Co vše mohu jíst a pít v těhotenství? Jaké vitamíny?
Ahoj všichni.
Chtěla jsem se zeptat co všechno můžu jíst a pít v těhotenství, aby bylo miminko zdravé a mělo vše co potřebuje a co naopak nesmím?
Jaké vitamíny jsou nejlepší a co kyselina listová?
Jak mohu cvičit v těhotenství, abych miminku neublížila?
Děkuju za odpovědi.☺
Kromě cigaret, drog snad vše. I sklenka alkoholu občas může být. Určitě ne syrové maso a vejce, ale to není vhodné i mimo těhotenství. Jinak se opravdu řiďte tím, že těhotenství není nemoc, jezte a pijte, na co máte chuť 😉
jez nač máš chut 🙂 jak píše františka tehotenství neni nemoc, delej vše nač se cítíš 🙂 já v těhu taky chvili běhala 🙂 ale fakt jen chvili, ale u mě byl problem stres a ne cvičeni ale treba na youtube budou naky mirnejsi cviky a gratuluju, PS beru taky jen kyselinu 🙂
Holky, fakt i ten alkohol je podle vas ok? Ja miluju vino, ale co jsem nasla na testu dve carky, tak jsem nemela ani kapku. Ale treba sklenicka k veceri by sla? Ja se na to teda vubec necitim, zvlast ted ze zacatku nechci delat nic, co by mohlo byt jen minimalne skodit, ale tak treba casem budou chute... 🙂
K těm vitamínům - brala jsem pouze kyselinu listovou, jinak nic. Lepší je brát vitamíny formou ovoce a zeleniny, než v tabletkách. Hlavně bych nebrala nic jako "Chytré miminko" apod. 🙂 Pak až později mi doktor předepsal železo, to jsem brala tak jednou za 3 dny.
No a cvičení, mně dělalo dobře plavání (2x týdně) a těhotenská jóga klidně několikrát do týdne. Ale vím, že některé holky nemohly dětlat nic, jak jim to bylo nepříjemný. Tak uvidíš.

Těhotenství není nemoc. Můžeš všechno. Cigarety, tvrdý alkohol, určité léky a drogy jsou snad jediné, co vhodné není, ale na to nemusí být člověk v jiném stavu.