1. screening. Můžu vzít s sebou dítě?
Holky, teď přišlo že MŠ, že jsou velikonoční prázdniny zrovna v den, kdy jdeme na 1. screening. Nevite, jestli se tam může brát dítě? A druhá věc, ona to ještě neví, chtěli jsme jí to říct až po... Tak by to mohlo být pěkný překvápko, ale kdyby to bylo špatný, tak by to zrovinka bylo úplně na hov.. s hlídáním je to těžký... Co myslíte? Vzít? Říct? Zkusit sehnat hlídání?
Byli jsme bez hlídání, takže prvorozená jela s námi. Nakonec musel manžel s malou z místnosti odejít, protože malá se o mě bála a strašně vyváděla.
@anonym_autor na první screening jsem šla vždy sama, manžel byl u druhého miminka s dcerou na chodbě a s třetím byl doma s dětmi. U třetího nám to právě vyšlo fakt blbě, doktor mi udělal sáhodlouhou přednášku o tom, jak probíhá potrat ve druhém trimestru. No byla jsem z toho úplně hotová a brečela v autě, takže doporučuji nebrat sebou... Nakonec se testem žádná nemoc nepotvrdila, takže na druhý screening už jsme šly všichni. Tenkrát i dcera čerstvě 5 let chtěla jít, hrozně jí to zajímalo, jak je možné, že se doktor kouká na miminko, které je schované v bříšku. 😀 Holkám jsme doma ukazovaly až fotku, když jsme věděli, že si miminko necháme a holky fotku ukazovaly babičkám.
Byla jsem se synem (v té době 2 roky) - matka roku, no, vždycky vyfasoval můj telefon s pohádkou a v době vyšetření čučel.
Byla jsem s manželem i dvouletým synkem, neměli jsme hlídání. Moc se jim to nelíbilo, z dob covidu měli ještě omezení na jeden doprovod (na webu to napsáno nebylo), ale nakonec je se mnou pustili. Vzala jsem pro kluka mini hračičku, kterou ještě neviděl, abych ho měla jak zaujmout, kdyby se začal moc ošívat.
Zrovna jsme byli s manželem a dvouletakem. Bylo to úplně v pohodě, kdyby mě občas nerozesmivali oba. Se synem už jsem byla i na prohlídce předtím. Vždycky si sednou na židli a koukal.

Ono asi záleží i na daném pracovišti a dítěti. Chodila jsem s dcerkou i na odběry krve a byla i na screeningu, o miminku teda věděla dříve a u vyšetření stála, koukala se a nerušila. Kdyby byla neposedná, tak bych se snažila domluvit hlídání...přece jen z lehátka opatlané břicho gelem se těžko koriguje hopsající dítě.