icon

Jsem těhotná, ale tak snadný to nebude!

kacka36
26. dub 2021

Ahoj holky, jsem z těch nasbíraných informací za poslední dny tak zmatená, že touto cestou žádám o pomoc. Několik večerů po sobě si tu čtu všemožné diskuse a zdá se, že tady spoustu lidí ví o čem mluví a ze mě mluví už jen zoufalost, tak doufám a jdu a kůží na trh.. s manželem jsme spolu 11 let a máme 3letou dceru. Přes rok se snažíme o další a cca 14 dní zpátky jsem se s tím svěřila svému gynekologovi. Dal mi pro manžela žádanku na spermiogram a já se měla ozvat až přijde ms s tím, že pak bude hlídat a sledovat ovulaci. Takže co myslíte, jasně že menstruace nedorazila..byla bych byla skákala štěstím, kdyby..11 let jsem nebyla nevěrná, ale vzájemná frustrace ze snažení zapůsobila, já navíc zjistila, že manžel ulítl a tak jsem si to asi taky chtěla vyzkoušet, nebo se pomstít, každopádně jsem na to neměla a cca po třech minutách jsem "sex" s kamarádem ukončila, samozřejmě bez náznaku ejakulace.. to se stalo 8.4. Cyklus mívám kolem 32-34 dnů.. poslední 3 měsíce byl 34,29,34, ovulaci mívám bolestivou a mám za to, že kolem 19 DC, ale s určitostí to nevím, potvrdila jsem si to takhle za ten rok jen ve dvou měsících.. sex s manželem průběžně stále, nemám zaznamenaný, vím jen na stoprocent 2.4..dnes na kontrole podle ms 6+0, odhadnutá velikost plodu cca 3+6, ale ikdyz jsem se s celou záležitostí svěřila, nic mi zatím nevyvrátil a do další kontroly týden a to se do té doby asi sežeru..asi mě zajímá jen váš názor. Myslíte si, že je tu reálná možnost, že by ovulace byla později a k početí došlo z toé nevydařeného neukonceé události z 8.? Předem díky za pochopení, ještě více za případné odpovědi!

Strana
z2
kacka36
autor
26. dub 2021

@kacka36 Poslední menstruace 15.3.

ema90
26. dub 2021

@kacka36 Prvni co by me znepokojilo je to, ze mate byt tedy v 6tt a tehotenstvi odpovida 4tt, coz nevim jak na utz lekar vubec videl 🤷🏼‍♀️ Jinak pokud ani vy sama nevite, kdy ovulace byla, tak vam nikdo nerekne z jakeho sexu jste otehotnela. Tohle je trosku beznadejna situace bych rekla...
Ovulaci nemate potvrzenou ani testem a to, ze si vy myslite, ze byva kolem 19dc je docela siroky rozmezi.
Takze nezbyva nez doufat, ze je to manzelovo.
Trosku by mi vrtalo hlavou to, ze to celou dobu nejde a kdyz ulitnete s kamaradem, tak jste najednou tehotna....
Nicmene je to porad mala pravdepodobnost, ze budete tehotna z jednoho styku, ktery neprobehl do konce, nez ze budete tehotna z vice styku s manzelem.
Ale clovek nikdy nevi 🤷🏼‍♀️
A uprimne vam to fakt nezavidim, protoze bohuzel jistotu nebudete mit nikdy, leda az po porodu.

keksik002
27. dub 2021

@kacka36 asi vam neporadím, protoze tezko rict.. Muze byt manzela, ale i "milence".. Tohle můžete vedet 100% jen z testu otcovstvi. Ale ja bych asi verila tomu ze je manzela, přestala resit blbosti a uzivala si vysněného těhotenství.. Aspon jste se poucila ;)

kacka36
autor
27. dub 2021

@ema90 máte pravdu! Nikdo mi nedá jistotu a bojím se, že je tím pádem přede mnou jen jedna možnost.

Ačkoli jsem typ člověka co vždy říkal, že na potrat nikdy nepůjde.. je to tvrdá daň za to co se stalo, ale já bych s tím žít nemohla.. díky moc!

keksik002
27. dub 2021

@kacka36 a co chcete rict manzelovi? Jako sorry my planujem těhotenství ale ja jdu na potrat protoze si nejsem jista ze je to tvoje 🤷‍♀️

maci299
27. dub 2021

A manžel o tom těhotenství ví,nebo neví?

codal
27. dub 2021

@kacka36 potrat je nesmysl, nikdy by sis to neodpustila a mohlo by tě to zničit, zvlášť když dítě chceš. Zkus si zjistit možnosti zjištění otcovství ještě v těhotenství, myslím, že to není nic levného, ale je to možnost. Pravděpodobnost, že je dítě kamaráda, je malá, přesto tu je s potřeba ji vyloučit.

ema90
27. dub 2021

@codal Od 11-12tt. Takze co to resi? Nic.
Kdyz pani zjisti, ze je to “milence”, tak bude nestastna a nebude uz cas ani na interupci, takze uplne zbytecny v tomto tydnu tehotenstvi.

codal
27. dub 2021

@ema90 takže má manžela nechat celých devět měsíců v tom, že s ním čeká miminko nebo má jít preventivně na potrat?

kacka36
autor
27. dub 2021

@ema90 přesně tak, samozřejmě jsem si zjistila okamžitě i tuto možnost, ale ta klinika to provádí od 10. Týdne, posílá ty data do Států,takže výsledky by přišly až kolem 12.-13. týdne a to si prostě myslím, že je daleko větší zlo, řešit nějaké ukončení těhotenství..

ema90
27. dub 2021

@codal Pani se sama vyjadrila, ze chce na interupci, z moji hlavy to neni a je to jeji rozhodnuti.

codal
27. dub 2021

@kacka36 pokud si myslíš, že s tím dokážeš žít, že jsi schopná se s tím vyrovnat, tak to řešení je.. já nejsem primárně proti potratům, někdy si myslím, že je lepší to na začátku ukončit, záleží na životní situaci, ale ty dítě chceš, plánovala jsi jo, myslím si, že vyrovnat se s tím, bude hrozně těžké a může tě to psychicky zničit.

ema90
27. dub 2021

@kacka36 Verim, ze je to tezky rozhodovani. Vubec nevim, jak bych to resila... Interupci si dobre rozmyslete, pravdepodobne se tim budete hodne trapit, ale rozumim vam, ze nechcete riskovat.
Ja bych asi byla to stejny. Neumim si predstavit, ze by to partnera nebylo a ja bych s tim musela zit, nedejboze mu to rict.

codal
27. dub 2021

@ema90 pokud je rozhodnutá, tak pak je tahle diskuze zbytečná. Ale ona rozhodnutá není, hledá možnosti, doufá, takže s potratem určitě smířená není..

ema90
27. dub 2021

@codal Tohle je debata klidne na x hodin. Nikdo nevidi do jejich vztahu, jestli je v tom nejhorsim scenari lepsi zachranit manzelstvi a smirit se s potratem, nebo obetovat manzelstvi a zit pripadne s ditetem sama.
A kazdej ma tu psychiku nastavenou jinak.
Jsou zeny ktery se velmi spatne smiruji s tim, ze prisli o “miminko” byt byly napriklad jenom v 6tt. A jsou zeny, ktery to berou daleko lip. Treba ja bych z toho spatna byla, ale neco, co odpovida 6tt bych nenazvala miminkem a podobne a smirila bych se urcite lip s interupci, nez s tim, ze dite ktere cekam neni meho partnera.
Pak se samozrejme nabizi otazky typu Povede se jeste nekdy dalsi tehotenstvi? Bude nekdy vubec dalsi miminko? 🤷🏼‍♀️ ale to je zase a opet o povaze a o tom na co clovek ma a nema zaludek.
Ja bych tohle proste neriskovala i kdyz je vetsi sance, ze to bude manzela, tak by mi porad vrtalo hlavou to, jaktoze se najednou po takove dobe zadarilo, kdyz sem se vyspala jednorazove s milencem.

kacka36
autor
27. dub 2021

@codal zatím nejsem smířená vůbec s ničím, opravdu hledám možnosti a odpovědi na otázky, které mi asi někdo nemůže dát..čekala jsem rozuzlení od gynekologa, ale to nepřišlo, protože nejdřív to v té děloze ani neviděl, pak to našel, změřil 2 mm a řekl, že je to menší než by mělo asi.. tak jsem to pochopila..což mi moc nepřidalo.. celá situace je jak z blbýho filmu a já prostě vím jistě jen to, že miluji manžela a chci mu dát jeho dítě..a ne ho svým rozhodnutím postavit do situace kdy bude vychovávat cizí dítě..to je scénář ze všech nejčernější...

kacka36
autor
27. dub 2021

@kacka36 samozřejmě jsem okamžitě řešila i následky, ale pan doktor mě v tomhle uklidnil, že když jsem těhotná, z mé strany evidentně problém není a podaří se to znovu, jako spoustě jiným ženám..a co se týče manžela.. tam se zase uklidňuji sama tím, že důkaz, že mu to jde, mi tu teď běhá po bytě.. jak říkám, nikdy předtím jsem takovou chybu neudělala..

bonavoxa
27. dub 2021

@kacka36 Větší zlo, než ukončení těhotenství není. Všechno se může změnit, vyřešit, ale když je jednou miminko zabité, tak jaká bude budoucnost? Na sto procent poznamenaná. Něco, co se nepovedlo se nedá jen tak ,,zamést" tím, že udělám něco ještě fatálnějšího. Moc přeji odvahu se k tomu postavit čelem.

madbetka
27. dub 2021

@kacka36 Do té situace jsi ho dávno postavila tím, že jsi mu jaksi byla nevěrná.
Vím, že to nebude populární názor, ale já na tohle úplně klidně napíšu, že jsi blbá. Vyřešit to potratem je opravdu hodně dospělé... Píšu to tvrdě, ale omlouvat se za to nebudu.
Ten potrat vysvětlíš manželovi jak? Co když po něm budeš mít nějaké problémy? Nemusí se po něm dodržet taky nějaké šestinedělí? Nebo mu budeš servírovat další lež, třeba že jsi byla na nějakém vyšetření? A jak mu to vysvětlíš, když to třeba nějak zjistí?
Když už musíš spát s někým jiným, tak se máš aspoň chránit, potrat fakt není forma antikoncepce.

kocila
27. dub 2021

@kacka36 asi tě nepotěším, ale dle tvých cyklů při 34 dnech je velká pravděpodobnost, že jsi měla ovulaci kolem 20 DC +/3 dny, takže mi to vychází na sex 2.4- 8.4. Dále spermie přežívají až 5 dnů, spíše méně, takže to jsou jen výpočty. Dle stáří na UTZ bych se klonila k pozdější ovulaci , 22-23 DC. Holka nezávidím ti to. Pokud jsi měla nechráněný sex, ačkoliv píšeš že bez ejakulace, tak přesto tam pravděpodobnost je, ale hodně malá. Ber miminko jako dar, taky by se ti po potratu mohlo stát, že už žádné mít nebudeš. Byl ti nevěrný, byla jsi nevěrná. Můžeš mu to říci rovnou, že tam pravděpodobnost, že není jeho je. Já bych si nechala udělat testy a pokud by náhodou nebylo miminko manžela, tak bych mu to řekla, třeba je manžela a vše bude v pořádku...

ai30
Autor odpověď smazal
kacka36
autor
27. dub 2021

@kocila já to možná fakt špatně počítám.. původně jsem odcházela s tím, že mi řekl 4+6 podle utz..pak jsem tam ještě volala cestou domů, aby mi to potvrdili..ale sama jsem si odecetla ten týden, protože jsem myslela, že je to časový údaj od ovulace od případného početí..
A když jsem počítala s kalendářem, tak mi 4+6 logicky vyšlo cca týden po mentruaci... a to jsem si říkala, že je blbost při mém delším cyklu..ale teď asi chápu, že si to myslím úplně špatně.. jsem zmatená..

andelka
27. dub 2021

@kacka36 vždy se ty údaje počítají od udaného data poslední MS. Ovulace nikoho v podstatě nezajímá.
Pokud jsi byla podle PM 6+0 a podle utz 4+6, tak ti tam hapruje týden. Což při délce tvých cyklů je v pohodě. Pokud bys měla zrovna delší cyklus, ovulaci ne 14DC jak počítají tabulky, ale třeba 20DC, tak to úplně sedí.

kacka36
autor
27. dub 2021

@andelka aha!? Takže ta naděje, že to 25 DC nebylo, tam stále je!

kacka36
autor
27. dub 2021

@andelka díky!

lachtanice86
27. dub 2021

@kacka36 no tak hlavně by mě zarazilo, že s manželem spíte naostro uz pres rok a nic a ted, jediný měsíc kdy bylo něco někde jinde a bum těhotenství. Jo chce to používat hlavu, proc si nepouzila ochranu, zvlášť když se snažíš o dítě s manželem?

kacka36
autor
27. dub 2021

@lachtanice86 jasně, že to je to největší semínko nejistoty.. proč jsem nepoužila ochranu? Já nevím, všechno se to semlelo tak rychle, asi jsem podvědomě tušila, že to nedám..že to nechci.. když píšu, že to trvalo 2 minuty, tak nepřeháním..

lachtanice86
27. dub 2021

@kacka36 2minuty nebo 20. To až tak velkou roli nehraje. Otěhotnět lze i z preejakulatu.

Strana
z2