icon

Můžu otěhotnět po druhém kole nechráněného styku?

jantara
11. pro 2016

Ahoj zeny, mam na vas otazku a potrebovala bych poradit. Mela jsem nechraneny pohlavni styk dvakrat po sobe. Ani jednou se do me neudelal, avsak mam nyni trochu nervy, jelikoz si mezi koly nedosel na wc vycurat, ale na druhou stranu jsme mezitim byli ve sprse. Jeste ke vsemu mam mit v techto dnech ovulku. Myslite, ze je duvod se obavat? Nemela bych skocit pro pilulku po?? Jsem studentka Vs a opravdu jeste dite neplanuji. 😢 budu rada za kazdy nazor. Dekujuuu

Strana
z3
terorka
12. pro 2016

@vineta lepe bych to nerekla, obzvlaste posledni odstavec 👍

journals
12. pro 2016

@vineta Ale teď tu pleteš všechno se vším. Copak tu někdo psal, aby si prášek nevzala? Ne, zaznělo to tu několikrát, naopak ani jednou tu nezaznělo když jsi nezodpovědná dítě si nech! Tak z toho holky zase nedělejte nic, co tu napsáno nebylo (jak že jsi to psala s tím rohem? 😀 )
A moc teda nevím, co s tím má co dělat tvoje kamarádka nakažená od manžela? 😀
Já si teda myslím, že se tu žádná velká tragédie nestala, nevím, proč se z debaty dělá to, co tu není a pranýřuje ostatní že pranýřují 😝 asi by bylo lepší debatu ukončit tím, že pilulka po by se mohla hodit, stejně tak jako to příště líp promyslet a snažit se do nepříjemné situace se už vůbec nedostat 🙂

terorka
12. pro 2016

Holky, vsimnete si, ze my se tady hadame a tazatelku to zrejme vubec nezajima, no ma tohle cenu 😀

siiia
12. pro 2016

@terorka no jestli to nedopadlo jako včera, když si tazatelka raději vymazala profil.. stihla to chudák dřív než se překročila první stránka... 😀
@journals mír.... 😉 nikomu se nelíbí jak to bylo podáno, já nechtěla zakládat odbojový tábor... 🙂

vineta
12. pro 2016

@journals Projdi si příspěvky od nutriční hodnoty a třeba ti to tak mimo připadat nebude. Tu pohlavní nemoc beru zpět, při snaze o dítě je dovolená, takže to byl off topic.

nutricnihodnota
12. pro 2016

@vineta Tak to mi prosím připomeň, co jsem napsala tak ohavně ponižujícího a lynčujícího, že se do mě musely pustit hatefree aktivistky 😀

vineta
12. pro 2016

@nutricnihodnota Tak když jsi to nepochopila doteď, tak už to asi neklapne, ne? Třeba to je ztracený v internetový řeči.

nutricnihodnota
12. pro 2016

😀 Takže klasika 😎 No, čekal jsem po pravdě něco trošku originálnějšího, ale což 😉

terorka
12. pro 2016

@siiia

No tak ty se vubec nedivim, ta to schytala hrozne...mela radost z tehotenstvi a tohle 😕

vineta
12. pro 2016

@nutricnihodnota Tak když si projdeš svoje příspěvky a stejně nevidíš, co tady může lidem vadit, tak ti opravdu nemůžu pomoct.

nutricnihodnota
12. pro 2016

@vineta Zbožňuju tyhle argumenty, vytažený z nosu 👍

vineta
12. pro 2016

@nutricnihodnota Zato ty nepoužíváš argumenty projistotu žádný.

nutricnihodnota
12. pro 2016

😢

vineta
12. pro 2016

@nutricnihodnota Pokud potřebuješ výslovný shrnutí, tak jsi se nejprve podivovala nad tím, že je zakladatelka na VŠ, pak jsi jí přála po čuni a pokračovala jsi cosi s absencí mozku v lebce. Ale jo, myslelas to dobře a máš jistě právo se takhle vyjadřovat o lidech, o kterých nic nevíš, nikoho se to rozhodně nemohlo dotknout. Čus.

nutricnihodnota
12. pro 2016

@vineta Já se ale vůbec nedivím tomu, jací lidé dnes studují VŠ, jen vycházím z toho, že vysokoškolačce už jistě dávno není 13 let ( U 13 -ti leté dívky bych takovýto dotaz dokázala pochopit). Po čuni jsem psala, že bych dala vlastní holce, když by se takhle hloupě chovala a u toho posledního jsem odpovídala na něco jiného Hanulkaha, která mi předhazovala včerejší diskuzi o holce, která má strach, že je těhotná, ale bojí se udělat si tt. Takže tak.

mary.jane
12. pro 2016

@nutricnihodnota @journals holky já mám za to, že jste si buď přečetly jen nadpis nebo máte problém s porozuměním psaného textu... anebo jste na hodinách sexuální výchovy nedávaly pozor 🙂. Coitus interruptus (přerušovaná soulož) je jedna ze zcela regulerních antikoncepčních metod. Neříkám že nejspolehlivější (100% spolehlivost zaručí stejně jenom absolutní sexuální abstinence - zrovna jsem tu četla třeba příběh paní, která otěhotněla po sterilizaci), takže pranýřovat zakladatelku je z vaší strany trochu mimo.

markyhum
12. pro 2016

@mary.jane 😃

journals
12. pro 2016

@mary.jane Jasně, antikoncepční metoda... hm, proč popis fakt jako záměrná přerušovaná soulož nezní... ? JO aha, asi proto, že se slečna bojí, že je těhotná... eh. Tohle fakt nezní jako záměr, ale spíš jako výsledek nějaké situace

mary.jane
12. pro 2016

@journals popis je takový, že proběhly dvě soulože s ejakulací mimo pochvu - tj. přerušovaná soulož. Jen partner pochybil a mezi těmi dvěma koity se nevymočil, tj. nějaké sperma mohlo v močové trubici zůstat a tazatelka se ptá, jak velká je z toho šance otěhotnět. Nevím, co z toho tě vede k tomu se nad zakladatelkou tak strašně moc pohoršovat.

journals
12. pro 2016

@mary.jane Bože, holky🙏! Čtěte co tu je a ne to, co tu není. Já se nepohoršuju tak strašně moc jak tu píšeš. Jen jsem napsala, že pokud má někdo strach, že je těhotný, asi by bylo lepší být zodpovědnější a chránit se. Nedělejte z toho takovou kovbojku, nic protivného, nenávistného a osočujícího nepíšu!
Zadavatelka sama cítí, že to nebylo dobré, proto píšu, aby to příště vyřešili jinak. 🙄

mary.jane
12. pro 2016

@journals Ale ona se chránila 🙂. Ale ta nejistota je prostě u VŠECH antikonecepčních metod. HA - nevezmeš si ji včas, pesar - špatně nasadíš, spermicidní gel - zavede se moc pozdě, plodné dny - ovulace je jindy, kondom - může mít prasklinu, sterilizace - může zůstat "skulinka". 100% je opravdu jen abstinence.

journals
12. pro 2016

Debatu bych za sebe ukončila tak, ať si každý používáte to, co je vám milé, ale smysl antikoncepce tkví v tom, že se nebojím, že jsem těhotná (lépe řečeno mě to od početí ochrání). Proto mi možná smysl této jistě promyšlené antikometody unikl.
Proto, pokud se někdo po sexu ptá, jestli může počít (a počít nechce), tak bych mu stejně jako na první, druhé a kupodivu i třetí straně doporučila hlavně prevenci. Jako u všeho - u nemocí. Pokud se neřeší prevence, je řešení důsledku většinou dost složitější. Ale jak říkám, dělejte si tu všechny co uznáte za vhodné 😉

nutricnihodnota
12. pro 2016

@mary.jane "Chránila" se metodou u níž je cca 30% možnost selhání, navíc v době pravděpodobné ovulace. Teď má obavy, že by mohla být těhotná a zvažuje, ne úplně zdraví prospěšný způsob antikoncepce.To asi nebude úplnej cajk. Příště ať raději s přítelem rozbijou prasátko a nakoupí kondomy. Určitě se jí pak bude usínat mnohem lépe.

urtica
12. pro 2016

@jantara Zřejmě už jsi to vyřešila po svém. Každopádně - kdysi jsem četla, že pravděpodobnost otěhotnění - pokud se ZDRAVÝ PÁR CÍLENĚ SNAŽÍ V DOBĚ OVULACE - je cca 15%. U Tebe by to číslo mělo být mnohem nižší...na druhou stanu - případy, kdy se miminko tímto způsobem povedlo - existují.
Asi bych též úplně netvdila, že Postinorem nic nezkazíš - pro tělo je to celkem masakr.
Chce to zvážit, no.

jantara
autor
13. pro 2016

Dekuju vsem za tolik prispevku. Puvodne jsem napsala, protoze jsem byla v pochybach a zajimalo me jen jaka je pravdepodobnost. Aby se par veci urovnalo: 1) antiko kvuli zdravotnim problemum nyni brat nemohu, 2) kondomy taky spatne snasim a co si budem povidat, ani chlapum to neni nejak extra prijemne. To ze chodim na VS nemusi o mne vubec nic vypovidat, jen jsem to zminila, aby bylo jasny, ze na dite nejsem pripravena a chtela jsem Vas nazor na tu celou situaci a zda si mam ci nemam dojit pro pilulku po. Hodne jsem nad ni premyslela, prave kvuli tomu ze je to masakr pro telo. Avsak nakonec jsem si pro ni radsi zasla do lekarny. Nejsem hloupa a vim, ze se musim chranit jinym zpusobem nez prerusovanym sexem. Pristi tyden uz mam domluvenou schuzku u gynekolozky, s kterou proberu, zdali jiz mohu brat antiko ci nejakou jinou metodu. Je mi lito, ze tato diskuze vyvolala mensi neshody. Jeste jednou Vam vsem dekuji ❤

markyhum
13. pro 2016

@jantara krasne vysvětlení ☺ kdyby se vždy někde nenašla nějaká rejpalka,tak by to nevzniklo. Bozeeeee ono někoho soudit ke taaak jednoduché 😣

astyna
13. pro 2016

Jantaro, zkus změnit gynekologa, když i moje sestra po cirhoze jater, těžká diabetička a astmatičky s mutací červených krvinek může mít antikoncepci, tak pro tebe by se našla třeba taky. A že kondomy chlapům vadí...to je obehraná písnička, když musí, tak musí. Buď neoblomná. Alimenty pak platit nechtějí.

Pokud nechceš dítě, tak udělej vše proto, abys je neměla.

Pilulka PO je masakr pro tělo, ale nežádoucí těhotenství zase masakr na psychiku a peněženku s dlouhodobými "následky".

astyna
13. pro 2016

@journals

Upřímně, hormonální antikoncepci jsem brala s těma klukama, se kterými jsem si dovedla představit mít dítě a sex byl častější. Kondom u těch, které jsem brala jako jednorázovku nebo jsem věděla, že to dlouhodobý partner nebude. TAm hned člověk vidí, zda to prasklo nebo sklouzlo a může to řešit. U antiny musím čekat, ale nikdy za celých 8 let braní neselhala.

PS: snad si to nepřečte můj manžel, s tím jsme měli právě kondomy, ale to byla zase jiná pohádka 😀

journals
13. pro 2016

@astyna Já jsem v posledních příspěvcích sice uváděla anikoncepci, ale myslela jsem to komplexně jako všechny metody, ne jen pilule. Mě je upřímně jedno, co kdo užívá a jak se chrání, každého věc 😉 Ale tohle byl prostě ukázkový příklad toho, proč je dobré něco mít a použít.
Jinak já si taky myslím, že v dnešní době a s takovou nabídku na trhu, se nenajde vhodná antikoncepce pro možná 5% holek? Za předpokladu, že dotyčná antikoncepci chce a doktor "umí" předepsat i takovou, za které nemá odměny, tak se jistě něco najde.
A s tím, že kondom není pohodlný, by u mě chlapec teda nepochodil...

Strana
z3