icon

Pojďme si zkrátit předlouhý čas při čekání na //

brunetkavalery
4. únor 2016

Ahoj budouci maminky-cekatelky, pokud jste netrpelive jako ja, pocitate dny, teplotu, OVU a MOZNE HNIZDENI, pojdme si zkratit sobu cekani. Pisnete, cim se snazite zamestnat a jak o sebe pecujete🙂
My se snazime teprve 1.mesic.
Ja za sebe muzi rict, ze jeste nikdy jsem na sebe tak nemyslela a nepecovala o sebe. Snazim se chodit cvicit, na masaz, odbourala jsem uspesne veskery stres v praci a v sirsi rodine🙂
Jinak i s manzelem.nas to snazeni uzasne spojilo jeste vice🙂:-*

byra
3. kvě 2016

Holky má někdo zkušenost s jeřábem ptačím? prý posunuje ovulaci.

luciasek1987
3. kvě 2016

Holky jsem teprve 3 nebo 4 dpo.. A v noci jsem byla 4x na zachode.. Pred spanim jsem nepila, s mocakem nic nemam..

byra
3. kvě 2016

@luciasek1987 není ještě brzo? nebo jsi někde prochladla. Nespadla ti imunita?

luciasek1987
3. kvě 2016

@byra urcite je brzy... 4 dpo a ani 10 dpo nemuzu podle me nic citit a vnimat... spis mas pravdu s tim prochladnutim... 🙂

byra
3. kvě 2016

@luciasek1987 já spíš řeším posunutí ovulace. Za 3 měsíce je to 15-16-18 divný, co? Cyklus stále 29 dní

luciasek1987
3. kvě 2016

@byra a nepijes treba kontryhel nebo tak neco? mne kontryhel posunul ovulaci a vubec prodlouzil cely cyklus..

byra
3. kvě 2016

@luciasek1987 ano 😖 je pravda, že mi zkrátil cyklu, ale posunul ovulaci. Poslední jsem měla před 14 dny, teď asi budu brát pyridoxin na prodloužení LF (někde jsem četla, že Béčko ovu posouvá zpět)

kastanek87
3. kvě 2016

Tak holky dnes jsem 10DPO,vcera mě brutálně bolely bradavky na dotek,dneska mi přijde že zas nic. Ale ráno jsem měla jakoby pálení v podbřišku,ještě nikdy jsem ten pocit nezažila,pak mě asi 2x bodlo na levé straně a smitec 🙂 no ať už je aspoň sobota ať vím na čem jsem.

byra
3. kvě 2016

@kastanek87 já jsem 9 DPO, příznaky žádné krom občasného tlaku v pravém třísle a občas tam píchne

kastanek87
3. kvě 2016

Tak to budem testovat zhruba stejně
@byra ;) já teda asi už ve čtvrtek, protože pokud nebudu v tom,potrebuji na další týden prášky na oddálení menses,jelikož se mi to vůbec v tom tydnu nehodí 🙂 takže pokud bude ve čtvrtek test negativní, pojedu na gyndu a rovnou se necham prohlídnout jestli je vše ok.

byra
3. kvě 2016

kruci, vždycky když napíšu, že jsem bez příznaků tak se do pár hodin nějaký objeví. Zrovna teď začalo píchat na levé straně.
Na druhou stranu minulý měsíc jsem v tuto dobu už tři dny špinila (minule ovu 16DC, 24-29 špinění a pak 3 dny slabá MS).

byra
3. kvě 2016

@kastanek87 já nejdřív v pátek, po tom kontryhelu co jsem pila 3 měsíce se mi začíná prodlužovat cyklus, takže MS by měla přijít pátek-neděle.

kastanek87
3. kvě 2016

Ja si teda myslím že jsem 10dpo :D dělala jsem si test 22.4.odpoledne a 23.4.odpoledne viz.foto. nikdy nevím kdy teda přesně od toho testu dojde ovulace a od kdy to mám počítat :D

kastanek87
3. kvě 2016

@byra fakt? Je pravda že já měla třeba 3mesice zpět MS až po 39dnech,ale nenapadlo mě že by to mohlo být z kontyhelu. A právě jsem mívala ovu 18,19den. Teď co piju tu Macu jsem měla ovu 13den.

byra
3. kvě 2016

@kastanek87 24-48 hodin po nejsilnější čárce

právě mi psala sestřenka - mají Matyáše - sice měla termín až na konci měsíce, ale malému se chtělo evidentně na svět dřív.

byra
3. kvě 2016

@kastanek87 jj někomu kontryhel cyklus zkrátí, někomu prodlouží. Já ho pila na zkrácení - no zkrátil z 35 na 28, 29 a teď čekám že 30. Už ho pít nebudu. Asi zkusím jeřáb ptačí.
Ono je to s tou ovulací všelijaké. Obvykle se počítá za 1DPO den po pozitivním testu nebo 1. den silná čárka, druhý den ovulace a ten další 1 DPO

kastanek87
3. kvě 2016

@pindruse16 z toho si nic nedelej,mě přítel taky furt říká že jsem magor :D ať se na to vykaslu, nic nepocitam a půjde to hned. Ale to prostě nejde. Antikoncepci neberu snad 10let,před tím to šlo hned...a teď když opravdu chci,tak to nejde,je to na hlavu...

kastanek87
3. kvě 2016

@byra takže možná jsem teprve 9den,nebo nevím,tak nějak okolo :D já mivam MS dost nepravidelnou. Jednou jsem čekala i 13dni už jsem se radovala že to musí být a stejně prd. Proto jsem taky začala testovat kvůli ovulaci. Ty brdo,gratuluji, ať je malej zdravej 🙂

byra
3. kvě 2016

@kastanek87 já jí závidím ☹ má 23 let a druhá sestřenka má 18 a termín na konci srpna (taktak stihne maturitu). chjo ☹ proto si připadám vedle nich staře se svýma 31

rennni
Autor odpověď smazal
byra
3. kvě 2016

@rennni ahoj kdyžtak mrkni sem https://www.modrykonik.cz/kontryhelovy-caj/ občas tam někdo je, komu cyklus prodloužil. Já si toho všimla když jsem po počítání zjistila, že se mi ovulace posunuje dál (LF by měla být stále stejně dlouhá)

rennni
Autor odpověď smazal
pindruse16
3. kvě 2016

@byra moc gratuluju k prirustku do rodiny ;)

@kastanek87 ja si z toho moc nedelam, pochopil vysvetleni, ze kvuli praskum potrebuju vedet, kterej den mam 15 DC a ze at se zepta kterykoliv holky, tak kazda resi, jestli to dostane o dovolene nebo ne... ale jako jo, chtela bych umet vypnout hlavu, nemyslet kolikaty den cyklu je a vzit prvni prasek vzdycky az kdyz me na to upozorni telefon... ale ja mam pocit, ze jsem to resila vzdycky... vzdycky jsem si v hlave pocitala kolik mi zbyva do dalsi MS 😀

holky, ja potkavam 3 tehotny kolegyne kazdy den v praci... nebo treba dve kolegyne, si pred trema rokama rekly, ze se pusti do "vyroby" potomku a za dva mesice obe hlasily, ze jsou v tom... jedna uz se vratila do prace a druha ted v lete bude rodit po druhe... nasim se u prvniho i u druhyho ditete (jaa 😎 ) zadarilo hned a pri tretim mamka otehotnela pres antikoncepci... safra, proc mi nedala par jejich genu... 😀

digisek
3. kvě 2016

ahoj holky, já teď jedu druhý cyklus po vysazení HA, v prvním krásně v termínu MS, pak zřetelná ovu (hlen, křeče, atd.), pak další MS už né po 28 dnech ale až po 30 dnech a teď čekám na druhou ovu po vysazení.....během první jsme zkusili s manželem štěstí ale nevyšlo to, zkusíme teď u druhé a uvidíme. Po vysazení jsem netušila, jestli budu ovu vůbec mít nebo jak to vlastně celé bude, koupila jsem testy a pro jistotu sledovala, ale přišla krásně takže jsem se uklidnila že tělo mi funguje. Doktoři tvrdí že po vysazení HA je žena nejplodnější pokud se ovu dostaví, tak jsem zvědavá jestli je to pravda. Je pravda, že dřív jsem nad tím nějak nepřemýšlela, ale co jsme si doma řekli že je čas na potomka, tak to mám pořád v hlavě...nedokážu pochopit že jsou ženský, který vysadí prášky a pak nic neřeší a když jednou nepřijde MS tak jsou v tom.....já na to nějak nedokážu nemyslet........od vysazení HA beru listovku, napřed asi týden samotnou a vit E a teď beru Fertipronu, a začala jsem pít ten kontryhel, tak uvidíme jestli to nějak pomůže. Asi mám tu nevýhodu že neumím čekat, na nic, ani ve frontě v obchodě, to radši odcházím, a přijde mi že celý to snažení se a pak možná těhotenství je pořád jen o čekání a čekání .... čekáte na ovu, pak čekáte na MS, pak čekáte na další ovu .... a furt dokola.......chjo ........

luciasek1987
3. kvě 2016

@digisek no hezky jsi to napsala... uprimne... a mas pravdu v tom, ze u tehotenstvi budes hold cekat porad... proste se budes muset prekonat 🙂 me to cekani take nebavi, ale zase si rikam, ze s tim nic neudelam, takze cekam a cekam.. zrovna ted cekam :D jsem 3 dpo... teprve.. ms ma dorazit pristi nedeli .. chjo.. :D

digisek
3. kvě 2016

@luciasek1987 ...tak aspoň že nečekám jen já, ale že čekáme všechny 😅

luciasek1987
3. kvě 2016

@digisek nejhrosi na tom je, ze mi nevadi cekani na ovu ... ale cekani na neMS :D proste tyhle dny se tak tahnou... cim se zabavujes ty?

digisek
3. kvě 2016

@luciasek1987 .... je fakt že na ovu se čeká mnohem líp .... ale na MS už je to horší.........já ti ani nevím, snažím se furt něco dělat, buď v práci, nebo doma, abych pak večer usnula a moc nemyslela.......horší je to když není co dělat, tak si čtu články co a jak jiný ženský a to je snad to nejhorší, protože jsou většinou nadšené jak se jim to hned všechno povedlo když na to nemyslely a to na to pak myslím zas já o to víc 🙂 .... samozřejmě to každé moc přeju...... 🙂

luciasek1987
3. kvě 2016

@digisek asi nejsme jedine dve, co to tak maji... 🙂) take si porad neco ctu.. ale je fakt, ze psychicky jsem v pohode... zatim nestesuju, ze nemuzu otehotnet... proste jen "cekam"... ne uplne vklidu ale cekam 😀 ted bude leto... takze kdyz neotehotnim ted... tak si alespon dam jeste nejaky ten drink v parnych dnech 😎

digisek
3. kvě 2016

@luciasek1987 jo to máme asi tak nějak stejně......nestresuju, ale "čekám" ....léto je fajn to je pravda s tím drinkem 🙂 ........

Strana