Můžu otěhotnět po druhém kole nechráněného styku?
Ahoj zeny, mam na vas otazku a potrebovala bych poradit. Mela jsem nechraneny pohlavni styk dvakrat po sobe. Ani jednou se do me neudelal, avsak mam nyni trochu nervy, jelikoz si mezi koly nedosel na wc vycurat, ale na druhou stranu jsme mezitim byli ve sprse. Jeste ke vsemu mam mit v techto dnech ovulku. Myslite, ze je duvod se obavat? Nemela bych skocit pro pilulku po?? Jsem studentka Vs a opravdu jeste dite neplanuji. 😢 budu rada za kazdy nazor. Dekujuuu
Ac o tomhle dotaz uplne nebyl, tak i ja se zastanu tazatelky. A priradim se mezi ony pro nekoho "blbky", co dlouhodobe pouzivaly jako jedinou "antikoncepci" prerusovany sex (se stalymi partnery), fungovalo to cca 10 let, bez nehody a dite az prislo, bylo planovane. Duvody jsem k tomu mela a take mam VS vzdelani 😉
@blecha94 už si to vůbec nevybavuji, ale jak mě bylo 16, tak se musela vzít myslím jen jedna tableta do 72 hodin, ale to už je dalších 16 let 😀 anebo jsem to vzala blbě a měla štěstí, že jsem nezapadla hned v prváku 🙂 s tím testem asi tak nějak podobně 😀 nechápala jsem a test si udělala na popud kamarádky, která to na mě prostě nějak poznala ač jsem ji ujišťovala, že nemůžu otěhotnět, když beru prášky poctivě a navíc tak dlouho... 😀 a ve výsledku jsem taky za dceru neskutečně vděčná, i když to "tatínek" bohužel neustál.... někdy to dopadne lépe než to člověk za začátku vidí 🙂 v 16ti bych to asi nezvládla, ale v těch 29 ač sama (naštěstí pomocí rodiny a přátel) už nebylo pochyb, že by to nešlo... 🙂
@bledulka84 ja antikoncepci nepoužívám spoustu let,vlastně ani nemůžu a nikdy se nam nic nepřihodilo. ☺ mam dve deti,které jsem s manželem plánovala. Stačilo u obou kluku 2x se otrit o trenky a byla jsem v tom 😃 po nich opět bez prasku. Tenhle mesic prvne se snazime o třetí a ted teda to bude holčička 😃 doufám. Ze zdr.důvody proste prasky nemůžu.
@siiia Mně bylo 20, čerstvě jsem ukončila SŠ. Ale už jsem rok a půl žila s partnerem a ten o dítě moc stál, takže jsme se rozhodli, že si dceru necháme, když se tak paličatě nenechala odbýt a rozhodla se, že bude. :D Když má člověk nějakou podporu, jedno jestli chlapa nebo rodiny, tak se to zvládout vždycky dá. A máš pravdu, ať to na začátku vypadá jakkoliv černě, nakonec si člověk neumí představit, co by dělal, kdyby se mu to nepřihodilo... 🙂
Vám všem jako opravdu přijde normální, že dospělá ženská neví, že má při souloži používat alespoň kondom? Byly by jste taky takhle nad věcí, když by jste zjistily, že si vaše dcera užívá s klukama a vůbec nijak se přitom nechrání? Holka by zasloužila po čuni a ne ještě litovat, jaká je chudinka, že se do ní někdo naváží.
@nutricnihodnota uklidni se, prosím, nevíš, jestli nemá jednoho přítele po x let, jsou i zdravotní důvody, které mohou znemožňovat užívání jednotlivých typů antikoncepce.
Tazatelka tady nepsala nic o tom, že střídá partnery, jak naznačuješ v druhé větě. Ochrana proti pohlavním chorobám by při rizikovém sexuálním chování samozřejmě měla být, ale o tom ten dotaz fakt nebyl.
@nutricnihodnota to že se chova nezodpovědně,ještě neznamená že se do ni budu navážet!!!! A až ja budu mit dceru,budu to řešit po svém. A ja nikoho nelituju,jen me vytáčí,když se tady najdou lidi co musí za kazdou cenu místo rady prudit!
A třeba ja prášky ze zdr.duvodu brat nemůžu,vis o ni kulo,tak bych se radej uklidnila hm?
@bledulka84 Já nic nenaznačuju, co na tom záleží, jestli má jednoho, nebo celou kolej? Nezáleží na tom vůbec, prostě se má chránit v obou případech, tečka. V dnešní době absolutně neberu argument o zdravotních důvodech nepoužívání kondomů. Žádný neexistujou!
@markyhum Tak prášky jsou hnus, tak jako tak, o tom žádná. To ovšem nemění nic na tom, že se má chránit.
Někdo nemůže užívat antikoncepci, někdo má alergii na určité složky, které obsahují kondomy, tělísko před dětmi není nejlepší varianta... A když už jsme u těch "ochran", tak přerušovaná soulož je jednou z metod nebariérové antikoncepční metody, takže bych moc netvrdila, že se nechrání, houby víme, proč to "dělají" zrovna takhle, tak co kdyby se tu některé do slečny přestaly konečně navážet?!?
@hanulkaha Vyrábí se kondomy pro alergiky. Prostě není žádný rozumný důvod pro to, aby se mladá holka, co nechce děcko, nebo kapavku nechránila!
@nutricnihodnota jsou chlapi,který kondom nesnesou. Ten můj když si ho vzal,tak lehl a už nevstal 😃
Za mě asi takhle... pokud maj děcka potřebu souložit, ať si souloží, ale ať si o tom nejdřív taky něco zjistí. Psala jsem to tu několikrát a píšu to znovu. Pokud chce někdo být dospělý a sexuálně žít, tak ať se taky dospěle chová a chrání se. Pokud nezvládne to základní - ochranu, která dnes stojí 00 prd a ani mu nepřijde na mysl, že by se třeba chránil, tak je pro mě hlupák. To se na mě holky nezlobte. Dnes je tolik možností jak zařídit aby nedošlo k otěhotnění, že si opravdu klepu na čelo, že se tu objevují dnes a denně dotazy typu: Je mi ...náct, jsem těhotná? S odůvodněním co všechno se stalo a nestalo.
Nedávno jsem se tu hodně pobavila. Na podobné téma mi tu jistá maminka napsala, že jsem akorát klikař a měla jsem štěstí, že jsem neotěhotněla. Ale ono to není štěstí, on je to zodpovědný přístup k životu mému i tomu budoucímu. Ona vůbec nechápala, že tohle není v 99 % o štěstí, ale o způsobu uvažování. Protože co si budeme povídat, to, že praskne kondom, nebo se otěhotní přes POCTIVĚ branou antiko, je opravdu minimum. Vím, tady na koníkovi to chodí tak, že jakákoliv maminka, která nezodpovědně otěhotní, tak tu napíše, že kondom praskl (všimly jste si tu, kolik takových maminek tu je? Mě občas přijde, že snad každá druhá, protože to zní líp, než že se neudrželi/vynechali atd.). A to si tu pak člověk počte různé příběhy, jak jsou maminky nešťastné, protože tatínci pijí, kouří, jsou zadlužení... A když padne otázka, jestli tatínek kouřil, pil a měl dluhy i před miminkem, tak z nich vypadne, že ano, ale slíbil, že to omezí. Maminky si ale přesto miminko pořídily a teď koukají...
To není o povyšování, tohle mi přijde jako základní zodpovědný přístup k mému tělu a rodině. A jestli tohle někdo bere na lehkou váhu, tak proč se pak prostě diví? Třeba mě tu sežerte, stejně jako my se tu údajně navážíme do chudáka holky, která nezvládá základní pravidlo sexu když nechce děti, tak se vy navážíte do názoru, který se neshoduje s Vaším. Takže kdo tu je teď ten, který si tu zvyšuje ego, hmm?
@markyhum Nee, sou prostě lidi, kteří si myslí, že s prominutím sežrali moudrost světa a vyloženě se vyžívají v rýpání a urážení druhých... Stačí si pročíst dvě, tři diskuze holek, který řeší podobný problém a vždycky se v nich najde někdo, že @nutricnihodnota, kteří místo rady jen rejpou nebo uráží a odpovídají stylem " tak prvně si lískni, pak se začni chovat zodpovědně..."
Proč?
@journals Absolutně přesně jsi popsala mé pocity, bez sprostých slov 👍
@nutricnihodnota bolí mě zub, potřebuji poradit, co na bolest a jak si pomoci.... a slečna dokonalá tady naběhne a hned se do mě pustí: a co jsi prosímtě jedla a pila poslední roky, to ví snad i dítě, že když budeš jíst sladké, tak se ti zkazí zuby ne? bože to je zas nějaký blbec tady....
tohle zase příjde tobě normální? já jsem zase dospělá a nemám potřebu tady někoho pranýřovat... stalo se, co se stalo, s tím těžko něco naděláme, myslím, že se zakladatelka už vytrestala sama, takhle se mladý člověk učí z vlastních zkušeností...
když je to pod tvou úroveň, tak to spolkni, zkus se tím neudávit a zase slušně z diskuze odejdi.... ono se stačí před google podívat na tvoje příspěvky v místních diskuzích a je jasno, co jsi zač a jak se tady k lidem chováš.... ano měla se chránit a myslím, že to teď ví víc, něž kdokoliv jiný.. čím jsi ji jako svým příspěvek pomohla, krom větší deprese?
@hanulkaha Proč? To je snadný. *** Takovej člověk se musí nejdřív probrat ze sna a čím dřív, tím líp. Ono totiž, nějaký mimino, to je prdlajs průser, v porovnání s jinejma průserama, který si takhle nezodpovědnej jedinec může zavařit.
@journals ano zvyšuji si tu své ego, protože mi vadí, že se tu stále dokola opakují nicky lidí, kteří vstupují do diskuzí, aby někoho shazovali... jedna věc je napsat to tak jak jsi to napsala ty, ač se to trošku míjí tématem, o kterém se tu máme bavit, tak budiž... ale aby tu někdo vletěl a začal se ohánět, že na vejšku už dnes vemou opravdu každého blba apod... jestli tohle je u tebe v pořádku, tak tímto tady v diskuzi končím, protože je to tu doslova blb za blbem, jeden se neumí chránit a druhý z toho nebude spát, proto musí nad holkou vypustit všechnu páru světa.....
Bože, tady nikdo nesouložil ve dvaceti se svým klukem třeba trochu připitej? Slečna se "chránila" aspoň přerušovanou souloží, ve viru vášně to vypadalo jako dobrej nápad, druhej den ráno přišly pochybnosti a nápad, že existuje i postkoitální antikoncepce. Sice to neni ideální, ale aspoň něco. Tak honem pro prášek, uvědomit si, že to má zdravotní rizika a je fajn antikoncepci řešit dopředu a příště si dát bacha.
Tady je vždycky morálních arbitrů, jo, jako máte leckdy pravdu, ale tak každej neni uvědomělá světice, co souloží jenom za účelem početí nebo aspoň s mučednickým vědomím, že i když to třeba přes ochranu nevyjde, tak se půjde kupovat kočárek, a tudíž má styk pouze s mužem takových morálních kvalit, aby se mohl zfleku stát otcem. Někdo se holt k tomu musí prožít. To jako má teď proto, že na to nemyslela dopředu, proti eventuálnímu početí nic nedělat a stát se matkou, aby tady někomu na diskuzním fóru dokázala, že je dost zodpovědná k souložení?
@siiia Nevím v čem se míjím tématem mého příspěvku, asi myslíš tu zodpovědnost toho, s kým si dítě pořidím? Jenže přesně o tom to prostě podle mě je - o tom uvažování s kým a kdy. A tyhle věci spolu chtě nechtě souvisí.
Tak určitě by to šlo napsat i lépe, souhlasím s tím, že určitě to šlo napsat líp, víc empaticky a ne s takovým odsouzením, ale na druhou stranu si taky trochu myslím, že litováním se fakt ničeho nedocílí, ale souhlasím s tebou.
@vineta a ty teď neodsuzuješ vůbec? Nikdo tady ze sebe světici nedělá, nevšimla bych si, že by tu někdo psal, že tu souloží jen kvůli početí, ale rozum v hlavě by to opravdu chtělo. Proč by jako proti eventuálním početí neměla nic dělat???
A jako jo, pokud vím, že ten člověk, se kterým právě souložím je takovej, že bych si o něj neopřela ani kolo, tak ne, s tím bych se fakt nezahazovala, to nemám naštěstí zapotřebí 😉 to že vy jo, váš boj...
@journals nevím, četla jsi příspěvky od začátku? někdo ji tady snad litoval nebo se ji zastával a plácal si s ní po rameni? jsme na foru pro maminky, snažilky atd..... někdo má problém, tak buď chci poradit k danému tématu, potom SLUŠNĚ třeba říct, že by nebylo špatné popřemýšlet nad nějakou účiněnější ochranou a něco doporučit nebo nechci radit a držím klapačku, sprostý ať si je ten člověk doma, pokud mu to tam prochází.... místo toho se tu do ní začaly navážet a shazovat ji.... u mne už tohle hraničí pomalu s cyberšikanou a že tu toho vidím poslední roky fakt mraky....a k tomu budeme slepí? já už se víc fakt nemám k čemu vyjadřovat, příjde mi, že melu pořád dokola to samé, ale to, že se tu pranýřuje místo dávají rady a zkušenosti je asi fakt normální, že to tady nikomu už nepříjde....
Ahoj, nějaká možnost že bys mohla otěhotnět je. To že spermie na vzduchu ihned odumírají není tak úplně pravda (jinak by se asi těžko dělalo umělé oplodnění, protože většinou ten muž co dává sperma ejakuluje do nádobky na vzduchu😉), ale pokud si nejsi jistá tak si dojdi do lékárny pro prášek "po". A příště zkuste vymyslet nějakou antikoncepci (přerušovaná soulož není jistota a také bych se být tebou nespoléhala ani na počítání plodných dní).
@siiia Ale on se tady na ní ani nikdo hnusně nevozil, nevšimla jsem si. Povzdech nad tím, že studentka VŠ se ptá, jestli po nechráněném sexu může být těhotná je opravdu povzdech na místě. To můžeš slečnu bránit jak chceš, ale její dotaz je minimálně naivní, úsměvný a trochu hloupý. Nicméně ty jsi začala to druhé "kolo" a opozici všech, kteří napsali, že tohle chování je nezodpovědné, což prostě je.
Nezlob se na mě, ale ty pranýřuješ úplně stejně, možná ještě víc, takže za tu světici tu vystupuješ akorát tak ty. Jinak jsem psala, že souhlasím s tebou v tom, že by šlo napsat i líp, aby si slečna dala pozor, to se už ale bohužel nedá nic dělat. Situace se stala, snad nebude mít nemilé následky, ona si to bude pamatovat a opakovat to už tímto způsobem nebudou 😉
@journals
Tady se ale zrovna konkretne o decku nebavime. Ja tvuj postoj chapu a rozhodne se neda rict, ze bych s mnohym nesouhlasila. Jen si myslim, ze tu nejsme od toho, abychom soudily a kdyz uz k tomu clovek chce neco rict, i kdyz treba neprijemneho, jde to slusne.
Ja osobne si az na vyjimky nedokazu o vecech udelat jasny nazor po jednom dotazu a uz vubec ne tak kategorickej jako nektery holky tady, ale fajn, nekdo ma holt o zivote vic jasno. Mne jenom vadi, kdyz to musi dojit k urazkam a ponizovani tazatelky. A v pripade tehle slecny to vubec nechapu.
Kazdopadne bych rekla, ze je zbytecny, abychom se tady kvuli tomu takhle vasnive hadaly, a to samozrejme minim na vsechny tady diskutujici 👍
@journals Dedukuji z toho, že zakladatelka tu vzniklou situaci řeší, a dostává tu čoud za to, že se do ní vůbec dostala. Ona potřebuje slyšet, jak to vyřešit; to, že se zachovala nezodpovědně, zřejmě pociťuje dost silně sama. Takže ona se ptá, zda si má projistotu vzít prášek po, a dozvídá se, že je úplně blbá a nemá mít sex, a že když už souložila, má být připravena nést následky. Ale ona je nese- chce si vzít postkoitální antikoncepci. Podle některých by ale zřejmě měla porodit.
Nikdo nemluvil o neopření kola. Jen se asi leckdo ve dvaceti lekne odpovědnosti, a přiznávám, že bych se jí lekla též. Kdybych měla mít pohlavní život až ve chvíli, kdy bych byla skutečně schopná nést následky, tj. s radostí uvítat potomka, byla bych panna do dvaatřiceti. Což neznamená, že bych se nepostarala o X let dřív.
No nic, dámy, gratuluji vám k daru vidět za všechny rohy a předvídat všechny životní situace. Mimochodem, kamarádku nakazil její manžel, za kterého by dala ruku do ohně, pohlavní nemocí, když se snažili o dítě. Smůla, no, měla bejt chytřejší!
@journals a co má vysoká škola co dělat s tím, jestli jestli se chrání gumou, práškami nebo ničím? já vejšku nemám, takže jsem tedy úplný pablb a nevím jak se chránit? nebo jako někdo, kdo chodí na vejšku si nesmí v životě dovolit ani jedno jediné zaškobrnutí, protože studuje vejšku? u mne je tohle výsměch, zesměšňování a prostě se mi to nelíbí, takže ano, v tomhle případě se té světice zastanu, nezastávám se toho, jak se k problému dopracovala, jestli sis nevšimla, ale ozývám se z úplně jiného důvodu a to je tedy snad rozdíl...... ano teď se tady pranýřujeme všichni... ty zase pranýřuješ mně a tak by to mohlo být dokola, když to vemu z tvého pohledu.... ale na závěr mi napíšeš, že se mnou souhlasíš, tak z toho už jsem úplně blbá (ještěže nemám tu vejšku a mohu vás ujistit, že ve 32 letech už na to fakt raději prdím, protože radši budu stokrát blbá než tady chodit po diskuzích a vysmívat se všem, kdo mají problém.... dva odstavce a každý máš o něčem jiném, nejdříve je to povzdech na místě, ale pak se mnou souhlasíš... má úcta, z diskuze se jdu odháčkovat a všem přeji hezký večer.... příště holce rovnou napište ať si ji zašije a vrátí titul... na tohle nemá totiž ani středověk fakt 😀
Mne osobne nevadi ani tak povzdech nad hloupou otazkou, ale odsuzovani a pohorseni nad NEKTERYM pocinanim si tazatelek. At hodi kamenen, ktera z nas nebyla mlady tele a neudelala nekdy blbost.

@siiia Tak vzit si ho samozrejme muze, zalezi, kolik hodin od styku ubehlo. 🙂 Ja mela prvni pilulku po 20 hodinach, druhou po 32 a uz bylo pozde. Gynekolog mi pak rekl, ze v pribalovem letaku sice je 48 (u nekterych i 72!) hodin, ale ze 99% jistotu ma clovek pokud prvni pilulku vezme do 10-12 hodin, pak se ucinnost snizuje kazdou hodinu zhruba o 2 %.
Sranda to je, dneska jsem za to vdecna, ale tehdy mi ten pozotivni test docela vypalil rybnik. 😀 No, aspon mi nebylo 16, ale o.par let vic. 😅