Předporodní kurzy v Praze Podolí, máte zkušenost?

norkiego
10. srp 2015

ahojte mamicky,
mela by jsem rodit v Podoli. Mate prosim zkusenosti s predporodnimi kurzy tam? Kolik stoji a kdy se objednat?
Kdyz chce byt manzel u porodu, musi je absolvovat taky?
Dekuji.

jitavrtule
10. srp 2015

na kurzu jsem byla, popravdě, znovu bych nešla. jediné co je fajn, že se můžeš zeptat přímo jak to chodí v Podolí - s vložkama, s návštěvama, co je erár a co ne. jinak náplň standardní - to si člověk může nastudovat i na netu z pohodí domova. na porodní sály se chodí, ale musí tam být volno, takže my třeba nebyli, což mě celkem mrzelo. co ale bylo super - v rámci jedné z hodin byla přednáška s praktickými ukázkami o autosedačkách a bezpečnosti přepravy dětí v autě s panem Sekerešem a to bylo pro mě opravdu přínosné.
cenu a kontakt na kterém lze objednat - to najdes na webovkách upmd. Hledej, šmudlo 🙂 objednává se telefonicky u paní Mrkvičkové, má tam vypsané dny, kdy se má volat. Ceny jsou vypsané v ceníku výkonů za celé upmd, mají různé balíčky - např. kurz a otec u porodu nebo kurz a fyzio-cviceni atd.
tatínci je absolvovat nemusí, k porodu můžou i bez kurzu.
Kdyby tě něco k Podolí zajímalo, klidně se ptej, mám to ještě poměrně živě v paměti, rodila jsem v květnu 🙂

norkiego
autor
11. srp 2015

@jitavrtule moc dekuji za odpoved a za info 🙂 takze chapu dobre, ze na ten kurz nemusim a ze ani o moc neprijdu.. Popravde se mi tam moc nechce i kdyz se to prvorodickam odporuca.
Jak se ti v Podoli rodilo? Jaky byl na tebe personal? Cetla jsem tady na MK, ze sestry na sestonedeli jsou neprijemne, jinak se zadne jine negativa jsem necetla..
Kdyz uz jsme pri tom, co je tam erarni a co ne? Je neco, co si opravdu z klasickeho seznamu do porodnice balit nemusim?

gwendelina
17. srp 2015

Jé to by mě zajímalo taky 🙂 budu rodit v Podolí, tak by se mi hodilo pár rad 🙂

terezz870
17. srp 2015

@jitavrtule já bych měla dotaz 😀 zítra jdu poprvé do poradny a ve staré diskuzi jsem četla, že se před tím má jít ještě do kartotéky. Je to tak?

kh
17. srp 2015

Ja tam byla, kurz byl moc fajn, ale spis diky lektorce. Tak sluníčkovou pani jsem dlouho nezazila. Pokud mají, dostanes darky, před Vanoci jich byva pry vic, nez co dostali my. Ta pani mi pak nosila i Kebulku na JIP. Jinak sestinedeli je hrozne, mela jsem uz z JIP objednany nadstandadr, ale vždy me predbehly cizinky, rodici po mne. takze pokoj byl volny, když uz jsme byla na 6tinedeli, ale cekaly na ne (holky prisly na 6nedeli po mne, rodily později, to vim jiste, byla jsme s nimi na rizikaci a měli CS az po mem terminu). Opravdu nevim, o cem to je, platila b\ych stejne jako ony. Erarni věci na mimco jsou hrozny, deravy, nedostatkovy. Ja mela spotřebu a blbe na mne koukali, az maly jednu dobu zustal malo zabaleny, pac nemeli zavinku a ještě mi za to vynadali. A to jsme mela i svoje oblecky. Jinak pro rodicky snad nic erárního nebylo (na JIP erarni oblek a vlozky urco taky byly erar, ale jinak snad nic). Na 6 ti nedeli mne nutili do nesmyslných poloh při kojeni (dite na posteli, ja na zidli,nelibe nesli, ze to tak nechci - je to blbost, doma takto nikdo asi kopjit nembude, ani nemam doma tak vysokou postel). Kojit me naučila spolubydla z pokoje. Sestra ,co ukazuje peci o dite, se třeba zepta, zda-li jsou otázky k tomu, co předvedla - beda se zeptat! Jedna maminka dostala zprdana, ze to preci ted videla. Pece se predvadi hromadne za několik pokoju na jednom vybranem pokoji a diteti. Na chodbách bylo stare pecivo a caj k dispozici, ale jen jeden den, ja tam mela hlad a nutne vlastní zasoby 🙂 Sprchy a WC také nic moc, ale da se to prezit tech par dnu. Jinak rizikac a JIP jsou paradni, prostory zrekonsturovane a personal uzasny.Jinak ten kurz je spis informacni, co se deje s tebou, s mimcem, pak jsme chodila ještě na jiny kurz jinam a ten byl spis o peci - naucit oblekat a tak. Ale oba dohromady staly za to, mne to pomohlo.

gwendelina
17. srp 2015

No to se máme nač těšit 🙂 taky si říkám od čeho tam vlastně jsou když se nemůžeš na nic zeptat, no z toho kojení mám obavu snad to zvládneme a rozkojim se um nechci. Takže raději si vzít oblečení pro prcka s sebou. Kdyby jste měla ještě nějakou radu co vzít a co je zbytečné ráda se priucim. U porodu jste měli porodní plán?

misaarisa
28. srp 2015

Taky řeším, jestli se na předporodní kurz do Podolí přihlásit nebo ne. A teda, moc jste mi nepomohly. 😀 Pokud máte ještě nějaké tipy a rady, tak sem s nimi prosím (nebo ke mě do zpráv). Měla bych taky rodit v Podolí a začínám mít celkově strach. 😔

gepe
28. srp 2015

My na nich byli pred 2 roky a super. Pani lektorka super, na jakoukoliv otazku i mimo tema mela odpoved. Manzel teda vynechal cast o kojeni 🙂 za nas to nebyly vyhozene penize. Manzel si vyzkousel i polohovani mimina, aj. Jinak razime praxi "lina pusa, hole nestesti", coz se nam i na kurzu vyplatilo, nez jen pasivne sedet a poslouchat 😉
Co se tyka porodu, mela jsem planovany cs ve spinalu. P3 ok, nadstandard noc pred operaci parada 😵 JIP = 6* pece, sestinedeli P2 a taky fajn 🙂 detske erar a bez poskrvrny, der aj, co jsem tady cetla, mala byla vzdy jak panenka 😅
Jo a chutnalo me i manzelovi, avsak napr Soho to neni 😀

misaarisa
28. srp 2015

No u mě je trochu pitomé, že se manžel ještě stále nerozhodl, jestli se porodu bude účastnit nebo ne. Takže mám celkově obavu. A zase si říkám, že bych se tam mohla ještě před porodem dovědět nějaké užitečné info, než sáhodlouze pátrat na internetu. Ale nerada bych, aby to pak byly jen vyhozené peníze.

gepe
28. srp 2015

Jeste k porodu, na sale super, manzel od zacatku se mnou az do odvozu na Jip, kdy predaval malou sestricce z novorozeneckehi. Byla s nami taky po vyndani na sale, zadny hnec odnos pryc, pouze zakladni kontrola - odsati, mereni, vazeni, pediatricka kontrola 🙂

gepe
28. srp 2015

@misaarisa tak balicky jsou stale k mani, pripadne se da on doplatit pak 🙂 manzel chtel byt kvuli me, vi ze by mi byl a byl oporou. Taky se z predsali 3x hlasil, zda na nej nezapomeli a samo ze zapomeli 😀 uvidis, jak se rozhodne, asi bych to nechala na nem, stejne jako jsem to nechala na svem predtim u male a kdyz to dopadne, necham opet necham na nem.
Ty kurzy byly super v tom, ze clovek to co se docetl na netu, nebo nekdo povidal, tak si rovnou utribil informace, na cokoliv co nebylo jasne se zeptal. Nic nebyl problem. Tak jsem to mela i pred porodem a po nem, zadny plan apod., vse slo dohodnout a vykomunikovat uplne v pohode. Chapala jsem, ze nejsem jedina a svet se tam netoci jen kolem me. I mi v den po prevozu na sestinedeli sama jedna sestricka donesla termosku s horkym fenyklovym cajem, ja nechapala 😅

misaarisa
28. srp 2015

@gepe Tak děkuji za podporu a info. 🙂 Já ho samozřejmě do ničeho nutit nechci, ale už bych byla ráda, kdyby se konečně vyjádřil. Jinak se naštěstí nabídla moje zlatá tchýně (ano skutečně - mám nejlepší tchýni na světě), že by tam šla kdyžtak se mnou. Já sama rodit nejdu...na to jsem příliš velký posera. 😉 Je mi taky jasné, že každá matka má jiný porod, jiný pohled na věc atd. Takže se budu snažit řídit selským rozumem a neřešit kdejakou kravinu...i když tuším, že zmatené hormony asi udělají své. Nejdůležitější pro mě bude, abychom byli s malým zdraví a hotovo. Přijde mi taky, že ty porodní plány jsou asi k ničemu (zvlášť u prvorodičky - když nevím, do čeho jdu), ale je taky možné, že bych se na to na tom předporodním kurzu zeptala. Jestli to má smysl zkoušet nějak napsat nebo ne.

gepe
28. srp 2015

@misaarisa on ten selsky rozum je kolikrat to nejlepsi, ja se jim ridila taky 🙂 chapu, ze bys chtela mit jasno zda ne/pujde, holt ho zastoupi maminka 😉 ja mam taky super tchyni 😅
Ono kazdy at si to udela po svem, pro me bylo primarni co pro Tebe, ja i dite v poradku. I kdyz budu, kdyz vse dopadne ok, druhorodicka, tak bych plan nesmolila. Porod je proste individualni a nejsem lekar apod, abych jim nakazovala co muzou a co ne. Kdyztak mam pusu.
Ten kurz byl prinosem, i jsme videli 2x porodni boxy a moc hezke. 2x protoze jsme nesli kurz porod sestinedeli kojeni, ale pozpatku 😀 Clovek si to vse i prohlidl, zeptal se na vse. Kazdymu vsak nemusi vyhovovat. Ja byla za nej jako rodicka moc rada.

mikalan
29. kvě 2016

Ahoj holky,
můj dotaz je tento.
S manželem půjdeme na kurz ke Königsmarkové, aby věděl, co nás u porodu čeká, jak mi na začátku pomoct, jak se starat o miminko. U porodu ale nebude on, to bude moje mamka. Protože ta vůbec netuší, co a jak, říkala jsem si, že bych s ní zašla na kurz do Podolí. Četla jsem o něm, že není nic moc a člověk se tam nedozví nic nového, co by nevěděl odjinud, zvlášť teda asi já po té Königsmarkové budu dobře připravená. Ale co mamka? Ta neví nic, takže pro ni by to k něčemu bylo, ne? Plus se teda chci podívat do sálů, samozřejmě. Za tímto účelem byste kurz doporučily?
Díky za názory.

gepe
29. kvě 2016

@mikalan aktualne jsem Ti odepsala na Tvoji otazku ve skupine Praha. Jen strucne, kurz u nich za nas ano.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru