Kdy si udělat těhotenský test?
Ahoj holky, snažíme se teprve 1 měsícem o miminko. Chtěla jsem se zeptat po kolika dnech či týdnech se dá z těhu těstu zjistit že jsem těhotná? Ukáže to test dříve než první den po nedostavení se mentruace? Díky za rady Nikča
@petrysek181 No teda to máš ale nádherné!😍 Snad tam miminko bude hezky spinkat a nebude moc zlobit🙂 No je to blbé, že bude daleko, ale minulý rok byl dál a to bylo horší a zvládla jsi to. Mysli na to že za tebou bude aspoň na týden jezdit a to bude fajn. Hlavně buď v klidu, ať je miminko taky v pohodě🙂
No, tak nakonec ho budou operovat. Nevím nevím jestli se budeme moc snažit dřív. Posledně jak mu to dělali tak byl skoro být 3měsíce na nemocenské. Na té operaci je blbé to, že mu tam vyřežou díru a to maso tam musí postupně znovu dorust a to jde pomalu. Není to tak rychle jako by mu to zašili a jen by se to mělo spojit. No uvidíme. Zatím máme před sebou tento měsíc ...tak kdoví jestli jsme se trefili🙂 Pak květen, červen a s trochou štěstí možná i červenec. Nějak to dopadne 🙈
@pulguita to by v tom byl cert aby uz se sakra nezadarilo😉😉😉jeste mate pred sebou par mesicu a kdovi😉aha ja myslela ze mu to vycisti a zasiji ale tohle je daleko horsi nez se ti zahoji moje babicka trpela na otevrenou nohu vim ze to je jine ale vubec se ji to nehojilo trvalo to strasne dlouho a tohle bude taky otevrena rana🤔dneska bylo nadherne kez by to vydrzelo preji pekny vecer
@petrysek181 Kéž by se nám to do toho léta povedlo, ale zatím se snažím zachovat klid. Prostě pak budeme mít 3měsíce pauzu🙂 Je to zákon schválnosti...teď tomu budou 2 roky od jeho poslední operace. Taky to mohlo počkat a objevit se až za dýl, nebo už se znovu neobjevit, ale co se dá dělat. Nějak se to musí zvládnout🙂 No právě tím, že je to otevřená rána, tak to hojení jde pomalu.
Tady taky dneska bylo hezky, tak snad to počasí vydrží🙂 Krásný večer!🙂
@pulguita dobre rano😁 me se nejak nechce vylezat z postele dneska jdu ma masaz tak se tesim praska to ve me jak ve stare skrini😂😂😂kolikaty DC vlastne jsi a jak jsi na tom s teplotama?
@petrysek181 Dobré ranko! Mě včera bolely záda, a tak jsem se přemohla a šla alespoň trochu pohnout kostrou do fitka🙂 Hezky si užij masáž, je to fajn a hned se člověk cítí o něco lépe🙂 Dneska jsem 19DC (6DPO) a teplota se drží na 36,8
Včera než jsem šla do fitka jsem si říkala "co když..?", ale pak jsem si řekla, že takhle jsem každý měsíc a pak nic z toho a ani nejdu do fitka a jen kynu, takže pokud mám otěhotnět, tak otěhotním i když chodím do fitka. Kéž by! 🙂 Krásné úterý!🙂
@pulguita ahoj ja mela dneska nejaky rozlitany den dopoledne zadelat na ovocne knedliky pak honem ven se psem dona neco udelat pak na masaz nakoupit a zase ven se psem potom dodelat co sem nestihla dopoledne a ted sem si sedla chvili na zadek😂 tak sem zvedava jak tento mesic preci jen snazenicka bylo vic😉ty si byla vcera cvicit to ses dobra tady se zase zatahuje a ma se ochladit takze nic moc
@petrysek181 No teda! Ty pořád něco děláš. Aspoň že jsi šla na tu masáž. Snad ti trochu pomohla🙂
Jinak chtěla bych jít cvičit i dnes, tak snad se dokopu🙂 No uvidíme, jak dopadnem tento měsíc, ale mohlo by se něco udržet tím, že jsme se trefili do ovulky...ale na podzim taky a nic z toho, takže je to všechno zatím ve hvězdách🙂 Tady se zatáhlo a fouká vítr. Zítra má pršet, snad se to do víkendu spraví. Krásný zbytek večera!🙂
@pulguita dobre ranko dneska nas tady vita ubreceny den🌨🌨🌨 tak toho moc podnikat nepujde😀musim ti napsat ze ta moje velka chut k jidlu se trosku srovnala a ja se vracim do normalu mohlo by to alespon mesic vydrzet😂😂😂tenkrat si psala ze kdyz neotehotnis tak pujdete s pritelem na vysetreni ale nevim nepsala jsi o kvetnu? Nejsem si jista ono to neni na skodu clovek aspon vi na cem je ikdyz mi jsme spermiogram taky nemeli buhvi jaky a vyslo nam to bez zasahu😊pekny den a at ti to utika v praci
@petrysek181 Dobré ranko! Tady mrholí. Včera večer začalo pršet a má pršet celý den. Tím že začalo pršet, tak jsem nakonec do fitka nešla, ale proběhlo jiné cvičení😈 Já bych taky potřebovala, ať mě přejde ta chuť k jídlu. Ale ty můžeš jíst, miminko to potřebuje a navíc je velké, takže to jde vše do něj🙂 Ano, jsme objednaní v květnu na gyndu, kde nás mají objednat k tomu doktorovi, který by nás vyšetřil. Otázka je na kdy nás objednají😕 Tady to jde všechno pomalu🙄 Vždyť jen než příteli řekli to ohledně té jeho operace, tak to trvalo skoro 3měsíce. A v červenci půjde na odběr krve a ještě pořád nevíme přesné datum operace.😒 Kdoví kdy nás vezme ten doktor, co nás má vyšetřit a kdy nás vyšetří. Ideální by bylo kdyby se to vyšetření stihlo udělat před červencem, protože pak po operaci, bude brát přítel plno ATB a jiných prášků, takže kdoví co by mu vyšlo😕 No byla bych radši kdyby to do července vyšlo samo. Kéž by!🙂 Pěkný den! Ty využij toho že je škaredě a odpočívej🙂 Mě se v takovém počasí vůbec nic nechce dělat a natož jít do práce😅 Snad to rychle uběhne🙂
@pulguita reknu ti nevim presne kde se nachazis ale jak popisujes mistni zdravotnictvi tak to stoji pekne za houby🤔tak si vcera cvicila jinak to je lepsi cviceni ne ve fitku😀u nas uz je to s rostoucim briskem trosku komicke😂😂😂mela bych zehlit a kdybych chtela tak si praci najdu ale problem je ze neni k tomu chut vcera sem koupila v kramu stiku a pstruhy tak dneska varim po dlouhe dobe ryby mam na ni velkou chut😊at to v praci rychle ubehne to pocasi dokaze cloveku vzit chut na vsechno😊
@petrysek181 No tady ve španělsku je to státní zdravotnictví na prd, ale ne lékaři atd, ale je to ten systém. Je tu moc lidí, málo lékařů a sester, ve státním rozpočtu nejsou peníze na to aby se to celé nějak zlepšilo, takže vše jde hrozně pomalu. Proto si hodně lidí (co na to má) platí soukromé pojištění a chodí k soukromým lékařům a tam jde všechno rychleji. Hlavně ženy, co chtějí otěhotnět. Já si to soukromé platím od minulého června. Musím si najít nějakého gynekologa, ale zatím čekám až otěhotním. Tohle "naše" vyšetření chci dělat přes státní zdravotnictví, protože přítel nemá to soukromé a možná by to jeho vyšetření muselo být zvlášť a bylo by to drahé.
No já nad tím někdy uvažuju, jak to půjde až budu mít velký pupík a jestli vůbec budu mít chuť. 🙂 Ty zatím ještě nemáš moc velké bříško, tak toho musíš využít🙂
Vyprdni se na žehlení a odpočívej! 🙂
No teda vy se budete mít. Ryby jsou dobré, já mám nejraději lososa 🙂
Přesně, když je takhle škaredě, tak bych nejraději byla doma a nic nedělala. Budu se snažit v práci nic moc nedělat😝
@pulguita tak ve Spanelsku pani😊tam musi byt krasne😊ale s tou peci o nemocne je to spatne.Ja se divila ze sem neplatila ani screening co psali holky tak vsechny ho hradili ake mozna od urciteho veku to hradi pojistovna az pujdu na prohlidku chci se s dr domluvit na 3D utz chtela bych mit fotecky mel by se delat od 24 tt nevim jestli na nej nepujdu v tom Gennetu uvidim jak tam dopadnu na vysetreni☺ja sem ryby nikdy moc nevyhledavala ale ted mam na ne obrovskou chut😁prcek si rekne co mam poslat do briska☺
@petrysek181 No krásně tu je, což o to, ale měli by investovat více financí do zdravotnictví, školství atd atd ale na to peníze nejsou, jen politici si cpou prachy do kapsy jak jen můžou...hrůza! No já právě tím, že si platím zvlášť to pojištění, tak bych taky žádné vyšetření a screening neměla platit. To 3D nevím jestli se tady platí nebo ne, ale možná ano. U toho soukromého pojištění je fajn to, že prý je tam víc prohlídek než u toho státního. U státního dělají minimum foteček...myslím 1 co 3 měsíce.. nevím. No já na ryby taky nikdy nebyla a měla jsem kumšt na vánoce sníst kapra. Hrachovou polívku a bramborový salát ano, ale kapr mi nechutnal hlavně kvůli kostím, to mi taťka vždycky obíral. A do teď nemám ráda ryby co mají plno kostí, ten losos ano, protože kupuju ty kousky vykostěné a je to pak mňamka🙂 To máš teda v tom bříšku malého gurmána😍 Ten se má! 🙂
@pulguita no tak to je fajn ze to pojisteni mas aspon budes mit jistotu a mimi uvidis casteji😊 ja chodim na kontrolu kazde tri tydny a utz by meli delat 3 krat za tehu +genetika vzdycky se moc tesim a ujistim se ze je prcek v poradku 😉ted uz obcas citim i pohyby ale neni to jeste nic zavratneho ale vim ze je v poradku kdyz mi da kopanec😀tak sem zvladla vyzehlit uvarit i poklidit a kdyz sem se sla na chvili natahnout zacali se vracet clenove rodiny a bylo po spani budu se muset vzdycky nekde zavrit😀tak jsme si s mladym ohrali ovocne knedliky co zbyli od vcera a je nam fajn😂
@petrysek181 No tady je ve státním zdravotnictví taky 3x ultrazvuk , tak snad mi udělají nějaký navíc. No právě, je to fajn že ho aspoň vidíš a víš že je v pořádku🙂 No stejně je celkem brzy na pohyby, kolem 20 týdne to už budeš cítit víc🙂 To se mi stává o víkendu, kdy si chci po obědě chvilku zdřímnout, ale občas do mě přítel hučí a pokud nemám aspoň 10 minut klidu, tak mě ten spánek přejde a už se mi pak nechce. No a na to vzápětí usne on😵 Mñam! Ovocné knedlíky bych si dala. Já jsem teď zblajzla půlku hermelínu (jen tak holého bez chleba) tu druhou půlku jsem snědla včera😅 Prostě jsem na něj měla šílenou chuť. A pak se divím, že ne a ne zhubnout.🐷 Pěkný zbytek večera!🙂
@pulguita prosim te hermelin ten je vyborny ja to taky delam jen tak bez vseho ale ted jsme ho dlouho nemeli😊jinak salamy i syry taky bez peciva to je nejlepsi a pak se clovek nemuze dojist😀ja tam ted vecer poslala jitrnici s chlebem a zapila sem to lakem s okurek😂😂😂byla to mnamka😂pujdu si brzy lehnout klizi se mi ocka zitra mi jedna pani posle fotky kombinezek na zimu vezmu si je od ni jsou krasne tak az je budu mit doma poslu ti fotecky preji krasny vecer🌺
@petrysek181 Dobré ranko!🙂 Tady lije jak z konve, ale snad to do víkendu přejde. Taky se ochladilo. Já jsem hlavně na sýry, ale taky mám občas chutě i na salámy. S tím hermelinen byl jeden fajn recept v časopise z lidlu. Koupit malý bochník chleba udělat v něm zářezy, ale spodek chleba nechat celý. Ty zářezy by měly být našikmo z jedné strany asi 3 cm od sebe no a pak do protivky to samé ať z toho vyjdou na první pohled čtverečky, no a do těch zářezu se vkládá na plátky nakrájený hermelin, pak se to posype na kostičky nakrájenym pršutem nebo jinou uzeninou která ti chutná, no a pak se to polije rozpuštěnym máslem s trochou česneku a posekane petrželky, pak se to dá zapect do trouby a až se to roztece, tak je to hotové...je to mňamka a hrozně mi to chutná. Tak jo už se těším na ty kombinézky🙂 Měj se zatím moc hezky!🙂
@pulguita dobre ranko teda ty mi delas chute takhle po ranu😁mi chceme o vikendu grilovat tak doufam ze se pocasi umoudri tady zatim neprsi ale dost se ochladilo tak snad vikend bude lepsi😀urcite ti pak poslu fotecky co jsem poridila😉at mas pekny den a v praci zadny fofr😉
@petrysek181 No je to dobrotka, doporučuji! 🙂 Doma pohledám, jestli mám schovanou tu stránku s tou fotkou toho receptu.
Tady má pršet dnes celý den, ale zítra a v sobotu už ne. Až pak v neděli, tak uvidíme. To budete mít fajn tu grilovačku! 🙂
@pulguita tady je pekne zatazeno tak me ani nic nebavi delat pritel dohani praci na domecku prijde mi ze chce stihnout vse nez odjede a taky toho ma dost jeste tyden a uz to vypukne nejak se mi s nim nechce loucit ale neda se nic delat kdyz bude venku pekne tak to bude taky jine nejakou praci si najdu aby me to utikalo😀Jakub prisel s tim ze se mnou pojede na to druhe vysetreni do Prahy abych nejela sama tak sem rada ze na zajem pujde i na utz a uvidi brachu nebo segru😊pojede se mnou i mamka a pak se tam nekde projdeme a dame obed ono to utece jako voda a za chvili pojedeme😊tohle tehu mi rychle utika nedavno jsem skoumala test a ted uz zacinam 5 mesic😊ty jeste zitra a vikend pred tebou u nas je v pondeli svatek 1 maj doufam ze dostanu polibek pod rozkvetlou tresni abych neuschnula😁😁za ty roky se mi to jeste nestalo😂kazdy mi rika ze to bude kluk ze mi to slusi jako nikdy a ja se i tak citim plet se mi vylepsila oci mi zari sem odpocata zadne kruhy pod ocima ale proc by na me nemela mit vliv holcicka vid😍nechame se prekvapit😉
@petrysek181 Tak jsem byla doma na oběd a našla jsem ten recept! Tak ti přikládám fotku, ať víš jak to vypadá🙂
No máte toho dost, to je pravda a věřím, že si chce pohnout, ať toho co nejvíce stihne. Pak si budeš lebedit na zahradě🙂 Tak ať vám ten týden pomalu uteče, ať si ho můžete užít spolu. Neboj, do další návštěvy než se k tobě vrátí to uteče. To je hezké, že ti syn řekl, že vte doprovodí. To je fajn, že už je velký a může ti být takhle oporou. Kdyby byl menší, tak by to bylo horší, protože malé děti dají víc práce. Ale zase máš štěstí v tom, že ti i mamka pomůže, tak to určitě zvládneš. Neboj, budu ti držet palce i když vím, že to musí být těžké.
No jsem ti na tebe zvědavá, stejně si pořád myslím, že to bude holčička😍 Moc ti držím palečky, ale zase mít doma 3 mužský, to musí být taky fajn...budeš jejich princezna🙂 No utíká to hrozně rychle, ani se nenadaš a bude září. Moc se mi líbí to s tebou sledovat🙂 Pak až jednou otěhotním, se tě budu ptát na rady🙂
@pulguita dobre ranko teda ten receptik vypada uzasne asi neco podobneho zkusim😊 ja sem rada ze ti muzu sverovat svoje pocity protoze s kamaradkama to neni ono vlastne nemam pomalu zadnou v mem veku vsechny jsou o dost starsi😊takze sem rada ze mam tebe😉ano mamka mi pomuze se vsim to vim ale stesk je mrska ale snad to bude utikat😆 a vydrzela sem dva mesice tak tech 6tydnu zvladnu taky😀vzdycky kdyz prijede budu mit daleko vetsi brisko😀uvazovala sem i o tom kdyby se mi pritel nestihl vratit ze si vezmu mamku k porodu at tam nejsem sama😊a uz mas patek a vikend pred sebou doufam jen ze pocasi se trosku umoudri😊
@petrysek181 Ahojky! Tak já už konečně jedu z práce domů a je fajn, že je v pondělí volno🙂
Uvidíš, že ti ten recept bude chutnat...je to mňamka. 🙂
No s kamarádkama jsem na tom stejně. Tady nic moc kamarádky nemám. No ty moje jsou taky starší než já mají k 45 a ještě ke všemu nikdy nechtěly mít děti a tohle téma je teda vůbec nebere. Jsou to dvojčata a bydlí spolu a nemají žádného oficiálního partnera🙈 No je to divné, ale jinak jsou normální😀 A moje kamarádky z mládí jsou v ČR jedna už má 2 holčičky a pořád do mě hučela, ať mám děti, ale občas to není v životě jen tak...No co ti budu povídat🙂 Takže ona toho má plno a čas na to si dopisovat není...prostě každý už má svůj život. Rozhodně teď nikomu nechci říkat, že se snažíme, protože by mě otrávilo to ptaní jestli UŽ? Už tak je to snažení pro člověka na hlavu a ještě do toho blbé otázky okolí🙂 Takže tady mi to s tebou vyhovuje, protože jsme ve stejné situaci a je to lehčí vše pochopit, protože to cítíme stejně🙂❤
No jasně, že se ti bude stýskat, ale vem si, že jsi bez něj zvládla mnohem více týdnů, takže těch 6týdnů zvládneš taky, uvidíš.🙂 No mít mamku u porodu je taky dobrý nápad! Jednou jsem kdesi viděla video a ta maminka byla ráda, že "znovu" prožívá s vlastní dcerou porod, ale jako její opora. Bylo to moc dojemné, takže pokud by to náhodou přítel nestihl, být tebou tak bych do toho šla🙂 Navíc tvoje maminka moc dobře ví, jak se v tu chvíli budeš cítit a co potřebuješ. 🙂Chlapi v tomto smyslu buď můžou být taky dobrá opora, nebo budou trochu "mimo" z toho všeho..kolik historek je o tom jak u porodu omdleli🙂 Neboj, ať je to tak nebo onak, uvidíš, že to zvládneš a snaž se nemyslet na ty negativa, ale mysli na ty pozitiva 🙂 Buď budeš rodit s tvým přítelem, nebo s mamkou obě možnosti bych brala🙂
Tady svítí sluníčko ale je chladno, snad nebude o víkendu pršet. Pro jistotu půjdu pustit pračku😅 Krásné odpoledne!🙂
@pulguita ahoj tak sem neodolala a udelala ten receptik v ramci moznosti a fakt je ze namina to je poradna😋tak pritel uz vi ze odleta pristi sobotu tak ho vezu na letiste v utery si udelame cvicnou jizdu s navigaci abych trefila do Gennetu protoze ja kdyz jedu smer Praha tak nikdy sem se nepustila dal nez na kraj a zbytek metrem ted uz nastal cas abych se prestala bat a zkusila to 😊mas pravdu co se tyce porodu tak mama vi co a jak ikdyz pro pritele by to byl zazitek ale uvidime verim ze se zvladne vratit😊ja dneska nic nedelam a jsem popravde nejaka unudena venku leje ale snad se to o vikendu vycasi😉ty si uzivej volna a odpocivej kdy cekas ms?
@petrysek181 To mě těší, že ti to chutnalo.🙂 No já taky raději dělám cvičnou jízdu, člověk je pak klidnější. Uvidíš, že to přítel stihne, třeba to zrovna vyjde na týden co bude doma🙂 Mi se taky nic nechtělo dělat...ani v práci ani doma. Jen jsem pustila 2 pračky a trochu žehlila.🙂 Podle aplikace by MS měla přijít 4.5.jakoby 28 den cyklu, ale poslední cyklus byl 26 dní a ty 2 předním 25, jediné co se shoduje je LF 13 dní a pokud ji budu mít 13 dní, by MS měla dorazit 3.5. Tak kdoví co bude. Taky by mohla dorazit až za 9měsíců, ale asi tolik štěstí mít nebudu🙂 Krásný víkend!🙂

@peetulkka ahoj sance tam je spermijky vydrzi az 72 hodin ale radsi pocitat mene😊