Potrat ve 14, jak zjistí jméno přítele?
Dobrý den, je mi 14 let a už pár dní se mi odkládá menstruace, chtěla bych se zeptat, kdybych náhodou musela jít na potrat, tak jak tam zjistí jméno přítele, popř. Když jim ho neřeknu, mohl by z toho být problém? (Příteli je 16)
@sisstin Presne, a ono se to taky lisi od povahy zeny co se tyce prave te postele... jsou chlapi, co mysli jen na svy uspokojeni, pak jsou chlapi, co chtej za kazdou cenu uspokojovat jen partnerku, a pak je ten zlatej stred... Nebyla bych s chlapem, co muze celou noc... bych chcipla 😀 A ta laska, ta je samozrejme nutnosti... sex je jen tresnicka na dortu
Moc by mne zajimalo, jestli vy ktere pisete, ze byste sve 14 lete dcery propleskly, jestli jste opravdu tak cudne...kazdopadne vic nez proplesknuti by urcite pomohlo s dcerou si sednout a popovidat si s ni o bezpecnem sexu a rict ji, ze je dle vas jeste na sexualni zivot cas. Rozhodne bych ale nic nezakazovala, vsichni vime, ze zakazane ovoce nejlip chutna. Ja prvni sex mela s chlapem o temer deset let starsim a to na prvni schuzce, bylo mi teda uz 17, ale mama se to nikdy nedovedela, protoze ji nic takoveho ani nezajimalo, kdyby se to dovedela asi by me prerazila, ale verim ze by to stejne nepomohlo a sla bych do toho znovu...
Chapu,ze pro mamu je těžký poslouchat,ze jeji holčička je sexuálně akční jak ve 14 tak ve 20..Ja o to přišla v devatenacti...Moje mama ani ted pomalu v mych 27 nechce slyset takovy ty problemy,ze se mnou ted v těhotenství nechce partner spat...a to jsme si s mamou rikaly vazne vzdyck vsechno...Doba je hnusna,takze buhvi jak to bylo...Frajerum jde vetsinou jenom o jedno a my,s prominutím slipky si myslime,ze je jedinej na světě a kdyz mu ,,nedame"pujde jinam a keste se nam bude smat...,Moje segra takhle prisla v patnácti...mama ji na to rekla,ze to delat nebude a sestra ze jo,ze se ji to libi😂Pilulky to jistí,holka zlata☹ A pokud to bylo proto,ze se mate rádi,proc by ne? Muze to vydržet dlouho...Nemyslim si,ze fackovat je to spravny řešení...Ja byt v te situaci,prisla za mamou a dostala tafku tak uz ji nikdy nic nereknu...Tak a ted me ukamenujte
Ja nevim kde zijete a co hrotite, pokud by moji dceri bylo 14 tak ji pozenu pro prasky preventivne, abych mela klid a ona vedela, ze to je na ni a hotovo. Kdyz diteti budete vsechno zakazovat, tak to bude delat o to vic a sverovat se vam taky furt nebude. Ve 14 letech soulouzi snad 70% pubertaku, neni to nic divnyho poslednich 10let. Kdyby jste byly trosku modernejsi a ne 55 lety stary matky v dobe, kdy diteti je 14-15 let, chovaly byste se jinak.
@caverina tak urcite rozdily budou. Ale kdyz mas chlapa ktery v ty posteli neni nudny, umi se chopit vedeni apod, tak asi netreba vice experimentovat. A jednoznacne zalezi i na jinych vecech 🙂
@dreadnought tak napotreti je to jeste dobry 🙂
@ploutvicka59 souhlasim s tebou, mne prijde, ze sexualni zivot, je porad jedno velke tabu a matka s dcerou to moc resit nechce. Mozna kdyby to matky vice s dcerami probiraly a otevrene o tom spolu hovorily, dokazalo by se predejit mnoha problemum. Doufam a verim, ze ma dcera ve me bude mit duveru a bude si semnou o tom chtit jednou otevrene popovidat
@novamamina tak pokud tě to s chlapcem v posteli baví tak je to super a může to klidně být i ten první a pak je to nádhera...ale fakt nejsou všichni stejní....a žádný chlap vám neřekne,že s každou je to stejné. ..a jestli jo tak lze🙂
Jestli ono to u tech drive soulozicich nebude tak trochu dusledek nudy. Ja mela vzdycky dost aktivit, bracha taky. Nebrala bych jako dogma, ze my jsme soulozili v 16ti, tak dnes soulozi o 2-3 roky drive. Deti jsou porad deti a maji si prozit detstvi. Sex se podle poji s dospelosti a odpovednosti.
@mari90 napodobne...ja vzdycky mohla a muzu mame rict vsechno..Je dost naivni si rikat,ze moje holcicka to delat nebude😀Podle me lepší sex ve 14,nez drogy...Ja zacala pozdeji,nebylo kam spěchat,o nic sem nepřišla...Jelikoz v listopadu nam vrána nadeli princeznu,chci aby pozdeki vedela,ze muze kdykoliv prijit s čímkoliv...Horší to nude sže tatínkem😂Ten se toho obává uz teď😂
Tak určitě to není jenom o tom, že jsme staromódní, je to také o přístupu k životu, někdo prostě uznává jiné priority života, a fakt mi není 55... 😀 Snažím se vychovávat svoje dcery v tom duchu, že sex je závazek, není to jako někomu dát pusu... Kdybych jim nechala předepsat antikoncepci, tak je to jako bych souhlasila s tím, že teda můžou, a to já teda fakt nesouhlasím... Nic jim nezakazuji, rozhodnutí ponechám na nich, ale budu doufat, že moje výchova přinese nějaké ovoce. A jinak prosím tě, zkus sem napsat, až bude mít tvoje dcera 14 let, předpokládám, že to už dostaneš rozum a budeš psát jinak😉
Pro makronka222
Je to troll
@makronka222 Tak co tahle snizit i trestni odpovednost na 14 let? Ja tedy rozhodne ve 14ti dceru pro antikoncepci nepozenu. Radeji ji.od mala vedeme ke sportu, cteni, hudbe a dalsim zajmovym cinnostem a doufame, ze se nam to v dobrem vrati. A vcelku by zajimal odkaz na tu statistiku 14ti letych soulozicich. Ja tedy doufam, ze se porad jedna spise o vyjimky a ne o 70% populace. Btw az bude moji dceri 14, me bude 46 a za staromodni se nepovazuju a povazovat ani nebudu. A jako ty rikas nam co se soulozi ve 14 nesouhlasi staromodni matky, tak ja matkam, co s timto naopak souhlasi s jeste to podporuji antikoncepci pro 14ti letou holku, rikam pitome.
Milé dámy, proberte se... Již před deseti lety souložila většina 15letých slečen... Můžu mluvit i sama za sebe. Má první sexuální zkušenost byla právě v 15 po roční známosti. Byla to láska, která nám vydržela ještě další 3 roky. A rozhodně si o sobě nemyslím, že jsem nána pitomá... Ani o většině mých kamarádek, které v takovém věku přišly o panenství... A ne, opravdu nepatřím do žádne sociálně slabší skupiny... Doba je prostě taková. A když se teď rozhlédnu, tak ano většina holek začíná se sexem v 15 a někdy i dříve. A jak už tu bylo řečeno, lepší než facka a zákazy je přeci to s dcerou probrat, promluvit si o následkách a bezpečném sexu. Já sama jsem si v 15ti došla pro antikoncepci. Rodiče mě také hlídali a nelíbilo se jim to. Samozřejmě, že žádný rodič nebude jásat radostí, že jeho holčička má s někým sex. Ale holky a ani kluky neuhlídáte, když mají potřebu... A jen mě mrzí, že slečna se tu neptala na váše názory, v jakém věku je pro vás normalní začít se sexualním životem. Chtěla radu...Sama moc dobře ví, že nechránit se je chyba... A určitě si to bude pamatovat. Doufám, že u ní bude vše v pořádku, že menstruace se brzy dostaví a pro příště raději nejdřív přemýšlet o bezpečném sexu 🙂 jinak k otázce tedy... Když je oboum partnerům 15 a více let, je vše legálně v pořádku. Bohužel, tobě je ješte 14 let, tudíž by jsi jméno nahlásit musela. Kdyby příteli bylo 14 let také, tak se to zákonně posuzuje jako "nevinná hra dětí". Ale když je jeden starší 15 let a jeden mladší, posuzuje se to jako zneužití. Proto by to lékař musel hlásit policii...
Udelej si test a uvidis...snad to bude ok a nebudes to muset resit dal. Drzim palce....ale teda myslim, ze z jednoho ,,zasunuti,, tehotna nebudes...mozna ty nervy , strach...
Jinak ja treba mela opravdovy sex o dost pozdeji, ale u mych spoluzacek a to opravdu na dobre skole, bylo bezne mit o dost starsiho pritele uz v patnacti a za rucicku se urcite nevodili......🙂....
@ilonne To si vazne myslis, ze maminky, ktere svym dceram ve ctrnacti radsi daji antikoncepci, nebo ochranu, tak ze jsou pitome??? Me spis prijdou pitome, ty, ktere si nepripousti, ze jejich dcera nekdy mozna bude mit sex. Pak tu vznikaji takovehle diskuze. Myslim si, ze dite by u rodice melo citit, ze za nim muze prijit s cimkoliv a ne pro facky, tresty a ponizovani. Ja se tak u mamky citila a presto jsem nemela sex brzo, pockala jsem si do osumnacti. A to, ze mi dali ochranu uz v patnacti, urcite nevedlo k tomu, ze jsem si rekla tak a muzu mit sex. Ono co si mysli rodice je vec jedna, ale jak to citi dite, je vec uplne jina...Ono prave takove, ktere maji nejprisnejsi rodice, tak se casto utrhnou ze retezu, protoze misto toho, aby si s maminkou mohly promluvit, tak se toho boji a ani se o to nesnazi. Znam holky, ktere zacaly se sexem ve ctrnacti a zadne vyvrhelky to teda fakt nejsou.
@roxolanka No tak vidíš, ted sis sama odpověděla, tvoji rodiče ti nechali v 15 předepsat ant. a ty jsi toho stejně nevyužila, není pak lepší docílit zodpovědného chování výchovou, než tím, že budu říkat "tak dnes je taková doba, je to přece normální souložit ve 14, tak ji radši tu ant. nechám napsat... "? Mimochodem tou výchovou tu snad nikdo nemyslel fackování, tresty a ponižování, zákazy apd. ,to je zas úplně o něčem jiném...
@roxolanka No tak pokud by mě holka přišla s tím, že je ve 14 těhotná, tak bych se asi neudržela taky, přičemž jsem i matkou, které se děti nebojí svěřit... S dcerami mám pěkný vztah, nejstarši už je v pubertě a řešíme první lásky apd, mám o ni strach tak jako tak, ale nic ji nezakazuju, neb se bojím, aby pak na just neudělala nějakou blbost, ale snažím se jí důvěřovat a věřit, že jsem ji dobře vychovala a bude se chovat zodpovědně. Ale ono je taky něco jiněho psát coby kdyby a něco jiného pak je, když podobná situace opravdu nastane, nevěřím nikomu tady, kdo tvrdí, že by celou situaci vyřešil v klidu a vůbec nejvíc mě irituje, když zde píší matky od půlročních dětí, jak by se zachovaly, když ještě vůbec, ale vůbec neví, o čem ten život s puberťáky je a věřím tomu, že za těch 12 let by zde psaly úplně jiné komentáře...
@mandala Me je ve vysledku uplne jedno, kdo jak vychovava sve dite, zalezi mi na tom mem. A to, ze mam terve pulrocniho prcka neznamena, ze sem nemuzu prispet pod komentar, ktery oznacuje skupinu matek, ze jsou pitome, kdyz daji ochranu diteti! Jen jsem napsala, ze je pro me prioritou duvera, tak nevim, proc hned tak rypes. A treba moje mamka se chovala uplne stejne i kdyz jsem byla v puberte, tak doufam, ze mam ten talent a naturel po ni.
@roxolanka Ja si radeji budu s dcerou o bezpecnem sexu povídat a budu ji porad dokola vysvetlovat, ze v tomto smeru ji rozhodne nic neutece, nez bych ji preventivne nechala napsat hormony. Samozrejme, ze dopredu neodhadnes budoucnost, ale chovas se podle urciteho modelu, ktery znas z domu. A ano moje mamka si se mnou povidala, hodne si se mnou povidala a antikoncepci mi preventivne predepsat nenechala. A nemusela, pockala jsem si do dospelosti a nelituji toho. Takze ano, myslim to vazne, pokud nekdo necha 14ti lete holce preventivne predepsat hormony, nez aby jsi si povidal, klidne porad dokola, protoze o tom vychova a rodicovstvi proste je, nepovazuji to za nic normalniho. Samozrejme je to muj nazor a zadne dogma.

@dreadnought mne to taky prislo s kazdym stejny :D pridana hodnota je prave laska a ten vztah. Neverim, ze pokud tohle funguje, tak clovek resi, ze Jarda pred nim mel lepsi postelove vykony.