Cytologie ve 2. trimestru, krvácely/špinily jste?
Ahoj všem, za chvilku se chystám na cytologii a mám z toho hrůzu. Jsem v 19tt a mám strach že špinění či krvácení. Měla jste některá po vyšetření takový problém?
Já jsem rok a půl po konizaci...Měla jsem rakovinu...kdyby té nebylo tak na žádnou cytologii nejdu..a mohu si koupit nějaký prášky na zastavení špinění? Pro jistotu...
@rottentocore Já jsem taky po konizaci, již několik let. Cytologie je banální stěr a chodit by jsi měla každý půl rok. Špinění k tomu patří, ale je individuální a nikde není napsané,že ty zrovna špinit budeš.
Na prášky se zeptej svého dr.,ale pochybuju.
@rottentocore Já teda nikdy po cytologii nešpiním :-/ Je to asi individuální, ale podle mě je to součást preventivky vždy . . A i u těhotenství 😉
Ok děkuji za uklidnění. Je to první těhotenství a vymodlena holčička... takže že všeho plasim a nechci o ní přijít. Já byla v lednu a vše v pořádku, chtěla jsem jít až po šestinedělí, ale Mudr řekla že mám radši přijít...
@rottentocore ja byla myslím ve 14tt. Trochu jsem zaspinila, ale vše bylo v pohodě. V lékárně se da koupit ascorutin, ale spíš se poradit s lékařem.
@rottentocore Jsem taky pár let po konizaci a na kontroly chodím do ÚPMD v Podolí. Byla jsem na kontrole ve 3. měsíci a pan doktor taky chtěl raději kontrolu ještě jednou během těhu a to jsem byla cca ve 24. týdnu. Před oběma kontrola jsem byla vyděšená, protože jsem se taky hrozně bála - čekáme vytoužené miminko, na které jsme dlouho čekali. Ani po jedné kontrole jsem nešpinila, jen to vnitřní vyšetření nebylo moc příjemné. Pan doktor byl ale moc hodný a mojí paniku uklidnil. Další kontrolu mi dali po šestinedělí. I u Vás bude určitě všechno v pořádku, hlavně se snažte být v klidu a ideálně vemte někoho s sebou, ať si máte s kým povídat a koho držet za ruku při čekání 😉
Taky jsem po konizaci,3 roky a v těhotenství jsem měla jednu kontrolu navíc - cytologický stěr ve 24.týdnu. Nebyl to žádný problém,vše v pořádku,toho se nemusíte bát 🙂
Já špiním po vyšetření čípku vždy a v těhotenství ne. Nebála bych se, jestli máte schopného dr.
Děkuji všem za podporu. Už to mám za sebou. Dr. říkala že vše vypadá v pořádku. Nicméně jsem trochu zašpinila hned po vyšetření a teď nevím... ležím a radši se nekoukam 😎 . Ale myslím že už by se asi něco dělo kdyby bylo vevnitř něco špatně.. Ascorutin jsem v lékárně nesehnala. Pani mi dala rutascorbit, že prý je to stejné...ale na netu jsem četla, že rutin může vyvolat potrat...tak nevím. Zatím jsem si to nevzala...
@rottentocore Rutascorbit jsem brala v 1.trimestru, jelikož jsem krvácela a krásně mi to zastavil. Brala jsem ho pak ještě další celý měsíc. Není to lék, jsou to defacto vitaminy.
@andreaandrejka tak pokud začnu špinit tak si ho vezmu 🙂 . Děkuji
@rottentocore mam po konizaci 5 let a i v tehu jsem na cytolce byla, kolem 20 tt. Špinila jsem, ale Dr na to i upozorňoval, pry je tam vse prokrvene. Trvalo to velmi kratce a něčim to i zastavoval, sedela jsem dyl na koze... Jinak tehu bezproblemove predtim i doteď🙂
@serenna30 a nezačala jsi/jste se otvírat po té cytologii? Já tři dny asi špinila, což doktorka říkala, že je normální. Ale po těch 3 dnech jsem měla takové stahy v břiše, tak jestli jsem se nemohla třeba trochu pootevřít?
@rottentocore ne, fakt to bylo uplne v pohode. Pnuti briska citim az ted, ale jsem uz 34 tt...
@rottentocore Můžu se zeptat, proč se tolik té cytologie bojíš? Vždyt je to prevence a naprosto banální stěr, nic víc 🙂
@andreaandrejka už ji mám za sebou..no aby to nevyvolalo potrat nebo něco. Když jsem byla po konizaci,tak jsem měla asi za 2 dny dostat menstruaci, brala jsem antikoncepci abych to nedostala a i přesto to přišlo. Tím chci říct, že do mě stačí škrabnout a už krvacim...
@rottentocore Potrat to vyvolat nemůže, neboj.
@serenna30 tak to jsem ráda, snad to bude i u mě v pohodě🙂

Já vždy chvíli špinila i před těhotenstvím.Po stěru na cytologii to je normální, ale neznamená, že zrovna u tebe se projeví. Sám dr. tě na to určitě upozorní. Bud v klidu.