Jaká by měla být bazální teplota? Mám přes 37
jsem 28 DC (normálně bych to měla dostat), MS zatím nedošla, BT už třetí den přes 37... dnes 37,3.... jak je to s meřěním BT?? jakabyměla byt??
@jullli diky moc za graf!! Jasně, ja vim, ze nemusí. A hlavne jeste ani nevim, jestli je ten pokles jen jednorazovy a teplota pujde nahoru (ten pokles je z dneska). Navic, v pondeli jedeme na spermio a konzultaci. Ale jsem rada, ze muze byt pokles i takhle brzy 🙂 . Tak u idime, nadeje je 😉 . Tobe moc moc gratuluju, tehulko 🙂
@tea1909 no u maleho bylo srdicko az v 7+2 takze az zacatek 8tt ale treba prekvapi a srdicko bude..
Ano mam syna Sebastiana ted 22.2 mel 4 roky 🙂 o jedno miminko jsme pred dvouma rokama prisli termin jsem mela stejne jako u prvniho.
Po potratu se mi rozhodili hormony a zacali se chranit bohuzel po roce jsem zjistila ze neovuluji tak me dr poslala na laparoskopii loni v rijnu a od te doby ovu chodila jen v prosinci nebyla a ted v unoru se povedlo 🙂
Takze vim jak se citis ale neboj ono to prijde jak dlouho se snazite?
@jullli teď se snažíme 10 měsíců. Já vím, nejsou to roky, ale i tak je to už docela dlouho. Před 2 lety jsme měli před stěhováním, tak jsme snažení odložili, ale hned v zápětí - před rokem a půl jsem musela na konizaci čípku, tak jsme museli snažení zase o 3/4 roku odložit. Pak jsme začali, ale už je to 10 měsíců. Nevedela jsem, jsem, jestli vubec probiha ovulace, tak jsem si tenhle mesic (poprve skutecne pravidelne) merila BT. V pondeli jedeme shodou okolnosti na vysetreni - zase na kontrolu po te konizaci, na krev a na spermio. Tak by to bylo super, kdyby se zadarilo 🙂 ...ale to v to pondeli jeste stejne vedet nebudu. To budu teprve 8 DPO.
@jullli diky moc moc!! Ale po pravde tomu moc neverim. A pokud to nemuzu vedet uz v to pondeli, ze bychom eventuelne nemuseli na to spermio a krev, tak uz pockam asi az do vikendu. Vzhledem k mym kratkym cyklum, je mozne, ze to do konce tydne dostanu. Pokud jsem si totiz overila ovulaci, a i kdyby byl tohle nakrasne implantacni pokles, muze byt dalsi problem v prilis kratky lutealni fazi ☹ , cehoz se prave obavam 😢. Ale verim, ze s tim se da neco delat. A pokud by bylo spermio v poradku, zase posuneme o kousek dal 😉
@sabinanaty Ja u obou holek spinila ze zacatku a tusim u prvni mela i neco jako slabou MS
@cacenka_d aha vcera jsem bya na gynde a doktor mi rekl ze se mi drzi vajicko n vjecniku tak nevim coto znamena ....... A ktomu mi zjistil ze mam srusty tak musim na operaci tak nastupuju 10 dubna bojim bojim
@sabinanaty to asi znamená, že máš folikulární cystu - folikul nepraskl, vajíčko se neuvolnilo a neproběhla tedy ovulace.
@kstablova aha ta to jt asi zly :(
@sabinanaty nene, nemusí být. Já je měla mockrát. Tahle cysta většinou odejde s MS hned ten cyklus. Bylo by ale možná dobré jít k mudr na UTZ před ovulací a po domnělé ovulaci, aby potvrdil, zda k ovu dojde nebo aby prasknutí folikulu případně něčím podpořil 👍
byla jsem v patek a rekl mi ze k ovu doslo tento vikend tak nevim
no
@kstablova ale nerozumin tomu vajicku coto znamena
@sabinanaty jo aha, já podle prvního příspěvku pochopila, že folikul neprasknul a vajíčko tam zůstalo a tudíž přerostlo v cystu.
ne ne ne naselmi doktor neco jineho nejake srusty tak musim na nejakou operaci ale jinak je vse v poradku me jen zajimalo ci by byla nejaka sance a nepochopila jsem doktora co me rikal otom vajicku ze se drzi na tom vajecniku
@sabinanaty omlouvám se, jsem špatně pochopila. To nevím, co tím myslel.
to taky nevim rekl mi jen to ze tento vikent ze by se uz mohlo zadarit
@sabinanaty Nebojim, bricho prestane bolet, ulevi se mu a pujde to hnedka 🙂
@cacenka_d ted jsem nepochopila te otazce 🙂
Ahoj ,myslite ze byla ovulka .Snazime se s pritelem o miminko uz rok a zatim bez uspechu . https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12...
@anaid1 Vypadá to, že jo, ale teplota by neměla klesat. Takže třeba další den už by ti měla vystoupit nahoru. Jinak zkus používat jinou aplikaci. Já používám Fertility Friend a ta ti vyznačí den ovulace (pokud proběhla).Podívej, tohle je můj graf ať vidíš tu aplikaci. Já sice ovulaci měla, ale teplota mi ke konci cyklu klesá, takže nic.(MS čekám v sobotu) My se snažíme od září a nic. Neboj jednou se dočkáme. Pokud zjistíš, že ovulace neprobíhá, tak si zajdi k dr, ať to s tebou řeší 🙂
@toryt Pokud se teplota měří správně, je spolehlivější než ovulační testy. Podle teploty přesně víš, ktery den byla ovu. Podle testu (pokud ti ukáže pozitivní) tak do tolik a tolik hodin proběhne ovulace ale přesně kdy proběhla nevíš. Pokud měříš teplotu několik měsíců a máš více či méně pravidelný cyklus budeš vědět dopředu, kdy bude ovulace. A teplota ti po pak zpětně potvrdí. Rozhodně doporučuji měřit BT je to jistota a vyjde to levněji.🙂
Při onemocnění a zvýšené teplotě ti může teplota vyskočit, ale pokud měříš několik měsíců, tak víš kdy ovulaci čekat i přes tyhle momentální výkyvy 🙂
@anaid1

@toryt diky moc, ja vím, to je jasné 🙂 . ..ale jde mi právě o to, jestli někdo, kdo už otěhotněl, měl dle křivky implantaci takhle brzo. Kdybych šla do prace, neměla bych čas něco takového řešit na MK 😉 , ale jsem doma s nemocným prckem, který ještě spí. Já naopak nemůžu spát od 6, tak tu sedím a píšu 🙂