icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

janina29k
31. led 2017

@zak1991 a u dr jste byli? Jestli to teda chceš napsat

gnozka
31. led 2017

@zak1991 ahoj . Nesmis to vzdávat !! Moje kamarádka byla 3x na ivf kdyz jim zjistili ze manžel mel velmi spatne spermie a ona jeste na nej alergii . A po 3,5 letech maji úžasná dvojčátka !!! Byla jsem s ni a musím říct ze opravdu chapu jak se musi oba cítit kdyz to nejde . Ale naděje umírá poslední !!!! Hodne slychavam ze to vždy k tomu zdárnému konci dojde !

zak1991
31. led 2017

@gnozka Moc díky za povzbuzení. 🙂 Manžel byl před Vánoci na spermiogramu, ten nedopadl dobře... Takže tomu dáme ještě nějaký čas, pak asi také půjdeme někam na kliniku... A uvidíme.

zak1991
31. led 2017

@janina29k Já jsem byla naposledy na preventivní prohlídce, manžel byl na spermiogramu, ten dopadl hrozně.

gnozka
31. led 2017

@zak1991 a hrozne jakoze jsou pomalé nebo úplne bez šance ? Jestli nevadi ze se ptám . Manžel od kamarádky mel snad jeden stupeň nad neplodnosti a i z toho dokázali vzít dobrej materiál !!

janina29k
31. led 2017

@zak1991 tak existují prostředky na podporu plodnosti mužů. zkus se podívat třeba nějaké online lékárně nebo se zkus zeptat ještě tady na koníku. Třeba se pak spermiogram trochu zlepší. A doktor určitě pomůže a třeba vás pošle na nějaký to odborný pracoviště a tam vám určitě pomůžou v nejhorším případě

zak1991
31. led 2017

@gnozka Najdu výsledky a hodím to sem. Třeba mi to i trochu objasníte. 🙂

bonynka1981
31. led 2017

Na zlepseni spermia pomaha Folandrol.

zak1991
31. led 2017

No... V podstatě všechno na nule. asi ani nemá cenu to sem dávat podrobně.

janina29k
31. led 2017

@zak1991 hele za vyzkoušení určitě stojí to co doporučuje Bonynka

gnozka
31. led 2017

@zak1991 ta to bych zasla uz do nějakého centra . Určite Vam řeknou co a jak . Vetsinou je nejake řešení !! Dobry je vitamin E pro muze na podporu plodnosti . Ale otázka je jestli by to k něčemu bylo . Manžel je kuřák ?

zak1991
31. led 2017

@gnozka Ono jde o to, že já jsem se ještě úplně nesmířila s představou umělého oplodnění s dárcem... Proto nikam moc nespěchám.

@janina29k Podívám se po tom.

katka9184
31. led 2017

@gnozka tak se Vám určitě brzy zadari, musíme tak nějak doufat, chtěla jsem ho mít do jara, aby bylo hezky pod stromečkem, nenosit velké bříško v létě.
Snažím se na to nemyslet, ale je to hrozný, myslím na to pořád.
Právě, že nemám kromě bradavek žádné příznaky...☹

janina29k
31. led 2017

@katka9184 nemyslet na to nejde... obzvlášť když MS nedorazí včas.

gnozka
31. led 2017

@katka9184 tak to bCh si taky prala na to nemyslet !! Ale tom proste nejde .

krisatko
31. led 2017

@cristie nepomáhala sem nijak... akorát jsem preventivně nepila víno ani pivo

@katka9184 přeju aby Vám to vyšlo 🙂

My jsme otěhotněli fakt brzo, ale bohužel to nedopadlo (VVV zjištěny v 21+3) takže ted cekam na zatažení dělohy a první MS po šestinedělí. To by mělo být cca koncem února 🙂

gnozka
31. led 2017

@zak1991 ale preci jeste nemusí byt dárcovské ! . Tim ze tam půjdete si jenom zjistíte jake mate moznosti . Tohle jsou zatim jen spekulace . Nebo uz Vam nejaky lékař řekl ze bez dárcovství to nepůjde ?

zak1991
31. led 2017

@gnozka Po vyšetření manželovi řekli, že by doporučili dárce. Že sice je malá šance, ale s dárcem je jistota.

krisatko
31. led 2017

@katka9184 Andilka o kterého jsme přišli jsem měla naplanovaneho na přelom května a června. Teď se modlím jen aby se to podařilo co nejdřív a termín porodu už neřeším.

gnozka
31. led 2017

@zak1991 tak to
Potom chapu . Jako zkuste treba jeste jiné centrum . Vim ze to manželovi spermie nezlepší ale vic názoru je taky lepsi . Kamarádka chodila 2 roky do jednoho a porad prd z toho , pak sla do Prahy a najednou to šlo . Zjistili jim i jiné veci a zadarilo se . A pokud opravdu jina šance neni , tak muj názor je ten ze pokud s tim nebude mít partner problem ja bych do toho sla . Je to jen geneticky materiál . Ale on bude u tebe kdyz ti poroste brisko a pod . Ja sama jsem biologického otce nepoznala . Muj táta s mámou zacal randit kdyz mi bylo 6 mes . A je mi tim nejlepším tátou na světe . Mam i brachu a nikdy jsem nepoznala ze on by byl jeho a Jan ne . Táta je ten kdo se stara. Vim ze je to těžká situace ale pokud mas doma chlapa ktereho milujes tak preci nebudeš hledat někoho jiného . Nebo se vzdát toho mít deti . Ale je to na kazdem .

zak1991
31. led 2017

@gnozka Díky. 🙂 Manžel byl v Praze, už přesně nevím, kde to bylo... ale měli celkem kladné recenze. Domlouvali jsem se, že půjde ještě jinam na vyšetření, tak uvidíme.

Tak nějak se pokouším smířit s tím, že prostě děti mít nebudeme. Manžela bych se nevzdala, ani v takovém případě. V tom mám jasno.

gnozka
31. led 2017

@zak1991 zkuste to probrat . Samozřejme Te nemůžu nutit mít deti 🙂) ale zkus to přehodnotit . Deti jsou radost . A jak rikam bylo by vase 🙂 ale znám i takove ze radsi deti nemaji . Taky nechtěli dárce . Ja bych to asi nedokázala . Ale těžko soudit nikdy jsem v takove situaci nebyla .

katka9184
31. led 2017

@janina29k no právě, koukáme na film a ja se jen pozoruji, zda něco necítím, to samé na záchodě...Pak čtu, jak každá něco cítí a já jsem z toho smutná, že ja nic.
Do toho mám pořád studené nohy a po mě boli močák... Achjo :(

janina29k
31. led 2017

@zak1991
@gnozka souhlasím, moje kamarádka má první dítě s jedním mužem, ale už v průběhu těhotenství přišla na to, že to není chlap pro ni a rozešla se s ním a našla si nového přítele, se kterým má druhý mimčo a ten je tatínkem obou, protože bio otec se prostě nezajímá, pár krát přijel na návštěvu a pak prostě napsal, že peníze posílat bude, ale vídat ho nemusí. A malej je na tatínkovi dneska závislej víc než na mamince

zak1991
31. led 2017

@gnozka Taky jsem si takovou situaci nedokázala představit, dokud jsem v ní nebyla... Je to celé strašně složité... Je možné, že třeba názor časem změním. Uvidíme. Zatím tomu ještě dáváme šanci normálně (i když, přes takové výsledky by to byl zázrak), za nějakou dobu uvidíme.

janina29k
31. led 2017

@katka9184 já taky chodím každou chvilku na záchod jestli náhodou se mrcha nespustila.

katka9184
31. led 2017

@janina29k chci to testování vydržet aspoň do čtvrtka, abych nemrhala testy

janina29k
31. led 2017

@katka9184 já nechci testovat do pondělí u prvního jsem měla pozitivní test až po 2týdnech

katka9184
31. led 2017

@janina29k až takhle dlouho jo? To bych nevydržela, jenom dneska,.Když jsem dávala test do skříně jsem měla nutkání...
Myslela jsem si včera, když jsem Dr. říkala, ze jsem vysadila prášky, že se na mě třeba podívá, zda proběhla ovulace a on nic...Máte někdo taky takovou zkušenost?😒

janina29k
31. led 2017

a to jsem byla i u dr a ten na utz nic neviděl, ale měla jsem ovulaci dýl než má být podle tabulek, takže tak

Strana