Může jít o mimoděložní těhotenství?
Ahojky,vzhledem tomu,ze jsem uz zoufala,hledam radu tady. 28.6 mi zacala normalni ms. 25.7 jsem nasla pozitivni test. Carka slaba,ale dobre viditelna. 27.7 clear blue ukazal 1-2 tydny. To byla sobota,takze v pondeli jsem volala k dr,ktery me objednal na 13.8. Jenze 2.8 jsem zacala krvacet, coz jsem tedy brala jako zpozdenou ms s tim,ze to proste nevyslo. To trvalo tyden, tak jsem po skonceni udelala test a byl pozitivni.Testovaci carka silnejsi nez kontrolni. Tak na pohotovost,kde me prohledli,nikde nic. V nedeli 11.8 na testu to same. Takze v utery 13.8 ke svemu dr, na ultrazvuku nic, hcg 970, takze vcera znovu. Hcg 1700, na ultrazvuku zase nic. Jsem zoufala,trva to dlouho. Mam hrozny strach.,ze je to mimodelozni. Muze se jeste neco ukazat? Dekuji vsem
@ajulamamula To mas pravdu, jsem rada,ze toho ted v praci je mene, protoze obcas neco cvakam do pc a musim se zastavit,protoze zjistim,ze vubec nevim co 😁
Nechcem strašit ale ja som mala poslední ms 26.6. A už som aj po operaci mimodelozniho v nemocnici som mala hcg 1500 a to vraveli že už by malo byť vidiet ale ešte čekali 3 dni hcg 2500 a to už ma v ten den aj operovali. Ale držím palce nech sa ukáže na spravnom mieste
@miky25117 Dekuji moc za zpravu. No, ja mam strach a i takove tuseni,ze to nebude ok. A rostlo ti hcg normalne? Bolelo te neco? Promin,ze se tak vyptavam. Me prave hcg jde nahoru, tak jak ma. Doufam,ze v pondeli uz neco uvidi. Dobre,nebo i spatne 😟 Ve cvrtek mi na kontrole rekl,ze je vse ciste, kontroloval me vnitrnim ultrazvukem opravdu peclive, snad deset minut. Mam strach,ze mi to praskne doma a nedojedu vcas 😟 Hysterie na maximum,no.
@luisa1234 asi takhle,kdybych nebyla měsíc po potratu,tak se nedělo nic co by mě za normalnich okolností donutilo jít na pohotovost. Bolel mě podbřišek,ale to v každém z mých již 5ti téhotenstvi,což je za běžných okolností normální a trochu jsem spinila. Což bych nebýt potratu také jinak neresila
@luisa1234 no ja som spinila a viac ma pobolievala prava strana tiež podla ultrazvuku bolo všetko čisté len jedno ráno ma to bolelo trochu viac tak som šla na pohotovost tam mi povedal že asi mikro abort ale nerozkrvacala som sa tak sa mi to nezdalo isla som na krv ale prislo mi zle na odpadnutie tak som šla znovu tak ma nechali na pozorovani a nakonec sa potvrdilo mimo
No me neboli nic,tedy lehce bricho jako pri ms,slabe,vzdy jen chvilku. Nespinim,nekrvacim 😟 Uz jsem si rikala,ze bych taky zajela na pohotovost,aby to zkontrolovali,ale to uz budu za uplnou hysterku,kdyz mi vlastne nic neni 😁
@luisa1234 ahoj ja jsem tri tydny po mimodeloznim.. HCG jsem mela 9818 a v deloze nic nebylo.. to jsem byla 5+4tt hned druhy den zacali mirne bolesti.. a za tri dny me museli akutne opetovat.. mela jsem zivot na vlasku.. vsem mam popsano v clanku na mem profilu..
Dr rikal, ze to bylo ukazkove mimodelozni tehotenstvi.. ktere gynekolog zanedbal.. ja osobne mela bolesti velike, ktere se ke konci z hodinu na hodinu stupnovali..
Drzim palecky at to neni tvuj pripad...
@luisa1234 Ahoj. Já jsem čerstvě po mimiděložním těhotenství, včera mě propustili z nemocnice. Poslední MS jsem měla 8.7, od 25 DC jsem ale začala špinit a celkově jsem špinila celé dva týdny, než se vše ukončilo. Jinak 28 DC pozitivní test, u dr. HCG 128, nasazen Utrogestan a Ascorutin, na UTZ nic, jen krvácení do dělohy. Kontrola za 4 dny. Druhý den jen lehce občas pobolivalo břicho, ale nic hrozného. Na další kontrole HCG 528, UTZ nic. Další kontrola měla být ale za 2 dny. Celý následující den mě ale začalo bolet břicho a v noci už to neustávalo. Pouze v jednom místě, na levé straně. Žádné úlevové polohy nepomáhaly. Ráno na kontrole HCG pouze o 60 jednotek víc, na UTZ nic. Stále sem tedy špinila. Takže hospitalizace na rizikovém. V noci sem začala krvácet, na etapy.... Tmavá krev s příměsí, jakobych čurala lógr-hodně maličké tečky a mooc, ne ale kusy, jako při MS. Bolesti jen málo, skoro vůbec. Ráno opět odběry, HCG 689, takže stoupl, ale strašně málo. Na UTZ se dva dr. domnívali, že vidí něco v levém vejcovodu. Při prohlídce toho místa sondou mě to i bolelo při zatlačení. Celkem 4 se shodli, že to bude nejspíš mimodelozni. Ten den hned laparoskopie, kdy mi vzali levý vejcovod a udělali kyretáž. V děloze byla pouze vysoká sliznice a nic. V levém vejcovodu opravdu zapouzdřené něco ... Byla sem ten den. 5+4 tt, HCG přes 600. V nemocnici měli hodně dobrý UTZ a první doktorka tedy dobré oči... Takže tady můj případ. Bolesti silné jsem měla jednou v to úterý, a na stejném místě. Dost jsem o tom tedy četla a někdo ty bolesti mít ani nemusí, je to různé. Mě se tedy od začátku nelíbilo, že stále špiním a to i přes ty léky...Drzím po akce, ať se miminko ukáže tam, kde má být 🌺🍀🍀🍀.
@kikimaruska Dekuji moc za zkusenost. Ja prave krvacela tyden po terminu ms. Tyden, krvaceni silne, bolesti zadne. Tak jsem si prave myslela,ze se miminko neudrzelo. Ten sedmy den, to uz jsem jen velmi malo spinila jsem zkusila test a byl pozitivni. Od te doby nespinim, nic. Hcg roste dle dr ukazkove, jen to miminko nikde neni 😟 Jinak moc drzim palce,vsechny, at se brzy zadari a je vse v poradku!
@luisa1234 jsme v Chorvatsku za 2 hodiny odjizdime domu..
Ja pracuji ve zdravotnictvi.. takze doktori me skutecne nevadi.. jinak tohle byla ma 12 celkova anestezie a sesta operace bricha.. takze ja se oklepavam v celku dobre.. jen po te transfuzy jsem byla takova vlacna... spis to bylo ubytkem krve nez tou transfuzi...
Drzim ti palce.. me je tedy 35 let.. deti uz dve mam, obe za pomoci CARU.. tohle bylo me prvni prirozene tehotenstvi.. bohuzel to nedopadlo.. ale snazime se uz dal.. kdyz dalsi mimi tak ted..
@adenka84 Ze to vzdycky na ty dovoleny tak utece,vid! Teda, to jsi si taky uzila. Opravdu by jsi si zaslouzila jedno pekne, prirozene tehotenstvi bez komplikaci se stastnym koncem. Ja mela to stesti, ze jsem s prvnim otehotnela pomerne brzy, pocurala test, sla k dr, vse ok,porodila. Porod teda kapitola sama pro sebe. 27 hodin kontrakci zakonceno cisarem. No a jak jsem stara,tak jsem naivni a tak nejak jsem si rikala,ze to ted bude stejne 😁
@miky25117 ano .. presne po 14 dnech od operace jsme to naplno zkusili.. manzel byl jemny a opatrny... Ale priklad si ze me neber.. i kdyz me dr nic nezakazaly.. ale tim,ze jsem zdravotnik predpokladaji, ze vim co se smi a co ne... Vim, ale te prave po oazde tynekologicke operaci je snazsi pocit.. telo je vycisteno... Tak jsme to riskly...
@miky25117 mně v nemocnici rekli 3 měsíce,má gynekoložka řekla že můžem po 1 ms. Ale co mi vysvětlovali,tak tam jde hlavně o zahojení vnitřku,aby to bylo v pořádku až se začne vše znovu roztahovat. My zkoušeli hned po té první menstruaci asi 3 cykly,pak jsem se psychicky složila a nechtěla,tak se chránili. Pak jsem otěhotněla cca 10 měsíců po mimodeloznim
@miky25117 držím palce ♥️.me to tenkrát hrozně semlelo. Nejdřív jsem chtěla hned a už včera bylo pozdě a pak jsem se dostala do depresi a nechtěla, protože se bála opakování a tím že by pro mě skončila naděje. Kvůli třetímu dítěti bych do umělého nesla. Nakonec si k nám miminko našlo cestu samo,tak kéž by do zdarneho konce

@sayast No ja mela ted ve ctvrtek 1700 a nebylo nic videt 😟 A jdu zase az v pondeli. Tak snad to doklepu. A bolelo te to? Poznala by jsi sama,ze se neco deje?