icon

Nechráněný první sex - zabere pilulka po?

jalomka02
20. črc 2018

Zdravím,
je mi hrozně blbé sem psát, ale už jinak nevím co mám dělat. Je mi 16 let, z noci ze 7.7 na 8.7 jsem měla první sex, problémem je, že jsem byla pod vlivem alkoholu a také jsme nepoužili kondom (čehož teď nehorázně lituji). Každopádně, neudělal se do mě ( aspoň myslím, mám z té noci výpadky), ale bojím se toho, že mu unikla třeba jen kapička, nebo že to nestihl a já to nezaznamenala. Ráno jsem si rychle šla koupit pilulku po a bylo to cca 4 hodiny po posledním aktu. Dost lidí mi říká, že mám být v klidu, že ta pilulka zabere, že je opravdu malá pravděpodobnost, že jsem těhotná, ale mně to stále nedává spát. Pak jsem měla ještě druhý sex a to 13.7, ten už byl s kondomem. Taky mám nepravidelné měsíčky a ještě jsem to ani nedostala (naposledy jsem je měla 7.6- 12.6). A to mě také dost znervózňuje. Na druhou stranu se utěšuji tím, že jsem ve stresu, že jsem je nikdy neměla pravidelný a že jsem také na měsíc na dovolené ve Vietnamu, kde je jiné klima, jiné časové pásmo a tak dále. Nikdy jsem nebyla u gynekologa, snažila jsem se dovolat ke gynekologovi mojí mamky, ale ten to nezvedal a taky to byl poslední týden před tím, než jsem odletěla. Mám s sebou 3 těhotenské testy, abych věděla přesněji, jen nevím kdy je mám použít, přijde mi, že je ještě brzo. Jinak nikomu z rodiny jsem to neřekla, kromě bráchy, který samozřejmě neví co s tím. Tak bych tímto chtěla poprosit Vás, jestli byste mi nemohly poradit, napsat jak to vidíte vy, vaše názory, nějaké rady, tipy, zkušenosti a tak dále. Moc vám děkuji.

guinea
20. črc 2018

Ahoj, nemá smysl se nervovat. Jestli jsem to dobře pochopila, tak jsi teď na měsíc ve Vietnamu. Ty těhotenské testy si udělej třeba před odletem domů, a pak až bude doma - ať ty testy dopadnou jakkoli - si dojdi na gynekologii. Už jen kvůli testům na pohlavní nemoci, kvasinky, chlamidie... Pokud bys byla těhotná (ale ta pravděpodobnost je opravdu malá), tak bude těhotenství staré jen pár týdnů a vzhledem k tvému věku by ti asi lékař doporučil přerušení. Nepanikař, udělala jsi chybu, to víš, ale všechno má řešení 🙂

jalomka02
autor
20. črc 2018

@guinea odlítám 15.8, takže to je tak měsíc a týden od styku. A na gynekologii si rozhodně zajdu, o tom žádná🙂 moc děkuji

priefi
20. črc 2018

@jalomka02 klid. Bude to dobre, ale uz nedelej takove blbosti 😉 zestni zitra rano

terezs2716
20. črc 2018

Myslím,že můžeš být v klidu. Ten prášek "po" je taková darda hormonů,že může být menstruace až o více jak týden posunuta,ale pilulka je celkem spolehlivá,těhu test si udělej před koncem dovolené a po návratu zajdi na gyndu. Těhotná pravděpodobně nebudeš.

xkalisto
20. črc 2018

Jestli si vzala prášek po tak bych se nebála.

Co se ale jinak týče toho jestli někde nebyla kapka i když se neudělal tak bacha na to jak to vlastně funguje. Největší přísun je samozřejmě když se udělá, ale i před a během styku se mu mohou tvořit kapičky a v těch spermie jsou taky (tzv. pre-cum). Takže aji z toho jde normálně otěhotnět.

Ale myslím že si to zvládla dobře, prášek po sis dala a hlídáš si to takže cajk. 🙂

Ale na gynde už si měla dávno být teda. Rozhodně začni chodit na kontroly aspol.

jankol
20. črc 2018
Uživatel jankol je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jankol.

Hlavne se nestresuj, bud v pohode, pilulku sis vzala, tak myslim ze to bude v pohode 🙂, nestresuj a priste se chran nebo si zajdi pro antikoncepci.

jalomka02
autor
21. črc 2018

Všem moc děkuji🙂

victress
21. črc 2018

jenom se zeptám, pilulka PO je volně prodejná v lékárně i 16letým?

jalomka02
autor
21. črc 2018

@victress nejspíš ano

mataharyy
29. črc 2018

@victress už ano, když si vzpomenu co za peripetie jsem si před lety prožila díky prasklému kondomu a následnému shánění tablety po, tak si říkám že je to dobře. Tehdy byla jen na předpis a najít gynekologa který mě díky VZP neposlal do háje ještě dříve než jsem řekla co chci, byl zázrak.

oveckaluky
29. črc 2018

@jalomka02 No nevím teda, když ji potřebovala sedmnáctiletá dcera, šla jsem do lékárny s ní a poslali nás pro recept k doktorovi...

klea81
1. srp 2018

@victress chtějí občanku, takže podle mě stačí 15 let, ale netuším jak je to v praxi, každopádně v zahraničí to může být jinak než u nás