Proč je druhé těhotenství jiné?
Ahoj, nevim jestli nadpis neni az moc. Jen cekam druhe ditko. Trosku necekane, ale o to nejde. Spis… pri prvnim jsem vse delala spravne. Nenapila jsem se niceho, taky jsem poctive brala tehu tabletky a celkove na sebe uplne dbala. Ted jsem ze sebe smutna. Blbe je mi stejne mozna hure no.. ale jim same sracky. Jedine co pozru je mekac, na co mam chut si hned dam, treba salat aby to mimco melo aspon trochu vyzivy. Beru teda methyl folat a horcik a omegu, ale taky zapominam. Taky jsem ted byla v parni saune asi 4 minuty nez mi doslo, ze to nesmim. Taky jsem si napustila horkou vanu, a pk mi doslo, ze to nesmim. Napila jsem se svaraku.. jsem na sebe nastvana. Na mimcu mi samozrejme zalezi, ale nechapu proc jsem takova laxni. Casto se trapim nevolnostma, a jsem z toho otravena. Taky mam sex i kdyz se citim ne uplne komfortne tam dole, jak dkyby me chytal mocak. No mam proste strach…. Zitra jdu na kontrolu a jsem zvedava☹️jsem v 11 tydnu. Je to tim, ze je to druhe? Taky chodim do prace kazdy den a z toho jsem taky unavena😩jsem protivna, no nejradeji bych si naplacala😄
@anonym_autor Nechlastej... A zbytek neni důvod, proč bys nemohla delat.
@j.a.n.i ja prave cetla, ze je snad vsechno spatne😏to zase nee, ja nechlastam😃spis jen jsem chtela rict, ze predtim bych to nikdy neudelala a ted jsem se normalne napila.
Hele, když pojedeš doporučení pro těhotenství striktně, zjistíš, že bys měla přestat dýchat, protože je to nebezepčné. Takže úplně v klídku a prostě žij. Jeden lok svařáku plodu fakt neublížil. Dokonce ani jedna decka s kámoškou na trzích by mu neublížila. Jedna za celej advent - ne jedna denně. A možná by pomohla tobě se uklidnit. Stejně tak vana a sauna - ano, bylo mi v těhotenství z horka blbě, přesto jsem jezdila autem bez klimatizace a donosila dítě v 35 ve stínuv bytě, kde těch 35 bylo i v noci. S tím prostě nehneš. Netrav v sauně každej večer, ale pro jednou se vůbec nic nestalo.
Za mě to děláš naopak správně: máš jinou činnost, než sedět doma a dumat nad tím, kde tě píchlo a jestli tenhle pohyb v břiše byly střeva nebo kopnutí miminka. Máš normálně zaměstnaný mozek a funguje ti. Žiješ normální život, ne jen "hele, já jsem těhotná a už mi z toho hrabe". Že normální život zahrnuje i výkyvy v životosprávě, jekao je mekáč, když si zapomenu vzít svačinu a zapomenutá tabletka hořčíku je úplně normální a v pohodě. Prostě to nehroť.
@j.a.n.i ja prave cetla, ze je snad vsechno spatne😏to zase nee, ja nechlastam😃spis jen jsem chtela rict, ze predtim bych to nikdy neudelala a ted jsem se normalne napila.
@anonym_autor Ja to taky nemyslela tak, ze to děláš, ale ze je to to jediné (plus kouření, drogy a nevhodné leky) co bys mela vynechat a zbytek nevadi, pokud ti to je příjemné.
@anonym_autor myslim, ze v beznych pripadech, kdyz prvni chtene tehotenstvi dobre dopadne, tak je kazda v dalsim klidnejsi a min to hroti, obvykle to neznamena mensi lasku k druhemu, ale proste snahu nasich mozku vyuzivat dostupnou statistiku. Vetsi vykyvy maji v mem okoli mamy u neplanovanych nebo nechtenych tehotenstvi, bez ohledu na poradi (cigaretka, dve, decka vina sem, decka tam...😬), ale i u tech mam v okoli jen same dobre konce: zdrave deti a nakonec milujici mamy.
Já sice v těhotenství nepila alkohol, ale rozhodně jsem si neodepřela Mekáč nebo horkou vanu. Dokonce jsem pila i 1 silnější kávu denně. Sám gynekolog mi říkal, že si tohle vše můžu dát. Jen horkou vanu výjimečně, pokud už se opravdu nejsem schopná jinak zahřát. Mám nízký tlak a v těhotenství to bylo ještě horší. Obvzlášť prvních 20 týdnů, kdy mi bylo zle i z kohoutkové vody a k jídlu se většinou musela nutit. Pamatuju si, že mi doktor říkal, že si můžu dát i slabé pivo na žízeň. Určitě ti jeden svařák neublíží, ale už to nedělej.
Jestli je to pro tebe necekane tehotenstvi,muze to byt tvuj zpusob jak se situaci postupne vyrovnat, ale secteno podtrzeno se i tak podle toho, co pises, chovas velmi zodpovedne.
Ja si občas mekac taky dam a asi 2x jsem mela třeba s mamčou decku vina nebo jsem mela v lete i maly pivo.
Jsem těhotná podruhé 🙂

@anonym_autor Nechlastej... A zbytek neni důvod, proč bys nemohla delat.