuji, bohužel všechno nasvědčuje tomu ze potrat jde přírodní cestou, mám křeče do břicha které jdou zvládnout ale hnědé splnění se zvyšuje..

aleenka1234
1. dub 2019

@carollka09 co na to doktorka, viděla tě?

carollka09
autor
1. dub 2019

@aleenka1234 bohužel má na mne čas až ve čtvrtek

safec
1. dub 2019

@carollka09 jela bych na pohotovost, pokud máš bolesti

gruyerre
1. dub 2019

@carollka09 takovou doktorku bych vyměnila, každý normální lékař by te v takovém případě vzal. Přinejhorším holt pohotovost.

elis16
1. dub 2019

@carollka09 jed na pohotovost, když se ti tvůj stav nezdá. A doktorka se teda taky vybarvila. Můj doktor na mě počkal i 15 min. Po ordinační hodině, když jsem měla potíže a volal jsem mu, že to to k němu stihnu trochu později a sám mi řekl, že když si nejsem něčím jistá, tak se nehat zkontrolovat, i když to ve finále nec není.
Drtám oalce at je vše v pořádku 😉

urtica
1. dub 2019

Přidávám se k ostatním - taky jsem byla do nemocnice odeslána pro neprosperující těhotenství, dr. mě tam dokonce poslala s dg. "molární těhotenství"...v nemocnici byli naštěstí rozumní a počkali, za týden bylo srdíčko, za sedm měsíců zdravá dcera. Též jsem špinila celý první trimestr.

moxha
1. dub 2019

Proč všechny haníte lékaře? On jen řekl svůj názor.On svůj názor neopíral o ovulaci,ale velikost plodu.Pokud má plod více než 7 mm,tak musí mít srdíčko.Jinak se jedná o neprosperující těhotenství!!!. Něco o tom vím.Jednak jsem si tím prošla 3x a jednak jsem řadu let pracovala na gynekologii...A to že ji dnes dr nevzala? Pokud se jedná o potrat,tak ji stejně nikdo ( bohužel) nepomůže a aby byl výsledek porovnatelný,tak se opravdu dělá kontrola s odstupem jednoho týdne.....Snad se pletu,ale nebyla bych tak optimistická.

petulejan
1. dub 2019

@moxha souhlas,tady jedině pohotovost,na doktora bych neplivala. Já volala a stejně mě odeslal na pohotovost.

ckei
1. dub 2019

@moxha musí mít leda prd 😂 Já u prvního měla srdíčko ještě déle, plod byl větší jak 7mm a synovi už je 6let.....na slovo "musí" bych byla opatrná a na vykřičníky ještě víc. To prezentujes, jak že víš všechno a všechno tak musí být a všechno tak je a víš prd. 🙈

moxha
1. dub 2019

@ckei nepleť si velikost plodu a velikost " dutiny ve které mimčo je" .Ať už je to tak a nebo tak,tato velikost je u většiny lékařů směrodatná.

merope
1. dub 2019

nestíhám číst celé, tak jen ke špinění - špinila jsem v 1. trimestru dost často a je to normální. Špatně je jasná červená krev. Špinění je naopak známka, že je vše ok. Na potrat je času dost vždy - např. až se na 1. utz ukáže ve 12tt, že je fakt něco špatně.

ckei
1. dub 2019

@moxha to si určite nepletu 😂

kittyy17
1. dub 2019

@carollka09 já jsem spinila obě těhotenství až do porodu. Hnědý až světle červený výtok na denním pořádku. Druhý syn byl od začátku o týden mladší.
Pokud si nejsi jistá, jeď na pohotovost. Lepší 10x zbytečně než jednou pozdě

pincola
1. dub 2019

@carollka09 Napiš do porodny na Emimino doktoru Kouckému. Nebo mu zavolej k Apolináři a trvej na tom a´t ti ho daj k telefonu.

moxha
1. dub 2019

@pincola dr Koucký je dlouhodobě nemocen z důvodu operace kotníku...

joripage
1. dub 2019

Je to skoro 2 měsíce, co jsem potratila v 7.týdnu, týden a pár dní před tím, jsem lehce špinila, pak začalo bolet břicho, rozjelo se krvácení. U prvního dítěte jsem také špinila a vše dopadlo dobře. Tělo ví nejlíp, co dělá a proč. Rozhodně bych nešla na umělý potrat, co když je děťátko v pořádku, jen byla ovulace později a proti neodpovídá přiblblým tabulkám 🙂

linee
1. dub 2019

@carollka09 drzim palce.Spineni byt muze.14 dni rozdil se akceptuje,navic,jak je plod tak malinky,spatne se meri a kazdy mm udela sve.
Pokud krvacis a nebo mas bolesti,rozhodne utikej na pohotovost. Kazdopadne se meri hladina hcg,podle jejiho stoupani se vi,zda se jedna o prosperujici tehotenstvi.zbytek jsou jenom dohady. Drzim palce a dej vedet

pincola
1. dub 2019

@moxha aha...tak tomu druhému, tomu Pařízkovi.

evakaspar
2. dub 2019

@carollka09 dr me hnal na revizi zepry mimodelizni a ejhle nedala sem se pockala a vse v poradku dokonce se semnou dohadoval, ze sem v mnou udanem terminu nemohla otehotnet 🤦‍♀️, pritom v jednom ciklu lze mit klidne 2 ovulace. Kdybych poslechla tak nemam holcicku ted 7 mesicni. Uz mam 2 velke syny. A takhle sem spinila az do 12tt. Takže klid 😉 doktori a jejich tabulkove predpovedi.

eldrag
2. dub 2019

jak to dopadlo?
@carollka09

carollka09
autor
2. dub 2019

@eldrag ve čtvrtek jdu na kontrolu k doktorovi, bolesti mám a krvácení se bohužel zvětšuje ale pořad to není nic tak strašného.
Tak uvidíme dávám tomu čas .. kdyby bylo něco špatně tělo si pořadí a bohužel jsem smirena s obouma variantama

mourovatakocka
3. dub 2019

@carollka09 Snad to bude dobré 🍀

merope
3. dub 2019

@carollka09 Pokud to nevyjde, asi to tak mělo být a nezbyde, než se smířit. Ale jít na potrat a pak si zpětně říkat, že to možná mohlo vyjít a jenom tím, že MUDr. byl nedočkavý, to nevyšlo, to mi přijde šílené.

kittyy17
3. dub 2019

@carollka09 bereš něco jako Ascorutin? Držím palce a dej vědět

carollka09
autor
4. dub 2019

Tak jsem byla u doktorky po krvácení a křečích plod je furt na svém místě ale bohužel zatím žádná srdeční reakce a nebo jde blbě vidět protože je cca o 2 týdny menší jsem 8 týden ale menstruační jsem měla rozloženou takže něco kolem 7-8 týdne

herkules6969
4. dub 2019

Ahoj 🙂 přidám trochu zkušeností 🙂 Mám pravidelný cyklus cca těch 28 dní. Když jsem si po 12 dnech zmeškané menstruace udělala těhotenský test byl negativní, myslela jsem si, že to je asi nějaká hormonální nevyrovnanost a šla jsem pro jistotu k lékaři 🙂 ten mi raději nabral i HCG jestli tedy nemůžu být těhotná …. Těhotná jsem byla a HCG jen asi 50 🙂 plynuly týdny a miminko bylo menší skoro o 3 týdny...v 9 týdnu ještě nebylo ani srdíčko, pak jsem začala i dost krvácet(bez křečí) jela jsem do nemocnice a tam mi bylo řečeno, že plod je malý, neodpovídá týdnům a do toho to krvácení.... no tak, že prostě uvidíme a poslali mě domů s tím , že to asi nedopadne.... a Dopadlo 🙂 doma mám úžasnou 3 letou slečnu , narozenou v termínu( podle ultrazvuku) ne podle poslední menstruace 🙂 závěr byl pozdější ovulace a úplně normální těhotenství 🙂

mourovatakocka
4. dub 2019

@carollka09 Tak uvidíš, snaž se být v klidu a za pár dnů se snad ozve srdíčko.

merope
4. dub 2019

@carollka09 Tak v tomto týdnu ještě klidně srdíčko být nemusí - sice to je pozdě, ale pořád to není úplně ztracené.

Strana
z3