icon

Kolik dní po oplodnění testovat?

stef_stef
17. led 2018

Dobrý den,
Již 14 dní sedím v různých diskuzích a jsem nešťastná.
1.1 jsem měla s přítelem nechráněný styk den, před tím táké.
Ale 1.1 jsem večer zvracela, a to samé i druhý den.
Na antikoncepčním platu jsem měla poslední dva prášky, takže jsem to dobrala. a vysadila na týdenní pauzu.
Menstruace se objevuje druhý den po vysazení antikoncepce. Tentokrát se ale objevila až v pátek 5.1 trvala den a konec. Kdy má cenu začít si dělat testy?
K doktoru jdu až za 3 týdny.
Moc děkuji za všechny rady.
Je tu někdo, kdo má podobné zkušenosti a nakonec miminko čekal i přes antikoncepci? Já už si na tu myšlenku zvykla, a miminko chci. Ale přítel zatím ne, takže jestli se to nepotvrdí, mám zas na dlouhou dobu po mimiskovi 😞

Strana
z4
stef_stef
autor
18. led 2018

@rebe Ja myslela ze se to odvíjí od te ovulace , prave jsem se nekde docetla, ze některým holkam testy vycházely treba az 3-4 tt :(

cenzura
18. led 2018

@rebe no tak to jsou trosku unahlene zavery nemyslite? Ja teda po 14 dnech od oplodneni zadny dalnice teda nemela ... kazdy to ma proste jinak ...

renuliena
18. led 2018

@stef_stef zkusila bych clearblue, ten je opravdu vybornen, ukaze i dva tydny po oplodnění, nebudes se streso novat až do pristiho tydne a hlavne se sledovat, já to po tom opravdu na nervy a akorát si skodis 😊

cenzura
18. led 2018

@stef_stef presne tak ... kazdymu testy ukazuji jinak...nenechte se rozhazet🙄 Testni zitra rano digitalni a budes mit jasno ...a nesetri ho ... od toho ho mas,aby ti ukazal 🙂

rebe
18. led 2018

@stef_stef Proto píšu "s největších pravděpodobností". Ano, jsou takové případy, ale je jich málo, takže upínat se na to je s tou největší pravděpodobností falešná naděje, která pak zbytečně bolí. Ta malá pravděpodobnost tu samozřejmě je, ale v kombinaci a antikoncepní mi to už připadá jako moc náhod naráz.

journals
18. led 2018

Prosím tě, je to tvá několikátá diskuze na toto téma. Uklidni se! Co má přijít, to přijde. Nemá cenu testovat každý den. Už jsme ti to psala, uklidni se, jinak skončíš po pár týdnech vyřízená. Nech to plynout, opravdu tím testováním stresuješ jen sama sebe. Tohle pátrání po duších neduších moc nechápu. Počkej pár dní a uvidí se. Duch na testu nic neznamená...

kaitinka
18. led 2018

Krasny podvecer vsem. Chtela jsem se zeptat, kolik stoji ten digitalni TT? Dekuji za odpoved

rebe
18. led 2018

@cenzura Nemyslím. Už pár měsíců se s negativním testem kolem 30. dne cyklu utěšuju, že některé měsíce mám cyklus i 42, že je třeba ještě brzo a těhotná být můžu. Ale progooglila jsem už kde co, a těch, které 14 dní po ovulaci nemají jasný test, ale jen malinkého ducha, a přesto jsou těhotné, je fakt zatraceně málo na to, aby mělo smysl udržovat si naději. Vím, jak to pak bolí.

stef_stef
autor
18. led 2018

@rebe Ja jsem precitlivela, vim ze na to upinam, zkusim pockat a v pondeli udelam digital, jeste mi zitra prijede kamaradka s mimcem na vikend :( to bude neco.

stef_stef
autor
18. led 2018

Holky a nemate nekdo zkusenosti stim jak se telo chova po vysazeni te antikoncepce? Krvaceli jste ? Mne je strasne divny, ze bych menstruovala jen jeden jediny den.
Menstruaci mm vzdycky 4-6 dni bolestivou a silnou :(

g_m
18. led 2018

@stef_stef Otěhotněla jsem kolem 30.12. a na TT mám mega dálnici, to jsou pouze falešní duchové :(

journals
18. led 2018

@stef_stef Dej tomu aspoň týden a přestaň vyšilovat. Psala jsi, že se o dítě snažíte 14 dní a už nesneseš kamarádky miminko? Brzdiiii! 😖

stef_stef
autor
18. led 2018

@journals my se o mimco nesnazime, byla to nahoda, a pritel se snazit ani nehodlá... proto vysiluju. Kdyz ne ted tak buhvi kdy :( a neprislo mi fer mu nerict ze sem to vysadila..

rebe
18. led 2018

@stef_stef Rozumím ti 🙂 Zkus si udělat ten clearblue, pokud nebude pozitivní, ber to tak, že těhotná nejsi, a nedělej si žádné další naděje. Pokud bys těhotná byla, bylo by to pak příjemné překvapení, ne? Věř mi, lepší než to dělat naopak, živit si naději a pak být zklamaná.
A možná si zkus promluvit s přítelem. Vypadá to, že dva roky čekat opravdu nechceš... On ti upřímně řekl, co by chtěl on, tak máš právo být stejně upřímná i ty. Pokud se vážně milujete, určitě najdete řešení.

kaitinka
18. led 2018

@stef_stef je treba se hlavne uklidnit. Ja jsem dnes 10 DPO a citim ze se nejspis zadarilo a rano jsem zkousela test, ale byl snehobily. Pritom mnoha holkam se ukazal duch uz.. U kazde je to proste jine. A i kdyby se ted ty dve carky ukazaly krasne, stejne by to na gynde jeste nikdo nepoznal.. Takze nema cenu se tim nijak trapit, tohle proste neuspisime..

journals
18. led 2018

@stef_stef Tak v tom případě si hlavně urovnejte s přítelem, zda miminko opravdu chcete, nebo ne. Aby se nestalo, že ty skončíš těhotná a sama. Tohle je věc, kterou byste měli mít jasnou. Situace že jeden chce a jeden nechce nemá řešení dokud si o tom opravdu pořádně nepromluvíte. A vážně se přestaň stresovat, tohle je cesta do pekla.

linee
18. led 2018

@stef_stef sance otehotnet pres antinu je, sice nizka, ale je. A pokud jsi do toho zvracela a vyzvracela ty dva prasky, tak ucinnost je nizsi. Ale zavisi. Ja mela take MS jeden den a byla jsem uz tehotna. U tebe si trochu myslim, ze to bude nejaka nerovnovaha hormonalni, ale uvidis. Pockej do nedele, zopakuj test stejne znacky a uvidis, zda carka bude silit. Navic, pokud jsi otehotnela kolem 1.1., tak uz by dnes mely byt ty carky temer stejne silne. I kdybys mela treba ovu az 3.1., ale 5.1. jsi mela MS, mohlo jit klidne o uhnizdeni, ale dnes je to uz 13.den, a to by uz melo videt neco vic. Promin, rada bych ti napsala neco pozitivnejsiho.
Co se tyce pritele, tak byste si to meli stejne vyresit. Pokud by to vyslo, co a jak dale a pokud ne, jak dale, protoze ty se budes jeste chvili trapit tim, zes mohla/chtela mit miminko, ale pritel ne.

priefi
18. led 2018

Vis jak funguje HA? Telu nakeca, ze je tehu a diky tomu neprodukuje vajicka. Sance ze doslo k ovu je docela malinka, ale mohlo se stat. Ten duch klidne muze byt vysledkem HA. A to, ze jsi mela ms jen jeden den muze byt zpusobene tim, ze jsi 2 tbl.vyzvracela (teda mozna nevyzvracela) a nemela tak plnou davku. MS u HA je pseudo MS. MS po vysazeni neni tato, ale az ta dalsi. Pokud se s pritelem domluvite,.ze se budete snazit o mimi, ten dalsi mesic je ten pravy orechovy. Pri prvnim jsem vysadila HA a prvni mesic snazeni nic, druhy mesic se povedlo a vse bylo ok. Bolave bricho muzes mit, protoze po vysazeni HA se Ti prave ted muze dostavit prvni ovu, anebo si telo zvyka na fungovani bez HA a prvni ovu muze byt pristi cyklus anebo i pozdeji. Tim, ze jsi nedobrala tbl.sis zpusobila kratkou pseudo ms. Takze znovu, pokud chces mimi, promluv si s pritelem a domluvte se. Obejit ho nejde, bral by to jako podraz. Je Ti 20. Jsi mladicka, pokud Ti je lepe, je to jen dobre a treba naberes jeste vic sily, abys mela v pohode ledviny. A co s nimi vlastne mas, jestli se muzu zeptat? Navic jsi psala i neco o narocnem potratu pred rokem? To jsi myslela tak, ze jsi prisla o mimi, anebo jsi byla na potratu? Dale jsi psala,.ze Te ceka maturita. Byt Tebou, pockala bych, udelala.bych si maturu a pak az planovala mimi. Ono ty ranni nevolnosti nekdy jsou i celodenni a drzi se dele nez prvni trimestr a uceni by asi pri nich moc neslo. A co si budeme povidat, s maturou bys mela stresy a ty by mimcu v brisku urco moc neprospivaly. A v MS pracujes na jake pozici?

astyna
18. led 2018

Já tam nic nevidím, podle mě těhotná nebudeš, pokud jsi zvracela po více než 4h po braní prášku, tak už se předtím vstřebal. Nemůžeš hledat po diskuzích, kdy ženy mají v půlce cyklu ovulaci a pak řeší XYDO, to se tebe netýká, protože s antinou neovuluješ, takže pokud se dole něco děje, zjistíš to opravdu až daleko později - klidně až za ty 3 týdny.

Měla jsem spolužačku, která otěhotněla přes prášky, vzala si po zvracení ještě Postinor a stejně se vajíčko udrželo. Nepřála bych ti takové těhotenství, pořád se bála, že ty hormony plod poškodili, měla hafo testů navíc, no abych to zkrátila, syn je zdravý a už půjde do první třídy.

Držím pěsti, at to dopadne tak, jak vy chcete - partner by s tím měl souhlasit taky, přece jen bez něj bys to dítě neměla...

stef_stef
autor
18. led 2018

@priefi mam choronickej zanet obouch a snizenou funkci. :( Takze se extremne zavodnuju a ženou to ze me diuretikama. Hrozila mi transplantace obouch, oddaluji to protoze sem mladoucka ale jednou to prijde.
A Ja se nechxi dožít toho, ze pak deti nebudu moc mit.
Pritel se o me boji asi o kvuli tomu. Vim ze by se o me i miminko postaral, v tom mame jasno jen to nemi vec kterou by si nejak přál nebo na ni spěchal. Je mu 28 a jediny co ho tedkon zajima je prace.
Jsem asistent pedagoga, protoze jeste nemam dokončenou maturitu, a jsem tam jen 2 sny v tydnu na odpoledne 🙂 ale tu praci miluju
A v 18 letech, ono uz to budou dva roky, mi zacala v 14 tt unikat plodovka, lezela jsem v nemocnici na kapackach, po 14 dnech přestalo byt srdicko. Musela jsem, dite ,,porodit” dostala jsem tabletku.
A potom následovala revize.
Dostavala jsem se z toho hodne spatne, dva mesice pomalu nevylezla z baraku.
Delala jsem vsechno tak jak sem mela. Byla na sebe opatrna, zdrave jedla, brala vsechny mozny hovadiny pro plod a stejne jsem moji Mellisku nedokazala donosit. Skrin mam plnou veci co jsem v ty radosti hned poridila. A dennodenne na to koukam. Myslim ze sem pd ty doby ani na jedni vec z toho nesahla
Mozna proto reaguju trosku přehnaně.

journals
18. led 2018

@stef_stef Myslím, že bys na to všechno měla jít hlavně trochu jinak. V první řadě bych si srovnala život, než začnu budovat jiný, nový. Nepřemýšlela jsi o dodělání školy? Jednou se určitě budeš vracet po mateřské do práce a takhle to budeš mít dost těžké, bez střední. Asistent pedagoga je fajn, ale ty platy jsou mizerný, se střední máš daleko větší možnost uplatnění.
Pokud máš takové zdravotní problémy, tak jsi musela snad těhotenství konzultovat s lékařem? Pokud jsi byla ohrožená na životě ty, tak si nedovedu představit, že by ti lékaři těhotenství doporučili? Vždyť to musí být šílený nápor na celý organismus, ledviny nevyjímaje. Takže zdraví by taky chtělo probrat s lékařem.
A přítel - s ním se prostě musíš domluvit, tohle jinak nejde.
Ve tvé situaci si přát dítě je docela šílenost, mi přijde. Přítel o dítě nestojí, ty jsi na tom zdravotně špatně, bez vzdělání, práce asi nic extra... dítě si myslím je teď to poslední co potřebuješ ☹

stef_stef
autor
19. led 2018

Holky tak 1+2 se objevilo 🙂
Ale papirkove testy furt nic, Doufam ze to neni zas planej poplach a menses neprijde

renuliena
19. led 2018

@stef_stef když máš na Digi testu 1-2+, to znamená že jsi tehotna, je to zatim kratce a digi test je mnohem citlivější nez papirkove testy, tak zatim tise gratuluji mamino 😊

priefi
19. led 2018

@stef_stef To je mi hrozne lito. Avsak na vybavicku je casu dost, nektere maminky vybavicku resi az na konci tehu,.nektere dokonce az po porodu z duvodu povercivosti. Melisku? Ve 14tt prece jeste nelze pohlavi zjistit, mohl to byt i chlapecek. Mela bys ty veci nekomu prodat nebo venovat, zbytecne se nimi jen trapis a pripominaji Ti tu bolest. Anebo proste ty veci sbal a dej nekam, kam se nebudes divat.

Na asistenta pedagoga rovnez potrebujes pedagogicke vzdelani, anebo alespon kurz asistenta pedagoga a jak jiz bylo zmineno vyse, urcite si dodelej maturitu. Bez maturity to budes mit v zivote tezke. Kdy mas termin matury? A jakou SS studujes?

Gratuluji k pozitivnimu testu, pevne verim, ze tentokrat to dopadne dobre. Musi, kdyz si mimi naslo tak slozitou cestu. Hlavne konzultuj s lekarem. Tehu je napor na ledviny, hlavne ke konci, ale dnesni medicina to snad zvladne (predpokladam,.ze Ti dr.tehu schvalil).

stef_stef
autor
19. led 2018

Stredni pedagogickou, a za 3 mesice 🙂
@priefi rekli mi pohlaví v nemocnici v 15 tt 🙂

priefi
20. led 2018

@stef_stef Tak pokud vse bude v poradku, budes mit narocny prvnk trimestr, co se tyce stresu ohledne matury. Snad budes mit stesti a nebudes mit nevolnosti. Hlavne nezatezuj nijak ledviny, co se tyce tech doplnku stravy, co jsi pred tin brala, porad se s lekarem, abys je zbytecne nezatezovala.

stef_stef
autor
21. led 2018

Holky, je mozne, ze normalni papirkove testy furt skoro nic ? :( jsem z toho nejaka rozhozena :(
Přidal se mi uplne jogurtovej vytok.. je to normalni?

renuliena
21. led 2018

@stef_stef ano je to normální, já jsem vytok nemela, ale spousta tehotnych holek v zacatcich ano, kolikaty den jsi po vynechani menstruace? Ukazalo se ti to na digi testu, na papirkovem už by mohlo byt něco videt ale taky zalezi kolik dní jsi po vynechání, nejsou tolik citlive co digi testy

renuliena
21. led 2018

@stef_stef jo tak teď jsem si jeste jednou cetla tvuj dotaz, tak 5.1 menstruace jeden den, , no možná to na papirkovy test je jeste brzo, podle digi jsi jeden až dva týdny tehotna a to se nemusí objevit na jiným testu, zkus mamatest, anebo kup si jeste jeden digi a zkus to třeba v utery

priefi
21. led 2018

@stef_stef ano, mohl by to byt hlen, co se tvori v tehu. Vice Ti rekne dr. Brkni ji v pondeli, rekni, jak se veci maji, treba Te veme drive, nez za 3 tydny. Pockej jeste par dni a pak zkus znovu klasicky tehu test. Vis... taky je mozne, ze se vajicko jeste nezahnizdilo a z toho duvodu mas nizky hcg. Az se zahnizdi, bude hcg rust a prouzek zesili.

Strana
z4