icon

Čekáme dvojčata

chiwule
3. bře 2008

Ahoj holky, protože jsem tu nikde na českém koníkovi nenašla podobnou diskuzi, rozhodla jsem se jí založit sama. Doufám, že jsem špatně nehledala 🙂
Jinak já jsem po 1. IVF, už 7. den od ET jsem měla //, minulý týden na UTZ potvrzeny dvě bublinky, dneska jsem 5tt+4 a už se do ničeho nevejdu - mám dojem, že s dvojčátkama bude všechno mnohem intenzivnější a rychlejší 😀
Tak jestli máte nějaká také stejné pocity a jste na stejné lodi, budu ráda, když se přidáte do téhle diskuze, mám spoustu otázek
zatím zdravím, páček 😉 😎 😀

salu
7. bře 2010

Zuzi, mě se právě hrozně líbí, ale neprojedu dveřma 😢

salu
7. bře 2010

Kcu, nosnost je 30 kg 🙂 jnak konstrukce má 11 kg + korbička nebo sporťák každý 6 kg. Takže 23 kg + děti 😝

kocule
7. bře 2010

Jeeee, vy jste tyhle kočárky už probíraly, mě to pořád nějak padá a nemůžu to načíst. 😠 Nechci vás nahlodávat, ale fakt si kočárky pořádně prosondujte, ať nedopadnete jako já. Já mám 57 kg a vozit v roce dětí dalších 50 kg, tak to bych asi nepřežila. 😝 😝 Ale třeba bude dobře ovladatelný, nevím. Neznám nikoho, kdo by ho v mém okolí měl. Spíš Bumble neb EW a ty si maminky chválí. 😎

salu
7. bře 2010

Já koukám ještě po Bumble a tam uvádějí, že hmotnost je 16 kg, ale nevím, zda konstukce nebo celý ???????? Možná by věděla LITA 😎

kocule
7. bře 2010

Pardon, Salu máš pravdu, blbě vidím. 😀 😀 😀 X.Lander uveze 33 kg, takže je to asi fuk, ale pořád je o 7 kg lehčí. 😉 Tím ho nějak nepropaguju, já jen, že to můžu porovnat, mám oba doma a Tako nikdy víc. Na mě je prostě těžký a i když se složí, tak je pořád dost veliký. ☹

salu
7. bře 2010

Kocu, tak poraď v plínkách - kolk jsi jich měla na ten začátek 3-6 kg?

salu
7. bře 2010

Já měla TAKO na dceru v roce 2005 a byl těžký, to je fakt.

irminka
7. bře 2010

zuzi: ale já už nekojím a Bořek toho má plný jazýček a Bruník má pusinku čistou, snad to nebude nějaký "chajzel" 😕

lita
7. bře 2010

Kocu, taky nechapu, jak to muzou vyrabet, vzdyt je to nepouzitelny kocar! 😠 Loni jsem v parku videla pani funet do kopce a tlacit kocar s dvojcatky (neco na tento styl nebo Herqules), vypadalo to, ze ji kazdou chvili vyklouzne z ruky, prevalcuje a i s detma ujede dolu. Takze hned jsem o jednom pozadavku na kocar mela jasno 🙂

Nam ma Bumbrlik dorazit ve stredu, jenze se s nim jeste nepomazlim, protoze manzel nechce vedet pohlavi deti a kocar je zeleno-modry, takze by mu to asi docvaklo. Tudiz bude skladat sam, az budeme v porodnici. Jsem zvedava, zda je u toho jen cesky navod. No, upletl si to na sebe sam 😀 Ale kocar bude v krabici cekat u nej v kancelari, doma ho do porodu nechci.

irminka
7. bře 2010

tak my máme Dorjan a jsem s ním velmi spokojená, na prochajdu jezdíme 2x denně, rovinky i kopečky a všechno je ok, kromě košíku pod kočárkem, nic tam nejde dát, nanejvýš tak 3,5 rohlíku 😎 . Ale zase na korbičky se vleze dost, táhla jsem tam i 20 ltr sáček hlíny, takže si poradíme. Kočárek mám v albíčku, když tak kukněte

kocule
7. bře 2010

Salu, my měli do porodnice Bella Happy New Born, nejlevněji vycházely z Kauflandu. Měli jsme ty menší, malá měla 2 kg. 😅 No v porodnici jsme byli skoro týden a vypotřebovali jsme skoro 4 balíky? Moc si to už nepamatuju a to to není tak moc dávno. 😀 😀 Dneska máme látkovky a na noc Babylove z DM, osvědčily se nám nejvíc. Nikdy neprotekly, krásně drží. To mi třeba vadilo na Huggies, ty se nám v rozkroku jaksi rolovaly jako tanga. 😀 😀 😀 Ale sestřenka je používá a je spokojená, každýmu fakt vyhovuje něco jiného. 😉 První dva měsíce jsme jeli jen papírovkách, prát se nedalo. Spotřeba byla cca 30 plenek denně. 😅 Mě se totiž drahoušci většinou pokakali před papáním a po papání se zase počurali, takže se přebalovalo vlastně pořád. 😀 😀 😀

salu
7. bře 2010

Irmi, nebudeš tom věřit, ale já byla s dcerou ve 4 letech !!! u doktora a koukal jak z jara, kde jsme k tomu přišli, měla tyhle pupínky v puse. Asi ze školky, kdo tam měl mladšího sourozence (kojece). 2x jsem jí to natřela fialovkou a bylo po tom. Nestýkáte se s někým, kdo je ještě kojenec? Každopádně asi bude lepší zajít k doktorovi.

irminka
7. bře 2010

lito: a Bumb , teda sporták jde dát na rovno, aby miminka spaly pěkně na rovném. Vím, že u Easy Wolker to nejde a kamoška nadává jak špaček 😠 , že děcka spí v pololeže. Málokterý sporták jde dát narovno.A ještě-jdou korbičky otočit do směru i protisměru? To bývá také problém u kočárků pro dvojky. U toho Dorjanu to jde 😉

irminka
7. bře 2010

salu: ne my máme kojence a to dva jen doma....jinak samé starší dítka 😉

salu
7. bře 2010

Kocu díky, já pořád koukám, kde je jaká akce a říkám si, že bych měla něco nakoupit do zásoby. Ty babylove jsem taky používala. Takže ale spořeba velká 😝

kocule
7. bře 2010

Irmi, ten je moc moc krásný! A ta autosedačka, nádhera. Moc se mi líbí, hlavně, že se ti dobře ovládá. 😉 Dobrá zkušenost pro budoucí maminky. A ta hlína - dobrý! 😀 😀 😀

salu
7. bře 2010

Irmi, dobrá otázka na Litu ! To by mě taky zajímalo.

kocule
7. bře 2010

Ze začátku docela dost velká. 😝 😝 Dají se ještě koupit v Makru, cena byla tuším kolem 165 Kč za balík? Nevím už, kolik je jich v balíku, ale nebyly zas až tak drahý.

kocule
7. bře 2010

U nás do protisměru nejde, což mi nevadí, ale jde úplně do ležate. 😅 Takže ležíme, přikurtujeme se v pásech a valíme. 😀 😀 😀 Vložné tašky nepoužívám, já je ani k tomuto kočárku nemám. Říkala jsem si, že jsou už větší a doma máme ještě tašky k jinému kočáru, tak že bych je v případě potřeby použila, ale nebylo to nutné. U novorozeňat jsou ty tašky potřeba.

lita
7. bře 2010

Salu - Bumbrlika tu uz pouziva Lucy a je s nim spokojena. Koupila ho i Zdepros, ale ta je asi porad v porodnici. Zuzce.o ted dorazil a je z nej zatim take nadsena. Jde ovladat jednou rukou a nova verze je bez par set o 10.000 Kc levnejsi nez EW. Jinak nasi sousedi maji EW a moc si ho chvali. Zlatovlaaska ho ma take a vypada z nej nadsena.

Podle me Bumble sportak vazi 16 kg a k tomu jeste musis pripocitat 2 x 1,9 kg za vanicky. Vanicky se nasazuji na sportak, nic se z neho nesundava.

EW vazi sportak 17 kg, ale pri verzi s vanickama je to jine, tam je jenom podvozek 12 kg + 2 korbicky, nikde nepisou, kolik ty korbicky vazi, ale myslim, ze jsou tezsi nez u Bumble.

lita
7. bře 2010

Salu, Irmi - u Bumblika jdou ty vlozne tasky dat do obou smeru. Novinka pro tento rok je, ze vlozne tasky maji strisku, takze jsou z nich uz de facto korbicky. U drivejsich modelu se to muselo resit preklapnutim strisky na sportaku.
Co se mi jeste u Bumblu libi oproti EW je, ze lze polohovat nozicky, u EW jsou proste napevno dolu. A pry ma Bumble lepe pristupny kosik. Ale nevim, na kolik rohliku je, Irmi 😀

A Irmi, opravdu originalni pouziti kocarku - v zahradnictvi 😉 Co stavebnictvi, cement jste nezkouseli? 😀

salu
7. bře 2010

Lito a myslíš, že teda sporťák - záda - je úplně do rovné polohy a tam vsuneš jenom ty tašky ..... ? asi jo, viď.

petulka26
7. bře 2010

Ahoj holky,

já má EW a jsem z něj tedy naprosto nadšená. Není vůbec těžkej, úplně bez problémů sním zvládám sama manipulovat, krásně jednoduše se skládá a rozhládá, vlastně jen jedním pohybem, takže je to rychlovka.

K sporťáku zatím nevím, nebudu ho používat, koupila jsem si golfky, který se mi vejdou do auta. Ale kdybych měla větší auto tak si určitě nechám EW, protože se s ním opravdu krásně jezdí. Jediné co mi u něho asi schází je brzda, tu bych občas uvítala.

kocule
7. bře 2010

Lito, ty nám tady budeš opravdu chybět! Ty jsi studnice všeho, nechceš si to s tím stěhováním rozmyslet? 😀 😀

lita
7. bře 2010

Kocu - vidis, to me nenapadlo, ze vlastne muzeme koupit pliny v Makru, takze tam vychazeji levneji?
Porad koketuju s myslenkou latkovani, ale do zacatku prvni mesic nejspis jen jednorazovky, Bella Happy.

A mozna ze na latkovani prejdeme az ve Statech, za prve je tam porizovaci cena latkovek nizsi nez tady, lepsi vyber a budeme mit zahradu, kde pujdou lepe susit nez v nasich omezenych prostorach. Nejdriv jsem si myslela, ze susicka to jisti, ale pak jsem zjistila, ze treba u tech 2v1 nebo 3v1 (ty prave ve Statech vychazeji mnohem levneji v sadach) se susicka nedoporucuje kvuli opotrebeni PUL zateru nebo jine ochranne vrstvy.

kocule
7. bře 2010

Salu, my měli záda trošku zvedlá, aby neblinkali. Takže se zvedl trošku kočárek a pak dala ta vložná taška, leželi vlastně na rovném s vyvýšenou hlavou. Je to důležité i u postýlek, kvůli refluxu a máme je zvedlé pořád. 😝

Petulko, ahojky, dlouho jsme si nepsaly. Moc jsi mě potěšila s autem, mamka má taky C3 a řešily jsme, jestli je tam narvem. 😀 😀 😀 Jinak jsme se taky rozhodovali mezi sporťákem a golfkama a vyhrál sporťák kvůli zimě. 😉

kocule
7. bře 2010

Lito, já mám takový pocit, že to v tom Makru vycházelo dráž. 😠 Sice jen o pár korun, ale byly dražší, než v tom Kauflandu. Jak jsem zjistila, že je mají i v Kauflandu, tak už jsme je z Makra nebrali. Kaufland je u nás po cestě a do Makra jsme museli zajíždět. 😝

lita
7. bře 2010

Kocu - a vy zase budete chybet mne!!! ☹
Jsem nad tim vcera premyslela, ze tam vlastne bude noc, kdyz tady den a diskuze tu nejvice oziva pres den. Ale treba budeme mit totalni nespace a ja tu s vami proklabosim noci 😀
Vsak ja jsem nacerpala plno vedomosti zase od vas, uz do predu vim, co na prdiky, ucpany nosanek, bile flicky v pusince, hladove krky, jak je obalamutit kasickama a jeste mnohem vice 😀
To se v zadne knizce nedoctu! A tady to mam jak nekonecny serial na pokracovani, v dalsim dile se vzdycky dozvim, zda ten urcity grif zafungoval ci jak to vymufat jinak 😀 😀

kocule
7. bře 2010

Jeee, Peťulko, já mám taky cihláček. Škoda, že se ti nevejde do auta, když se ti s ním tak dobře drandí. ☹

petulka26
7. bře 2010

Kocu do C3 se toho vejde 😀 A jak pokračujete, co už všechno umíte?