Mohu být těhotná nebo je to jiný problém?

berunka6
11. únor 2015

Ahoj, mám takový dotaz. V necelých devatenácti letech (nyní je mi 24) jsem ze zdravotních důvodů vysadila antikoncepci, potom jsem měla docela velké problémy se srovnáním menstruačního cyklu, ale asi za dva roky se mi cyklus jakž takž ustálil. Později jsem začala mít menší problém s tím, že jsem menstruaci dostávala v delších cyklech (35-40 dní), ale cyklus byl pravidelný a gynekoložka mi říkala, že to není žádný problém. Že opravdová pravidelnost cyklu by se měla řešit až před těhotenstvím. Někdy od půlky loňského roku se ale občas ty intervaly ještě víc protáhly, začala jsem také chodit k jinému gynekologovi (kvůli změně bydliště) a ten taky říkal, že to zatím nijak moc nevadí. Každopádně teď jsem menstruaci nedostala ani ve svém prodlouženém cyklu. To znamená, že jsem ji měla před 47 dny. V určitou dobu jsem měla typické předmenstruační příznaky, navíc mám poslední dobou pocit, že se více nadýmám. Dělala jsem si těhotenský test, je negativní. Nevím tak nějak, co mám dělat. Můžete mi někdo poradit? Děkuji

verunka_korunka
11. únor 2015

Zajdi k lékaři. Dají ti vyvolávací injekci. Nebo si zajdi na krev jestli je tam nějaké hcg. Někdy v krvi je a test to neukáže.

fillipepi
11. únor 2015

Souhlasím, rozhodně bych došla za lékařem, ať nic nepodceníš. Taky to může být "jenom" cysta na vaječníku, což není většinou nic závažného. Ale raději mít jistotu.

aklin
11. únor 2015

Měla jsem stejný problém, jednou mi menstruace přišla až po 52 dnech, to už jsem si myslela, že se konečně zadařilo, testy mi vycházely negativní. Doktorovi jsem to řekla, a ten mi řekl, že přestal účinkovat clostilbegyt a z toho důvodu se mi cyklus protáhl na dlouhou dobu, vlastně se mi to vrátilo do starých kolejí. A tyto problémy mi způsobil syndrom polycystických ovarií. Doporučuji ti, zajdi si k lékaři.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru