icon

Jak se zbavit stresu během těhotenství a myslet pozitivně?

25. čer 2023

Ahojte dievčatá - asi sa potrebujem vyrozpravat alebo možno počuť vás názor ako to máte vy.
Snažili sme sa o babo cca rok a pol, možno dva - otehotnela som a zo všetkého robím stres / paniku/ veľakrát riešim veci ktoré by som asi nemusela?

Robite aj vy v tehu taký stres z každej “odchýlky” alebo maličkosti ?

- krv a odber Ok
-morfo sono Ok
- mala som baktériu Gardnerelu - bakteriálnu vaginozu brala som macmiror uplna panika z toho lieku
- teraz sa mi vracia svrbenie od spodu a už zas panika či sa baktéria preliecila alebo nie ( plačem celé dni)
- môj lekar je podľa mna precízny sleduje mi babo, krv, moc, krčok
- povie mi hodnotu krčku napr a ja hneď panika či je Ok či nie je krátky či sa nebude skracovať atd

Skratka sa veľmi tesim a nerada by som niečo zanedbala …

Máte to aj vy takto ?
Ako to mám dostať z hlavy ?
Ako sa nastaviť na iné pozitívnejšie myslenie a prestať sa takto báť ?

Prosím vás o radu :(

honatko092
25. čer 2023

U obou těhotenství jsem byla v klidu a naopak si vůbec nic nepřipouštěla. Asi je to o povaze, ale je moc dobře, že chceš na tom zapracovat. Víš co je totiž nejdůležitější? Pohoda a nestresovat se, tím prospěješ miminku nejlépe. Zkus se nastavit na vlnu: "co se má stát, stane se". Stejně nic moc neovlivníš, pokud máš donosit a porodit zdravé dítě, stane se tak, pokud ne, jak to ovlivníš? Jedině tak, že se nebudeš vystavovat riziku, nebudeš pít, kouřit apod, což teda dodržuješ 😊 Zkus se neupínat jen na těhotenství, užij si poslední čas jen pro sebe, pro partnera, sleduj filmy, seriály, čti knížky, procházej se, načerpej energii a vlastně dělej vše, co už pak nebudeš moct dělat 😊 Já si ten čas tak vědomě neužila a zpětně mě to mrzí 🫣 Držím palce a kdyby tě to hodně trápilo, zajdi na odborníkem, ať ti pomůže to zpracovat 😉

honatko092
25. čer 2023

Jo a to jsem prodělala u druhého těhu těžší covid a ani tehdy mě nenapadlo, že bude něco špatně 😉

autor
25. čer 2023

@honatko092 snažím sa , len človek začne citat a googlit a skratka sa spustí taká tá vlna paniky - čo ak …
Skúsim, dakujem

autor
25. čer 2023

@honatko092 vďaka a ako si sa nastavila že bude všetko Ok?

honatko092
25. čer 2023

Negoogli, nečti, každý člověk, každé dítě je jiné, to, co probíhá u druhých, vůbec nemusí potkat tebe. Věnuj se jiným věcem. Opravdu je to o tom nastavit se, "co se má stát, stane se, všechno nemůžu ovlivnit a je to tak v pořádku". Představuj si, že je všechno v nejlepším pořádku, na dobré cestě, zdravé miminko a věř mi, že za chvilku to tak budeš cítit, zkus se naladit na pozitivní vlnu.

laxesis
25. čer 2023

Já ti rozumím, čekám druhé dítě po 5 letech ivfek a nezdarů. Navíc samá komplikace, zkrácený čípek, hospitalizace kvůli ledvinám , covid, několik angín s antibiotiky, cysty..a to zdaleka nekončím. Ze začátku jsem byla taky vyplesklá a vyděšená úplně ze všeho, ale musela jsem přestat, protože v tom množství problemů by ze mě byl brzy blázen. Hlavně ten stres škodí miminku a celkově to stavu moc nepomáhá. Začala jsem meditovat u spešl. pořadu na netflixu (ano, já vím:D) , ale hrozně mi to pomohlo. Pán má skvělý hlas a fakt mi to pomohlo. Teď jsem ve 31tt a už jsem relativně v klidu🙂 omez internet, telefon..přestaň záměrně vyhledávat info o tom, co se může podělat - vědomě to přeskakuj, vypínej. A začni se těšit😊

autor
25. čer 2023

@laxesis ahoj nevadilo by ti keby sme si napísali?

laxesis
25. čer 2023

Klidně napiš🙂

lencaa11
25. čer 2023

Vytváříte stres to je pro malé a pro vás zbyteční víc relaxovat méně stresovat se dát si kafčo zákusek nohy hore

autor
25. čer 2023

@laxesis dakujem

autor
25. čer 2023

@lencaa11 otázka ale znela ako si nastaviť myseľ inak

lencaa11
25. čer 2023

Venovat se zájmům procházky ,čtení ,pokud jsou děti tak dětem ,manželovy tv je toho hodně prostě si to užívat ne se stresovat to škodí oboum