icon

Genetika vs. pozitivní VVV

lentilcka
9. lis 2016

Ahoj všichni,
jsem z toho už celkem unavená, tak vás poprosím o názor. Jak je možné, že jsme před otěhotněním byli s manželem na genetickém vyšetření , které vyšlo naprosto v pořádku, v prvním trimestru vyšel test na VVV negativně a v druhém pozitivně? O falešné pozitivitě vím, informace mám nasbírané až až. Ale jsem prostě naštvaná. Jak je možné, že může vyjít pozitivní test, když genetika před otěhotněním je negativní u obou partnerů. Prostě to nehápu, nejde mi to do hlavy. Vyznáte se v tom někdo?

market9391
9. lis 2016

@lentilcka Ahoj taky jsem si tím prošla úplně tím stejným, potom jsem šla na plodovku a bylo vše ok, někdy mám prostě pocit že se z maminek tahají jen peníze za vyšetření.

kackakastanka
9. lis 2016

moc tomu tedy nerozumim, ale myslim, ze vase (tvoje a partnerova) genetika pred otehotnenim je neco jineho nez vvv plodu... jeho genetika (plodu) muze byt ovlivnena take kvalitou vajicka a spermie, ze kterych vzniklo, coz podle me nema vazbu na to, ze jste oba geneticky v poradku...
a jeste me k tomu napada, z jakeho testu Ti to vyslo ve druhem trimestru pozitivne, nebyl to triple test?

alicie_k
9. lis 2016

@kackakastanka Napsala jsi to úplně tak, jak jsem to teď chtěla napsat já 😉

lentilcka
autor
9. lis 2016

@kackakastanka - my jsme právě měli těsně před IVF, takže jsme fakt oba vyšetření kompletně až do " trubek" 🙂 , nejen geneticky, ale i to spermio. Ohledně kvality vajíček nevím, ale předpokládám, že s ohledem na mou porodní minulost to bude taky v cajku 🙂 A jinak jojo, byl to tripláč, proto jsem tam psala o tý falešný pozitivitě. Jediný, co mě ještě napadá, že to bylo nabíraný v 15. (14+5) týdnu. Mohlo by to mít vliv. Já prostě nevim, no, jsem na ty doktory už poměrně dost vysazená, protože mi přijde, že dělaji z lidí blbce. A to nepíšu jako laik, ale bohužel jako člověk z oboru...

kackakastanka
9. lis 2016

oukej, ale urcite nevysetrovali kazdou spermii, co mohou geneticky vysetrit, je vznikle embryo, to, pokud vam delali a rekli, ze je ok, tak by to melo byt ok, ale co tak tusim, tak take zjistuji jen omezeny pocet moznych genetickych vad, ale to fakt nevim... no a vajicka urcite nejsou a tedy nemas, nikdo nema, vsechna geneticky v poradku, to by se to tehotnelo 🙂, to je ta priroda, ze vetsinou vznikne mimi prave ze zdraveho vajicka i spermie...,
a pokud to byl triple test, tak bych si myslela, ze bude prcek v poradku, ja tedy na triple test nesla, ani me tam neposilali, mela jsem ok tu krev myslim ve 12, tydnu ci jak, a potom oba ultrazvuky a ani na plodovku me neposlali, a to jsem starsi matka 🙂, obecne co slysim kolem, tak holky chodi na plodovku uplne zbytecne prave kuvil triple testum, ty uz by se snad ani nemely delat, ale zase zalezi, zda jsi mela tu krev a ultrazvuk delano na specialnim pracovisti, kde to umeji a maji na to certifikaci

lentilcka
autor
9. lis 2016

No uvidíme, Teď holt musím počkat na konzultaci na genetice a doufat, že to je planej poplach a ten náš zázrak bude v pořádku. Po tolika letech , zkušenostech a problémech je tohle fakt už na hlavu...

kackakastanka
9. lis 2016

drzim palce, bude v poradku, vsadila bych na falesne vysledky tripla...

martisek11
10. lis 2016

tak u nás to bylo taky tak, první scrining ok, 2 vvv riziko Downa..takže jsem jeli do Olmika k Polákovi kde nám dělal ultrazvuk, tam vše vyšlo ok, a doporučil plodovku nebo odběry krve, které stojí 15000kč..takže plodovku sme odmítli, nechali si udělat testy, a výsledek,..minim. riziko....vše ok..takže přesně tak..triple testy už bych si nenechala dělat nikdy více!!!zbytečné pak tahání peněz z lidííííííí

81miska
1. led 2017

@lentilcka jen 4% dětí s VVV je má geneticky ... vše ostatní jsou genetické nehody