Může jít o mimoděložní těhotenství?
Ahojky,vzhledem tomu,ze jsem uz zoufala,hledam radu tady. 28.6 mi zacala normalni ms. 25.7 jsem nasla pozitivni test. Carka slaba,ale dobre viditelna. 27.7 clear blue ukazal 1-2 tydny. To byla sobota,takze v pondeli jsem volala k dr,ktery me objednal na 13.8. Jenze 2.8 jsem zacala krvacet, coz jsem tedy brala jako zpozdenou ms s tim,ze to proste nevyslo. To trvalo tyden, tak jsem po skonceni udelala test a byl pozitivni.Testovaci carka silnejsi nez kontrolni. Tak na pohotovost,kde me prohledli,nikde nic. V nedeli 11.8 na testu to same. Takze v utery 13.8 ke svemu dr, na ultrazvuku nic, hcg 970, takze vcera znovu. Hcg 1700, na ultrazvuku zase nic. Jsem zoufala,trva to dlouho. Mam hrozny strach.,ze je to mimodelozni. Muze se jeste neco ukazat? Dekuji vsem
@luisa1234 čtu tu Tvou anabázi a úplně mi naskakuje kopřivka :( Vím moc dobře, jak Ti je... V listopadu to samé... Dostala jsem normálně menstruaci a krátce po ní pozitivní těhu test. Myslela jsem si, že jsem otěhotněla těsně před ms, protože jindy možnost ani nebyla.
Takže ultrazvuk, nikde nic a HCG přes 1000, při této hodnotě prý něco vidět být musí!!! Takže druhý den se sbalenou taškou do Podolí, opět nikde nic... Já bez bolestí, krvácení a špinění. Jen klasické těhotenské příznaky, únava, citlivá prsa a žravost. Musela jsem řešit ambulantně, protože mám malou dceru, přítel pracuje mimo a hlídání jsem lepila kamarádkou jak jen šlo.
Obden jsem jezdila do Podolí, ráno krev, potom velký ultrazvuk a konzultace s doktorem. Táhlo se to snad 2 týdny, strávila jsem tam hodiny čekáním a pokaždé jiný ortel - jednou neprosperující gravidita (měla jsem vysokou sliznici a nějakou tečku tam doktor viděl), podruhé zase mimoděložní nejasné lokalizace, HCG skákalo nahoru a dolu. Myslím si, že jsem docela držák, ale ten poslední den už jsem se po 2 hodinovém čekání před ultrazvukem totálně sesypala a rozbrečela. A ten den se ,,to,, konečně našlo... Vypadalo to, že se to uchytilo mezi vejcovodem a děložním rohem. Takže příjem druhý den ráno a jelikož je to hodně blbé místo, tak to vypadalo, že přijdu o pravý vejcovod a část dělohy, na sál jsem šla s brekem. Protože kdyby šli do dělohy, tak otěhotnět nejdříve za rok a rodit jedině císařem a po celou dobu těhotenství riziko, že děloha praskne. Naštěstí se nepotvrdilo a přišla jsem ,,jen,, o pravý vejcovod...
Drž se a přeji ať vše dobře dopadne 🍀🙏🏻
O mimčo jsme se začali zase snažit asi po měsíci a v lednu se hned zadařilo a čekám holčičku, dokonce mám od doktorky ultrazvukem potvrzeno, že ovulace byla na pravé straně a zdravý vejcovod si to vajíčko přetahnul...
@marcelina14 Moc gratuluji k tehotenstvi a drzim palce,at je vse v poradku do zdarneho konce. Tak to je mozne, ze to bude tedy stejne 😟 Ja jsem ted jakoby 7+4. A ted tedy hcg kleslo. Ve ctvrtek jdu znovu. Ja uz takhle litam druhy tyden. Dnes jsem byla na nejakem super ultrazvuku a na nem tedy mala tecka, nevi se, co je to. Vlastne ani nemohou potvrdit, ze tam je,jak je to prtave. Trosku se bojim, ze do me stejne pujdou,aby se podivali zevnitr 😟
@marcelina14 A tehotenske priznaky uz nemam zadne. Hodne jsem citila prsa, to je vse pryc. Tak doufam..
@luisa1234 moc děkuji ❤️ Nejhorší bylo to čekání, připadala jsem si jako časovaná bomba, k tomu sama s malou doma. Mě jen někde píchlo a už jsem byla ve stresu, že to určitě prasklo.
HCG jsem měla 1398, potom 1746 a 1755. Jak kleslo a vylezlo, tak už bylo jasno :(
@marcelina14 Tak to naprosto chapu,mam to taky tak. I kdyz dneska jsem podezrele klidna 😂 Tedy jak me pustili domu. Mam tedy manzela se synem doma,ale ve ctvrtek maji jet pryc.
@luisa1234 moc držím palce, ať vše dobře dopadne a doufám, že ve čtvrtek budou dobré zprávy 🙏🏻🍀
Ahoj holky, tak ja vcera rano bolesti bricha, odjezd do nemocnice. Na pul cesty presun do sanitky. Rychle ambulance, vysetreni, tam jsem omdlela. Takze dovysetrit, sal.. prasklo to v levem vejcovodu, ten sel pryc, ale prdlo to u tepny, takze velka ztrata krve. Bylo to za pet minut 12. Jsem stastna,ze ziju..
@luisa1234 ahoj.. to me mrzi a nechapu proc te nehodpitazovali anekontrovali v nemocnici. Stihlo se to jeste laparoskopicky nebo te museli take riznou cele brisko jako me? Drz se, odpocivej je to za tebou. Prvni mesic bude tezky. Ja se s psychikou peru jeste dnes. Ale musime to prekonat
@luisa1234 ty jo,tak hlavně že to dopadlo dobře! Také nechápu že tě hned nehospitalizovali. Mě okamžitě pri podezreni vypisovali příjem a nechtěli mě pustit domu ani pro věci,nakonec jsem je ukecala,protože tchýně vozila venku syna a neměla ani klíče od baráku. Ale musela jsem slibit,že do hodiny budu zpět. No teď je to jedno,hlavně že to dobře dopadlo! U mě to bude příští týden 11 měsíců a víceméně mi pomohli až další těhotenství. Nejhůř jsem nesla vánoce a pak termíny porodu. Drž se
@adenka84 ty pocity jsi popsala přesně a i když je to už 10 let, co se mi to stalo, tak si tyhle pocity pamatuji a upřímně ještě před třemi roky, jsem se vždy rozbrečela, když jsem musela opakovaně s dcerou k lékařce do stejné budovy, kde mi tenkrát to GEU operovali a zachránili mě. Prostě jsem vstoupila a slzy samovolně tekly. Myslím si, že každý, kdo bojoval o život, se s tím dlouho vyrovnává a asi o to hůř, když vlastně při tom jeden budoucí život vyhasl. Kamarádka málem vykvacela při porodu, naštěstí přežila ona i mimco. Taky to pořádně nemůže vstřebat.
@anakolut mám too ještě o to horší, že v té nemocnici pracuji.. každého tam znám.. a rychle se to i rozneslo.. jen když jsem byla na kontrole sešlo se vyhnout nikomu kdo by se mě na to nezeptal... všichni neboj to bude dobré.. na gyndě chlácholí, že to určitě vyjde znovu.. no nevím.. moc tomu nevěřím i když si to moc přeji... dost jsem si o tom načetla .. nejde o to že nemám vejcovod to je to nejmenší.. s jedním vejcovodem otěhotnět lze.. spíš mě trápí, že u mě museli zvolit laparotomii a ne laparaskopii.. laparoskopie je šetrnější k tělu.. rekonvalescene, minimální možnost srůstů atd.. navíc nejsem už nejmladší, obě děti máme po IVF, a nyní jsem otěhotněla po 5ti letech nechráněného pohlavního styku.. takže naděje mám fakt malé.. :( zobu tedy poctivě chloleru, Femibion a začala jsem užívat i Gynex.. uvidíme.. MS zatím nedorazila.. Dr mě řekla ať ji očekávám 3 - 4 po operaci.. dnes jsou to přesně 4 týdny.. tak ještě vyčkám týden max dva a pokud nedorazí a nebudu těhu musím to řešit.. čas letí není na co čekat.. teď ne!!!!
@adenka84 Tak s tou prací v nemocnici to máš o to náročnější na tu psychiku. Když se to stalo mě, tak jsem to hrozně tajila, styděla jsem se za to. Manželova rodina to asi dodnes neví. Proti srustum by mohly pomoct lázně. Zkus se zeptat Dr., Jestli by Ti je napsal. Mně to tenkrát Dr. Chtěla psát, ale já jsem je nechtěla. Chápu, že když jsou obě děti z IVF, takze je menší naděje na spontánní otěhotnění, ale nevzdávej se. Já poprvé otěhotněla (GEU) po 3 letech snažení, druhé úspěšně po 4 měsících od GEU, pak za 2 roky zamlkle, 2. Dítě je o 5 let mladší nez první a třetí šlo překvapivě hrozně rychle. Těhotná asi 8 měsíců od začátku snažení. Od prostředního o dva roky mladší. Ani jsem nevěřila, že to vyjde a vidíš 😉 Dokud je děloha a vaječník, tak ta naděje prostě pořád je. Jinak před tím posledním mimisem jsem měla po zhubnutí hrozně nepravidelnou menstruaci. Rekla jsem Dr., Že než začneme s hormony, tak chci zkusit bilinky. Po trech měsících užívání drnku se menses krásně srovnala. Jinak jsem vždy o prvního snažení měla velmi sporadickou ovulaci a přesto to vyšlo. Naděje se nevzdavej...není důvod.
Ahoj holky, tak jsem doma. Nakonec to slo laparo, ale stejne se citim jak prejeta valcem. Chci se zeptat, kdy jste zacaly normalne fungovat?
@luisa1234 Ahoj já mám za sebou mimoděložní v loni v listopadu... taky za minutu 12 na stůl, dělali mi to laparoskopicky.. kvůli malé co už máme doma jsem musela začít fungovat skoro hned..dva dny jsem odpočívala a pak už normálně fungovala.. to nic nedělání pro mě bylo mnohem horší na psychiku než fungovat.
@luisa1234 ahoj ty už jsi doma? To je fofr.. tak to asi nebylo tak dramatické.. Domů by tě jen tak nepustili... Ale píšeš, že to šla laparo a bez transfuze... to buď jen ráda...
Já byla v nemocnici 9 dní.. operovali mě ve čtvrtek... do soboty jsem byla unavená a bolesti byli nepřetržité ... ale už jsem byla ten den bez cévky a chodila jsem už všude sama.. od neděle to bylo mnohem lepší a v pondělí jsem byla poprvé navštívit kolegyně o patro níže.. unavená jsem byla hodně až do propuštění..doma se to pak pomalu lepšilo za další týden jsem odjížděla na dovolenou k moři..
Věřím, že po laparoskopii budeš brzy fit.. každý den bude lepší a lepší.. psychicky to bude mnohem těžší... jsem měsíc po operaci a má psychika je v loji není dne abych neplakala, rána jsou nejhorší... plánuji jít už do zaměstnání aby přišla na jiné myšlenky.. a čekám kdy dorazí má první MS..
Drž se.. nezbývá nám nic jiného než to překonat... ♥
@luisa1234 hm.. u nás na gynekologii ani po laparaskopii tak brzy nepouští.. já tam tehdy po laparoskopii byla 4 dny.. ale to je jedno, to není nyní tak důležité.. ono určitě doma ti je lépe než v nemocnici.. lékaři vědí co dělají..
Neboj komplikace hoď za hlavu... Kdyby se ti přeci jen cokoliv zdálo, že je špatně sjeď si na pohotovost...
Já to mám v sobě zase jinak. Já naopak mám potřebu hned otěhotnět. A po 14 dnech jsme měli pohlavní nechráněný styk.. Ano bojím se, aby se to neopakovalo.. ale zkouset to ještě chci..
Třeba naopak Vám to tím, že nechceš a máš strach půjde.. tedy pokud se neplánuješ chránit...

@miky25117 To bych si moc prala, kdyz to tak musi byt. Oni prave rikali,ze je to malinke a bude se cekat, co hcg 🙏