Zamlklé těhotenství. Jak se vyrovnat s potratem?

gerberka16
7. říj 2019

Zdravím, Čtyři měsíce jsme se snažili o miminko a teď se konečně zadařilo, ale bohužel se jednalo o zamlklé těhotenství... je mi z toho hrozne smutno. Co když to teď zase nepůjde? Jak tomu pomoct? Něco na podporu otěhotnění? A jak se vyrovnat s potratem abych na to nemusela pořád myslet? 😔 děkuji všem.

helena38
7. říj 2019

@gerberka16 zrovna dneska jsem četla moc hezký článek i s užitečnými odkazy... https://www.heroine.cz/svet/1471-kdyz-deti-odch...
Osobní zkušenost mám jen od blízkých, vím že to moc bolí. Je potřeba nechat to uzdravit.... Pak budeš připravená přijmout druhé děťátko.

barulina
7. říj 2019

Jit co nejdriv do prace. Jinak ja mela zt v kvetnu, pockala jsem sestinedeli a 1 ms a druha iu neprisla . Jsem v 14 tt

barulina
7. říj 2019

Takze neztracej nadeji

adenka84
7. říj 2019

@gerberka16 Ahoj.. podivej dulezite je, ze to jde..
Ctyri mesice je kratka doba.. patris mezi ty stastne kterym se zadarilo brzy a prirozene.. biochemicke tehu prozije spoustu zen a vetsina ani nevi ze byla tehotna..
Nezoufej zadari se brzy znovu a urcite to dobre dopadne..
Ztrata miminka boli.. to chapu... Je to par tydnu co jsem v 6 tt prisla tez o miminko a nechybelo moc a prisla jsem i o svuj zivot..
Clovek se musi se vsim vyrovnat a zit dal.. i kdyz to boli a mrzi...

agneska7
7. říj 2019

Zní to drsňe ale ono to prostě přejde . Jak už je tu psáno patris mezi ty šťastné které se podařilo otěhotnět velmi brzy a určitě se to opět brzo povede .. já otěhotněla
Po 2.5 letech a samovolně potratila to byla teprv ,,bolest,, že po tak dlouhé době a odejde to
... Držím palečky aby se zadařilo co nejrychleji

barcachejn
7. říj 2019

Ahojky souhlasim s nazorem jit co nejdrive do prace, tam prijdes na jine myslenky. A nebo se zabavit necim co te bude bavit a naplnovat. Ja jsem mela minuly rok SP v 6tt a byli jsme z toho s manzelem spatny. Boli to ale dalsim vydarenym tehotenstvim to prejde neboj. Po 7 mesicich jsme to zkusily znovu a uz jsme skoro v 13tt, takze neboj zadari se 🙂 a v kolikatem si byla tydnu?

jaajum
7. říj 2019

Milá Gerberko,
to je mi moc líto. Věřím, že další miminko přijde v pravý čas a všechno ti vynahradí. Jsou stránky popotratu.cz, kde můžeš najít informace, příběhy jiných maminek nebo se podělit o ten svůj, kontakty na odborníky, poradna apod. Ať se ti daří!

gerberka16
autor
7. říj 2019

Moc vám děkuju byla jsem na úplném začátku 7tt ale i tak to bolí :( bojím se, že se nezadaří a já budu prožívat zase ty zatracené menstruace dokola a dokola... ale snažím se myslet pozitivně, bohužel se mi teď vše sype takže to není lehké

janapetrvalska
7. říj 2019

po 8mes snazeni 2017 v srpnu revize v 9tt zamlkle tehu, 2018 unor ssmovolny 5tt, dlouho nic, a ted v 9tt, zitra kontrola a snad bude vse ok. Poprve me to mrzelo strasne , ale zas jsem byla rada, ze to nebylo pozdeji. Hlavne jsem to chtela mit rychle za sebou, nepripoustela jsem a nepripoustim, ze by se nikdy nepodarilo. Proste jednou se zadari a hotovo. Hlidala jsem ovu pomoci testu, ms pravidelna nikdy s nicim problem. Preslo jsem i do reprodukcni kliniky na testy , ktere jsk j me tak pritele dopadly dobre, tak jsme si rikali neni mozny. Ale jelikoz mi nasli polyp v deloze, tak jsem posledni cyklus vubec neresila. jak jsem brala nosifol , a pod. nic jsem neresila proste se nezadari dokud se neodstrani polyp, no domluvila se operace v den nastupu v nem me prijimal dr. ktery mi doporucil odlozit operaci bo je lepsi hned po ms, no nasrana jsem sla domu, ze se furt neco odklada a ze me to nebavi a ten nahore furt haze klacky pod nohy ... no a byl to posledni tyden v lete ktery mel byt hezky tak jsme si uzili dovcu doma no a hle , i pres polyp se povedlo. Takze hlavu vzhuru, vse dopadne dobre. Opravdu chapu ze to mrzi, a boli, sle je to lepsi nez pozdeji resit porodit nemocne nebo jit na potrat ve vysoke fazi tehu. Telo a priroda vi. Hlavni je ze to jde, jen proste nebylo neco v poradku, kazdopadne to neni nic definitivniho. Uvolni se a na vse se vyprdni max. za me doporucuju nosifol nebo inofolic , a ber to denne a neprestavej ne to drazsi , ale ja to brala od toho roku 2017 az do ted jednou to podeuhe to spis me vyhovoval ten nosifol. Jinak se na vse vyprdni nemysli an to a nech to prirode, ono to fakt je v hlave.

radullah
7. říj 2019

@gerberka16 Ahoj, mám stejnou zkušenost, zamlká dvojčátka v 11tt - revize, 4 měsíce na to ranný potrat už bez revize. Pomohlo mi soustředit se na regeneraci těla po těch velkých fyzických i psychických stresech (maliník na tonizaci dělohy atd, jeřáb ptačí na správnou hormonální hladinu..), pobrečet si, vypovídat se....a pak jít do toho nanovo...největší lék byl až další pozitivní test. Teď 29tt. 🙂 Moc ti držím palečky, chce to ze sebe dostat a věřit.

martiniquest
7. říj 2019

Jestli si chces precist moji zkusenost, koukni do meho profilu. Napsala jsem o tom clanek

pejskyne
7. říj 2019

Ahoj, zažila jsem, v o něco pozdějším týdnu. Bolí to strašně. A člověk si musí tu bolest dovolit, nepotlačovat, ať mu to nezůstane někde viset. A víš, co pomohlo nejvíc mně? Dala jsem si různé úkoly a cíle, co chci stihnout, než znovu otěhotním (různého druhu - jako posílit pánevní dno, zlepšit elasticitu kůže, projít aspoň 5 lekcí němčiny, ušít nejstaršímu synovi aspoň dvoje tepláky...) a najednou si říkám: Sakryš, to už jsem zas těhotná? Vždyť furt neumím vůbec německy a tepláky nikde! Držím palce

popelka1984
7. říj 2019

@helena38 taky jsem to dnes četla, jinak @gerberka16 toto se stává hodně často a hodně u prvnich těhotenství, znám několik žen se stejnou zkušeností a jsou to zdravé ženy a mají děti, některé potratily mezi prvním a druhým dítětem. Bolí to, nedokážu si představit jak moc, důležité je ze jsi otěhotněla a po krátké době. Odežeň negativní myšlenky, čas otupí bolest, každý den bude o kousínek líp. Hodně je to i o myšlení, těš se na další těhotenství, vyjde to. A kdyby to přece jen nešlo tak hladce, tak i to se dá řešit, pobreč si a pak zvedni hlavu a zkus to znovu, držím palce a když pak budeš chtít, dej nám vědět jak se daří

zuzkasim
7. říj 2019

Moc se mi líbí názor @pejskyne ! Mám za sebou též zamlklé těhotenství, je to prostě život, někde jsem vyčetla, že tak končí průměrně každé 3. těhotenství. U mě to teda statisticky sedí a i téměř každá 2. kamarádka tuto zkušenost má za sebou. Věřím v to, že to tak prostě má být, že by to miminko nebylo v pořádku a zkusila jsem si život s postiženým člověkem, takže jsem vděčná za to, že to takto skončilo samo a mohla jsem se za rok těšit na zdravé miminko. Je fajn vytyčit si i jiné cíle, snažit se žít naplno a ono to pak přijde samo.

martt
7. říj 2019

@gerberka16 Ahoj, mám za sebou to samé. Snažily jsme se rok a kdyz jsem otěhotněla jednalo se také o zamlkle těhotenství. Mně pomohlo v prvních dnes si o tom s někým promluvit. A pak to hodit za hlavu a soustředit se na něco jiného. Ja jsem si třeba dala za úkol sehnat si lepší práci. Když jsem sehnala dobrou práci, tak po třech mesicich v práci jsem zjistila, že jsem těhotná. Takže moje rada zní, hlavně se nesoustredit na to, že chceš otěhotnět čím víc se na to zaměřís tím víc budeš každý měsíc co to nevyjde zklamanejsi.

amazonkajanik
8. říj 2019

Když to odejde samo,je to menší bolest,než když se ho musíš vzdát,protože to není v pořádku a říkáš si,jestli se nedalo ještě něco udělat,aby se zachránilo. To bylo první v 8tt a měla jsem hrozné bolesti a krvacela jsem. Pak byly další min 2 o kterých vím,pac byl duch na testu,ale pak přišla MS. Už jsem postupně ztrácela naději,ale i tak jsem své nové doktorce řekla,že se snažíme. Ta že máme zajet na genetiku a ještě mi dala hormony,pac jsem měla akorát rozhozeny cyklus. Nu,na genetiku jsme se dostali až na screening . Takže to chce opravdu se teď zaměřit na něco jiného a neuzirat se tim. Nekoukej na to špatné,co bylo ale vyhlížej to dobré,co přijde.

katerina_j
8. říj 2019

Ahoj, mam to podobně. Po 4 měsících snažení v květnu v 7tt samovolny potrat. Od té doby to měsíc prozivam a dělám testy jak zběsilá, druhy měsíc na to zase prdím a nechávám volný průběh... a tak na střídačku 🤣 teď mam ten (zdánlivě) klidnější měsíc 😏

kuttu
8. říj 2019

@gerberka16 Neboj,ono to vyjde...ja to zazila 3 x a ted mi tu spinka roční holcicka a upřímně...nejlepsi je nedělat nic a nechat tomi volný průběh...vim o cem mluvim..hodne sil❤❤

inessa26
8. říj 2019

@gerberka16 Také se mi to stalo hodně na začátku a prostě jsem si řekla, že je to tak správně, že se to stalo, protože plod byl zřejmě poškozený a stejně by neměl šanci později přežít, nebo by se dítě narodilo nemocné/postižené.
Šla jsem hned do práce, začala jsem se intenzivně věnovat sportu, vůbec jsem na otěhotnění nemyslela, ač to bylo těžké. Povedlo se nám to až po roce, což sice zní jako strašně dlouhá doba, ale vlastně mi to dost rychle uběhlo.
Přeji Ti hodně síly a brzy radost z miminka.

olga_123
15. říj 2019

Ahoj holky, jsem po mimoděložním těhotenství a bojím se, že se to stane znova, nebo se stane něco jiného...tak jsem narazila i na tohle téma, chtěla jsem se zeptat po zamlklém těhotentsví je ta revize v narkoze ? je pak také klasické šetinedělí ? moc děkuji za odpoved..

amazonkajanik
17. říj 2019

@olga_123 revize se v narkoze dělá a sestinedeli se na ni vztahuje

mval
17. říj 2019

Ahoj, zažila jsem zamlklé těhotenství a revizi v 13tt. Určitě pomůže čas, nejdřív jsem byla hrozně nešťastná, hned po revizi jsem nastoupila do práce, abych na to doma nemyslela, teď je to dva měsíce po a snažíme se o další miminko, na tu ztrátu nikdy nezapomeneš, ale věř, že čas rány zahojí a nebude to už tak bolet.

radousekkk
20. říj 2019

Ahoj holky, přidávám se k vám do diskuze. Bohužel jsem také po zamlklém těhotenství, cca v 7tt revize 7.10.2019.. Snažím se s tím vyrovnat a myslet pozitivně i když je to někdy těžký. Chtěla jsem se Vás zeptat,kdy jste se začali snažit opět o miminko? Každý doktor mi říká něco jiného. Jeden za 3 měsíce, druhý mi zase řekl, že po šestinedělí a další dokonce, že jakmile se budu sama na cítit nemáme se toho bát... Hold jsem nemocnicí prošla několika ordinacemi a teď si vyber... Děkuji za vaše rady a zkušenosti 🙂

adelinaover30
18. lis 2019

@radousekkk ahoj,moc me mrzi tvoje ztráta...ono to je hodne individualni...ja pockala 2 ms,pak probehla jeste jedna a dalsi uz neprisla(pila.jsem kontryhel a brala gynex)...na revizi jsem byla v 10.tt dne 21.11.2018...a ted mam za 7 dni termin porodu...držím palce, at se brzy zadari 🍀

suromana
18. lis 2019

@radousekkk
Já čekala 3 měsíce, ale údajně pokud je vše v pořádku, není nutné na nic čekat.

suromana
18. lis 2019

Moje první těhotenství skončilo jako ZT v 7tt revizí po 4 letech snažení. Bylo to určitě těžké období, ale pro mě po těch letech i obrovský impulz, že když jsem otěhotněla, tak se to určitě podaří znovu. Do roka od revize jsem se dočkala syna.

lennus
18. lis 2019

@gerberka16 Je to bohužel nebo bohudík velmi časté - s věkem produkuje tělo více degenerativních vajíček, takže je v pořádku, že tělo dá to špatné pryč, ale samozřejmě to velmi bolí. My přišli o miminko v 11.t., také zamlklé tehotenstvi, pak ale bohužel i ve 23.t. Včera to byly tři roky, je nám už fajn, po prvním synovi, po kterém ty smutné tehotenstvi byly a který se narodil 33+1, máme teď donošenou zdravou slečnu, která má už rok a půl. Chce to čas, vše přebolí, ale teď to prostě bolí! Pěkná knížka je Čekala jsem miminko, ale ...
Držím palce!

azeret11
23. pro 2019

Ahoj holky, sice máme předvánoční čas, ale bohužel chci obnovit diskuzi...dnes mi na ultrazvuku byl potvrzený gestační váček, 29mm, ale bohužel prázdný, podle ms jsem 8+4, podle ovulace 7+4, v pátek jdu na revizi, s tím jsem smířená, bylo to první snažení a povedlo se to asi po 4 měsících, takže doufám, že se to pak zase povede a bude to úspěšnější, jen jsem se chtěla zeptat, jak dlouho se tak čeká, než můžeme znovu zkoušet, doktorka říkala šestinedělí bez sexu a že tak 3 měsíce, samozřejmě i podle MS, jen jsem chtěla vědět, jestli se to může zkoušet i dříve, co se týče psychiky, tak jsem v pohodě, jen se trochu děsím té revize...

inessa26
23. pro 2019

@azeret11 Ahoj, revize se neboj, zákrok máš za 15 min za sebou a většinou tě za dvě hodinky pustí domů. Ani to moc nebolí a za týden jsi ok. Já měla to samé, co ty, akorát v 7tt, a doktor mi řekl, že se můžeme snažit hned, nicméně povedlo se to až po roce. Myslím, že tělo nějakou chvíli potřebuje na regeneraci, takže bych nespěchala a ty 3 měsíce klidně počkala. Menses po revizi dostaneš tak za 5 až 6 týdnů, proto to šestinedělí, je lepší sexuální abstinence kvůli infekcím, ale myslím, že po měsíci už je to úplně v pohodě, i kdybyste nedodrzeli. Držím palce

azeret11
23. pro 2019

@inessa26 děkuji za reakci 😊