Doktor mě posílá na potrat v 8. týdnu
Ahojky,
Je mi 20 let a jsem v 8tt těhotenství, bohužel doktor mi oznámil že miminko je o 14dni menší a že bude lepší o něj přijít,doktor který mi to oznámil nebyl můj gynekolog ale šla jsem v jiném městě na kontrolu, miminko mělo na včerejším ultrazvuku 12mm, na potrat opravdu nechci ale už si v tom nevím rady, měla jsem opravdu malinko světle hnědého výtoku a pan doktor řekl že asi chce ven.
Na prvním ultrazvuku v 5tt nebylo vidět skoro nic takže už od začátku je menší než by mělo být ale po návštěvě po 14 dnech se výrazně zvětšilo, dnes budu informovat svou gynekologii která o potratu nic neříkala a dává tomu čas. Doktor u kterého jsem byla včera mě viděl poprvé a dělal mi první ultrazvuk, proto mě jeho rozhodnutí překvapilo.
Také ještě v 4tt těhotenství jsem na testech měla ducha má doktorka říká že by to mohlo být i tím že je to mladé těhotenství.
Miminko mělo před týdnem nějakých 5mm a teď mělo 12mm, tak snad na mé gynekologii budou mít jiný názor.
Měla jste nějaká podobné potíže?
@maximaty moc děkuji, bohužel všechno nasvědčuje tomu ze potrat jde přírodní cestou, mám křeče do břicha které jdou zvládnout ale hnědé splnění se zvyšuje..
@carollka09 co na to doktorka, viděla tě?
@aleenka1234 bohužel má na mne čas až ve čtvrtek
@carollka09 jela bych na pohotovost, pokud máš bolesti
@carollka09 takovou doktorku bych vyměnila, každý normální lékař by te v takovém případě vzal. Přinejhorším holt pohotovost.
@carollka09 jed na pohotovost, když se ti tvůj stav nezdá. A doktorka se teda taky vybarvila. Můj doktor na mě počkal i 15 min. Po ordinační hodině, když jsem měla potíže a volal jsem mu, že to to k němu stihnu trochu později a sám mi řekl, že když si nejsem něčím jistá, tak se nehat zkontrolovat, i když to ve finále nec není.
Drtám oalce at je vše v pořádku 😉
Přidávám se k ostatním - taky jsem byla do nemocnice odeslána pro neprosperující těhotenství, dr. mě tam dokonce poslala s dg. "molární těhotenství"...v nemocnici byli naštěstí rozumní a počkali, za týden bylo srdíčko, za sedm měsíců zdravá dcera. Též jsem špinila celý první trimestr.
Proč všechny haníte lékaře? On jen řekl svůj názor.On svůj názor neopíral o ovulaci,ale velikost plodu.Pokud má plod více než 7 mm,tak musí mít srdíčko.Jinak se jedná o neprosperující těhotenství!!!. Něco o tom vím.Jednak jsem si tím prošla 3x a jednak jsem řadu let pracovala na gynekologii...A to že ji dnes dr nevzala? Pokud se jedná o potrat,tak ji stejně nikdo ( bohužel) nepomůže a aby byl výsledek porovnatelný,tak se opravdu dělá kontrola s odstupem jednoho týdne.....Snad se pletu,ale nebyla bych tak optimistická.
nestíhám číst celé, tak jen ke špinění - špinila jsem v 1. trimestru dost často a je to normální. Špatně je jasná červená krev. Špinění je naopak známka, že je vše ok. Na potrat je času dost vždy - např. až se na 1. utz ukáže ve 12tt, že je fakt něco špatně.
@carollka09 já jsem spinila obě těhotenství až do porodu. Hnědý až světle červený výtok na denním pořádku. Druhý syn byl od začátku o týden mladší.
Pokud si nejsi jistá, jeď na pohotovost. Lepší 10x zbytečně než jednou pozdě
@carollka09 Napiš do porodny na Emimino doktoru Kouckému. Nebo mu zavolej k Apolináři a trvej na tom a´t ti ho daj k telefonu.
Je to skoro 2 měsíce, co jsem potratila v 7.týdnu, týden a pár dní před tím, jsem lehce špinila, pak začalo bolet břicho, rozjelo se krvácení. U prvního dítěte jsem také špinila a vše dopadlo dobře. Tělo ví nejlíp, co dělá a proč. Rozhodně bych nešla na umělý potrat, co když je děťátko v pořádku, jen byla ovulace později a proti neodpovídá přiblblým tabulkám 🙂
@carollka09 drzim palce.Spineni byt muze.14 dni rozdil se akceptuje,navic,jak je plod tak malinky,spatne se meri a kazdy mm udela sve.
Pokud krvacis a nebo mas bolesti,rozhodne utikej na pohotovost. Kazdopadne se meri hladina hcg,podle jejiho stoupani se vi,zda se jedna o prosperujici tehotenstvi.zbytek jsou jenom dohady. Drzim palce a dej vedet
@carollka09 dr me hnal na revizi zepry mimodelizni a ejhle nedala sem se pockala a vse v poradku dokonce se semnou dohadoval, ze sem v mnou udanem terminu nemohla otehotnet 🤦♀️, pritom v jednom ciklu lze mit klidne 2 ovulace. Kdybych poslechla tak nemam holcicku ted 7 mesicni. Uz mam 2 velke syny. A takhle sem spinila az do 12tt. Takže klid 😉 doktori a jejich tabulkove predpovedi.
jak to dopadlo?
@carollka09
@eldrag ve čtvrtek jdu na kontrolu k doktorovi, bolesti mám a krvácení se bohužel zvětšuje ale pořad to není nic tak strašného.
Tak uvidíme dávám tomu čas .. kdyby bylo něco špatně tělo si pořadí a bohužel jsem smirena s obouma variantama
@carollka09 Snad to bude dobré 🍀
@carollka09 Pokud to nevyjde, asi to tak mělo být a nezbyde, než se smířit. Ale jít na potrat a pak si zpětně říkat, že to možná mohlo vyjít a jenom tím, že MUDr. byl nedočkavý, to nevyšlo, to mi přijde šílené.
@carollka09 bereš něco jako Ascorutin? Držím palce a dej vědět
Tak jsem byla u doktorky po krvácení a křečích plod je furt na svém místě ale bohužel zatím žádná srdeční reakce a nebo jde blbě vidět protože je cca o 2 týdny menší jsem 8 týden ale menstruační jsem měla rozloženou takže něco kolem 7-8 týdne
Ahoj 🙂 přidám trochu zkušeností 🙂 Mám pravidelný cyklus cca těch 28 dní. Když jsem si po 12 dnech zmeškané menstruace udělala těhotenský test byl negativní, myslela jsem si, že to je asi nějaká hormonální nevyrovnanost a šla jsem pro jistotu k lékaři 🙂 ten mi raději nabral i HCG jestli tedy nemůžu být těhotná …. Těhotná jsem byla a HCG jen asi 50 🙂 plynuly týdny a miminko bylo menší skoro o 3 týdny...v 9 týdnu ještě nebylo ani srdíčko, pak jsem začala i dost krvácet(bez křečí) jela jsem do nemocnice a tam mi bylo řečeno, že plod je malý, neodpovídá týdnům a do toho to krvácení.... no tak, že prostě uvidíme a poslali mě domů s tím , že to asi nedopadne.... a Dopadlo 🙂 doma mám úžasnou 3 letou slečnu , narozenou v termínu( podle ultrazvuku) ne podle poslední menstruace 🙂 závěr byl pozdější ovulace a úplně normální těhotenství 🙂
@carollka09 Tak uvidíš, snaž se být v klidu a za pár dnů se snad ozve srdíčko.
@carollka09 Tak v tomto týdnu ještě klidně srdíčko být nemusí - sice to je pozdě, ale pořád to není úplně ztracené.

Me taky doktor rikal, ze je to zamlkle tehotenstvi a mala ma skoro 2,5, mela jsem taky dlouhe cykly..
Kdybych ho tenkrat poslechla... uz jsem k nemu nesla
drzim pesti a mysli pozitivne🍀🍀🍀🍀