Sportovní kočárek do terénu, který mohu používat i se stupátkem. X - Lander, nebo jiné?

Zodpovězené
22. kvě 2019

Dobrý den,

ráda bych koupila sportovní kočarek, který by byl vhodný do terénu - měl ideálně nafukovací kolečka. Podmínka je, aby byl pohodlný pro dítě. Měla jsem sporťák z trojkombinace, dítě se sesouvalo, šikmo sedělo... Mám děti rok po sobě, takže potřebuji ke kočárku přidělat stupátko a občas je využívat. Zatím jsem se zaměřila na kočárky X - Lander, no nevím, jestli nejsou příliš těžké... Doporučíte nějakou alternativu?

Děkuji

Ahoj!

Ze značky X - Lander s nafukovacími koly budeš pravděpodobně zvažovat X - Lander XA nebo X - Lander X - Move.

X-Lander XA

X-Lander X-Move

Zde bych vytkla, mimo také ne zcela kolmého sezení u XA, i tebou zmíněnou váhu. 14 a skoro 15 kg je opravdu hodně - pokud plánuješ každodenně terén, dá se to odůvodnit, ale ještě na kočárku vozit i druhé na stupátko a případně chtít častěji kočárek nakládat do auta, no nevím. Zejména u X - Lander některé maminy mívají problém s těžištěm a zvedáním, což v tomto případě zkombinované s vyšší váhou až tak nepomůže.

Já bych spíše uvažovala, pokud tedy těžší model, tak spíš něco, co je typické pro velmi dobrou ovladatelnost - něco jako Britax Go a vyšší verze,

Britax Go

nebo například některý z modelů Emmaljunga.

V takové Baby Jogger City Versa GT, protože je to korýtko (a navíc extra prostorné) se ti sklouzat také najisto nebude.

Baby Jogger City Versa GT

Z levnějších modelů bych hledala něco pevné a robustnější, ale zároveň ne tak těžké - něco jako Baby Design Look Air, Coletto Joggy 2018 či Espiro Sonic Air.

Baby Design Look Air

Coletto Joggy

Espiro Sonic Air


Přeju to najpohodlnější kočárkování,

Eli z Modrého Koníka.